Įkraunama...
Įkraunama...

Megzti žaislai

QUOTE(Saulės pūga @ 2008 12 10, 15:42)
Sveikos, Kalėdų senio elfės  4u.gif Mirtinai noriu sužinoti, kaip numegzti tokią galvą? Būtent - numegzti. Kažkaip akis nuleisti, "suimti"? Neįsivaizduoju, nuo ko pradėti, nes viską, ką moku, numegzti plokščią formą smile.gif Įsivaizduoju, kad vąšeliu gal lengviau būtų, bet namie nebėra nei vieno vąšelio (juodoji skylė pas mus, ryjanti vąšelius ir kojines)...

Ačiū  mirksiukas.gif

Ir man butu labai idomu suzinoti ax.gif Gal kas pasidalintu patirtim?
Ir kaip tokias kojytes virbalais suformuoti (pedutes)?
Atsakyti
Aš radau štai tokios galvytės mezgimo aprašymą.

user posted image

Gal kažkas panašaus į to triušelio galvytę? Bet jau esu tokia aprašymų skaitytoja, kad...

"Pridėti po 1 akį, kiekvienos eilės pabaigoje, kol bus 18 akių (22:26). Toliau megzti tiesiai, kol galvos dydis bus 6,5 cm (7,5:9) nuo pirmosios galvos akies, baigiant taip, kad kita eilė būtų geroji pusė. Mažinkite po vieną akį kiekvienos eilės pabaigoje tol, kol liks 8 akys (10:12). Numegzkite dar 1 eilę. Kita eilė turi būti geroji pusė. Užbaikite."

Tai įsivaizduoju taip. Reikia pradėti užmetus kokią akį, tada vis didinti, tada megzti tiesiai, tada vėl mažinti, o tie plonieji galiukai siuvami prie kūnelio? Nu kažkas panašaus. Bet vis tiek toks dailus snukutis nepavyks turbūt kaip ano kiškiuko.
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2008 12 09, 20:06)
Gal galėtum papasakot, kaip nunert tokį gražų apvalų. Aš pamėginau, bet man nesigauna verysad.gif

kaip graziai numegzti kamuoliuka... tiks ir astuonkoko galvai thumbup.gif
Mezgamas vaseliu. Numezgama 4 akiu pyne, sujungiama ir pirmame stulpelyje padaromos 6 akys, treciame stulpelyje kas antra akis dvigubinama, ketvirtame - kas trecia dvigubinama, penktame - kas ketvirta dvigubinama ir t.t. iki norimo dydzio. As dazniausiai mezgu iki kas desimtos dvigubinamos. Po to kas desimta mazinama, kitame stulpelyje - kas devinta mazinama ir t.t. Paliekama nedidele skylute ir kamuoliukas kietai prikemsamas zirniu arba pupeliu. Skylute uzsiuvama. Kimsti reikia labai kietai, nes kamuoliukas su laiku "minksteja". Galima issiuvineti ka nors. Megzti reikia be uzmetimo. Galima daryti margus, ivairiu spalvu kamuoliukus.
Papildyta:
QUOTE(ArGin @ 2008 12 09, 21:59)
Geris!!!  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Gal schemute butu galima?  rolleyes.gif

is rusu mezgejeliu forumo traukiau aprasyma. Jos ten online mezge. Iskokite http://forum.knitty....showtopic=12002
Papildyta:
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 12 10, 16:42)
Sveikos, Kalėdų senio elfės  4u.gif Mirtinai noriu sužinoti, kaip numegzti tokią galvą? Būtent - numegzti. Kažkaip akis nuleisti, "suimti"? Neįsivaizduoju, nuo ko pradėti, nes viską, ką moku, numegzti plokščią formą smile.gif Įsivaizduoju, kad vąšeliu gal lengviau būtų, bet namie nebėra nei vieno vąšelio (juodoji skylė pas mus, ryjanti vąšelius ir kojines)...

Ačiū  mirksiukas.gif

cia rasite kaip numegzti panasu kiski, tik trumpesnem ausim biggrin.gif ten ir galva ir kojos aprasytos, tik ten uzsiregistruoti reikia http://forum.satilin...topic.php?t=252

jei nenorit registruotis, rasykit i AZ savo el. pasta, permesiu, tik nepazadu, kad iskart, na, savaites begyje blush2.gif
Atsakyti
Dėkui, Zidudu smile.gif

Vakar pagal minėtą aprašymą numezgiau tą galvą, tai nebent kiškiui mutantui ji tiktų...
Atsakyti
O jei žaislas prikemšamas kruopų, ar skalbti galima, nesigauna košė??? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2008 12 11, 17:36)
O jei žaislas prikemšamas kruopų, ar skalbti galima, nesigauna košė??? lotuliukas.gif

Bijau, kad isplovus ne kose, o kietas gabalas gausis.... nors pati tai nebandziau su kruopomis plauti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zidudu @ 2008 12 12, 21:00)
Bijau, kad isplovus ne kose, o kietas gabalas gausis.... nors pati tai nebandziau su kruopomis plauti  doh.gif

kodel kietas gabalas? g.gif Ir kaip plauti bei priziureti zaisliukus su tokiu "idaru"?
Atsakyti
QUOTE(Brno @ 2008 12 13, 10:09)
kodel kietas gabalas?  g.gif  Ir kaip plauti bei priziureti zaisliukus su tokiu "idaru"?

kam chia shauna i galva zhaisliukus taip 'idaryt'? blink.gif buna gi spec granuliu ir pan...
nebent chia kalbam apie 'lavinamasias' taktilines pagalveles kudikiams, pripiltas pupeliu, grikiu ir pan. jas tenka praardyt, ishskalbt ir vel uzhsiut. Arba, vadinamasis 'spot cleaning',- dregna muiluota shluoste patrinti deme, ishvalytii shvaria... rolleyes.gif arba staigiai ishplaut rankomis, kad nespetu atidrekt 'idaras' ir mest ant labai karshto radiatoriaus kad isdzhiutu....
Atsakyti
Na, pagaliau nunėriau anūkei į darželį voriuką. user posted imageuser posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2008 12 13, 12:13)
kam chia shauna i galva zhaisliukus taip 'idaryt'? blink.gif  buna gi spec granuliu ir pan...

O kur tu granuliu gauti? Nes kai kazkada reikejo, nezinojau net kur ieskoti ir klausti doh.gif
pmociute simpatiskas voriukas mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eya: 16 gruodžio 2008 - 16:09
QUOTE(zidudu @ 2008 12 09, 20:01)
na, jei jau ji labai didele tai pigiausia butu sinteponu kimsti. As paprastai kemsu zaislus naturalia vilna, kazkaip smagiau nei tos sintetines medziagos.... na bet jie nebuna ir labai dideli  blush2.gif

na jinai pas mane virs metro g.gif aciu 4u.gif bandysiu ieskot kazko ax.gif
Atsakyti
Nuneriau Mike pukuotuka su draugais, bet neleidzia man nuotraukos prisegti verysad.gif

Bet norejau paklausti, gal kuri zinote kokiu nors nerimo aprasymu ar nuorodu, kaip nerti teletabius???
Atsakyti