Įkraunama...
Įkraunama...

Žemuogėlės

Galima aisku ir seklu parduotuvese paieskoti, braskiu seklu. Bet pernai tai tos paieskos buvo bevaises cry.gif
Vienos pardavejos nieko negirdeje, kitos kazkada tureje, bet neaisku ar tures dar. Tai siuntinejo po visokius seklu sandelius, taciau niekas ju neturejo, tik zemuoges cry.gif
Atsakyti
Taciau kaip jas pasidauginti tai as nezinau cry.gif

Giredėjau kad jas daugina skaidant kruma.
Atsakyti
Giredėjau kad jas daugina skaidant kruma

man su tais krūmų skaidymais nieko nesigavo cry.gif
Šiemet bandysiu sėklytėmis
Atsakyti
Gal kas nurodytų gerų internetinių puslapių apie žemuoges, braškes. Nusipirkau braškių Honeyone (amerikietiška veislė) ir norėčiau apie jas daugiau sužinoti. Per Google kazkodel nieko gero neradau.
Atsakyti
sveikos
nusipirkau ir aš tu žemuogėlių sėklyčių vazoninių, tik nesupratau vieno momento, nes ant pakelio parašyta, kad seklas reikia -5 laipsnių temperatūroj 2 mėn palaikyt?
ir jūs taip darėt? ir kokios skonio uogos (ta prasme ar panašaus į miškines)?
oi kaip norėčiau kad sudygtų ir man rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganėlė @ 2006 03 23, 20:56)
sveikos
nusipirkau ir aš tu žemuogėlių sėklyčių vazoninių, tik nesupratau vieno momento, nes ant pakelio parašyta, kad seklas reikia -5 laipsnių temperatūroj 2 mėn palaikyt?
ir jūs taip darėt?  ir kokios skonio uogos (ta prasme ar panašaus į miškines)?
  oi kaip norėčiau kad sudygtų ir man  rolleyes.gif  rolleyes.gif

Aš jau daug metų auginu žemuoges. Niekada sėklų specialiai nešaldžiau, bet jos man visada sudyksta. Uogos tikrai labai skanios.
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2006 03 24, 09:35)
Aš jau daug metų auginu žemuoges. Niekada sėklų specialiai nešaldžiau, bet jos man visada sudyksta. Uogos tikrai labai skanios.

tai kaip suprantu sėklas iškart į žemę, sugygsta tuomet praretint ir į vazoną?
ir dar noriu paklausti, vazonai geriau platesni ar gilesni?
yahoo.gif oi sėsim žemuogėles
Atsakyti
O tai an pokelio kaip būna užrašyta? Vazoninės žemuogės? laugh.gif
Gal kuri parašytų tiksliau. Nes nueisiu ir nežinosiu ko ieškoti . rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėtružė @ 2006 03 24, 11:57)
O tai an pokelio kaip būna užrašyta? Vazoninės žemuogės?  laugh.gif
Gal kuri parašytų tiksliau. Nes nueisiu ir nežinosiu ko ieškoti .  rolleyes.gif

šiaip žemuogės dauginamos iš ūsų, taigi kitokių ir nenusipirks, tik sėjamų biggrin.gif
čia aš per vakar vakarą šiek tiek jau apie jas prisiskaičiau

o pirkau maximoj savanorių, kaune; nes tiesiog užkibo ant akių tas grožis. tik va liko po manęs vienas pakelis
Atsakyti
QUOTE(Raganėlė @ 2006 03 24, 10:45)
tai kaip suprantu sėklas iškart į žemę, sugygsta tuomet praretint ir į vazoną?
ir dar noriu paklausti, vazonai geriau platesni ar gilesni?
yahoo.gif  oi sėsim žemuogėles

Aš sėju į dėžutę, kai sudygsta, tada išsodinu į nuolatinę vietą. Galima mažus daigiukus išpikiuoti į nedidelius indelius, o kai paaugs, tada tik persodinti ten, kur augs nuolat. Geriausiai tai galbūt sodinti į lovelį. Šaknys žemuogių nemažos. Dabar būna vazonų su taip vadinamomis "kišenėmis", į kurias sodinamos braškės, bet ir žemuoges pasodinus turėtų labai gražiai atrodyti.
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2006 03 24, 12:22)
Dabar būna vazonų su taip vadinamomis "kišenėmis", į kurias sodinamos braškės, bet ir žemuoges pasodinus turėtų labai gražiai atrodyti.

o gal gali parodyt kaip tie vazonai atrodo (gal kokią nuorodą atsiust)
Atsakyti
I tokias kiseneles sodina dazniau zemuogenes(ne valgomos,o dekoratyviosios).Taip pat braskes rausvais ziedais.Turiu ir tu ir anu.
O tas vazonas ar net storesnis plastikinis maisas atrodo taip.Pripili i paprasta maisa zemiu,pilna.Sonuose kastuvu ar kastuveliu padarai skyles maise-laiptais ar keliose vietose.Ten isodini zemuoge,zemuogene,kas leidzia usus.Isleide usus,jie krenta zemyn,uzdengdami maisa.Taip galima tokiu pasidarius apsodint daugiametem naslaitem,kurias dazniau laiko svyranciomis naslaitemis.Taip pat paprastomis.
Tokio tipo vazonu yra moliniu,tik ju kaina didele.Didelis apie 43Lt.Tai madinga,todel kaina atitinkama.
Jei dar bus kuri vieta neaiski-pabandysiu paaiskint naujai.Tu plastikiniu maisu kai kas yra rade pirkt.Jie tvirti,pastatei kaip kojine ir ji stovi,nereikia jokiu atramu.
Atsakyti