Įkraunama...
Įkraunama...

Varšuva

QUOTE(linole @ 2015 11 02, 21:42)
Bent jau aš paminėjau keliomis žinutėmis aukščiau.  4u.gif

Yra, viena šaka, bet kai paskutinį kartą buvau, lyg nauja atkarpa yra paleista. Toje nuorodoje apie transporto tinklapį rasite ir info apie metro.  4u.gif

Yra 2 linijos, l fainai irengtas
Atsakyti
QUOTE(Felichita @ 2015 11 02, 21:03)
Yra 2 linijos, l fainai irengtas

Ačiū thumbup.gif
Atsakyti
mergaitės - o kaip Varšuvoje su vandens parkais? šis tai matyt kažkokios tolimos ateities projektas?....
http://www.adventure...aw.com/en/home/
Ar dar yra kažkoks kitas? nes be vandens parko mano merginos nepasirašo važiuoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 04 lapkričio 2015 - 20:34
QUOTE(Mazule @ 2015 11 04, 22:33)
mergaitės - o kaip Varšuvoje su vandens parkais?  šis tai matyt kažkokios tolimos ateities projektas?....
http://www.adventure...aw.com/en/home/
Ar dar yra kažkoks kitas? nes be vandens parko mano merginos nepasirašo važiuoti  biggrin.gif

Jums gal labiausiai tiktu vienas naujesniu akvaparkas Wesolandia, tik jis ne centre, priemiestyje, kiek ziurejau zemelapy, adresas Wspolna 4. Dirba iki 22 net savaitgaliais. Paziurekit www.wesolandia.pl, tik ten nera kitomis kalbomis informacijos.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif bet ten tik vienas nusileidimo kalnelis............ unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 05 lapkričio 2015 - 11:16
Norėjau tik pasitikslinti, mirksiukas.gif ar tikrai Varšuvoje savaitgaliais yra nemokamas parkavimas automobilių (centre ar senamiestyje) ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rugilytėė: 11 lapkričio 2015 - 15:21
Reikia Varšuvos žinovių pagalbos.
Gal prieš 15 metų per Kalėdas teko būti Varšuvoje. Svečiavausi pas vietinius lenkus. Po šventinių pietų jie padovanojo puikią dovaną: pravažiavome gal kokias 8 bažnyčias, kuriose grožėjomės prakartėlėmis. Ypač įsiminė viena - prakartėlė buvo įrengta rūsyje, plotas didžiulis, tvenkinukai su plaukiojančiais laiveliais, ančiukais, traukinukai, karuselės... Viskas juda, spalvinga, linksma. Man padarė tokį įspūdį, kad prisiekiau ten būtinai nuvežti savo vaikus, jei kada jų turėsiu.
Dabar jau vaikai paūgėję. Nežinau, ar pavyks šiais metais Kalėdiniu laikotarpiu paviešėti Varšuvoje, bet labai tikiuosi. Tik bėda, kad neprisimenu nei tos bažnyčios, nei žinau, ar tokia prakartėlė vis dar įrengiama (nors tada lenkai minėjo, kad kiekvienais metais tai daroma).
Gal kas nors žino tiksliau? Būčiau tikrai dėkinga.
O turintiems galimybę tikrai siūlau pasivaikščioti po Varšuvą šventiniu laikotarpiu, neaplenkiant ir bažnyčių. Šventinė nuotaika tikrai garantuota.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2015 11 28, 09:15)
Reikia Varšuvos žinovių pagalbos.
Gal prieš 15 metų per Kalėdas teko būti Varšuvoje. Svečiavausi pas vietinius lenkus. Po šventinių pietų jie padovanojo puikią dovaną: pravažiavome gal kokias 8 bažnyčias, kuriose grožėjomės prakartėlėmis. Ypač įsiminė viena - prakartėlė buvo įrengta rūsyje, plotas didžiulis, tvenkinukai su plaukiojančiais laiveliais, ančiukais, traukinukai, karuselės... Viskas juda, spalvinga, linksma. Man padarė tokį įspūdį, kad prisiekiau ten būtinai nuvežti savo vaikus, jei kada jų turėsiu.
Dabar jau vaikai paūgėję. Nežinau, ar pavyks šiais metais Kalėdiniu laikotarpiu paviešėti Varšuvoje, bet labai tikiuosi. Tik bėda, kad neprisimenu nei tos bažnyčios, nei žinau, ar tokia prakartėlė vis dar įrengiama (nors tada lenkai minėjo, kad kiekvienais metais tai daroma).
Gal kas nors žino tiksliau?  Būčiau tikrai dėkinga.
O turintiems galimybę tikrai siūlau pasivaikščioti po Varšuvą šventiniu laikotarpiu, neaplenkiant ir bažnyčių. Šventinė nuotaika tikrai garantuota.

Neesu įsitikinusi, bet manau kad turi omenyje šią prakartėlę: https://pl.wikipedia...ego_w_Warszawie
Atsakyti
Egle0412, ačiū. Manau, kad čia. Jei pavyks šiais metais pamatyti gyvai, būtinai pasidalinsiu įspūdžiais.
Pradėjau taip atsargiai planuoti... Pasivaikščiojimas po Senamiestį, aplankant prakartėles bažnyčiose, kitą dieną - Koperniko muziejus. Gal dar pasivažinėjimas metro, nosies kyštelėjimas į kokį prekybcentį. Manau, kad 2 naktis reikia planuoti, jei norisi ramiai pajusti šventinę nuotaiką, o ne liežuvį iškišus lakstyti. Muziejus ir kitas lankytinas vietas paliksim kitam kartui, kai mūsų keturmetis paaugs.
Gal dar turit kokių "super" pasiūlymų?
Atsakyti
Koperniko muziejuje išties galima praleisti visą dieną, tad manau, kad įspūdžių trumpai kelionei ir taip bus per akis. smile.gif
Atsakyti
Kur pavakarieniauti įdomiau Varšuvoje?
Atsakyti
aš pati nesu dar buvus, bet draugai labai rekomendavo senamiestyje esantį restoraną Karmelana. Vintažinis stilius (a la prabangus sovietinis interjeras, ne Grūto parko aliuminiai dubenėliai, o tas "deficitinis", "inturistinis" stiuliukas), įdomūs patiekalai, jie ten keliskart vakarieniavo, sakė, atmosfera tikrai unikali. Va čia apie juos plačiau: http://www.kameralnarestauracja.pl/en/
Atsakyti