Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

kažkur toli toli nuo čia buvo klausimas apir WB (baltos spalvos balansą) ir custom WB.

sunkiose šviesų sąlygose geriausiai fotografuoti į RAW. po to bus nesudėtinga spalvas "į vietą" sudėti.

jei tngu daryti dvigubą apdorojimą, gelbsti custom WB. nežinau kaip kituose modeliuose, negu canon, bet manau, kad algoritmas vienodas. imamas baltas lapas, fotografuojamas toje vietoje, kur vyks veiksmas. visas "kolioras" nuo sienų, baldų, užuolaidų lieka tame lape. po to pasirinkus tą "baltą" nuotrauką aparatui nurodoma, kad tai yra balta. gali būti ir atvirkčiaia - iš pradžių pasirenkame funkcija custom wb o po to ji klausia: kur yra balta? tada jai parodome. šis nustatymas galioja tik tai konkrečiai aplinkai.

kas matėte kaip žurnalistai ima interviu televizijai ar spaudos konferencijas - visada operatoriai nustato custom wb.

yra kitas būdas - imame tarybinį sloiko dangtelį (tą, kur plastmasinis ir baltas), pridengiamia juo objektyvą ir darom kadrą (objektyvas turi būti nustatytas ant M (rankinio fokuso) režimo). spalvos iškraipys baltą dangtelio spalvą, bet pasakę aparatui jog tai balta, kitas nuotraukas gausime maždaug teisingas.

kam dangtelis atrodo nefasonas, perkam už 20 lt firmini custom wb filtrą (tai tipo toks baltas matinis objektyvo dangtelis. kam ir tai nefasonas - perkam "firminį" už 400 lt www.fototechnika.lt (žiūrim naujienose ZeroWB)

Tiesa, Pupeliuk, antroje foto (moters portretas) ten juk pusiau kontrinė šviesa. blykstę naudojai? o kaip galingumą nustatei -intuityviai? tokiam apšvietimui super geras daiktas atšvaitas (asistentas su išskleistapaklode). tada taškinį matavimą pagal veidą ir matai, ar reikia aparatą kuom remti, ar iš rankų viskas o.k.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 01 vasario 2008 - 09:39
Pupeliuk, reikia apie tai pagalvoti. Aš su vyru pasitarsiu, jis per e-bay yra pirkęs, žino procedūras.. pranešiu wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 02 01, 10:33)

Tiesa, Pupeliuk, antroje foto (moters portretas) ten juk pusiau kontrinė šviesa. blykstę naudojai? o kaip galingumą nustatei -intuityviai? tokiam apšvietimui super geras daiktas atšvaitas (asistentas su išskleistapaklode). tada taškinį matavimą pagal veidą ir matai, ar reikia aparatą kuom remti, ar iš rankų viskas o.k.

Ne, nenaudojau nieko blush2.gif šviesa per langą ir dar el. lempučių šviesa, ji turbūt ir sušvelnino šešėlius.. blykstės neturiu ax.gif kol kas stengiuosi išmokti išnaudoti natūralią šviesą.. yra minčių ir apie blykstę, bet jaučiu kol susikaupsiu šiam pirkiniui jau ir pavasaris ateis smile.gif

Beje, ačiū už tokias išsamias tech. konsultacijas thumbup.gif
Atsakyti
Pupeliuk, Sayonara, jei norit galiu pažiūrėti kur pas pus Vokietijoje pigiausios juostelės ir ar siunčia į kitas šalis.
O va kai Pupeliukas Berlyne bus, galėsiu nuvesti į vieną parduotuvikę, super juostelėms pirkti 4u.gif
O ebay nebijokit. Tik prieš pirkdami išsiaiškinkint kokį atsiskaitymo būdą priima, paskaitykit komentarus jau iš užsisakinėjusių iš vieno ar kito pardavėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 01 vasario 2008 - 10:05
Desiree, tik nesugalvok tos vaikio nuotarukos trinti! man ji labai patiko. Del to "padegusio" skruosto - cia gali but kokios tai skatmenines nesamones. Kai ziurejau originalia nuotrauka - niekas neklivo, kai ideta "cituojama" nuotrauka - man matos kazkokia demele.
Paziurejau Vysnios originalia nuotaruka (ta spalvota), ir pasidare aisku, kad kai jau moki fotografuot tai ir grozis gaunasi... Beje, modeliukas irgi labai dekingas wub.gif
Andriuskos (berods) mergyte - nuostabi! man spalvos nelabai patinka, bet modeliuko sypsena, zvilgsnis - tiesig traukia aki 4u.gif
Pupeliuko serija irgi puiki. Man jb neypac, bet labai miela nuotrauka su mama ir dukrele su veidrodziu. Dar pastebejau, kad labai nuostabios spalvos - mergaites sukneles, aplinkos - derinys tiesiog fantastiskas.
Turiu patarima Koolai - kaip pradinukas pradinukui - meskiutis gal ir mielas, bel labai siulau paziuret ND nuotraukas bloge, ypac ta su "vakarelio zvaigzde" -speju bus minciu bigsmile.gif
Bitute, aciu uz ikvepiancius gatves pavyzdzius, reiks eit padirbet smile.gif
Zuvialia, as niekad ikyriai slaptazodzio neprasiau, neikyriai - irgi. as jo bendrai niekada neprasiau 4u.gif anksti man dar!
Desiree, aciu uz gera linka, dar panardysiu savaitgali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo de Nada: 01 vasario 2008 - 10:07
QUOTE(Desiree @ 2008 02 01, 11:03)
Pupeliuk, Sayonara, jei norit galiu pažiūrėti kur pas pus Vokietijoje pigiausios juostelės ir ar siunčia į kitas šalis.
O va kai Pupeliukas Berlyne bus, galėsiu nuvesti į vieną parduotuvikę, super juostelėms pirkti  4u.gif
O ebay nebijokit. Tik prieš pirkdami išsiaiškinkint kokį atsiskaitymo būdą priima, paskaitykit komentarus jau iš užsisakinėjusių iš vieno ar kito pardavėjo.

Ačiū Desiree, ebay nebijau, tik gąsdina tos visos pradinės procedūros, vyrą iš ebay išmetė, jis net nesuspėjo nieko nusipirkt unsure.gif taip ir nesuprato už ką, gal kažkokių dokumentų nenusiuntė..

Ir lauksiu apsilankymo Berlyne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 01, 09:08)
Ačiū Desiree, ebay nebijau, tik gąsdina tos visos pradinės procedūros, vyrą iš ebay išmetė, jis net nesuspėjo nieko nusipirkt unsure.gif taip ir nesuprato už ką, gal kažkokių dokumentų nenusiuntė..

tai jūs kooperuokitės visi ir kartu užsakinėkit. Avytess gal norės prisijungti, o ji kiek žinau iš ebay jau yra pirkusi.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 01, 10:03)
O va kai Pupeliukas Berlyne bus, galėsiu nuvesti į vieną parduotuvikę, super juostelėms pirkti  4u.gif

pažiūrėk, be abejo.. blush2.gif 4u.gif
jo jo, nuvesk Pupeliuką, gal ir man ką prigriebs, iš anksto pinigų įduosiu biggrin.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 02 01, 10:11)
tai jūs kooperuokitės visi ir kartu užsakinėkit. Avytess gal norės prisijungti, o ji kiek žinau iš ebay jau yra pirkusi.

manau, kad tai tikrai įmanoma ir įgyvendinama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 02 01, 02:40)
latoya – tavosiom zuvedrom vos vos daugiau erdves skrydziui norisi, bet nuotrauka gera. Idomu koks objektyvas g.gif

aciu..objektyvas tas pats Sigma 70tukas...

Desiree mielas miegaliukas...na man tos spalvos nezinau, gal per daug zalia...cia as matyt apie ta cross nelabai suprantu smile.gif
tik maciau avytess mergina crossinta, na ji tokia tikrai retro, ir ryski buvo - va ten tai patiko crossingas thumbup.gif

Degute..smagus momentas, tik man kazkiek sviesos truksta.
Atsakyti
rodau kitokį vakar dienos savo nuotraukos variantą. Kadravau ne aš..smile.gif
man pačiai iš šių labiau patinka pirmoji.. 4u.gif
o šiaip.. man pačiai tai mielas kadras.. gal kad pažįstu šią balerinutę..biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 01 vasario 2008 - 10:30
sayonara man antras geriau, erdves daugiau 4u.gif
Atsakyti
Sayonara man norisi kiek daugiau erdvės, spalvos mielos, bet pirmoji serija man tikrai nustelbia šį kadrą 4u.gif
Atsakyti