Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(de Nada @ 2008 02 02, 21:48)
Bitutes Vilnius grazus... kaip tik nusipirkau Kunciaus Vilniaus kvadratus ar kaip ten, tai vat man tavo darbai juos primena. Pirma man labiau prie sirdies, spalvos tokios dramatiskesnes ar ka? na, man patinka. noreciau...

labai dėkui 4u.gif
o kur pirkai tą knygą? aš kaip tik ieškau jos ax.gif

aš dar noriu sugrįžt prie Sillwio nuotraukų tongue.gif nelabai suprantu susižavėjimo paskutine nuotrauka ax.gif . ji graži, bet tokia .... banaloka savo spalvom. gal jau persižiūrėjau tokių nuotraukų internete, nežinau g.gif . bet vat pirmoji - uch, kokia žieminė. be proto graži biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 02 vasario 2008 - 23:09
Anasko, o tu pasiskaityk pagrindines taisykles. Padės suprasti ką rašiau smile.gif

Norėjau paklausti dėl failų dėjimo į blogą. Kokio dydžio jie turi būti? Na aš skanavau iš žurnalo. Nežinau kokį siųsti, kad paskui būtų įmanoma dar ir perskaityti kas parašyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 02 vasario 2008 - 23:19
sveikos, pagaliau radau modeliuka, kuri gera fotkinti ir kuriam patinka buti fotografuojamam 4u.gif user posted image
ir spalvota versija. sviesumas ir kontrastas siek tiek pareguliuoti user posted image
na gal dabar dydis geras bus blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almantė_k: 02 vasario 2008 - 23:38
QUOTE(almantė_k @ 2008 02 02, 22:27)
sveikos, pagaliau radau modeliuka, kuri gera fotkinti ir kuriam patinka buti fotografuojamam  4u.gif
ir spalvota versija. sviesumas ir kontrastas siek tiek pareguliuoti
na gal dabar dydis geras bus  blush2.gif
Džiaugiuosi, kad radai modeliuką, kuris nori fotografuotis.
Pirmiausia norėčiau paklausti kodėl rinkaisi kvadratą?
o apie nuotraukas.. Kokybė prastoka, o ir kompozicija nelabai. Pirmas variantas tai ne juodai baltas o pilkas.
Avytess kažkada visiems siuntė vertimo į juodai baltą pluginą. Paprašykit ir jūs, naujai prisijungę. Gal tikrai paprasčiau bus, o ir rezultatai tikrai ne pilki turėtų gautis.
O šiaip, jei atradai modeliuką, patarčiau pažiūrinėti į kitų fotografų portretus įvairiuose puslapiuose. Tiesiog pasirankioti idėjų dėl pačios kompozicijos, modelio pozos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 02 vasario 2008 - 23:59
QUOTE(almantė_k @ 2008 02 02, 23:27)
sveikos, pagaliau radau modeliuka, kuri gera fotkinti ir kuriam patinka buti fotografuojamam  4u.gif

ryškumo šiek tiek trūksta? su kuo fotografuota? jei su paprasta muiline, tuomet atleistina ir suprantama, jei su veidrodiniu, tuomet priešingai. Labai trūksta ryškumo, aštrumo. siauresnio dof.
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2008 02 02, 22:48)
Getter> ismok taisykles, o paskui jas lauzyk. Kitaip daug nepasieksi.

hmmm g.gif aš pasiekti daug ir nenoriu, man užtektų ir truputi...ir netgi nelaužant taisyklių biggrin.gif tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 02, 23:58)
Džiaugiuosi, kad radai modeliuką, kuris nori fotografuotis.
Pirmiausia norėčiau paklausti kodėl rinkaisi kvadratą?
o apie nuotraukas.. Kokybė prastoka, o ir kompozicija nelabai. Pirmas variantas tai ne juodai baltas o pilkas.
Avytess kažkada visiems siuntė vertimo į juodai baltą pluginą. Paprašykit ir jūs, naujai prisijungę. Gal tikrai paprasčiau bus, o ir rezultatai tikrai ne pilki turėtų gautis.
O šiaip, jei atradai modeliuką, patarčiau pažiūrinėti į kitų fotografų portretus įvairiuose puslapiuose. Tiesiog pasirankioti idėjų dėl pačios kompozicijos, modelio pozos.

QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 03, 00:06)
ryškumo šiek tiek trūksta? su kuo fotografuota? jei su paprasta muiline, tuomet atleistina ir suprantama, jei su veidrodiniu, tuomet priešingai. Labai trūksta ryškumo, aštrumo. siauresnio dof.

kvadrato nesirinkau tiesiog taip sukadravau ax.gif ir vertimui i J/B naudojau VCW VicMans photo editor.modelio poza cia visiskai naturali, taip sakant as ja pagavau smile.gif o del ryskumo tai nzn kodel taip gavosi, fotkinau su fujifil finefix f6500sd, naudojau autofocus lock, ta prasme fokusavau i akis ir iki puses nuspaudusi mygtuka nusukau fotika ten kur norejau. o kas yra dof? zidinio nuotolis?jei gerai pamenu jis buvo apie 50mm
Papildyta:
speju kad nuotraukos neryskios gaunas del to kad rankos labai dreba, nes kai naudoju stoveli, nuotraukos pakankamai kokybiskos buna, neisplauke g.gif
Papildyta:
speju kad nuotraukos neryskios gaunas del to kad rankos labai dreba, nes kai naudoju stoveli, nuotraukos pakankamai kokybiskos buna, neisplauke g.gif

desiree kokia nuotraukos forma darytum tu? tavo nuomone ko gero labiausiai pasitikiu 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 02 02, 23:10)
Bet šiaip iškilo tada klausimas su pvz: yra dvi fotografijos vienoje tarkim natiurmortas pagal taisykles, kitoje ne...kokios gali būti interpretacijos? Turbūt - ''o čia viskas super, pagal taisykles'', '' čia ne pagal taisykles- irgi super nes toks buvo autoriaus tikslas''. Klausimas - kaip žinoti kodėl viena ar kita foto daroma nepagal taisykles ir yra 'gera' o kita pagal taisykles bet 'negera'? Na aš čia taip primityviai. Kaip žinot kad autorius specialiai laužė taisykles,juk gali būt ir taip kad jis jas užmiršo arba jų nežino?
tai reikia pajusti. Žiūrinėk n fotografijų įvairiausiuose puslapiuose, skaityk komentarus po jomis, po kiekvieno komentaro grįžk peržiūrėti nuotraukos. Pradžioje į fotografiją žiūrėk kitų akimis, paskui pažvelk savosiomis. Svarbiausia aišku reikia perskaityti ir įsiminti svarbiausias fotografijos taisykles. O įsiminus ir mokėti jas pritaikyti. Paskui tiesiog pradėsi jausti..
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 02 03, 00:10)
Klausimas - kaip žinoti kodėl viena ar kita foto daroma nepagal taisykles ir yra 'gera' o kita pagal taisykles bet 'negera'? Na aš čia taip primityviai. Kaip žinot kad autorius specialiai laužė taisykles,juk gali būt ir taip kad jis jas užmiršo arba jų nežino?

Stengiuosi gyvenime negyventi ir nežaisti pagal taisykles, tačiau ne visada pavyksta. Fotografijoje jų daug. Prie jų įprantame, tačiau bet kokią taisyklę galima sulaužyti, jei tai padarysime gražiai. Daug kas sako, kad centrinė kompozicija yra didis blogis, tačiau ir ją galima labai gražiai padaryti ir tik nemokša paklaus, kodėl naudota centrinė kompozicija, nors ji tik ir tiktų.
Reikia jausti. Suprasti, kad šioje situacijoje labiau tiktų tas, ar kitas kompozicijos variantas.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 03, 00:24)
tai reikia pajusti. Žiūrinėk n fotografijų įvairiausiuose puslapiuose, skaityk komentarus po jomis, po kiekvieno komentaro grįžk peržiūrėti nuotraukos. Pradžioje į fotografiją žiūrėk kitų akimis, paskui pažvelk savosiomis. Svarbiausia aišku reikia perskaityti ir įsiminti svarbiausias fotografijos taisykles. O įsiminus ir mokėti jas pritaikyti. Paskui tiesiog pradėsi jausti..

Pataisykit jei klystu pasakydama, kad taisyklės fotografijoje susiformavimo iš pajautimo, tai kam dar ieškoti kito pajautimo taisyklių laužyme? Ta prasme jei manęs nekabino nuotrauka nes ji nepagal taisykles, ar tai reiškia, kad aš neturiu pajautimo tam kitoniškumui kuris yra papraščiausias taisyklės sulaužymas, arba sulaužymas to ką sukurė žmogus iš pajautimo lotuliukas.gif uoj nulūšiu nuo savo išmąstymų pati biggrin.gif bet gal supratai ką turiu omeny? Jei dar konkrečiau, tai jei yra formulė pagal kuria gaunasi teisingas atsakymas, kam ieškoti kitos tik tam, kad atsakymas išeitų panašus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 02, 18:47)
gus, hmmm.... adresą vis dar turiu  tongue.gif

biggrin.gif aisku lb noreciau,bet is mano puses jau butu nesazininga taves prasyt biggrin.gif ax.gif busiu kaip tas drakoniukas,viskas man,tik man biggrin.gif
Sillwio,jau daug kas rase apie tavo foto,bet kaip ziuriu jos tik vieninteles yra is paskutiniu kuriu as nekomentavau,tai pasisakysiu biggrin.gif pirma man patinka,net labai,gal kad sniego nemacius siemet,lb noreciau tokia nuotrauka ir as nufotografuot rolleyes.gif antroj,kirpciau apacios,man jos per daug,o trecioj dangaus biggrin.gif bet cia tavo nuotraukos tu jas taip matai ax.gif o ketvirta,kaip ir pirma lb patiko 4u.gif
Almante_k,man ryskumo truksta 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gus: 03 vasario 2008 - 00:45
QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 03, 00:34)
Stengiuosi gyvenime negyventi ir nežaisti pagal taisykles, tačiau ne visada pavyksta. Fotografijoje jų daug. Prie jų įprantame, tačiau bet kokią taisyklę galima sulaužyti, jei tai padarysime gražiai. Daug kas sako, kad centrinė kompozicija yra didis blogis, tačiau ir ją galima labai gražiai padaryti ir tik nemokša paklaus, kodėl naudota centrinė kompozicija, nors ji tik ir tiktų.
Reikia jausti. Suprasti, kad šioje situacijoje labiau tiktų tas, ar kitas kompozicijos variantas.

Niu aš jau pripyliau ką tik apie tuos pajautimus, jei kas nepatingės ir atsakys, gal suprasiu ir aš smile.gif
O dėl centrinės kompozicijos nemanau kad tiksliai pasakei kad ji blogai, NE VISAIS atvejais mirksiukas.gif taisyklės sako kad centrinė kompozicija tinka kai norima perteikti simetriškumą ir pan (mintinai nemoku). Tai va ax.gif
Atsakyti