Įkraunama...
Įkraunama...

Megzti žaislai

QUOTE(sunnyday @ 2009 10 17, 16:38)
O jau avyte wub.gif
Gal schemute turi?

QUOTE(satyrra @ 2009 10 17, 17:52)
Avyte nereali  thumbup.gif , o kaip ta kailiuka padaryti? gal aprasyma ar schemute galima?

Sunnyday, satyrra aš visus žaisliukus nėriu be aprašymo ir be schemutės šiaip iš " lempos" lotuliukas.gif ax.gif o kailiuką padariau su adata ir siūlu, tiesiog kilputes ir viskas mirksiukas.gif sėkmės bandymuose 4u.gif
Atsakyti
Aciu Vaidullka uz lektuvelio aprasyma. Su rusu kalba nelabai draugauju,tad jei bus kas neaisku, prasysiu pagalbos.
Manau kaip nors nunersiu. Aciu dar karteli.
Atsakyti
Vaidullka, reikia tavo patarimo.
Užstrigau ties 35 eilute ir dėl rusų kalbos žinių trūkumo. Kiek suprantu, reikia apnerti, kad būtų 9 akys. O ką daryti su 1 stulpeliu be užmetimo? (35 р. прямо (9 п.) провязать 1СБН для смещения начала ряда. Начинаем вывязывать хвост. Хвост пойдет под углом, поэтому сейчас плотно набиваем тушку.

Gal gali priminti ką reiškia sutrumpinimas CT ir ПСН?

Ačiū labai
Atsakyti
QUOTE(-Lilė- @ 2009 10 22, 12:42)
Sunnyday, satyrra aš visus žaisliukus nėriu be aprašymo ir be schemutės šiaip iš " lempos"  lotuliukas.gif  ax.gif  o kailiuką padariau su adata ir siūlu, tiesiog kilputes ir viskas  mirksiukas.gif  sėkmės bandymuose  4u.gif

o man tokia originali mintis net nesove i galva, butinai bandysiu avyte grazuolyte.
Atsakyti
QUOTE(slatkiuke @ 2009 10 22, 20:21)
Vaidullka, reikia tavo patarimo.
Užstrigau ties 35 eilute ir dėl rusų kalbos žinių trūkumo. Kiek suprantu, reikia apnerti, kad būtų 9 akys. O ką daryti su 1 stulpeliu be užmetimo?  (35 р. прямо (9 п.) провязать 1СБН для смещения начала ряда. Начинаем вывязывать хвост. Хвост пойдет под углом, поэтому сейчас плотно набиваем тушку.

Gal gali priminti ką reiškia sutrumpinimas CT ir ПСН?

Ačiū labai

Su rusų man ir nekas, nėriau nėriau ir nunėriau biggrin.gif
tas vienas stulpelis lyg reikalingas išlyginimui centro.
ct stulpelis su užmetimu
ПСН pusinis stulpelis
Papildyta:
QUOTE(satyrra @ 2009 10 22, 21:54)
o man tokia originali mintis net nesove i galva, butinai bandysiu avyte grazuolyte.

Aš dabar neriu avį, tik ilgesnio plauko biggrin.gif
Darau tokias kilpas, bet nė velnio nesigauna pagal aprašymą, gal tau gausis. http://forum.satilin...php?f=11&t=1653
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2009 10 15, 15:20)
Sveikos,
Labai reikalinga pagalba  ax.gif  noriu nunerti ruoniuką, bet niekaip nesuprantu rusiškos schemos, gal patyrusios mezgėjos supras tuos trumpinius  ax.gif
user posted image

gal kas jau ir paaiskino, bet kol kas cia nematau, ten tera 3 trumpiniai smile.gif
Rasysiu lietuviskom raidem, nes neturiu rusiskos klaviaturos:
vp - kilpa (paprasciausia kilpele, rusiskai tai reiskia Vazdushnaja petlia)
sbn - stulpelis be uzmetimo
st - stulpelis su vienu uzmetimu
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2009 10 22, 22:16)
ct stulpelis su užmetimu

QUOTE(zidudu @ 2009 10 23, 07:08)
st - stulpelis su vienu uzmetimu

Ar nesusimaišys mergaitės, kurios rusų kalbos nesupranta g.gif ? Mano supratimu -
ст - (столбик) paprasčiausias stulpelis, stulpelis su užmetimu rusiškai trumpinamas bus CCH.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egmilia: 23 spalio 2009 - 07:46
o tai СБН? juk čia be užmetimo, paprastas stulpelis, o ст su užmetimu g.gif ПСН pusinis stulpelis g.gif
Papildyta:
Na manau aš teisi, google bandau verst, gaikla nėra rusų klaviatūros.

Čia iš vieno psl: "Вы уже умеете делать цепочку из воздушных петель (ВП) и столбики без накида (СБН). Сегодня будем учиться делать СТОЛБИКИ С НАКИДОМ (СН)."
-----
http://www.myjane.ru...es/text/?id=276
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidullka: 23 spalio 2009 - 08:34
QUOTE(Vaidullka @ 2009 10 23, 09:22)
o tai СБН? juk čia be užmetimo, paprastas stulpelis, o ст su užmetimu  g.gif ПСН pusinis stulpelis  g.gif

СБН (stolbik bez nakida) - stulpelis be užmetimo, o ст - kaip aš suprantu paprasčiausia akis, kilpa ( ar kaip ten ją pavadinus mastau.gif), į kurią mezgame bet kokį stulpelį. Pvz: ruoniuko schemoje 5-7 eilės -Сбн в каждый ст по кругу (na man tai taip suprantama), kad mezgamas stulpelis be užmetimo (SBU) į kiekvieną stulpelį (akį, kilpą) aplinkui.

ПСН - tiksliai nežinau, bet man rodos, kad čia pusinis stulpelis su užmetimu ax.gif ... ( man rodos, verčiasi - polustolbik s nakidom).
Atsakyti
tai ir gaunas toj 5-7 eilėj, kad reikia nert į praeitos eilės stulpelį. Juk ten visur buvo sbn.
kilpa vadinas vozducnaja .... nemoku as rusu biggrin.gif Pirmoj eilej yra yra trumpinya vp

o pusinis stulpelis yra žemas stulpelis tik su užmetimu.

o isvis manau kad tas st siuo atveju yra bendrai paimtas trumpinys sbn g.gif
Atsakyti
Matyt, nemoku paaiškinti doh.gif , ar neišrasim kokių dviračių mes su ta rusų kalba biggrin.gif ...

Toj 5-7 eilėje nieko nereikia daryti, o tik megzti aplinkui paprastus be užmetimo stulpelius iš eilės, nepridedant nei atimant.
Bent kaip aš suprantu, tą st - tai paprasčiausia akis, į kurią mezgame kitus stulpelius ( ar su užmetimu, ar be užmetimo)...
Atsakyti
tuoj nauji terminai gausis biggrin.gif Bet ir tau pagal juos neriant gaunas ir man biggrin.gif Vadinas teisingai suprantam, tik nesusikalbam lotuliukas.gif

Kiek man vertė aprašymų, tai tose eilėse nieko nedaryt, tik nert ratu, į prieš tai buvusios eilės stulpelį, tai man dėl to atrodo, kad tas st šiuo atveju nieko nereiškia trumpinimuose, tai tiesiog yra stolbik g.gif

Ir mes sakom tą patį, tik kitais žodžiais lotuliukas.gif

Reiktų trečios ir ketvirtos nuomonės bigsmile.gif

Kažkur turėjau angliškus-rusiškus trumpinimus, bet faktas, kai reik, nerandu doh.gif
Atsakyti