Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Rida_R @ 2008 02 04, 10:31)
Sutinku  smile.gif  Fokusas buvo ne ant veido, o ryškumo norėjosi.

Sarpinimas ryskumo neprideda. Dazniau atvirksciai. Jeigu jau prasovei su ryskumu, pamegink apzaisti tai kaip nors, pvz. panaudoti koki nors "soft focus" efekta.
Atsakyti
Labas rytas rasytojai 4u.gif

Californiagirl, labai siltas portretukas. Ir tonavimas man labai tinka.

Bitute, be zodziu 4u.gif Noriu ir as aguonu ant sienos blush2.gif Gal ir man actiona galetum atsiusti ax.gif karchenator@gmail.com

Avytees, na ir tema uzdavei blink.gif Va radau savo retrinius bandymus biggrin.gif Seimos albumui.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzuolaida*: 04 vasario 2008 - 10:58
QUOTE(sillwio @ 2008 02 04, 10:37)
Sarpinimas ryskumo neprideda. Dazniau atvirksciai. Jeigu jau prasovei su ryskumu, pamegink apzaisti tai kaip nors, pvz. panaudoti koki nors "soft focus" efekta.

a kas man papasakotų, kur tą soft focus rasti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 04, 10:54)
a kas man papasakotų, kur tą soft focus rasti?  blush2.gif

Va cia pavyzdys http://www.turningtu...cus-actions.php
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 04, 11:04)

dziekui, pasibandysiu.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 02 04, 10:53)
Va radau savo retrinius bandymus biggrin.gif Seimos albumui.

Oj, neblogai smile.gif Gal kompoziciskai kiek kaires daugoka, bet nuotaika man patinka. Kad taip dar su spalvytem pazaidus ir striuke pakeitus i ka nors.
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 03, 22:12)
na ir paskutinės mano foto.. pridėjau už visą savaitgalį
vėlgi tvarkingos foto. bet nelabai kabinančios.

QUOTE(Anasko @ 2008 02 03, 22:14)
Buvom vaiku kambary, be galo sunku fotografuoti, ypac kai ant fotiko rodo kad viskas gerai, o realiai kompe vos 1-2 normaliai isejo, ir tos tik seimos albumui verysad.gif Pagavau toki momenta ax.gif mazos dideli rupesciai ax.gif daraiu ir jb,bet labai atrodo tragiskai, dar tas tinklas unsure.gif
fokusas į sijonuką. Momentas visai mielas. Ir tą tinklą juk galima kaip pliusą išnaudoti. Su diafragma sužaisti galima.

QUOTE(Simulcika @ 2008 02 03, 22:20)
Tegu kabo, nemaiso.  Bet man pirmasis variantas patinka labiau. O fotkiu tvarkymui picasos nenaudoju. Esu fotosopo fane smile.gif
Kitas darbelis is manipuliaciju srities jau smile.gif
Prasom labai nekibti prie grudo. Mano fotikas prie menko apsvietimo, padidinus ISO meta neitin grazu gruda.
prie grūdo kabinėsiuos smile.gif nes man nelabai svarbu kokiu fotoaparatu, kaip ir kodėl. Man svarbus galutinis rezultatas. Ir jei grūdo daugoka, tai lieka daugoka tongue.gif
Man asmeniškai patinka manipuliacijos. Pati tamsiame kambaryje dažnai iš dviejų trijų kadrų vieną nuotrauką spausdinu.
Žiūrėjau vakar, žiūrėjau šiandien į šia keturių seriją ir is tiek nelabai jos suprantu. Fantazija mano kažkodėl šiuo atveju tyli..

QUOTE(Simulcika @ 2008 02 03, 22:32)
Idedu dar vieną:
Visas FP tik tame kad idėtas uždavinukas. Nuotrauka taip ir vadinasi "Sprendimas"
smile.gif
šioje vos vos daugiau kontrasto norisi. Bet visumoje patinka tas uždavinys.

QUOTE(Simulcika @ 2008 02 03, 22:56)
Nu ka, dedu paskutinę šiandienai ir einu miegoti  ax.gif 
mano fantazja tyli ir ties šia foto...

QUOTE(Gaziulka @ 2008 02 03, 23:09)
tai as uz tai kad duotumem Anasko slaptazodi. Isipareigoju issiusti gavus dar poros nariu palaiminima ax.gif

o aš palaukčiau, kol Anasko atliks savo namų darbus tongue.gif Ji turi vieną užduotėlę.

QUOTE(californiagirl @ 2008 02 04, 00:47)
Cia mazdaug buvo- "pozuoju...a teip gerai..?" biggrin.gif
pozuoja tai gerai. Portretukas irgi geras.

QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 02 04, 09:53)
Avytees, na ir tema uzdavei blink.gif Va radau savo retrinius bandymus biggrin.gif Seimos albumui.
geri bandymai. Tik norisi kokios kitos aplinkos.
Atsakyti
atspindžių gaudymas ant spintos smile.gif

user posted image
Atsakyti
ačiū dar kartą už komentarus.. eilinį kartą įsitikinau, kad labiausiai netikėti kadrai ir būna patys tie .. smile.gif .. todėl fotografuokit, nes neaišku kada ir kur tas geras kadras taves lauks.. smile.gif

Uzuolaida
fainas pozuotojas.. gal kiek fokusas į striukytę pabėgęs g.gif .. bet jos aš tikrai nemaučiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2008 02 03, 21:50)
Prisijungiu ir aš  ax.gif

jei tau patinka spalvos, tai dėl jų nieko nesakysiu... bet man norisi šiek tiek mažiau apačios ir daugiau viršaus. bet šiaip man patiko Getter taisytas variantas.

QUOTE(Gaziulka @ 2008 02 03, 22:31)
nusicross'inau ir as siandien tongue.gif tas veido orange tai kelia abejoniu, bet siaip patinka

man irgi patinka biggrin.gif

QUOTE(westa @ 2008 02 03, 22:49)

įmesiu dar kelias foto.. kai nebetelpi savy  smile.gif

man ta pirmoji nereali thumbup.gif antrai kažko trūksta g.gif

QUOTE(Simulcika @ 2008 02 03, 23:32)
Čia nenorėta per stipriai nusimanipuliuoti. Naudoti tik 2 layeriai. Šis darbelis prie paprastųjų, bet kadangi su juo buvo sužaista - jis jau eina į manipuliacijų kategoriją.
O triukšmų slopinimo įrankis čia buvo naudotas. Kiek buvo įmanoma tiek ir tvarkiau. Tiesiog tas grūdas buvo negražus, ir iki galo jo išnaikinti nepavyko.

Idedu dar vieną:

kirpčiau kairę pusę. bet šiaip darbas patiko.

QUOTE(Simulcika @ 2008 02 03, 23:56)
Nu ka, dedu paskutinę šiandienai ir einu miegoti  ax.gif 

vat šito nesupratau blush2.gif kažkodėl jis man nelabai žiūrisi.

QUOTE(californiagirl @ 2008 02 04, 01:47)

Ateinu su vienu paprastu portretuku...paskutinem dienom dziaugiuosi nors viena kadra pagavus, nes vaikai nesiduodaaaa doh.gif

labai patiko - švaru, gražu, dailu. tik man šiek tiek daugiau viršaus norisi.

QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 02 04, 10:53)

super thumbup.gif gal šiek tiek ryškesnių spalvų norisi, bet vis tiek laaaabai patinka.
Papildyta:
QUOTE(marakeš @ 2008 02 04, 12:36)

jei atvirai, nesuprantu šito darbo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2008 02 04, 11:36)
aišku galima būtų surašyti ilgą šios foto interpretaciją apie dviejų žmonių beišsiskiriančius likimus (žiūrėti kairėje pusėje viršuje vienas žmogeliukas, dešinėje pusėje apačioje kitas) dėl to, kad įsimaišė trečiasis, nelauktasis (žiūrėti dešinėje pusėje viršuje). Galima būtų interpretuoti kaip žiemos meto peizažą, atsiveriantį pro senolių langus, o galima matyti tiesiog lango atspindį ant spintos. Kaip beinterpretuočiau, ką besistengčiau pamatyti nuotraukoje, ji man vistiek nelabai...
Bandymai, etiudai šiaip gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 04 vasario 2008 - 13:04
paprastos praėjusio amžiaus 30-40 metų nuotraukos http://rapira.ru/index.php?id=273

jei nekreipti dėmesio į tam tikrą simboliką ir gestus - kaip primena "tarybines" nuotraukas.... vat žiūrėjau ir galvojau: irgi gi buvo žmonės su savo gyvenimu, šeimomis... ir taip nekentė bolševikų... baisus dalykas karas.
Atsakyti