Įkraunama...
Įkraunama...

Varšuva

QUOTE(viktoshka @ 2016 08 10, 16:31)
Tiesa sakant, mano pastebėjimas priešingas, 11 dienų keliavome po pietų Lenkiją, 5 miestuose buvom, užsieniečių pastebėjau kokių 10-15 proc, visur kur buvome su gidu vien tik lenkų kalba (apart Veličkos), 90 proc ekskursijų lanko lenkai hm.png 

Na, Varšuvoje, Krokuvoje tikrai pakankamai turistų iš kitų šalių. Manau, tai labiau tautinis bruožas - kaip ir prancūzai mėgsta sava kalba bendrauti cool30x30.png. Lietuva žymiai mažesnė valstybė ir daug mažiau turistų atvyksta, bet angliškai susikalbėti tikrai galima.

Aš irgi neičiau į ekskursijas lenkų kalba. hihihi.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 10 rugpjūčio 2016 - 16:12
QUOTE(Victorious @ 2016 08 10, 15:59)
Na, Varšuvoje, Krokuvoje tikrai pakankamai turistų iš kitų šalių. Manau, tai labiau tautinis bruožas - kaip ir prancūzai mėgsta sava kalba bendrauti cool30x30.png. Lietuva žymiai mažesnė valstybė ir daug mažiau turistų atvyksta, bet angliškai susikalbėti tikrai galima.

Aš irgi neičiau į ekskursijas lenkų kalba. hihihi.png

Na, gal mums taip pasitaike, kad mazai uzsienieciu sutikom, per visa kelione vos pora lietuviu seimu, aisku buvo ir angkiskai kalbanciu, ir kinieciu ir baltarusu,, bet pagrindine mase turistiniuose objektuose vis tik lenkai.

Mes ejom i ekskursijas lenku kalba, vyras siek tiek vertejavo, bet jau efektas ne toks ispudingas, viska matai,, bet pacios istorijos nezinai...
Atsakyti
Kaip nusipirkti bilietus į Koperniko muziejų? Nesusigaudau aš lenkų kalba oh.png
Atsakyti
QUOTE(Inetux @ 2016 08 11, 21:58)
Kaip nusipirkti bilietus į Koperniko muziejų? Nesusigaudau aš lenkų kalba  oh.png

Man pagelbėjo "Google translator". Aišku, ir kai kur sveika nuovoka, kai "vertėjas" nepadeda. biggrin30x30.png
Bet įsigyti įmanoma ir kalbos nemokant. cool30x30.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victorious: 11 rugpjūčio 2016 - 22:36
QUOTE(Inetux @ 2016 08 11, 19:58)
Kaip nusipirkti bilietus į Koperniko muziejų? Nesusigaudau aš lenkų kalba  oh.png

Iš pradžių reikia prisiregistruoti, į el. paštą ateis laiškas su aktyvavimo nuoroda ir taip toliau...
Tikrai nemoku lenkų kalbos, bet Google vertėjas visagalis 4u.png
Atsakyti
QUOTE(viktoshka @ 2016 08 12, 08:06)
Iš pradžių reikia prisiregistruoti, į el. paštą ateis laiškas su aktyvavimo nuoroda ir taip toliau...
Tikrai nemoku lenkų kalbos, bet Google vertėjas visagalis  4u.png

Prisiregistruot prisiregistravau, laišką patvirtinau. Žinau ka syra googl vertėjas ir kaip juo naudotis,bet ka ten nlb ką išverčia. O šiandie jau internetinių bilietų nebėra, teks gyvoj eilėj pastovėt cool30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Inetux @ 2016 08 12, 21:03)
Prisiregistruot prisiregistravau, laišką patvirtinau. Žinau ka syra googl vertėjas ir kaip juo naudotis,bet ka ten nlb ką išverčia. O šiandie jau internetinių bilietų nebėra, teks gyvoj eilėj pastovėt cool30x30.png

man nepavyksta pirkti su debeto kortele. Ar reikia tureti tik kreditine?
Atsakyti
Sveikos keliauninkės smile30x30.png
Mes katik is 3 dienu keliones po Waršuvą (oiiii kaip trūko dar kelių dienelių).
Buvom apsistoję apartamentuose cenre, 50 eur para šeimai.
Pirmą dieną atvažiavę lėkėm į zoo sodą. Šeimyninių biletų pirkti negavom (parsiduoda jie tik su Waršuviečio kortele). Tai 4-iems gavosi apie 86-88 zlotus.
Zoologijos sodas nuostabus, pravaikščiojom beveik 4 val. (su sutojimu trumpiems pietukams).
Sekančią dieną - Kooperniko mokslo centras. Pasigailejom, kad biletų nerezervavom internetu, nes eilėje prastovėjom apie 1,5 val. Na nebuvo taip baisu stovėti - darbuotojai gan fainiai užiminėjo vaikus, pašonėje kavinukė bei siuvenyrų ir galvosukių parduotuvė. Lyginom kainas žaidimų - tai kaip senukuose wink.png . Beje taip pat negavom nei šeimyniniu biletų nei grupei.
Po koperniko dar spėjom nueiti į Karalių rūmus. Sekmadieni jie kaip tik nemokamai, tačiau vistiek turi eiti pasiimti biletus.
Pietavom ir vakarieniavom centre kavinėse, tai 4 asmenų šeimai gaudavosi apie 20-25 eur.
Vieną vakarą buvom nulėkę į keturiasdešimtajame aukšte esantį barą, viešbutyje „Marriott“. Na kai meniu atnešė tai kokteiliukai nuo 50 zlotu bet buvo ir spec pasiulimas kokteiliai po 25 zlotus. Nerealūs vaizdai pro langą ir kokteiliai superiniai smile30x30.png
Deja oras pakoregavo paskutinės dienos planus ir nebekilone į Kultūros ir mokslo rūmuose esančią apžvalgos aikštelę (20 zlotu).
Zlotus rekomenduočiau įsikeisti keitykloje nes bent swed bankas uz kiekvieną nuemimą atskaitė man po 3 eur. Taip pat atsiskaitant kortele reikia žiūrėti, kad rodytų zlotus nes jos paspaudžia eur ir tada buna čiut brangiau nei zlotais.
Tikiuosi skaityti nepabodo, gal kam bus ir naudinga smile30x30.png

Atsakyti
Sveiki, mes irgi jau grįžome smile30x30.png
Visi patarimai - thumbup2.png!
Bilietus į Koperniką nusipirkome internetu, nestovėjome nei minutės.
Po miestą važinėti pirkomės paros bilietus, užteko pirmos zonos, dviems - 21 zlotas, kadangi gyvenome ne centre, tai atsipirko, važinėjomės visomis transporto priemonėmis.
Turgus - nieko gero, masiškai kiniečiai, labiau patiko Arkadija pirkiniams.
Zoologijos sodas - mažesnis nei Rygos, gal per pusę. Bet yra - ! drambliai, ko neturi Ryga.
Labai patiko fontanai.
Aaaa, kasdien valgėme ledus, tame tarpe (aš biggrin30x30.png ) - morkų su imbieru skonio biggrin30x30.png
Vienintelis stygius - labai trūko informacijos ne lenkų kalba. Truputį suprantu, bet tiek akivaizdžiai per mažai buvo. Pvz. ieškant, iš kur išvyksta tarptautiniai maršrutai..... Apturėjome nemažą stresą, kai stotyje niekur neradome, galų gale kreipėmės į policiją, o ten ! stotyje! niekas nekalba nei rusiškai, nei angliškai. Finale truputį palydėjo, paskui pašaukė kolegą, paaiškino. Pasirodo ant stulpo mažos lentelės prikabintos - didelėje gatvėje....
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 08 24, 10:23)

Aaaa, kasdien valgėme ledus, tame tarpe (aš biggrin30x30.png ) - morkų su imbieru skonio biggrin30x30.png

Na kodel to neparasete pries manaja kelione.... Buciau jusu posta macius pries kelione buciau ir as ejusi ieskoti tokiu egzotisku ledu .
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 08 24, 11:23)
Visi patarimai - thumbup2.png!
Bilietus į Koperniką nusipirkome internetu, nestovėjome nei minutės.
Po miestą važinėti pirkomės paros bilietus, užteko pirmos zonos, dviems - 21 zlotas, kadangi gyvenome ne centre, tai atsipirko, važinėjomės visomis transporto priemonėmis.
Turgus - nieko gero, masiškai kiniečiai, labiau patiko Arkadija pirkiniams. 
Zoologijos sodas - mažesnis nei Rygos, gal per pusę. Bet yra - ! drambliai, ko neturi Ryga.
Labai patiko fontanai.
Vienintelis stygius - labai trūko informacijos ne lenkų kalba. Truputį suprantu, bet tiek akivaizdžiai per mažai buvo. Pvz. ieškant, iš kur išvyksta tarptautiniai maršrutai..... Apturėjome nemažą stresą, kai stotyje niekur neradome, galų gale kreipėmės į policiją, o ten ! stotyje! niekas nekalba nei rusiškai, nei angliškai. Finale truputį palydėjo, paskui pašaukė kolegą, paaiškino. Pasirodo ant stulpo mažos lentelės prikabintos - didelėje gatvėje....

Man atrodo bilietas visai dienai 24v tranporto vienam 15 zlotu (bent as toki perku), jus rasote 21 dviem? blink30x30.png

O kur tokie ledai?Gal Grycan ledaineje?
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2016 08 24, 12:46)

O kur tokie ledai?Gal Grycan ledaineje?

man tai tie grycan ledai nerealus atradimas buvo
kasdien valgėm
Atsakyti