Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(wyshnia @ 2008 02 01, 01:02)
Del fokuso man zinok visiskai netrukdo, kad jis ne i veiduka - net nepastebejau, kol bitele nepaminejo, bet nera taip, kad negali atitraukt akiu nuo maziuko - vis gi fonas blasko...

reiškias aš mamiškai žiūriu smile.gif nors pastebėjau dar, kad po Naranjos kelių pasisakymų, pradėjau mažiau jaudintis dėl aplinkos, antro plano. Nežinau, į gerą tai ar ne. Praeis pusmetis, žvilgtelsiu į šių dienų foto ir gal suprasiu.

patinka man ši foto. Pasižiūrėjau, išalkau, bet einu miegoti. Labanakt.

http://www.fotocommu...play/1132102848
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 01 vasario 2008 - 02:09
QUOTE(Desiree @ 2008 02 01, 02:06)
reiškias aš mamiškai žiūriu  smile.gif nors pastebėjau dar, kad po Naranjos kelių pasisakymų, pradėjau mažiau jaudintis dėl aplinkos. Nežinau, į gerą tai ar ne. Praeis pusmetis, žvilgtelsiu į šių dienų foto ir gal suprasiu.

Nemanau, kad ziuredami i savo vaiku nuotraukas kada nors galetume visiskai atsiriboti nuo ''mamiskumo'' wub.gif O del maziau jaudinimosi tai tik i gera - moki aplinka palenkt taip, kad tavo nuotraukai zavesio dadetu, moki atsirinkt darbus (man ir si nuotrauka tikrai ne vien i seimos albuma), o zinai, mes tokie kritikai, kad ne menkiausio nukrypimo nuo taisykliu nepraleidziam biggrin.gif doh.gif

Aciu uz nuoroda - skaniai paklaidziojau, dar ir rytojui pasilikau biggrin.gif

Ir labanakt 4u.gif
Atsakyti
Bite - patiko, tavo gatvės nuotraukų pavyzdžiai, pirmoji aišku labiausiai!

Wyshnia - originalas jau nuostabus 4u.gif taigi su photoshopu galima daryti stebuklus, tačiau jau iš geros nuotraukos mirksiukas.gif super super super wub.gif

Desiree - labai šilta ir miela fotografija, spalvos aišku nuostabios wub.gif man gal fonas irgi blaško, bet tebūnie, aš pati labai labai mielai turėčiau tokią nuotrauką savo sūnelio albume 4u.gif

Andriushka - kadras tikrai patinka 4u.gif na spalvų visgi cross norėčiau link žalsvos spalvos, man kiek per geltona rolleyes.gif bet aišku, jo nesukontroliuosi.. bet tikrai labai miela nuotrauka, dvelkia paprastumu.

O, sveika Aveda, tik vakar vaikščiodama su vaikiu ir šunėku lauke netyčia prisiminiau tave bigsmile.gif pagalvojau, kad kažkur pradingai 4u.gif šie kadrai mieli šeimyniniai ir kiek WB nelabai, per geltona viskas..

Dar keliu porą j/b kadrų iš tos pačios dienos 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 01, 08:19)
Wyshnia - originalas jau nuostabus 4u.gif  taigi su photoshopu galima daryti stebuklus, tačiau jau iš geros nuotraukos mirksiukas.gif super super super wub.gif

Va butent drinks_cheers.gif Originalas jau puikus ir kokybiskas, o su trupuciu PS isvis nezemiskomis nuotraukos tapo rolleyes.gif wub.gif Wyshnia as apsvaigus, nuostabu rolleyes.gif O labaiusiai ta kur viena is mazyliu ziovauja wub.gif

Pupeliuk, irgi....negaliu nepagirti. Tiesiog puikus sie paskutiniai thumbup.gif O cia juosta? Atrodo kaip juostiniai, labai nustebciau jei pasakytum skaitmena... g.gif
Pasidalink kokia juosta ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 01 vasario 2008 - 08:38
QUOTE(Opa @ 2008 01 31, 20:58)
o cia blogai ar gerai, kad neizvelgei? Ko gero blogai g.gif

nežinau, ar gerai, ar blogai, tiesiog neįžvelgiau. labiau gerai, manau, nes kokybė tikrai labai nebloga, kad nepasijuto skirtumų tarp juostos ir skaitmenos, triukšmo, vadinasi, mažai.. thumbup.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 01 31, 21:11)
o čia mano crosas:

man labai patinka. nors ir tarsi pasinė, mergaitės nuotaika įtraukia ir nepaleidžia.smile.gif

QUOTE(AVEDA @ 2008 01 31, 21:57)
--Sunelis, mano sushio partneris...cia kerta juros salotas.

oho, kur tokių vaikų būna, kur japonų maistą taip kirstų biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 01 31, 21:57)
į gatvės temą  biggrin.gif
kadrai nėra labai kokybiški, bet man jie kažkodėl visai patinka

o man ne visai, o labai patinka.. pirma labiausiai.. where the streets have no names..smile.gif

QUOTE(Degutė @ 2008 01 31, 22:14)

labai susikoncentravęs vaikas. smagu sugebėti fiksuoti tokius momentus..

QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 31, 23:12)
noriu tik suzinot, ar per daug kontrasta uzkeliau, ar nieko g.gif

mano akims ne per daug. pats tas. man patinka gana aštrus kontrastas. 4u.gif

QUOTE(vvvvv @ 2008 02 01, 00:07)
sayonara, anie kadrai nukonkuruoja sia nuotrauka.. dar gyvenu jais, tad sios ir komentuot negaliu..

biggrin.gif supratau.. "life goes on", vieną kartą geriau, kitą prasčiau, bet faktas, kad su skaitmena lengviau mokytis.. ypač ryškumo dalykus..

QUOTE(wyshnia @ 2008 02 01, 01:40)
Vienas is originalu -

nu jo.. bepigu..biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 01, 08:19)
Dar keliu porą j/b kadrų iš tos pačios dienos

labai labai patinka..
Atsakyti
Tikrai California, čia ne skaitmena biggrin.gif Kodak Tri-x mirksiukas.gif šiek tiek konrtrasto dėjau su PS, skenuojant kažkaip jis nublankta unsure.gif
Tiesiog nusprendžiau buto dalyje kur gerokai tamsu fotografuoti su juosta, nes dieną su uždegtom el. šviesiom su WB niekaip nesusitvarkysiu, o kitoje dalyje, kur šviesiau fotografuoti į skaitmeną, su skaitmena kiek laisviau, galėjau daryti po kelis kadrus, bet vistiek nugrybavau ir su fokusu ir su ryškumu unsure.gif Šį kart iš 36 kadrų neblogų vos 7-10, vistiek buvo kiek per tamsu sad.gif dabar žinosiu, kad ten reik naudoti 3200 iso juostą, gyvenam ir mokomės biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 01 vasario 2008 - 08:53
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 01, 08:52)
vistiek buvo kiek per tamsu sad.gif dabar žinosiu, kad ten reik naudoti 3200 iso juostą, gyvenam ir mokomės biggrin.gif

O kokio jautrumo si buvo??? Man neatrodo per tamsiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 02 01, 09:57)
O kokio jautrumo si buvo??? Man neatrodo per tamsiai ax.gif

Taip šios nėra per tamsios, tiesiog daugumą kadrų sugadino judesys, liko tik tiek nedaug.. čia 400 iso, galvojau toje dalyje naudoti Portra iso 800, bet jos neradau pirkti, turbūt 800 būtų užtekę fotografuojant be dirbtinės šviesos (el. lemputės būtų sugadinusios spalvas, kurios toje buto dalyje nuostabios wub.gif )
dabar jau eilė draugių, norinčių fotosesijos ten biggrin.gif tai jaučiu bus dar ką parodyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 01, 09:05)
Taip šios nėra per tamsios, tiesiog daugumą kadrų sugadino judesys, liko tik tiek nedaug.. čia 400 iso, galvojau toje dalyje naudoti Portra iso 800, bet jos neradau pirkti, turbūt 800 būtų užtekę fotografuojant be dirbtinės šviesos (el. lemputės būtų sugadinusios spalvas, kurios toje buto dalyje nuostabios wub.gif )
dabar jau eilė draugių, norinčių fotosesijos ten biggrin.gif tai jaučiu bus dar ką parodyt smile.gif

nenuostabu... 4u.gif

pasidalink, kur perki juostas.. kai su avytess kalbėjot apie tai, dar nebuvo aktualu..biggrin.gif o dabar jau užkibau..biggrin.gif
Atsakyti
Desiree, man čia viskas tinka. gal dėl to, kad žinau, jog sirgo, tai man ta aplinka antram plane kaip ir tvarkoj g.gif jei Bite nebūtų pasakius , kad fokusas į pagalvę, tai net nebūčiau pastebėjus. aš taip tiksliai niekad neįžiūriu mirksiukas.gif

QUOTE(Opa @ 2008 01 31, 21:52)
Inc, o tu nusipirkai nauja fotika?  bigsmile.gif

Opa, nea. nenusipirkau, bet gal šiandien dar spėsiu? mat apie pietus jau išdumiam link pajūrio. tu, Opa, nepyk, kad taviškių neakomentavau, bet aš net nežinau ką apie juos pasakyt. prisimint prisimenu, bet man jie abu sunkiai apibūdinami
mirksiukas.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 01 31, 22:11)
o čia mano crosas:
įdomu- lauke į žalumą nunešė, o namuose (sienos geltonos, fotografuota prie lango saulėta dieną, gale juoda disko pusė) - į geltonumą. matyt saulė+sienos.

matai kaip g.gif bet man ir geltonai visai gražiai žiūrisi mirksiukas.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 01 31, 22:57)
į gatvės temą  biggrin.gif
kadrai nėra labai kokybiški, bet man jie kažkodėl visai patinka  ax.gif

biggrin.gif
QUOTE(Gaziulka @ 2008 02 01, 00:12)
noriu tik suzinot, ar per daug kontrasta uzkeliau, ar nieko g.gif

aha. biškelį daugoka

QUOTE(wyshnia @ 2008 02 01, 02:40)
Inc, 1.4 pas mus… Tavim deta pataupyciau – tikrai didelis skirtumas wink.gif

dėkui. manau, reik paklausyt tavęs mirksiukas.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 01, 09:19)

Pupeliuk, man ta pirmoji be proto graži thumbup.gif ir mamytės foto labai liuks, o dėl trečios nežinau g.gif
Atsakyti
Inc, dėl trečiosios kompozicijos pati abejoju, man ji atrodo nestabili, ačiū už pastebėjimą 4u.gif

Sayonara, juostas perku Procentre (savanoriu prosp. prie Rimi), nepigus malonumas wink.gif ypač Portra unsure.gif jei perki ebay galėtumėm susimesti ir parsisiųsti pigiau 4u.gif aš nesu pirkus, tai biški bijau to viso biurokratinio proceso.. unsure.gif va čia: http://stores.ebay.c...3QQftidZ2QQtZkm

Dar Opa nuotraukas užmiršau pakomentuot, man pirmoji, kad ir kiek agresyvoka biggrin.gif bet patinka! Šmikis smile.gif o antroji man nelabai... kiek trikdo tas peršviestas langas užimantis visą plotą.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 01 vasario 2008 - 09:25
beje, norėjau paskatinti padiskutuoti apie ND temą "retro".
kad išvengtumėm pernelyg didelio aiškinimosi, kas tas "retro", kai darbai jau bus sudėti, siūlau pasikalbėti apie temos suvokimą..
kodėl tai siūlau?
nes vakar vakare save išanalizavau biggrin.gif biggrin.gif ir supratau, kad man retro visų pirma susiasocijavo su tam tikru istoriniu laikotarpiu - XX a. maždaug 30-ieji metai. Suabejojusi savim pačia pasiėmiau tarptautinių žodžių žodyną ir suradau žodį retro. Jis reiškia "atgal, senesnis".
manau, kad turim sukonkretinti temą - ar tai retro plačiąją prasme kaip kažkas "senesnis", ar ta siauresne prasme?
na, aš čia pagal save, gal niekam kitam nė nekilo tokia mintis ir visi kaip nors teisingai surpatot..? pasidalinkit.
nes paskui žinot, įdės kas nors darbą ir gali "atsitikti" komentarai - o kur tu čia retro matai? 4u.gif
Atsakyti