Strielka, as ne ka ismanau, bet kaip tik skaiciau apie fotkinima su blykste, ir pagal tai kad butent antras kadras tamsus, pagalvojau kad blykste tau neuzsikrauna. Va ir Zuvyte taip sako... Beje, sveiki prisijunge!
Idedu savo eksperimenta su retro (dedu cia, o ne i namu darbus, nes nuotrauka pries kelis metus daryta). Aisku, lauksiu komentaru
Semos portretas:
QUOTE(Žuvytė @ 2008 02 05, 13:37)
Sveiki,
Seniai jus snipineju, bet prisijungt prie jusu vis nedrisdavau
Pamacius Strielkos problema kazkaip neislaikiau, nes kaip tik vakar apie tai kalbejom foto pamokoj... ir daugumai buvo toks atvejis.
Pirmas klausimas ar tavo blykste reaguoja i tavo lempas?
Jei taip, tai fotkint reikia ant M rezimo. Diafragma statai tarp 4-8, nors as vakar sekmingai ir ant 10 buvau nustacius. Iso mazini iki 100. Blykste nustatai ant silpniausio impulso ir nukreipi i lubas. Na cia toks studijinis fotkinimas, bet kaip supratau to ir nori Is antro kadro dar galima manyti, kad lempos nebuvo uzsikrove arba... net nebezinau siulau bandyt dar pafotkint keiciant parametrus
Seniai jus snipineju, bet prisijungt prie jusu vis nedrisdavau
Pamacius Strielkos problema kazkaip neislaikiau, nes kaip tik vakar apie tai kalbejom foto pamokoj... ir daugumai buvo toks atvejis.
Pirmas klausimas ar tavo blykste reaguoja i tavo lempas?
Jei taip, tai fotkint reikia ant M rezimo. Diafragma statai tarp 4-8, nors as vakar sekmingai ir ant 10 buvau nustacius. Iso mazini iki 100. Blykste nustatai ant silpniausio impulso ir nukreipi i lubas. Na cia toks studijinis fotkinimas, bet kaip supratau to ir nori Is antro kadro dar galima manyti, kad lempos nebuvo uzsikrove arba... net nebezinau siulau bandyt dar pafotkint keiciant parametrus
Zuvyte, sveika prisijungusi is kart su gerais patarimais ...
Sayonara, man tavo visos patiko labai toks grazus ir fotogeniskas modelis tik antroj vis gi noreciau mergaites veiduko ryskaus, o ne smuiko...
QUOTE(Strielka @ 2008 02 05, 12:07)
na as vaizdinem priemonem parodysiu, cia kadrai daryti vienas po kito... abu kartus su blicu, blicas tikrai plykstelejo, bet viena gavosi sviesi, kita tamsi nieko neperstatinejau, atrodo fotkina fotikas pats kaip nori...
ir isvis kur man apie tuos apsvietimus sviesas kaip susireguliuot paskaityt, nes turiu ne tik papildoma blica - sigma, bet ir du pastatomus didelius blicus, noriu graziu namu salygomis fotkiu, dabar kai toks metu laikas, apsiniauke dazniausiai tai su dienos sviesa nespeju nieko nufotkint...
ir isvis kur man apie tuos apsvietimus sviesas kaip susireguliuot paskaityt, nes turiu ne tik papildoma blica - sigma, bet ir du pastatomus didelius blicus, noriu graziu namu salygomis fotkiu, dabar kai toks metu laikas, apsiniauke dazniausiai tai su dienos sviesa nespeju nieko nufotkint...
mano galva - nepasikrovė blicas normaliai. ar palauki, kol užsidega raudona lemputė "ready"? pažiūrėk antros foto exif'e ar yra patvirtinimas, kad flash fire (t.y. kad bilcas suveikė). bet man tai konkrečiai atrodo, kad laikas keisti batarkes/krauti akumą.
versijos "užstringa užuolaidėlės" nesvarstyčiau, nes jei stringa, tai stringa ir dienos šviesoje be blykstės. "grybauja eksponometras" tas pats - grybautų visur.
o kokį blicą naudoji? gal be e-ttl? tuomet nešneka aparatas su blykste ir gali būti toks bajeris.
fotografuojant blykste patalpoje geriausia nustatinėti M ir įvesti diafragmos/išlaikymo parametrus pačiam. na dar galima S programoje ir įvesti išlaikymą, atitinkantį scenai (greit juda - trumpą, negreit - ilgesnį). A patalpoje ir mažo apšvietimo sąlygomis netinka, nes visuomet nustatys per ilgą išlaikymą ir per mažą diafragmą, dėl to foto bus neryškios ir išplaukusios (po blykstelėjimo šviesa vis vien veiks matricą, nes užraktas bus atvertas).
daryk taip. arba pakrauni akumus/pakeiti batarkes, arba žiūrėk, per kiek laiko pas tave užsidega raudona lemputė (jei blicas kanoninis), patvirtinanti pasiruošimą. normaliai turi užsidegti per 3-4 sek., o nenormaliai ir per 30. jei ilgai nepasikrauna - reiškis tavo problema maitinimo šaltinyje. jei pasikrauna greitai - bandai nustatyti M ir vienodu parametru kali kokius 10-15 kadrų nekeisdama padėties (bet tik sulaukusi blico patvirtinimą, kad jis pasiruošęs). jei šviesa nuotraukose keičiasi - ieškom problemos toliau.
kad suprasti ekspozicijos matavimo automatiką fotografuojant su blykste, reikia žinoti kaip ji veikia. Pagrindinį blyksnį, kuris apšviečia fotografuojamą objektą ir tai fiksuojama juostoje/laikmenoje lydi priešblyksnis, pagal kurį aparatas nustato ekspozicijos parametrus. juos skiria priklausomai nuo modelio apie 0,2 sek. (vat būtent todėl kai kurie žmonės, kurie turi labai greitą akies voko reakciją, nuotraukose su blicu atrodo "girti" - jie reaguoja į priešbliksnį ir spėja dalinai mirktelėti). TTL (thru the lens) - tai matavimo būdas, kuomet matuojama šviesa ateinanti per objektyvą (lens). ir yra atitinkami protokolai (kalba) A-TTL, E-TTL, E-TTL II kuriais blicai ir aparatai kalbasi. jei aparatas nepalaiko E-TTL arba blykstė yra A-TTL, o aparatas supranta tik E-TTL kalbą - tai jie ir nesusišneka. o šnekėtis jie turi apie ką. po priešblyksnio koreguojasi (priklausomai nuo pasirinkto režimo ir protokolo) diafragma, išlaikymas, blyksnio galia. dar aparatas praneša blykstei koks židinio nuotolis pasirinktas (atitinkamai keičiasi blykstės atšvaitų kampas), kuris fokusavimo taškas pasirinktas ir kt. informaciją.
QUOTE(DI @ 2008 02 05, 13:14)
Sayonara, man tavo visos patiko labai toks grazus ir fotogeniskas modelis tik antroj vis gi noreciau mergaites veiduko ryskaus, o ne smuiko...
dėkui.. turiu ir su ryškiu veiduku, bet nesižiūri.. ir fonas per ryškus, ir raudona spalva akis pernelyg bado, be to, ji pjaunasi su smuiko spalva.. žodžiu, nekas.. beje, man pačiai patinka, kai ne veidas ryškus, o koks nors daiktas.. tyčia taip dariau
sayonara, peržiūrėjau tavo foto su smuikeliu.. man trečioji labiausiai, antra irgi patinka.. pirmojoje visgi mane blaško tas neryškus smuikelio galas.. labiau patiktų jei kiek smuiko ir ranka būtų ryški.. spalvos patiko
de Nada geras kadras.. nelabai man jis retro, bet kaip kadras tikrai neblogas
de Nada geras kadras.. nelabai man jis retro, bet kaip kadras tikrai neblogas
QUOTE(westa @ 2008 02 05, 13:33)
sayonara, peržiūrėjau tavo foto su smuikeliu.. man trečioji labiausiai, antra irgi patinka.. pirmojoje visgi mane blaško tas neryškus smuikelio galas.. labiau patiktų jei kiek smuiko ir ranka būtų ryški.. spalvos patiko
šį modelį išnaudoti turėsiu ne vieną galimybę, kadangi tai šalia gyvenančių giminaičių mergaitė..
QUOTE(sayonara @ 2008 02 05, 13:36)
šį modelį išnaudoti turėsiu ne vieną galimybę, kadangi tai šalia gyvenančių giminaičių mergaitė..
būtų nusikaltimas tokių modelių neišnaudot .. pavydžiu baltai .. lauksim foto .. žinau, kad pradžiuginsi
QUOTE(Strielka @ 2008 02 05, 11:07)
na as vaizdinem priemonem parodysiu, cia kadrai daryti vienas po kito...
vienas po kito, t.y. pykšt vienas, iškart pykšt antras? jei taip, tada blykstė nespėjo užsikrauti antrajam šūviui.
laba laba
jūs tiek per savaitgalį spėjot prirašyt, kad ojojoi .bandžiau prisicitavus komentuoti, bet žiūriu, kad man šiandien su komentarais prastai mat grįžau iš stomatologo ir niekaip negaliu nuo tų jų nuskausminančių atsigaut. taip, kad rašysiu, kas labiausiai įstrigo atmintin
bites aguonos - tiesiog fantastiškos. ir aš jas su malonumu iš tavęs nusipirkčiau beje, atsiųsk prašau ir man tą programičką crosinimui
vvvv machinacijos su autoportretu patiko
desiree berniukas ir bandymas retro temai. man ten ne per šviesu, bet sutinku, kad rėmelį reiktų pakoreguot
dar purienos serija iš vaikų darželio liuksiška
o sayonaros trečioji smuikininkė man labiausiai patiko
o aš tvarkau savo nuotraukas iš savaitgalio po Rusnę. bandysiu kelias panoramas sulipint ir dar turėjau progą leliuką mažą su mamyte pafotografuoti. viliuosi , kad bus vertų dėmesio ir galėsiu jums pagaliau šį bei tą parodyti
jūs tiek per savaitgalį spėjot prirašyt, kad ojojoi .bandžiau prisicitavus komentuoti, bet žiūriu, kad man šiandien su komentarais prastai mat grįžau iš stomatologo ir niekaip negaliu nuo tų jų nuskausminančių atsigaut. taip, kad rašysiu, kas labiausiai įstrigo atmintin
bites aguonos - tiesiog fantastiškos. ir aš jas su malonumu iš tavęs nusipirkčiau beje, atsiųsk prašau ir man tą programičką crosinimui
vvvv machinacijos su autoportretu patiko
desiree berniukas ir bandymas retro temai. man ten ne per šviesu, bet sutinku, kad rėmelį reiktų pakoreguot
dar purienos serija iš vaikų darželio liuksiška
o sayonaros trečioji smuikininkė man labiausiai patiko
o aš tvarkau savo nuotraukas iš savaitgalio po Rusnę. bandysiu kelias panoramas sulipint ir dar turėjau progą leliuką mažą su mamyte pafotografuoti. viliuosi , kad bus vertų dėmesio ir galėsiu jums pagaliau šį bei tą parodyti
Bitute, permesk ir man ta crosinimo programele nezinau ar mokesiu susiinstaliuoti, bet meginsiu ...
diana.zak@gmail.com
ACIUUUUU
Inc, su nekantrumu laukiu nuotrauku
diana.zak@gmail.com
ACIUUUUU
Inc, su nekantrumu laukiu nuotrauku