Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

vis dar bandau išmokti teisingai fokusuoti...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2008 02 04, 15:38)
vis dar bandau išmokti teisingai fokusuoti...
akučių vis dar norisi ryškesnių. raudonos man kiek daugoka čia. Viršuje erdvės daugiau norisi, žvilgsniui vietos mažoka.
Atsakyti
marakeš, siūlau namie nesimokyt teisingo fokusavimo. sunku su šviesos kiekiu visai kažką gaut gero, o jei dar fokusavimo problemos - bus dvigubai sunkiau. arba ant lango pasidėk kažkokį daiktą/žaislą/tekstą ir žaisk su fokusu. priversk sufokusuot ten kur nori. o vaikas ir dar kambario apšvietime tebūna kitu etapu mirksiukas.gif vat westa kursuose gerą pratimą mokėsi. pasidedi tris daiktus nutolstančius nuo tavęs ir bandai sufokusuot pirmą, kad kiti būtų neryškūs, tada antrą - kad kiti liktų neryškūs ir t.t. jei atliksi - pajusi kas yra ryškumo zona ir kaip veikia fokusas 4u.gif

bitę, išmėginau savo pasiūlytą tau blogį (Lomo) ant atostogų foto doh.gif spėk kuo susirgau lotuliukas.gif tiesa, šie rezultatai labai netolimi nuo tavo svajonės rezultato apie kurį tu man kartą į AŽ rašei, kai pletkinom apie vieną kūdros fotografą (jei pameni) mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 04 vasario 2008 - 16:57
dėkui, sansara. kaip tik tokių pratimėlių ir norėčiau.
atsiprašau, kad užfloodinau temą sad.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2008 02 04, 17:00)
dėkui, sansara. kaip tik tokių pratimėlių ir norėčiau.
atsiprašau, kad užfloodinau temą sad.gif

tai ne floodas. kiekvienas toks bandymas naudingas ir mums lavint akį, ieškant fokuso ir kiekvienam naujokui. taip kad viskas ok tuo klausimų ir neliūdėk. tiesiog retai vilniuje pasitaiko diena su pakankamu bute šviesos kiekiu. laukiam pavasario blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 02 04, 03:53)
Labas rytas rasytojai 4u.gif

Californiagirl, labai siltas portretukas. Ir tonavimas man labai tinka.

Bitute, be zodziu 4u.gif  Noriu ir as aguonu ant sienos blush2.gif Gal ir man actiona galetum atsiusti ax.gif  karchenator@gmail.com

Avytees, na ir tema uzdavei blink.gif Va radau savo retrinius bandymus biggrin.gif Seimos albumui.

user posted image

cia klausimas o ne kritika (as toj stadijoj kad suvokiau kad is naujo visus pagrindus reikia ismokti), bet naudoju sia foto lyg pavyz. Kodel kadruota kad portretas isstrizai paslinkes.? Perziurejau begalybe fotografu saitu ir blog'u ir visur taip daro. Jei imant kokia aguona tai toks kampinis paslines kvadravimas suprantu kad labiau dinamiskas, o kaip viso zmogaus portretas, tai neatrodo kad stovi ant nelygios zemes ir nugrius? Ar cia man kokia negirdeta taisykle ar taisykles palauzymas?

DesireeTavo visas nuotraukas atsimenu ND ir ne ND 4u.gif . Bet panaudojau ta seklys morka kaip pavyz., nors galejau sakyt ir ta su gitara. Su zvakem tai atspejau kad tu, o visos kitos niekaip nebuciau tikejus kad cia tu, todel ir sakau, kad esi chameleonas. Mataosi is tavo nuotrauku kad sapnuoji, galvoji ir kvepuoji fotografija 4u.gif Man viskas ka tu darai patinka, tik norejau paklaust del vienos foto: kodel ta su tavo mieganciu zuikiu parinkai zalia atspalvi? (irgi pastebejau kitu saituose kad dabar tas zalias atspalvis daznai panaudojamas. tai ar zalias atspalvis tapo lyg ir siuolaikine sepia? Vel, nekritikuoju o mokausi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AVEDA: 04 vasario 2008 - 17:13
QUOTE(Sansara @ 2008 02 04, 18:03)
tai ne floodas. kiekvienas toks bandymas naudingas ir mums lavint akį, ieškant fokuso ir kiekvienam naujokui. taip kad viskas ok tuo klausimų ir neliūdėk. tiesiog retai vilniuje pasitaiko diena su pakankamu bute šviesos kiekiu. laukiam pavasario  blush2.gif

o gal galiu ką nors praktikuotis prie dirbtinės šviesos?
dėl to klaidžiojančio fokuso, tai tiesiog reikės dar panagrinėt fotoaparato instrukciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marakeš: 04 vasario 2008 - 17:13
QUOTE(marakeš @ 2008 02 04, 17:12)
o gal galiu ką nors praktikuotis prie dirbtinės šviesos?
dėl to klaidžiojančio fokuso, tai tiesiog reikės dar panagrinėt fotoaparato instrukciją.

galima. tik ir jos reik pakankamai intensyvios, kelių stalinių lempų ar panašiai, vieno šviestuvo kambaryje ant lubų neužteks tikrai g.gif geriausia dienos šviesoj ant palangės arba lauke pradžiai mirksiukas.gif gali kaip dauguma, kokią kambarinę gėlę treniruotėm panaudot. sufokusuok norimą lapelį... o koks pas tave fotoapratas. aš praleidau šią info blush2.gif veidrodiniuose tai yra keli kvadratukai ekraniukę ir gali kontroliuot, kurį fokusuot. o jei kokia muilinė, tai ji turbūt artimiausią tašką fokusuoja ir sunku matyt tai įtakot g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 04 vasario 2008 - 17:19
QUOTE(AVEDA @ 2008 02 04, 16:09)
cia klausimas o ne kritika (as toj stadijoj kad suvokiau kad is naujo visus pagrindus reikia ismokti), bet naudoju sia foto lyg pavyz. Kodel kadruota kad portretas isstrizai paslinkes.? Perziurejau begalybe fotografu saitu ir blog'u ir visur taip daro. Jei imant kokia aguona tai toks kampinis paslines kvadravimas suprantu kad labiau dinamiskas, o kaip viso zmogaus portretas, tai neatrodo kad stovi ant nelygios zemes ir nugrius? Ar cia man kokia negirdeta taisykle ar taisykles palauzymas?

Desiree tik norejau paklaust del vienos foto: kodel ta su tavo mieganciu zuikiu parinkai zalia atspalvi? (irgi pastebejau kitu saituose kad dabar tas zalias atspalvis daznai panaudojamas. tai ar zalias atspalvis tapo nauja sepia? Vel, nekritikuoju o mokausi  mirksiukas.gif
ta nuotrauka buvo daryta į skaidrių juostelę ir ryškinta kaip paprasta spalvota. Jau šnekėta daug šioje temoje paskutiniu metu, tai cross procesas. Juostelę rinkausi tą, kuri paryškina žalią spalvą, yra tokių, kurios violetinį atspalvį ryškina, kitos oranžinį... Nuotrauką tik nuskanavau ir įdėjau, niekas nekoreguota. O kodėl žalia....... gal kad esu mažos vilties paieškose?

o dėl pasvirusių nuotraukų.... na vieni fotografuoja pagal visas taisykles, kiti kartais jas laužo... Svarbiausia juk galutinis rezultatas. Jei jis puikus, tai man asm. jokio skirtumo kiek ten taisyklių sulaužyta.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 02 04, 18:17)
galima. tik ir jos reik pakankamai intensyvios, kelių stalinių lempų  ar panašiai, vieno šviestuvo kambaryje ant lubų neužteks tikrai  g.gif geriausia dienos šviesoj ant palangės  arba lauke pradžiai  mirksiukas.gif gali kaip dauguma, kokią kambarinę gėlę treniruotėm panaudot. sufokusuok norimą lapelį... o koks pas tave fotoapratas. aš praleidau šią info  blush2.gif veidrodiniuose tai yra keli kvadratukai ekraniukę ir gali kontroliuot, kurį fokusuot. o jei kokia muilinė, tai ji turbūt artimiausią tašką fokusuoja ir sunku matyt tai įtakot  g.gif

nikon d40, objektyvas kitinis. žinau, kaip padaryti, kad fokusuotų į norimą kvadratėlį, bet kaip taip sukomponuot kadrą, kad tame kvadratėlyje atsidurtų būtent akys, nemoku smile.gif
Atsakyti
sveikuciai... mes vis dar skestam ligose... siandien jau geriau, bet dabar su vaiku vargstu.... na gal kaip nors issikapstysim..

o vat dziugesne naujiena (turbut biggrin.gif ) ta, kad gavau "palikima" - du fotoaparatukus:

1. Liubitel 166

user posted image

2. kiev 30

user posted image

pasiskaiciau trumpus aprasymus, bet man tai nieko nesako biggrin.gif
gal juostelinuku turetojai ka patartu.. ar siaip bent savo ziniomis apie juos pasidalintu blush2.gif vyrai, jauciu, kad jus daugiausiai galit pasakyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 02 04, 17:58)
sveikuciai... mes vis dar skestam ligose... siandien jau geriau, bet dabar su vaiku vargstu.... na gal kaip nors issikapstysim..

o vat dziugesne naujiena (turbut  biggrin.gif ) ta, kad gavau "palikima" - du fotoaparatukus:

1. Liubitel 166

user posted image

2. kiev 30

user posted image

pasiskaiciau trumpus aprasymus, bet man tai nieko nesako  biggrin.gif
gal juostelinuku turetojai ka patartu.. ar siaip bent savo ziniomis apie juos pasidalintu  blush2.gif vyrai, jauciu, kad jus daugiausiai galit pasakyt biggrin.gif

sveikit.. unsure.gif 4u.gif

andriuska, padėk vvvvv..biggrin.gif šituose aparačiukuose "linksmiausia" su ekspozicijos nustatymu lotuliukas.gif
Atsakyti