mano mama gere nakvisu alieju per menopauze... ir sake padejo: nebeismusa karscio bangos, nuotaiku kaita sureguliavo ir pan.
as pati galvoju pradet gert, nes ziuriu kad pms vis stipreja ir tokiais giluminiais spuogais vis ismeto pries menesines... bet kazkaip galvojau kad cia tokiom vyresnem tinka, bet va paskaiciau tema ir nusprendziau kad ir as kada nuleksiu i vaistine nusipirksiu
as jau 2 savaites mazdaug kaip geriu,ir mane ismeta tokiais mazais spuogiukais,baltom galvytem,kazi negali but nuo aliejaus?
QUOTE(sygyta @ 2007 08 12, 22:35)
as jau 2 savaites mazdaug kaip geriu,ir mane ismeta tokiais mazais spuogiukais,baltom galvytem,kazi negali but nuo aliejaus?
gal ir gali, bet taip pat panašūs spuogiukai ir nuo prakaito būna
niu prisiskaiciau cia visokiu geru dalyku, begsiu i vaistine ir as pirkti:)
nes kankina visi pms simptomai kokie tik gali butu ir per menesines kartais is lovos atsikelt negaliu
Papildyta:
tie mazi spuogiukai su pulinukais tai nuo daug ko gali buti. Gal kokiam maistui alergiska? cia sakyciau alergijos pozymis. Mane kartais irgi paberia, kai ka nors netinkamo suvalgau
nes kankina visi pms simptomai kokie tik gali butu ir per menesines kartais is lovos atsikelt negaliu
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2007 08 13, 22:21)
gal ir gali, bet taip pat panašūs spuogiukai ir nuo prakaito būna
tie mazi spuogiukai su pulinukais tai nuo daug ko gali buti. Gal kokiam maistui alergiska? cia sakyciau alergijos pozymis. Mane kartais irgi paberia, kai ka nors netinkamo suvalgau
QUOTE(sygyta @ 2007 08 12, 23:35)
ir mano kakta beria mazais spuogeliais baltom galvutem(per graziai cia kaip apie tuos bjaurius spuogus:). KT meciau jau pries pusantro men. kazin ar cia nuo nakvisu
as jas kaip tik planuoju pirkt....
QUOTE(natina @ 2007 09 02, 10:50)
ir mano kakta beria mazais spuogeliais baltom galvutem(per graziai cia kaip apie tuos bjaurius spuogus:). KT meciau jau pries pusantro men. kazin ar cia nuo nakvisu
nezinau.metus KT jei Tave tik beria mazais pulinukais,tai tu dar laiminga
as po menesiniu pabandysiu vel pradet gert,jei vel ismes,zinosiu kad cia nakvisos kaltos.
Nezinau ar cia sutapimas ar ne, nakvisu lieju geriu antras menuo, jau neprisimenu, kada turejau tokias skausmingas mensines kaip sios, kaip ankstyvoj jaunystej,net vaistus teko gerti, to jau 20 metu nera buve
QUOTE(Asio @ 2007 09 03, 19:54)
Nezinau ar cia sutapimas ar ne, nakvisu lieju geriu antras menuo, jau neprisimenu, kada turejau tokias skausmingas mensines kaip sios, kaip ankstyvoj jaunystej,net vaistus teko gerti, to jau 20 metu nera buve
O as pabaigiau pirma pusantro menesio kursa ir kaip tik uztaikiau ant menesiniu - tai buvo daug maziau skausmingos, negu anksciau...Ir as nezinau ar tai susije su sio papildo gerimu ar ne...
Šiaip nakvišos reguliuoja hormoninį foną, ir nereikia norėt, kad susinormalizuotų iš karto. Bent jau man labiau pasijuto pms susilpnėjimas, negu mėnesinių gausumas/skausmai - na gal gausumo prasme tikrai sumažėjo, bet skausmai... kaip gėriau ketanovą, taip ir geriu bet man nuo to ir KT nepadėjo, taip kad nesitikiu stebuklo
QUOTE(Ikulia @ 2007 09 03, 20:52)
O as pabaigiau pirma pusantro menesio kursa ir kaip tik uztaikiau ant menesiniu - tai buvo daug maziau skausmingos, negu anksciau...Ir as nezinau ar tai susije su sio papildo gerimu ar ne...
Man irgi mmm pasidarė mažiau skausmingos nei anksčiau (kol negeriau).
QUOTE(Alinva @ 2007 09 04, 07:39)
Šiaip nakvišos reguliuoja hormoninį foną, ir nereikia norėt, kad susinormalizuotų iš karto. Bent jau man labiau pasijuto pms susilpnėjimas, negu mėnesinių gausumas/skausmai - na gal gausumo prasme tikrai sumažėjo, bet skausmai... kaip gėriau ketanovą, taip ir geriu bet man nuo to ir KT nepadėjo, taip kad nesitikiu stebuklo
Jei ne paslaptis iš kur gauni ketanovo? Kiek žinau be recepto jo nenupirksi.
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2007 09 04, 10:08)
Man irgi mmm pasidarė mažiau skausmingos nei anksčiau (kol negeriau).
Šiaip kartais budinčiose vaistinėse būna (savo akim matėm, kaip naktį atlėkęs žmogutis skundėsi dantų skausmu, tai jam pasiūlė ir ketanovo, ir nimezilio, nors recepto tikrai neturėjo).
O šiaip man ginekologė išrašo, nes darė tyrimus dėl skausmų, ir nerado rimtų priežasčių, apart stipriai užsilenkusio gimdos kaklelio, tai dar siūlė variantą 5 dienas prieš gerti nošpą ir kažkokius lašiukus, bet pas mane nelabai reguliaru, + nemanau, kad 5-7 nošpos tabletės sveikiau, nei 2-3 ketanovo...
QUOTE(winia @ 2007 09 04, 10:19)
Bet gi dabar yra tiek naujų ir gerokai pažangesnių ir mažiau kenkiančių vaistų už ketanovą, nimesilį.
Bet ne visi tokie efektyvūs. Man ketanovo pliusas ne tik tai, kad nuima skausmą, bet kartu pašalina ir kitus nemalonius pojūčius - lakstymą dažną į wc, pilvo pūtimą, gurguliavimą ir pan. O ir nemanau, kad 1-3 tabletės per mėnesį gali labai jau taip pakenkti, gi ne kiekvieną dieną... O vaistukų tai aš išbandžius nemažai, nuo nošpos iki visų ibu*.