Kątik iškepiau eklerus pagal Sonatinos receptą : 100g sviesto, 1st vandens, 1 a.š. druskos, 1 st. miltų ir dėjau 3 kiaušinius viertoj 4 , nes dideli... gavosi tikrai puikiai ir nesukrito. Tik viena pastabėlė, kitą kartą dėsiu mažiau druskos, nes man kaip ir sūroki tokie gavosi... Nors gal čia tik taip man atrodo, nes labai mažai naudoju druskos... Vakare darysiu su šiais eklerais tokį "ale" tortą Dėsiu juos į torto formą , užpilsiu grietinės ir varškės kremu su želatina ir bananais bei mandarinais...
Mano plikyti pagal Bea recepta su pikantiska misraine
http://s687.photobuc...nt=DSCF0922.jpg
http://s687.photobuc...nt=DSCF0922.jpg
QUOTE(mamkaa @ 2009 02 26, 16:23)
As pirkau "arevitoj", bet antra karta nepirkciau ten, nesakau ka djis blogas, bet tiesiog gal netinkamas namams, jis toks labiau masinei gamybai.
Papildyta:
jei pirkciau dabar tai pirkciau is senuku, stai toki, nieko blatno, bet kiap man tokiai konditeriai tai per akis tokio.
Maiseliai cia
http://www.senukai.l..._...p;x=20&y=13
Papildyta:
jei pirkciau dabar tai pirkciau is senuku, stai toki, nieko blatno, bet kiap man tokiai konditeriai tai per akis tokio.
Maiseliai cia
http://www.senukai.l..._...p;x=20&y=13
man prieš kelias dienas vyras parvežė šitą maišelį ir su juo jau dariau morengus, eklerus (ir švirkščiau kremą į juos su juo), puošiau tortą dar nesuplyšo ( gal man ne brokas papuolė) bet norėčiau tvirtesnio ir su metaliniais antgaliais teks paieškot labiau įtariu
QUOTE(arnaaa @ 2009 03 10, 15:17)
grazuciai skanuciai
QUOTE(Masiania* @ 2009 03 10, 16:44)
grazuciai skanuciai
Aciu Dingo nuo lekstes ore...
kazkodel man nesigavo tie pyrageliai pagal bea recepta. Seniau as juos kepdavau bet recepta kazkur nukisau tai dariau pagal bea nurodyta. Dariau viska gramu tikslumu, nes turiu namie sverstykles. Dariau tesla 600 gramu. Imusiau tik du didelius kiausinius, nes ir taip gavosi skystoka tesla nuo tu dvieju. Tai gal reikejo viena kiausini musti, bet ar butu issipute. Nors ir siaip neisipute. As atsimenu, kad dedavau tris kiausinius, bet tesla budavo tirsta. Vat kiek miltu dedavau tai neatsimenu. Gal reikejo daugiau miltu det nei parasyta. Na kai pridejau idaro tai nebetokie suploti gavosi, bet siaip ne tokie gavosi, kaip visad. . O as juos taip megstu.
Kepiau praeitą savaitę plikytus sausainiukus (nebepamenu pagal kurį receptą). Viskas pavyko kuo puikiausiai. Tik vienas patarimas - jie skaniausi tik ką iškepti ar bent per pirmąsias 24 valandas. O kadangi aš kepiau ketvirtadienį vakare su mintimi kad velykoms, tai sekmadienį jau jie buvo kaip guminiai. Tai nusprendžiau kad šitie sausainiukai netinkami prisikepti iš anksto - reikia valgyti vos pravėsusius
QUOTE(Nuska @ 2009 04 14, 13:03)
Kepiau praeitą savaitę plikytus sausainiukus (nebepamenu pagal kurį receptą). Viskas pavyko kuo puikiausiai. Tik vienas patarimas - jie skaniausi tik ką iškepti ar bent per pirmąsias 24 valandas. O kadangi aš kepiau ketvirtadienį vakare su mintimi kad velykoms, tai sekmadienį jau jie buvo kaip guminiai. Tai nusprendžiau kad šitie sausainiukai netinkami prisikepti iš anksto - reikia valgyti vos pravėsusius
Man kaip tik neskanu kątik iškepti, juk jie ir turi būti "guminiai"
Man taip pat skaniausi ekleriukai 24 val atradau sau tinkamą receptuką, tai tik iškepti ir atvėsę būna tokie minkštai traškūs o vat kitą dieną nuo įdaro jau per daug padrėkę, o pagal kitą receptą tai nesudrėgdavo nei per tris paras Man atrodo čia individualiai priklauso ir nuo recepto
Aš matai dar netgi specialiai maišelyje laikau, kad sudrėktų, man netgi ant kitos dienos būna skanesni