Įkraunama...
Įkraunama...

Plikyta tešla

QUOTE(Ugnužė @ 2008 11 01, 15:11)
Kepiau plikytus pyragėlius ir sulipdžiau su pienišku šokoladu į pyragą  wub.gif .


labai skanūs pyragėliai drinks_cheers.gif mėgstu plikytus pyragėlius blush2.gif
Atsakyti
Aš tešlą maigau ( tikrąja prasme) viena ranka, o kita ranka mušu po vieną kiaušinį, neskubu kito mušti, kol pirmojo pilnai neįterpiu. tada tešla gaunasi vientisa, standi.
Atsakyti
QUOTE(alduze @ 2008 11 02, 23:05)
Aš tešlą maigau ( tikrąja prasme) viena ranka, o kita ranka mušu po vieną kiaušinį, neskubu kito mušti, kol pirmojo pilnai neįterpiu. tada tešla gaunasi vientisa, standi.

Tai ne su mikseriu? Aš su mikseriu kažkaip kiek esu dariusi "įsuku" po kiaušinį ax.gif Koks skirtumas?
Atsakyti
A MANO RECEPTE PARASYTA , KAD REIKIA SUKTI SU MEDINIU SAUKSTU ....... koks skirtumas - mirseris suka per greitai . smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2008 11 01, 15:11)
Kepiau plikytus pyragėlius ir sulipdžiau su pienišku šokoladu į pyragą  wub.gif .
Rezultatas:

Labai skaniai atrodo mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Siulau ismeginti pyragaiciams baltojo sokolado idara: 100 g grietineles, 200 g baltojo sokolado. Grietinele pakaitinti, istirpdyti joje baltaji sokolada. palaikyti 30 min ir gerai ismaisius kisti kelioms valandoms i saldytuva, kad sukietetu. o paskui jau - i pyragaicius. Siandien gaminau - labai skanu! Siaip jau pagal originalu recepta mase turejo sustingti tiek, kad butu galima rankomis formuoti rutuliukus, apvolioti vanilianiame cukruje ir vadinti visa tai "baltojo sokolado triufeliais". bet jau kelinta karta is eiles su saldumynais visiskai susimaunu doh.gif sikart mase nesustingo, gavosi kaip tik kremine konsistencija, teko kepti pyragaicius smile.gif sia sokolado mase galima pagardinti metu aromatu ar sirupu, bet velgi - susimaisiau ir ipyliau kazkokio kito tamsiai zalio Monin sirupo doh.gif bet svarbiausia, kad gavosi labai grazi spalva ir puikus skonis lotuliukas.gif
Atsakyti
na ką mergaitės kepiau ir aš eklerukus, tešlą dariau su vandenuku kur, tai pirma blėkutė iškepė labai gražiai, palaikiau juos kažkiek laiko iškeptus orkaitėj, bet kai ištraukiu buvo subliuškę, o kai kepiau antrą blėkutę, tai ištraukiau gražiausius eklerukus, storulius tokius, tai kame čia fokusas buvo ir nesupratau g.gif ar kad tešla biški pastovėjo, ar kitaip juos suraičiau ar temeperatūros kažkaip suveikė g.gif
Atsakyti
As visuomet kepu (na kaip visuomet, gal 3-4 kartus esu kepusi smile.gif ) eklerus ar profitrolius is teslos su vandeniu. tai visada pries pat kisdama i orkaite taip negailedama apipurskiu vandeniu. ir nei karto nebuvo subliuske!
Atsakyti
va čia tai naujiena bigsmile.gif o vanduo kokios temperatūros apipurškimui turėtų būti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2008 11 30, 20:10)
va čia tai naujiena bigsmile.gif o vanduo kokios temperatūros apipurškimui turėtų būti? g.gif


Niekada del to nesusimasciau g.gif , nemanau, jog didelis skirtumas kokios temperaturos vanduo. as naudoju kambario temperaturos. eklerai tuomet gaunasi tokie traskus, tarsi apskrudes virsus. o jei kas megsta juo tokius minkstucius, tai tiesiog reikia palaikyti uzristus kokiame maiselyje ir jie suminksteja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_Greta: 30 lapkričio 2008 - 19:24
labas vakaras, norėjau daryti ekleriukus, bet nesigavo verysad.gif gavosi skysta tešla, tiesiog bėganti, ką ne taip dariau g.gif noriu paklaust kiek reikia maždaug kaitinti ją ?gal mažai kaitinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2008 11 30, 20:21)
as naudoju kambario temperaturos. eklerai tuomet gaunasi tokie traskus, tarsi apskrudes virsus.


mes daznai kepam bagetus, kur uzsaldyti buna... tai ant pakelio irgi yra uzrasyta, kad jei nori paskrudusio virsaus ir traskaus vidaus, apipurksti vandeniu pries dedant i orkaite rolleyes.gif sauni mintis, pati nebuciau sugalvojus rolleyes.gif
Atsakyti