Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(vvvvv @ 2008 02 01, 15:04)
na jei neatsiras kas nores apsikeist, gal ir padovanosiu.....
bet vis dar tikiuosi, kad bus norinciu  blush2.gif

o del susitikimo tai noreciau diena... visgi apsvietimas yra apsvietimas.. ypac tokiu metu laiku...
naktine foto man dar neikandama.. laukiu kada ND su naktim... nes pats laikas butu pasimokyt...

ne ne ne, apie padovanojimą nė minties negali būti, vis tik tai yra daiktas, kuris turi ir tam tikrą materialiąją išraišką...
Atsakyti
QUOTE(de Nada @ 2008 02 01, 10:07)
Idedu dar viena nuotrauka. Is esmes, nelabai cia yra ka komentuoti, taciau turiu viena klausima del sios nuotraukos. Akivaizdziai isdeges vanduo, bet perfotografuot nenoriu. Fotografuojant vanduo spindejo nuo saules spinduliu ir butent todel tas momentas man taip patiko. Ar galima butu ka nors daryti kitaip?
man tiesiog pats vaizdas nėra labai įdomus.

QUOTE(latoya @ 2008 02 01, 10:25)
dar viena idesiu, apie veja
kažkas užkabina, kažkas ne šioje nuotraukoje. Bet kol kas nesuprantu kas.

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 01, 10:34)
dar pora  4u.gif
su šia, tai buvo daryti keli kadrai ir visi panašūs, truputį išdegė viršugalvis, fotografuojant žinojau kad taip bus, bet man ta šviesa, apšviečianti galvyte visai patiko, tačiau jau pamačiusi nuotraukas atsirado kita problema - neryškumas, išdegimas netrukdo, bet va veiduko neryškumas, toks jausmas, kad grynai dėl grūdo, nes fokusas atrodo teisingas, kiek galima įžiūrėti matinio spausdinimo nuotraukoje, bet va tas neryškumas man truputį užkliuvo.. bet šios gražuolės mamytei ši nuotrauka labai patiko smile.gif
ir dar viena, lempų apskritimai toks jausmas griauna kompozicijos balansą, ir natūraliai be PS nuotrauka dar ir kreiva (siaubas kaip tiesumo neatitkau..) doh.gif bet man asmeniškai ši viena iš gražiausių kadrų..
viršugalvio išdeginimas man nemaišo. Užtat maišo kažkas, kas mėtosi ten kairėje ant grindų smile.gif Dėl ryškumo, aš dažnai apie savo nuotraukas sakydavau, kad atspausdintos jos žiūrisi kitaip. Kartais jokiais būdais nepavyksta perteikti to ryškumo skanuojant, nors ryškumas yra. Todėl puikiausiai suprantu ką sakai. Vėlgi, čia tikriausiai viena tų nuotraukų, kurią reikia žiūrėti atspausdintą. pageidautina dideliu fotmatu.
Antroji su mama taip pat labai miela foto. Šilta. Kas patinka, kad visgi Ji, mama, tavimi, kaip fotografe pasitiki. Labai tas jaučiasi. Tos lempos, gal kiek ir traukia dėmesį, bet jas nukirpus foto būtų paprastesnė, nei yra dabar.
Tavo juostelinės fotografijos mane tikrai žavi. Pastebėjau, kad pradedu laukti kada ką nors naujo įkelsi 4u.gif

QUOTE(de Nada @ 2008 02 01, 10:39)
Aciu, Sansara ir Latoya, pasirodo isdegimas visgi nera totalus blogis smile.gif
Masinos retro? gal tam tikroj aplinkoj senas ziguli taip ir atrodys, bet as abejoju...
Pramogai imetu toki retro varianta smile.gif

ir dar viena is serijos "atgal i praeiti"

Man sios nuotraukos ne su retro siejasi, o su praeitim. Nemanau, kad galiu sudalyvaut "retro" ND, nes tikrai neturiu jokios idejos.
nei viena iš trijų manęs nesudomino.Pirmoji gal dar būtų išsigelbėjusi, jei juodai balta. Antroji tiesiog neįdomi, nesidomiu automobiliais, ir tiesiog šitaip paprastai nufotografuotas manęs nelabai žavi. o trečioji, tai kompozicinis bardakėlis. Daug visko, bet neaišku į ką reiktų žiūrėti.

QUOTE(almante @ 2008 02 01, 10:44)
aciu visiems uz kritika  4u.gif
pabandysiu dar viena foto idet  ax.gif
tikriausiai skonio reikalas, bet toks tonavimas man nepatinka. Aš arba už spalvas, arba lengvą sepiją arba juodai baltą. Truputį pakarpyčiau. Ir galėtų būti visai nieko foto.

QUOTE(avytess @ 2008 02 01, 12:08)
Tai išvada būtų tokia, kad darydami temą, žiūrime labiau į mados, stiliaus pusę, o kas labai norės painterpretuoti, kodėl gi ne?  4u.gif
4u.gif stengsimės. Tema tikrai labai graži, nesvarbu ar orientuojantis į mados stilių, ar linkstant link interpretacijų.

QUOTE(Žūžū @ 2008 02 01, 12:49)
Sveiki,
ir vel lendu i aki  blush2.gif
toliau mokausi fotografuot bet nzn turbut ir vel man grazu o kitiems....
labai prasau pakomentuoti kas kaip kodel...
pora kadru is lauko (iso800, 5.6, wb=auto):
tik jauciu bijodama gaut velniu uz per dideles foto per daug jas sumazinau  doh.gif
pirmas klausimas tai kodėl tokį ISO lauke pasirinkai? Dienos metu turėtų 100-400 pakakti. Pirmose dviejose spalvos geros. Antra trečia su blykste, taip tiesiai tiesiai... Nelabai man tokios foto. Ketvirtąją galima versti į juodai baltą, nusiimtų spalvos, ir dryžiukai gerai žiūrėtųsi su tokiu mielu vaiko žvilgsniu.

QUOTE(vvvvv @ 2008 02 01, 13:12)
bet zinokit issitraukiau senesnius kadrus, nekokybiskus, isplaukusius, na zodziu visokius trinamus lauk.. ir mokiausi PS istraukt kazka, uzmaskuot kazka, pakirpt kazka, su layeriais pasimokyt ir siaip pasizaist..
nu vienas variantas gavosi toks, kad juokiaus uz pilvo susiemus, net pavadinima nuotraukai parasiau tiesiai ant jos  lotuliukas.gif
labai nepeikit, tiesiog norejau su jumis pasidalint savo shposais  tongue.gif
visai nieko. gaila tik kad mažutė. kairys skruostas išdegęs. Jei ne tai... Kažkaip nustebinai šiuo darbu. Nenuspėjama. Maniau guli lovoje ir gydaisi, o ji mat... Pirštukai niežti. Ai, ką čia besakyti, kuo ilgiau žiūriu, tuo labiau patinka. Nors taip pat keista, šiaip esu už natūralumą smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 02 01, 13:35)
šį kartą taip niežti tie namų darbai, kad nežinau.. ar gausis labia gerai,. arba labai blogai..smile.gif visą naktį namų darbus sapnavau. atsibudusi suvokiau, kad dalis jų visiškai neįgyvendinama..biggrin.gif
oi kaip aš tave suprantu. Temai svetimas vis nerasdavau idėjos, kuri nebūtų perdaug negatyvi. Kai gimė toji apie laumes, visą naktį nemiegojau ir mąsčiau kaip įgvendinti smile.gif Bet labai faina, kad šitaip įsijaučiama ir ruošiamasi namų darbams 4u.gif lauksiu tavojo.
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 02 01, 15:56)
* daug kam tokios gaunasi, tamsios, oranzines, bet tam yra PS  mirksiukas.gif

nu va koks morkinis berniukas gaunasi doh.gif
user posted image
o PS neturiu doh.gif nes stacionariame kompe vietos neuztenka, o laptope vaikais nulauze ta detale kur cd skaito doh.gif ir neprisiruosiu sutaisyt (tixliau neapsisprendziu ar apsimoka) taip ir sedziu be PS sad.gif
QUOTE(Desiree @ 2008 02 01, 16:08)
pirmas klausimas tai kodėl tokį ISO lauke pasirinkai? Dienos metu turėtų 100-400 pakakti.

o va cia geras klausimas g.gif ka zinau.. isivaizduoju kad su mazesniu blogai gausis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kooala @ 2008 02 01, 13:43)
4u.gif  ax.gif  smile.gif

Kooala, norisi, kad ir pati pasisakytum kažkiek apie savo nuotraukas. Kaip darei, kodėl darei, kas patinka, kas nepatinka, ką norėtum patobulinti, bet nežinai kaip tai daryti...

Pirmoji foto rodo, kad jau pradėjai ieškojimus. Šėšėlių žaismas gera tema eksperimentams. Bet nuotrauka per tamsi, trūksta kontrasto. Ir dar kiek geresnės kompozicijos. Katinas ir jo šešėlis tvarkoje, nors palikčiau pati vos vos daugiau erdvės virš ausyčių, ta virvė, gal jos ir nebūčiau ėmusi į kadrą, kaip ir apačios. Bet užtat tas kopėtėlių ar kas ten bebūtų šešėlis irgi yra liuks. Pabandyk pakartoti tą patį, bet sukdama ratus aplink, fotografuok iš visų pusių, bandyk rasti įdomiauią kampą, bet tuo pačiu ir stenkis galvoti, kaip sutalpinti į kadrą tik tai, kas reikalinga.
Antroji... Taip kaip nufotografuota man nelabai. Žinai, gana paprasta kliktelti tiesiog taip, tiesiai. Bet tai gana neįdomu. Man tarkim daug įdomesnis tas kampelis apačioje, dešinėje. Kokios gražios žiedų formos. Fotografuočiau ten. Vėlgi, reiktų geresnės kompozicijos, o ir pačiam kadrui kontrasto stinga, bei baltas balansas netvarkoj.Ryškumo norisi taip pat. o dar jei pažiūrėtum į kairę kadro pusę, kas labiausiai mane žavi orchidėjose tai tos nosytės žiedukų, duodančios tarsi sraigutės formą. Apžiūrėk aplink, vėlgi suki ratus su fotoaparatu ir pabandyk nufotografuoti ir juos.
Papildyta:
QUOTE(Žūžū @ 2008 02 01, 14:14)
o va cia geras klausimas  g.gif ka zinau.. isivaizduoju kad su mazesniu blogai gausis  doh.gif

o tu pabandyk lauke dienos šviesoje su 100 ir 400 fotografuoti. Ir pažiūrėk geriau ar blogiau gausis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Žūžū @ 2008 02 01, 14:14)
nu va koks morkinis berniukas gaunasi doh.gif

o PS neturiu  doh.gif nes stacionariame kompe vietos neuztenka, o laptope vaikais nulauze ta detale kur cd skaito doh.gif ir neprisiruosiu sutaisyt (tixliau neapsisprendziu ar apsimoka) taip ir sedziu be PS sad.gif
na, kažkiek PS vis tiek reikia tvarkant nuotraukas. Tai sakyčiau vis tik verta taisyti laptopą.
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 02 01, 15:46)
labai aciu uz komentara  4u.gif
*del blico tai man jis irgi nepatinka, bet namie toks apsvietimas kad be jo nuotraukos gaunasi arba labai tamsios arba ryskiai oranzines  doh.gif
**hmm... va cia tai galvosukis kaip palikt nuotaikai bet, kad netrukdytu.. (matyt, nelabai suprantu ka nori pasakyt  blush2.gif )
***nu cia ne mano jegoms kad 'sukisciau' i viena foto ir vaika ir pauksti kazkur aukstai danguje... nebent fotkint atsigulus prie vaiko koju...  g.gif bet tada vaiko matytusi tik smakras, rankos.... nu nzn nzn...  biggrin.gif

* kad nuotraukos nesigautų oranžinės yra toks dalykas kaip Custom WB (baltos balansas), arba šiaip WB pasirinkimas ant tungsten arba incandescent (ar kaip ten prašmatniai vadinas smile.gif ) šioje temoje keliais puslapiais atgal Andriushka aiškino apie custom WB
** tas ateina su praktika ir suvokimu, kas nuotraukoje padeda sukurti nuotaiką, o kas tam trukdo, domėkis daugiau, skaityk, žiūrėk menininkų fotografijas wink.gif tarkim www.magnumphotos.com
***o kodėl ne tavo jėgoms? o tai tada kieno? menininkų? mūsų? kuo mes/kiti fotografai kitokie? esam tie patys žmogeliai dviem kojom, dviem rankom, dviem akim ir fotoaparatu wink.gif fotografuok atsigulus, fotografuok įsilipus į medį ar pasilipus ant kopėčių, fotografuok kreivai, fotografuok arti ar toli, zoom'ink, bėgiok, nors ant galvos stovėk wink.gif taip daro tie, kurie ieško įdomesnio kampo, ir patikėk tikrai taip daro wink.gif aš asmeniškai dažnai vaiką fotografuoju nuo grindų..

Desiree, aha tas daiktas biški trkdo, ten LEGO detalytė nuriedėjo, bet ranka nekyla jos su PS nuvalyt iš juostinio kadro, skaitmenoj greit būčiau "nutvarkius". Lai būna..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 01 vasario 2008 - 15:26
QUOTE(Desiree @ 2008 02 01, 16:20)
Kooala, norisi, kad ir pati pasisakytum kažkiek apie savo nuotraukas. Kaip darei, kodėl darei, kas patinka, kas nepatinka, ką norėtum patobulinti, bet nežinai kaip tai daryti...

Pirmoji foto rodo, kad jau pradėjai ieškojimus. Šėšėlių žaismas gera tema eksperimentams. Bet nuotrauka per tamsi, trūksta kontrasto. Ir dar kiek geresnės kompozicijos. Katinas ir jo šešėlis tvarkoje, nors palikčiau pati vos vos daugiau erdvės virš ausyčių, ta virvė, gal jos ir nebūčiau ėmusi į kadrą, kaip ir apačios. Bet užtat tas kopėtėlių ar kas ten bebūtų šešėlis irgi yra liuks. Pabandyk pakartoti tą patį, bet sukdama ratus aplink, fotografuok iš visų pusių, bandyk rasti įdomiauią kampą, bet tuo pačiu ir stenkis galvoti, kaip sutalpinti į kadrą tik tai, kas reikalinga.
Antroji... Taip kaip nufotografuota man nelabai. Žinai, gana paprasta kliktelti tiesiog taip, tiesiai. Bet tai gana neįdomu. Man tarkim daug įdomesnis tas kampelis apačioje, dešinėje. Kokios gražios žiedų formos. Fotografuočiau ten. Vėlgi, reiktų geresnės kompozicijos, o ir pačiam kadrui kontrasto stinga, bei baltas balansas netvarkoj.Ryškumo norisi taip pat. o dar jei pažiūrėtum į kairę kadro pusę, kas labiausiai mane žavi orchidėjose tai tos nosytės žiedukų, duodančios tarsi sraigutės formą. Apžiūrėk aplink, vėlgi suki ratus su fotoaparatu ir pabandyk nufotografuoti ir juos.
Papildyta:
o tu pabandyk lauke dienos šviesoje su 100 ir 400 fotografuoti. Ir pažiūrėk geriau ar blogiau gausis  smile.gif

Aciu uz issamu ivertinima rolleyes.gif Pabandysiu is naujo nufotografuoti smile.gif Padaryti kazka idomesnio rolleyes.gif man ir pirma nuotrauka buvo ber mazai kontrastinga, bet su blicu isvis blogai atrodo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kooala: 01 vasario 2008 - 15:28
QUOTE(Puriena6 @ 2008 02 01, 13:50)
Dabar užsiiminėju širdžiai mielu darbeliu - darželyje fotografuoju vaikus. Tiesiog jų kasdienybę wub.gif Dukrytės auklėtoja žadėjo vietinės reikšmės parodėlę surengti biggrin.gif  Bet jau kaip smagu juos fotografuoti, kokie nuoširdūs, kokie pozuotojai...
jei turėsi leidimą rodyti, kaip lauksiuuuuuuuuuu 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 01, 14:24)
Desiree, aha tas daiktas biški trkdo, ten LEGO detalytė nuriedėjo, bet ranka nekyla jos su PS nuvalyt iš juostinio kadro, skaitmenoj greit būčiau "nutvarkius". Lai būna..
juostinuku darytose foto pati taip pat neklonuočiau nieko smile.gif tiesiog rašei, kad keletą tokių panašių turi, tai pamaniau, kad gal viena netyčia be tos kaladėlės smile.gif
Atsakyti
važiuoju, mergaitės ir berniukai, į kitą miestą. gal grįšiu su kokiais portretais arba ne portretais.. žiūrėsim..smile.gif gero savaitgalio.. 4u.gif
Atsakyti
Deja, neturiu, visos iš tos pačios vietos darytos, tik dariau kelis kadrus dėl mergaitės išraiškos ir ryškumo..
Atsakyti
Pupeliuk, gal atsiustum man to gmtadienio nuorodele? 4u.gif
Atsakyti
Sayonara, lauksim grižtant 4u.gif su foto aišku labiau lauksim tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 01, 01:50)
ir ta su pliušinuku gerai žiūrėjosi?  biggrin.gif

ta man labai patiko,tik truputi per tamsiai mano PC rode biggrin.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 02 01, 10:36)

O apie Avytess foto atskira kalba.Ką ji bedarytų, esu veik šimtą procentų tikra, kad man patiks. Kas artima dūšiai, į tą ir žiūrim  4u.gif

as jau apsisprendziau del tos pacios priezasties,kad tavo nuotrauku nekomentuosiu biggrin.gif nes jos visos artimos dusiai,kaip ir Wyshnios ir Californios ir Biteles ir Avytess 4u.gif zinau jus ka parodysit tas bus idealu...
Gaila nemaciau Wyshnios orginalo unsure.gif Wyshnia gali atsiust man,prasau ax.gif smalsumas ax.gif
Zuzu,man irgi pirmas klausimas iskilo del ISO,po to blicas unsure.gif gaila kad neturi PS,jis tikrai reikalingas 4u.gif as jau daugiau nei men be jo,jau ir vyras man padeda broli prisiviliot biggrin.gif prizadejo sekmadieni sutvarkyt,laukiu ax.gif pas tave tokie grazus berniukai,tu priversta mokintis biggrin.gif
Pupeliuk,man j/b labai patiko,ypac ta mamytes nuotrauka,atrodo ir akys jos jau ryskesnes,fokuse smile.gif saunuole 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gus: 01 vasario 2008 - 15:38