vis dar bandau išmokti teisingai fokusuoti...
marakeš, siūlau namie nesimokyt teisingo fokusavimo. sunku su šviesos kiekiu visai kažką gaut gero, o jei dar fokusavimo problemos - bus dvigubai sunkiau. arba ant lango pasidėk kažkokį daiktą/žaislą/tekstą ir žaisk su fokusu. priversk sufokusuot ten kur nori. o vaikas ir dar kambario apšvietime tebūna kitu etapu vat westa kursuose gerą pratimą mokėsi. pasidedi tris daiktus nutolstančius nuo tavęs ir bandai sufokusuot pirmą, kad kiti būtų neryškūs, tada antrą - kad kiti liktų neryškūs ir t.t. jei atliksi - pajusi kas yra ryškumo zona ir kaip veikia fokusas
bitę, išmėginau savo pasiūlytą tau blogį (Lomo) ant atostogų foto spėk kuo susirgau tiesa, šie rezultatai labai netolimi nuo tavo svajonės rezultato apie kurį tu man kartą į AŽ rašei, kai pletkinom apie vieną kūdros fotografą (jei pameni)
bitę, išmėginau savo pasiūlytą tau blogį (Lomo) ant atostogų foto spėk kuo susirgau tiesa, šie rezultatai labai netolimi nuo tavo svajonės rezultato apie kurį tu man kartą į AŽ rašei, kai pletkinom apie vieną kūdros fotografą (jei pameni)
dėkui, sansara. kaip tik tokių pratimėlių ir norėčiau.
atsiprašau, kad užfloodinau temą
QUOTE(marakeš @ 2008 02 04, 17:00)
dėkui, sansara. kaip tik tokių pratimėlių ir norėčiau.
tai ne floodas. kiekvienas toks bandymas naudingas ir mums lavint akį, ieškant fokuso ir kiekvienam naujokui. taip kad viskas ok tuo klausimų ir neliūdėk. tiesiog retai vilniuje pasitaiko diena su pakankamu bute šviesos kiekiu. laukiam pavasario
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 02 04, 03:53)
Labas rytas rasytojai
Californiagirl, labai siltas portretukas. Ir tonavimas man labai tinka.
Bitute, be zodziu Noriu ir as aguonu ant sienos Gal ir man actiona galetum atsiusti karchenator@gmail.com
Avytees, na ir tema uzdavei Va radau savo retrinius bandymus Seimos albumui.
Californiagirl, labai siltas portretukas. Ir tonavimas man labai tinka.
Bitute, be zodziu Noriu ir as aguonu ant sienos Gal ir man actiona galetum atsiusti karchenator@gmail.com
Avytees, na ir tema uzdavei Va radau savo retrinius bandymus Seimos albumui.
cia klausimas o ne kritika (as toj stadijoj kad suvokiau kad is naujo visus pagrindus reikia ismokti), bet naudoju sia foto lyg pavyz. Kodel kadruota kad portretas isstrizai paslinkes.? Perziurejau begalybe fotografu saitu ir blog'u ir visur taip daro. Jei imant kokia aguona tai toks kampinis paslines kvadravimas suprantu kad labiau dinamiskas, o kaip viso zmogaus portretas, tai neatrodo kad stovi ant nelygios zemes ir nugrius? Ar cia man kokia negirdeta taisykle ar taisykles palauzymas?
DesireeTavo visas nuotraukas atsimenu ND ir ne ND . Bet panaudojau ta seklys morka kaip pavyz., nors galejau sakyt ir ta su gitara. Su zvakem tai atspejau kad tu, o visos kitos niekaip nebuciau tikejus kad cia tu, todel ir sakau, kad esi chameleonas. Mataosi is tavo nuotrauku kad sapnuoji, galvoji ir kvepuoji fotografija Man viskas ka tu darai patinka, tik norejau paklaust del vienos foto: kodel ta su tavo mieganciu zuikiu parinkai zalia atspalvi? (irgi pastebejau kitu saituose kad dabar tas zalias atspalvis daznai panaudojamas. tai ar zalias atspalvis tapo lyg ir siuolaikine sepia? Vel, nekritikuoju o mokausi
QUOTE(Sansara @ 2008 02 04, 18:03)
tai ne floodas. kiekvienas toks bandymas naudingas ir mums lavint akį, ieškant fokuso ir kiekvienam naujokui. taip kad viskas ok tuo klausimų ir neliūdėk. tiesiog retai vilniuje pasitaiko diena su pakankamu bute šviesos kiekiu. laukiam pavasario
o gal galiu ką nors praktikuotis prie dirbtinės šviesos?
dėl to klaidžiojančio fokuso, tai tiesiog reikės dar panagrinėt fotoaparato instrukciją.
QUOTE(marakeš @ 2008 02 04, 17:12)
o gal galiu ką nors praktikuotis prie dirbtinės šviesos?
dėl to klaidžiojančio fokuso, tai tiesiog reikės dar panagrinėt fotoaparato instrukciją.
galima. tik ir jos reik pakankamai intensyvios, kelių stalinių lempų ar panašiai, vieno šviestuvo kambaryje ant lubų neužteks tikrai geriausia dienos šviesoj ant palangės arba lauke pradžiai gali kaip dauguma, kokią kambarinę gėlę treniruotėm panaudot. sufokusuok norimą lapelį... o koks pas tave fotoapratas. aš praleidau šią info veidrodiniuose tai yra keli kvadratukai ekraniukę ir gali kontroliuot, kurį fokusuot. o jei kokia muilinė, tai ji turbūt artimiausią tašką fokusuoja ir sunku matyt tai įtakot
QUOTE(AVEDA @ 2008 02 04, 16:09)
cia klausimas o ne kritika (as toj stadijoj kad suvokiau kad is naujo visus pagrindus reikia ismokti), bet naudoju sia foto lyg pavyz. Kodel kadruota kad portretas isstrizai paslinkes.? Perziurejau begalybe fotografu saitu ir blog'u ir visur taip daro. Jei imant kokia aguona tai toks kampinis paslines kvadravimas suprantu kad labiau dinamiskas, o kaip viso zmogaus portretas, tai neatrodo kad stovi ant nelygios zemes ir nugrius? Ar cia man kokia negirdeta taisykle ar taisykles palauzymas?
Desiree tik norejau paklaust del vienos foto: kodel ta su tavo mieganciu zuikiu parinkai zalia atspalvi? (irgi pastebejau kitu saituose kad dabar tas zalias atspalvis daznai panaudojamas. tai ar zalias atspalvis tapo nauja sepia? Vel, nekritikuoju o mokausi
ta nuotrauka buvo daryta į skaidrių juostelę ir ryškinta kaip paprasta spalvota. Jau šnekėta daug šioje temoje paskutiniu metu, tai cross procesas. Juostelę rinkausi tą, kuri paryškina žalią spalvą, yra tokių, kurios violetinį atspalvį ryškina, kitos oranžinį... Nuotrauką tik nuskanavau ir įdėjau, niekas nekoreguota. O kodėl žalia....... gal kad esu mažos vilties paieškose? Desiree tik norejau paklaust del vienos foto: kodel ta su tavo mieganciu zuikiu parinkai zalia atspalvi? (irgi pastebejau kitu saituose kad dabar tas zalias atspalvis daznai panaudojamas. tai ar zalias atspalvis tapo nauja sepia? Vel, nekritikuoju o mokausi
o dėl pasvirusių nuotraukų.... na vieni fotografuoja pagal visas taisykles, kiti kartais jas laužo... Svarbiausia juk galutinis rezultatas. Jei jis puikus, tai man asm. jokio skirtumo kiek ten taisyklių sulaužyta.
QUOTE(Sansara @ 2008 02 04, 18:17)
galima. tik ir jos reik pakankamai intensyvios, kelių stalinių lempų ar panašiai, vieno šviestuvo kambaryje ant lubų neužteks tikrai geriausia dienos šviesoj ant palangės arba lauke pradžiai gali kaip dauguma, kokią kambarinę gėlę treniruotėm panaudot. sufokusuok norimą lapelį... o koks pas tave fotoapratas. aš praleidau šią info veidrodiniuose tai yra keli kvadratukai ekraniukę ir gali kontroliuot, kurį fokusuot. o jei kokia muilinė, tai ji turbūt artimiausią tašką fokusuoja ir sunku matyt tai įtakot
nikon d40, objektyvas kitinis. žinau, kaip padaryti, kad fokusuotų į norimą kvadratėlį, bet kaip taip sukomponuot kadrą, kad tame kvadratėlyje atsidurtų būtent akys, nemoku
sveikuciai... mes vis dar skestam ligose... siandien jau geriau, bet dabar su vaiku vargstu.... na gal kaip nors issikapstysim..
o vat dziugesne naujiena (turbut ) ta, kad gavau "palikima" - du fotoaparatukus:
1. Liubitel 166
2. kiev 30
pasiskaiciau trumpus aprasymus, bet man tai nieko nesako
gal juostelinuku turetojai ka patartu.. ar siaip bent savo ziniomis apie juos pasidalintu vyrai, jauciu, kad jus daugiausiai galit pasakyt
o vat dziugesne naujiena (turbut ) ta, kad gavau "palikima" - du fotoaparatukus:
1. Liubitel 166
2. kiev 30
gal juostelinuku turetojai ka patartu.. ar siaip bent savo ziniomis apie juos pasidalintu vyrai, jauciu, kad jus daugiausiai galit pasakyt
QUOTE(vvvvv @ 2008 02 04, 17:58)
sveikuciai... mes vis dar skestam ligose... siandien jau geriau, bet dabar su vaiku vargstu.... na gal kaip nors issikapstysim..
1. Liubitel 166
2. kiev 30
1. Liubitel 166
2. kiev 30
sveikit..
andriuska, padėk vvvvv.. šituose aparačiukuose "linksmiausia" su ekspozicijos nustatymu