Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2008 02 01, 21:28)
Liuks. Labai gerai. Iš pradžių pasidarė gaila spalvų, bet vėliau supratau, kad taip ir reikia. Nukėlė mane tavo nuotraukos į mano vaikystę, mano vaikų darželį. Labai gerai.

Ačiū 4u.gif Ten pati aplinka prašosi nuimti spalvas. Rėkiančios nesuderintos spalvos daug kur užgožia vaikus. Seni baldeliai... Staliukai, prie kuriu dar aš sėdėjau smile.gif... Na, o jei nuotraukos sukėlė vaikystės prisiminimus, tai labai džiaugiuosi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 01 vasario 2008 - 21:40
QUOTE(peppi @ 2008 02 01, 16:38)
Inc, pamegink butinai, visai smagu mirksiukas.gif pasirodo va Mindoozas sujunge tuos pacius kadrus su CS3 (maniskis tik CS) versija ir dryziu ant dangaus nesigavo ax.gif [

ta nuoroda žmogaus, kuris man nuolat duoda patarimų apie panoramas, nors paskutiniu metu patarimų nelabai prireikia.
Peppi, dryžiai dryžiuoti, zebrai zebruoti, ne tik su PS galima jungti nuotraukas.

Šiandien pasijaučiau vos ne prostitutu.
Turėjau pasakyti žmogui kainą už fotografiją. Kiek aš už ją noriu. Tiksliau atspausti ant popieriaus ir parduoti. Man fotografija - malonumas, o jei už malonumą gauni pinigus, tuomet.. velniai griebtų, fotografija ir prostitucija negali būti sinonimais. Pasijaučiau lyg darydamas tai, ko labiausiai nemėgstu, t.y. imti pinigus.

Neriu į mokslo pasaulį, reikia peržiūrėti ką sako apie Perfect Exposure, kaip jį padaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mindoozas: 01 vasario 2008 - 21:51
QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 01, 21:49)
Šiandien pasijaučiau vos ne prostitutu.
Turėjau pasakyti žmogui kainą už fotografiją. Kiek aš už ją noriu. Tiksliau atspausti ant popieriaus ir parduoti. Man fotografija - malonumas, o jei už malonumą gauni pinigus, tuomet.. velniai griebtų, fotografija ir prostitucija negali būti sinonimais. Pasijaučiau lyg darydamas tai, ko labiausiai nemėgstu, t.y. imti pinigus.

Na ir temas vystai, Mindoozai lotuliukas.gif Reikėjo padovanoti, jeigu tau tai kelia diskomfortą.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 01, 20:53)
RidaR pirmoji, jei ne tie atspindžiai būtų visai gerai, tik man pats objektas nelabai įdomus. Bet kaip bandymas tinka. Antroji nelabai.

QUOTE(sillwio @ 2008 02 01, 21:28)
Bandymai neblogi, bet plokštoka. Reikėjo pasibandyt šviesą ir pažaist su kompozicija. Gal kiek iš aukščiau fotografuot.

Ačiū už nuomones 4u.gif

Bandžiau ir iš aukščiau fotografuoti, bet kažkaip su apšvietimu nesusitvarkiau, todėl nuotraukos net nekėliau. Įmesiu dabar tik nuorodas http://s274.photobuc...nt=bokalas3.jpg
ir jumoristinio bokalo
http://s274.photobuc...nt=bokalas4.jpg
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 01, 21:51)
Na ir temas vystai, Mindoozai  lotuliukas.gif Reikėjo padovanoti, jeigu tau tai kelia diskomfortą.

Nepriėmė. Sako, kad perku. Tiksliau padarai man ant popieriaus, aš sumoku už tech padarymą, vertinu aš ir pildau tavo sąskaitą.
Atsakyti
Gal kas galit paaiskinti kuo skiriasi pilno kadro ir nepilno kadro fotoaparatai? Ka suteikia ta pilna matrica? t.y. kokie privalumai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opa: 01 vasario 2008 - 22:06
QUOTE(Rida_R @ 2008 02 01, 21:56)
Ačiū už nuomones  4u.gif
Bandžiau ir iš aukščiau fotografuoti, bet kažkaip su apšvietimu nesusitvarkiau, todėl nuotraukos net nekėliau. Įmesiu dabar tik nuorodas
ir jumoristinio bokalo

Vat jumoristinis bokalas žymiai geriau.

QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 01, 22:02)
Nepriėmė. Sako, kad perku. Tiksliau padarai man ant popieriaus, aš sumoku už tech padarymą, vertinu aš ir pildau tavo sąskaitą.

Tai čia ne pardavimas, čia tik sąnaudų padengimas. Gali nesijausti prostitutu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 01 31, 14:02)
čia vienas adresiukas pasižvalgymui. savotiškos nuotraukos, bet idėjų ką ir kaip galima fotografuoti gatvėje yra
http://www.lulu.com/...hp?fCID=1400412

dar galit su google pasiieškoti, kad ir Robert Doisneu fotografijų.

man labai patiko thumbup.gif aš vakar trumpam buvau įlindus pažiūrėt. šiandien vėl sėdžiu ir žiūriu biggrin.gif labai tinkamas į gatvės temą.

Desiree, ko čia nori iš manęs? galėtum užmest akį? blush2.gif norėjau toliau nuotraukas pažiūrėt, o čia toks išlindo g.gif lyg ir registracijos nori?
http://www.fotocommu...nt/newaccount/1

užsimaniau į Toskaną lotuliukas.gif
http://www.fotocommu...isplay/11134437
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 01 vasario 2008 - 22:17
QUOTE(sillwio @ 2008 02 01, 22:05)
Vat jumoristinis bokalas žymiai geriau.
Tai čia ne pardavimas, čia tik sąnaudų padengimas. Gali nesijausti prostitutu biggrin.gif

Mielasis kolegiau, ji sumoka už padarymą, kas yra centai, o žinodama sąskaitos nr ją papildo savarankiškai.
Pilno kadro skaitiniai: http://en.wikipedia....wiki/Full_frame
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 02 01, 22:04)
Gal kas galit paaiskinti kuo skiriasi pilno kadro ir nepilno kadro fotoaparatai? Ka suteikia ta pilna matrica?

Pilnu kadru laikomas juostos kadro formatas 36x24mm. Skaitmeniniai fotoaparatai, kuriuose matricos dydis atitinka tuos 36x24, vadinami pilno formato. Visuose kituose matricos mažesnės. Pvz. mano nikone matrica 1,5 karto mažesnė už 36x24 mm, canon aparatuose matricos mažesnės 1,6 karto. Teoriškai, didesnės matricos (pilno formato aparatai) pasižymi mažesniu triukšmo lygiu, jeigu lyginti jas su tiek pat pixelių turinčiomis mažesnėmis matricomis (pixeliai fiziškai yra didesni, todėl jautresni šviesai, vadinasi iš jų gaunamą signalą reikia mažiau stiprinti ir galutiniam rezultate jis tikslesnis). Dar vienas skirtumas, kad fotoaparato su nepilno formato matrica (tai dar vadinama crop) matymo laukas yra mažesnis už aparato su pilno formato matrica matymo lauką, naudojant to paties židinio nuotolio objektyvą. Pvz. 50mm židinio nuotolio objektyvo matymo kampas ant nikon su nepilno formato matrica, bus kaip 75mm (50 mm x 1,5) objektyvo ant juostinio ar pilno formato skaitmeninio aparato. Paukštukų fotografams nepilno formato matrica pliusas, nes sakykim 300mm objektyvas piešia kaip 450mm (ant nikon'o), o vat peizažistams tai minusas, nes 10 mm objektyvas pieš kaip 15 mm.
Papildyta:
QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 01, 22:09)
Mielasis kolegiau, ji sumoka už padarymą, kas yra centai, o žinodama sąskaitos nr ją papildo savarankiškai.

Tai čia vėlgi ne prostitucija, čia aukojimas. Kaip bažnyčioj - kunigas juk ne prostitutė biggrin.gif Gerai, baigiam šposyt. Sveikinu tave, kuo rimčiausiai, uždirbus iš fotografijos. Aš apie tai dar tik svajoju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 01 vasario 2008 - 22:21
QUOTE(de Nada @ 2008 02 01, 16:25)
Beje, turiu klausima del nuotrauku tvarkymo - dauguma, kaip suprantu dirbat su PS, gal galit kokia nemokama (o geriau ypac taupia vietos atzvilgiu) parekomenduot?

Parsisiūsk Picasa 2 ją labai paprasta naudotis ir ji pagrindus šiokius tokius turi 4u.gif tik va kiek vietos užima nžn g.gif

Šiandien buvau topinis modelis, tik gaila niekas nefotografavo doh.gif nes būtų kūdros jei ne savaitės tai bent dienos geriausia lotuliukas.gif aš čia apie save kalbu, šian drėbiausi ant ledo kaip blynas lotuliukas.gif būtų faina ir tokią akimirką įamžint lotuliukas.gif Po mano gražaus papozavimo pasėkmės liūdnos verysad.gif abu keliai sumušti taip kad vos paeinu ir deš petį taip skauda kad vos deš ranką judinu, taigis fotoaparato nenulaikysiu verysad.gif o jau ruošiausi keliaut fotografuot unsure.gif be trikojo dabar niekaip kol nepagysiu unsure.gif Liova varom naktinio Dublino fotkint bigsmile.gif 4u.gif

Neturiu biški nuotaikos komentuot nuotraukų, tai ik trumpai, įstrigo vvvv hip-hop'as biggrin.gif tie gražuoliai berniukai (sorris pamiršau kieno) 4u.gif ir Liovos kokybiškas burbulas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 01, 22:18)
Sveikinu tave, kuo rimčiausiai, uždirbus iš fotografijos. Aš apie tai dar tik svajoju smile.gif

ax.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti