Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(almantė_k @ 2008 02 02, 23:21)
desiree kokia nuotraukos forma darytum tu?
bandžiau aš tavo nuotrauką vartyti, karpyti. Bet pradinis variantas yra nekokybiškas, todėl tikrai sunku ką nors išgauti. Aš tarkim jos veidą būčiau į dešinę pasukus, ne į kairę. O ir kvadratas čia netinka.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 03, 01:30)
Manai, kad fotografija teisinga tik jei buvo fotografuota remiantis visom fotografinėm taisyklėm? Puiku. Komentuok nuotraukas, kurios neatitinka taisyklių ir išsakyk savo nuomonę, argumentuok kas tau ir kodėl nepatiko ir kodėl tavo nuomone tai yra blogai.

Visais atvejais taip nemanau, bet manau, kad yra kertinės taisyklės kurių sulaužymas nėra tikslingas ax.gif Net jei paėmus kaip pvz Sillwio nuotraukas (sorri Sillwio nieko asmeniško), man buvo keista, kad trečioje buvo visiškas taisyklės (apie dangaus ir žemės santykį) nepaisymas, bet kažkam kaip ir pačiam Sillwio tai buvo priimtina nes tai buvo daryta specialiai ir kažkas dar tai sugebėjo pajusti. Bet visgi dauguma buvo tokių (ir aš tame tarpe) kurie pastebėjo, kad dangaus yra ten perdaug. Iš ko sekė mano pastebėjimas, kad visgi taisyklės yra sukurtos iš žmogaus pajautimo, tai koks tikslas jas laužyt ir ieškot naujo pajautimo g.gif Ir visdėlto...aš sutinku, kad yra išimčių, (pvz tavo berniuko portretukas, man asmeniškai jis gražiai žiūrisi centre, bet kažkam nelabai (ir manau tai papraščiausias taisyklės pajautimas)) tačiau aš tos išimties nesugebėjau įžvelgt ir pajaust trečiojoje Sillwio nuotraukoje, turbūt todėl kad mano pajautimas rėmėsi taisykle mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(valanda @ 2008 02 03, 01:34)
manau, dauguma is musu tai praejom:))

Čia žiūriu visi kažkokiom stadijom eina biggrin.gif pirma kaip suprantu 'naujoko', kita apmąstymų, kokia sekanti gali būt? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 02 03, 02:44)

Čia žiūriu visi kažkokiom stadijom eina  biggrin.gif  pirma kaip suprantu 'naujoko', kita apmąstymų, kokia sekanti gali būt?  biggrin.gif

Na, mano0 stadijos buvo:
1.Esu nuostabiai talentinga fotografe
2. Aha, jum reikia taisykliu,bet as netradicine ir jas lauzau, bo man taip grazu (beje, net nezinodama taisykliu smile.gif))
3.Oho,man laikas sleptis po lapais
4.Zinau, kad nieko nezinau.
5. infoinfoinfo......
6. Gal neverta net pradeti
7. bandyti, ieskoti, semtis, suzinoti, isiklausyti,priimti....zodziu,mokytis raides...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 03 vasario 2008 - 01:50
QUOTE(Getter @ 2008 02 03, 00:41)
Visais atvejais taip nemanau, bet manau, kad yra kertinės taisyklės kurių sulaužymas nėra tikslingas  ax.gif  Net jei paėmus kaip pvz Sillwio nuotraukas (sorri Sillwio nieko asmeniško), man buvo keista, kad trečioje buvo visiškas taisyklės (apie dangaus ir žemės santykį) nepaisymas, bet kažkam kaip ir pačiam Sillwio tai buvo priimtina nes tai buvo daryta specialiai ir kažkas dar tai sugebėjo pajusti. Bet visgi dauguma buvo tokių (ir aš tame tarpe) kurie pastebėjo, kad dangaus yra ten perdaug. Iš ko sekė mano pastebėjimas, kad visgi taisyklės yra sukurtos iš žmogaus pajautimo, tai koks tikslas jas laužyt ir ieškot naujo pajautimo  g.gif  Ir visdėlto...aš sutinku, kad yra išimčių, (pvz tavo berniuko portretukas, man asmeniškai jis gražiai žiūrisi centre, bet kažkam nelabai (ir manau tai papraščiausias taisyklės pajautimas)) tačiau aš tos išimties nesugebėjau įžvelgt ir pajaust trečiojoje Sillwio nuotraukoje, turbūt todėl kad mano pajautimas rėmėsi taisykle  mirksiukas.gif

manau esmė tame, kad kai išmoksti taisykles taip, kad net nubudęs vidury nakties padarytum teisingą kompoziciją atsižvelgiant į jas, fotografuodamas tiesiog nebegalvoji apie jas. O ir fotografija pati, juk menas, o ne tik šiaip fotografavimas pagal taisykles. O kokios taisyklės mene gale būti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2008 02 03, 01:49)
Na, mano0 stadijos buvo:
2. Aha, jum reikia taisykliu,bet as netradicine ir jas lauzau, bo man taip grazu (beje, net nezinodama taisykliu smile.gif))
5. infoinfoinfo......
7.  bandyti, ieskoti, semtis, suzinoti, isiklausyti,priimti....zodziu,mokytis raides...

wow biggrin.gif
Kaip atvirai viskas smile.gif
Maniškės kolkas buvo tokios:
- aš viską žinau, reikia tik viską atsiminti
- ooo aš nieko nežinau, reikia viską išmokti iš naujo
- ir visgi aš žinau kažką, tik to nepakanka
- mokausi pajausti, suprasti, perteikti...

Kažkaip panašiai sakyčiau.
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2008 02 03, 01:49)
Na, mano0 stadijos buvo:
5. infoinfoinfo......
7.  bandyti, ieskoti, semtis, suzinoti, isiklausyti,priimti....zodziu,mokytis raides...

biggrin.gif Pirma nemirtinga lotuliukas.gif aisku, butu gerai ja po visko ir pabaigti
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 03, 01:51)
manau esmė tame, kad kai išmoksti taisykles taip, kad net nubudęs vidury nakties padarytum teisingą kompoziciją atsižvelgiant į jas, fotografuodamas tiesiog nebegalvoji apie jas. O ir fotografija pati, juk menas, o ne tik šiaip fotografavimas pagal taisykles. O kokios taisyklės mene gale būti  smile.gif

Ech...kvieti mane toliau diskutuot, niu faina man patinka 4u.gif
Manau viskas priklauso nuo to koks tas menas g.gif Kažkam trys brūkšniai ant drobės jau yra menas kuris kabinamas matomiausioj kambario vietoj - taisyklių tam nereikia. Bet jei mano portretą kas nors nupieštų neproporcingai (proporcijos piešime ir yra taisyklės) tai koks čia menas? g.gif Taip manau ir fotografijoj yra situacijos kai jokios taisyklės net nepritaikysi, bet kartais yra akivaizdžiai matoma, kad taisyklė sulaužyta, tik žmonės interpretuoja dvejopai - ''čia taip ir turėjo būt (specialiai)'' , ''akivaizdu, kad čia kažkas negerai'' mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 02 03, 02:56)
biggrin.gif Pirma nemirtinga lotuliukas.gif aisku, butu gerai ja po visko ir pabaigti

ale be jos ir pradet buciau nepradejus:)))))))
Atsakyti
Pprastu paprasciausias dalykas - net beveik kiekvieno straipsnio apie kompozicija gale paraso kazka panasaus i ''taisykles yra tam, kad jas lauzytum''... Vadinasi ismoksti pajusti kompozicija, pusiausvyra (manau zinant taisykles tas pajutimas greiciau ateis), o tada gali jas lauzyti - tik vel gi ne bet kaip, o taip, kad net ne pagal tas visas grieztas taisykles sukomponuotas darbas nevirstu, negriutu, neatrodytu bet koks, o taptu tuo, kuris traukia, vercia vel ir vel grizti, grozetis ir t.t. ir pan. g.gif

valanda
, o stadijas tai liuks aprasei thumbup.gif pas mane tos pacios drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 03 vasario 2008 - 02:45
Laba diena,

labai noriu prisijungti prie Jūsų būrio! Dažnai fotografuoju, dažniausiai mėgstu peizažus, vengiu žmonių nuotraukų, bet pastaruoju metu yra ir jų. Neseniai įsigijau naują fotoaparatą, tad mėgaujuosi juo. Štai jis: Panasonic DMC-FZ8

user posted image

Su didžiausiu nekantrumu lauksiu 'Namų darbų', o dabar įmetu vieną savo darbų:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lil'Princess @ 2008 02 03, 01:51)
Laba diena,

labai noriu prisijungti prie Jūsų būrio! Dažnai fotografuoju, dažniausiai mėgstu peizažus, vengiu žmonių nuotraukų, bet pastaruoju metu yra ir jų. Neseniai įsigijau naują fotoaparatą, tad mėgaujuosi juo. Štai jis: Panasonic DMC-FZ8
Su didžiausiu nekantrumu lauksiu 'Namų darbų', o dabar įmetu vieną savo darbų:
sveika prisijungusi. Apie tavo įkeltą nuotrauką sunku ką pasakyti. Nelabai manęs žavi naktinės fotografijos, gal kiti prisijungę geriau pakomentuos.
O dabar atlikinėjam namų darbus temoms "Gatvė" bei "Retro". Lauksim ir tavo darbų.
Atsakyti
Lab ryt 4u.gif

Daug jūs čia prikalbėjot, tai noriu pakomentuot kas užkliuvo..

Desiree - kaip visad super - emocija tiesiog veržiasi laukan, puikus darbas!

Sillwio - man pirmoji gal, tokia minkštutė minkštutė, antra trečia nelabai kabina, ketvirtoji graži, tačiau pritarsiu Bitei, kad banaloka ax.gif

Dar Kooala su kamuoliu nuotrauka - Desiree padarytas variantas visai žiūrisi, tačiau man tiesiog nelabai įdomus objektas.. kažkaip niekad nesuprantu šiukšlių nuotraukų blush2.gif bt čia matyt mano problema..

Almante - visiškai nekokybiškas darbas - tiek kompozicijos, tiek technikos prasme - jei pastebėjai, kad nuotraukos ryškiai gaunasi nuo štatyvo, tai ir fotografuok nuo jo wink.gif taip pat savo modeliui paieškok kito fotografavimo kampo, kad atsiskleistų visi gražūs veido, kūno bruožai.. vieną žmogų labai puiku fotografuoti iš profilio, kitą gulintį iš viršaus, trečią iš apačios, ketvirtą tik veidu tiesiai, ieškok! kad jau turi savo modeliuką, kuris sutinka būti fotografuojamas smile.gif

Dėl taisyklių, tai jas žinant ir mokant mintinai atsiranda pajautimas, kad tarkim tam tikroje situacijoje norisi kažko kito, o ne trečdalių taisyklės, ar objekto auksiniame taške, tačiau kompozicijos balansas turi išlikti, nuotrauka nuturi svirti į kurią nors pusę. Svarbiausia balansas, o kaip jis pasiekiamas, tai tik fotografo pasirinkimas. Pati to mokiausi gan sunkiai, jei kas sekat Victoro temą, tai matėt, kad man net piešti buvo liepęs smile.gif tačiau manau, kad jau pradėjau jausti kas yra stabili/nestabili kompozicija.. Prisimenu, kaip mano nuotraukas iš Romos žiūrėjo berniukas gal 13 metų, jis šiuo metu labai mokosi fotografavimo taisyklių smile.gif tai iš pradžių nesupratau, ką jis daro ant tų nuotraukų, o pasirodo, jis su prištu braižosi linijas ir žiūri ten visokius trečdalius ir panašiai, o jose tikrai buvo galima pritaikyti daug taisyklių smile.gif Būdama Romoje ir ten fotografuodama kaip tik buvau kompozicijos mokymosi etape, tai tikrai dauguma nuotraukų labai jau "vadovėlinės", "teisingos", tačiau... joms trūksta dvasios smile.gif
O ir dar Getter, kodėl portretas būtinai turi būti "teisingas"? Tarkim kubizmas, ekspresionizmas.. ten teisingumu net nekvepia.. tačiau kiek perteikiama emocijos! Menas nuo Faraonų laikų pradėjo vystytis "teisingo", "natūralaus" vaizdo perteikimo linkme (viduramžiais su stagnacija), kiekvienu laikotarpiu buvo eita vis toliau ir toliau mokantis pespektyvos, žmogaus "teisingo" vaizdavimo linkme iki renesanso, kur Da Vinčis, Rafaelis, Mikelandželas pasiekė to tobulumą, kuriuo sekė vėlesni tapytojai iki impresionizmo, kuomet "teisingumas" buvo pradėtas ne taip vertinti, nes norėta išgauti akimirkos žavesį, emociją, virpėjimą, "teisingai" nutapęs paveikslą tai išgauti sunku, reikėjo kažką aukoti smile.gif o toliau apie meno vystymąsi nebekalbu, ten "teisingumu" net nekvepia.. Anatomiškai ir visai kaip teisingas darbas bus teisingas, tačiau dvasios ten gali nebūti visiškai ir jis išliks tik kaip akademinis pasipaišymas.. Manau tą puikiai galima taikyti ir fotografijai smile.gif
Vat kokią tiradą dėjau biggrin.gif gal kas pataisys, jei į lankas prirašiau smile.gif

Naujokai junkitės 4u.gif
Atsakyti