Silwio - nepralenkiamas gamtos grozis!
Man geriausia paskutine foto - kompozicija, dangaus spalvos, visuma - na tiesiog tobula. Dar labai traukianti pirma, bet va kazkokio akcento truksta... Nors, kita vertus ziema gali buti tokia - visa apimanti, be kazkokio akcento - vien tik baltuma ir medziu rastai. Trumpai - man labai patinka, bet ketvirtoji - favorite.
Kooala - pacios antra nuotrauka - idomiausia, nors kompozicija man nelabai, taciau aisku kad mokais ir stengies rasti idomius kadrus. Gera pradzia
Bitutes Vilnius grazus... kaip tik nusipirkau Kunciaus Vilniaus kvadratus ar kaip ten, tai vat man tavo darbai juos primena. Pirma man labiau prie sirdies, spalvos tokios dramatiskesnes ar ka? na, man patinka. noreciau...
Sumasciau as viena retro varianta, bet ne namu darbams, nes fotografuota senai... na, bus matyt. Su gatve irgi nelabai gaunas... o mieste atrodo pilna fotografu pradedu itart, kad cia kokia tai pries mane nukreipta akauzaline sinchronizacija
Sillwio, pradėsiu ne nuo tavo puikių darbų, bet nuo vakarykščio pabendravimo su kursų dėstytoju. Nes pasižiūrėjau tavo nuotraukas ir prisiminiau pokalbį. Gavau žinutę, kad organizuojami tęstiniai kursai, į kuriuos kviečia ir pasiteiravo, ar atlikinėjame užduotį fotografuotį kasdieninį Kauną. Na, aš labai apsidžiaugiau dėl kursų ir pasiteisinau, kad Kauną fotografuoju, bet ne tiek daug, kiek norėtųsi, nes įkvėpimo trūksta, kaip ir trūksta saulės, giedros O vakar Kaune daug, gražiai, bet šlapiai snigo. Ir jis parašė, kad fotografijai toks oras labai puikus ir visai nebūtina saulė. Sutinku, tik vis tų patogumų norisi Prie ko vedu : sillwio, lyg matau, kad fotografavai ne pačiomis idealiausiomis sąlygomis. Jaučiu vėjuotą žvarbią dieną paskutinėje nuotraukoje (gal klystu ), bet užtai nepabūgai ir tokius vaizdus užfiksavai Pirmoji mane labai sužavėjo savo ramybe, žiemiška šiluma Labai patiko. Lietuviškas miškas beveik
Antroje labai patiko sluoksniavimas. Planų išdėstymas.Kaip šauniai pagyvina švediški raudoni namukai.
Trečioji - dangus... Nuostabus dangus ir snaigės... Senka žodžiai pas mane, tiesiog žaviuosi
Ketvirtoji - tos nuostabios vakaro spalvos
Aš kai matau tokį vakarinį dangų (tai būna labai retai ), tai tuo metu dažniausiai vežu vaikus iš darželio ir visi garsiai gėrimės. O aš vis dūsauju ir gailiuosi, kad ir vėl nesuspėjau papeizažinti . Ir vis žadu vaikams, kad kai tik nujausiu tokį dangų, pasistengsiu suorganizuoti, kad suspėtumėm ir pafotkintumėm
Antroje labai patiko sluoksniavimas. Planų išdėstymas.Kaip šauniai pagyvina švediški raudoni namukai.
Trečioji - dangus... Nuostabus dangus ir snaigės... Senka žodžiai pas mane, tiesiog žaviuosi
Ketvirtoji - tos nuostabios vakaro spalvos
Aš kai matau tokį vakarinį dangų (tai būna labai retai ), tai tuo metu dažniausiai vežu vaikus iš darželio ir visi garsiai gėrimės. O aš vis dūsauju ir gailiuosi, kad ir vėl nesuspėjau papeizažinti . Ir vis žadu vaikams, kad kai tik nujausiu tokį dangų, pasistengsiu suorganizuoti, kad suspėtumėm ir pafotkintumėm
Pagaliau Sillwio sulauke savo valandos, o tai bijojau kad nepamatysiu gamtos jo akimis tai va.... 3ir 4 tiesiog super nors imk, dek i remeli ir dovanok arba kabink ant sienos 1 nepatiko del tos pacios priezasties kaip ir Desiree, ta prasme ji grazi bet nekabina ( kodel as sita pastebiu pas kitus o paciai neiseina uzkabinti ) 2 butu irgi nebloga, jei nebutu pirmame plane ryskios zoles nors ir be jos ji neuzkabintu kaip paskutines 2
Desiree , norejau paklausti del tavo portreto kodel tu centravai? Del to kad kvadratas, ar del to kad taip norejosi Nes man dabar liga viska stengiuosiu is centro nustumti. O tu kaip patyrusi fotografe neturi manes klaidinti
O taip man patiko portretas, matau ne vaika, ne berniuka o maza dideli vyra Labai nevaikiska emocija veide.
Desiree , norejau paklausti del tavo portreto kodel tu centravai? Del to kad kvadratas, ar del to kad taip norejosi Nes man dabar liga viska stengiuosiu is centro nustumti. O tu kaip patyrusi fotografe neturi manes klaidinti
O taip man patiko portretas, matau ne vaika, ne berniuka o maza dideli vyra Labai nevaikiska emocija veide.
de Nada, Puriena6, Anasko - ačiū
Tu teisi. Beveik visą laiką (pora valandų) snigo arba pustė su smarkiu vėju į veidą. Nuvažiavau krūvą kilometrų ieškodamas tinkamų rakursų ir apšvietimo. Pavargau, sušalau, pradėjo snigti nežmoniškai, taigi grįžau namo. Tik pasidariau kavos, aprimo snigti ir pradėjo lysti saulutė. Mečiau viską ir vėl išlėkiau. Ir padariau ketvirtą nuotrauką Kam visa tai pasakoju? O gi neatsiranda nuotraukos iš niekur. Tenka tikrai nemažai pastangų įdėti ir benzino išdeginti. Kartais tenka grįžti tuščiomis rankomis.
QUOTE(Puriena6 @ 2008 02 02, 22:07)
O vakar Kaune daug, gražiai, bet šlapiai snigo. Ir jis parašė, kad fotografijai toks oras labai puikus ir visai nebūtina saulė. Sutinku, tik vis tų patogumų norisi Prie ko vedu : sillwio, lyg matau, kad fotografavai ne pačiomis idealiausiomis sąlygomis. Jaučiu vėjuotą žvarbią dieną paskutinėje nuotraukoje (gal klystu ),
Tu teisi. Beveik visą laiką (pora valandų) snigo arba pustė su smarkiu vėju į veidą. Nuvažiavau krūvą kilometrų ieškodamas tinkamų rakursų ir apšvietimo. Pavargau, sušalau, pradėjo snigti nežmoniškai, taigi grįžau namo. Tik pasidariau kavos, aprimo snigti ir pradėjo lysti saulutė. Mečiau viską ir vėl išlėkiau. Ir padariau ketvirtą nuotrauką Kam visa tai pasakoju? O gi neatsiranda nuotraukos iš niekur. Tenka tikrai nemažai pastangų įdėti ir benzino išdeginti. Kartais tenka grįžti tuščiomis rankomis.
QUOTE(Anasko @ 2008 02 02, 21:07)
nesu patyrusi fotografė. Esu fotografė mėgėja. O fotografijoje reikia išmokti ne tik fotografuoti, bet ir atsirinkti kitų darbuose, kas yra gerai, kas negerai. Gali būti aš centravau specialiai, tiesiog toks buvo mano tikslas, gali būti aš centravau vėlgi specialiai, bet tik tam, kad tyliai pakikenti, jog vat supermamoj niekas nesako, kad centruota kompozicija yra blogai.
Šiuo atveju centruota, bet akys, megztukas, bei abi alkūnės subalansuoja fotografiją.
Turiu kelias idėjas dėl techninių namų darbų: subalansuota centruota kompozicija bei protingas vienos fotografinės taisyklės sulaužymas
QUOTE(Anasko @ 2008 02 02, 22:07)
Aš ne Desiree, bet pasakysiu Matai, Desiree puikiai žino taisykles ir moka jas pritaikyti, o kai moki taisykles ir jas taikai per daug negalvodamas (automatiškai), pradedi jas laužyti taip, kad tai tik sustiprina nuotrauką. Desiree taip ir padarė pabrėždama emocinę pusę.
Aš prie Desiree kompozicinių sprendimų retai kabinėjuosi. Ji labai gerai žino ką daro.
Papildyta:
QUOTE(mantioras @ 2008 02 02, 22:26)
silwio> siuo savo 'pasiaiskinimu' priminei kazkada skaityta patarima nuziureti ir atsiminti sau idomias vietas, ir nepatingeti i jas nuvaziuoti _specialiai_, sulaukus tinkamu salygu. Bet prisipazinsiu, kad as pats tokiu vietu neturiu
Jo. Aš turiu keletą maršrutų, kuriuos mixuoju priklausomai nuo orų prognozės, paros laiko, apšvietimo ir benzino kiekio bake Labai dažnai improvizuoju (t.y. išsuku iš kelio dėl takelio) ir labai dažnai randu
QUOTE(Desiree @ 2008 02 02, 22:21)
nesu patyrusi fotografė. Esu fotografė mėgėja. O fotografijoje reikia išmokti ne tik fotografuoti, bet ir atsirinkti kitų darbuose, kas yra gerai, kas negerai.
Gali būti aš centravau specialiai, tiesiog toks buvo mano tikslas, gali būti aš centravau vėlgi specialiai, bet tik tam, kad tyliai pakikenti, jog vat supermamoj niekas nesako, kad centruota kompozicija yra blogai.Šiuo atveju centruota, bet akys, megztukas, bei abi alkūnės subalansuoja fotografiją.
Turiu kelias idėjas dėl techninių namų darbų: subalansuota centruota kompozicija bei protingas vienos fotografinės taisyklės sulaužymas
Provokatore Gali būti aš centravau specialiai, tiesiog toks buvo mano tikslas, gali būti aš centravau vėlgi specialiai, bet tik tam, kad tyliai pakikenti, jog vat supermamoj niekas nesako, kad centruota kompozicija yra blogai.Šiuo atveju centruota, bet akys, megztukas, bei abi alkūnės subalansuoja fotografiją.
Del ideju as si karta pasuoju, nemoku dar pagal taisykles, o ka kalbeti jei jas lauzyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 02, 22:29)
... kai moki taisykles ir jas taikai per daug negalvodamas (automatiškai), pradedi jas laužyti taip, kad tai tik sustiprina nuotrauką.
Papildyta:
Jo. Aš turiu keletą maršrutų, kuriuos mixuoju priklausomai nuo orų prognozės, paros laiko, apšvietimo ir benzino kiekio bake Labai dažnai improvizuoju (t.y. išsuku iš kelio dėl takelio) ir labai dažnai randu
Papildyta:
Aš du kart į sav važiuoju greitkeliu ir jau žinau 'stoteles' kur pargrįšiu fotografuot vos tik atsiras laiko
Vat Sillwio aš dėl tų taisyklių ir prikibau prie tavo nuotraukų ypač dėl to dangaus, juk taisyklė yra dviejų trečdalių, arba dangaus arba žemės ir mano akiai tavo dangaus pasirodė nerealiai daug, o žemės mažai O antroje kažkas sakė matė tris planus o aš penkis na jei medžius ir dangų laikyt vienu tada keturis
Aij nžn nusišneku aš turbūt
QUOTE(Getter @ 2008 02 02, 22:40)
Aš du kart į sav važiuoju greitkeliu ir jau žinau 'stoteles' kur pargrįšiu fotografuot vos tik atsiras laiko
Vat Sillwio aš dėl tų taisyklių ir prikibau prie tavo nuotraukų ypač dėl to dangaus, juk taisyklė yra dviejų trečdalių, arba dangaus arba žemės ir mano akiai tavo dangaus pasirodė nerealiai daug, o žemės mažai O antroje kažkas sakė matė tris planus o aš penkis na jei medžius ir dangų laikyt vienu tada keturis
Taip, ta nuotrauka ne pagal taisykles, bet toks ir buvo tikslas
QUOTE(Desiree @ 2008 02 02, 22:21)
Šiuo atveju centruota, bet akys, megztukas, bei abi alkūnės subalansuoja fotografiją.
As dar patikslinsiu kaip suprasti subalansuoja, kad akytes ziuri i viena puse o alkunes nukreiptos su megztiniu i kita