as zemoges isdyksta bet kokioje zemeje
va o kur buvo pikiuotos numires pasejau naujas ir jas tiesiai tik i lauka jau dbr pikiuosi
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 27, 21:10)
na saldytuve tai as tikrai nelaikysiu, nes ne mano nervams pora menesiu, kad ir menesi islaikyti kai jau seklytes turiu o smeliuko paieskosiu, manau pavyks rasti (pas dukra smelio dezeje ). O i kokia zeme sejat? turiu nusipirkusi zemes daigeliams, gal tiks? ar pamaisyti dar zemes is darzo?
man liko pomidoru zemes ,tai i ja ir susejau sekleles ir kuo puikiausiai sudygo.
Labukas,
vakar radau, nusipirkau ir pasėjau žemuoges "Regina". Kas labiausiai nustebino, kad tos uogos nupieštos tokios didelės kaip braškės. Ir aprašyme yra parašyta "<...derantis ypač didelėmis raudonomis, saldžiomis ir kvapniomis uogomis. Pirmaisiais vaisiais galima gardžiuotis jau po 3,5 mėnesių. ...>" Gal auginate tokias, kaip jos realiai?
vakar radau, nusipirkau ir pasėjau žemuoges "Regina". Kas labiausiai nustebino, kad tos uogos nupieštos tokios didelės kaip braškės. Ir aprašyme yra parašyta "<...derantis ypač didelėmis raudonomis, saldžiomis ir kvapniomis uogomis. Pirmaisiais vaisiais galima gardžiuotis jau po 3,5 mėnesių. ...>" Gal auginate tokias, kaip jos realiai?
as vakar pirkau "baron salemacher" nes tik tokias savo kaimukyje radau parasyta ilgai derancios
merginos dar norejau paklausti, o sejant zemuoges ju seklytes zeme reikia uzberti ar ne?
merginos dar norejau paklausti, o sejant zemuoges ju seklytes zeme reikia uzberti ar ne?
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 28, 12:17)
as vakar pirkau "baron salemacher" nes tik tokias savo kaimukyje radau parasyta ilgai derancios
ir aš tokias sėjau vasario 04 d. , aš užbėriau žemių ant viršaus, tik nedaug, dabar jos turi 2-3 nedidukus tikruosius lapelius, bandysiu pikuoti.
QUOTE(Linyt @ 2010 03 28, 10:28)
ir aš tokias sėjau vasario 04 d. , aš užbėriau žemių ant viršaus, tik nedaug, dabar jos turi 2-3 nedidukus tikruosius lapelius, bandysiu pikuoti.
per kiek mazdaug laiko sudygo? na bandysiu ir as seti siandien (nors svente bet negaliu islaukti iki rytojaus)
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 28, 12:34)
per kiek mazdaug laiko sudygo? na bandysiu ir as seti siandien (nors svente bet negaliu islaukti iki rytojaus)
na, neužsirašiau, kad tiksliai pasakyti, bet maždaug po 5 dienų pasirodė pirmosios, kiek vėliau ir kitos, nevienodai.
Orinciukas, as neuzberiau zemiu ir men per 10 d. sudygo
aciu, merginos, uz patarimus. Jau pasejau savo zemuoges, trupuciuka uzpyliau zemes, bet labai nedaug, idejau i maisiuka ir pastaciau siltai, dabar lauksiu pasirodanciu daigeliu b gal dar rasiu poto kur priglausti ant palanges jas
QUOTE(Orinciukas @ 2010 03 28, 11:56)
aciu, merginos, uz patarimus. Jau pasejau savo zemuoges, trupuciuka uzpyliau zemes, bet labai nedaug, idejau i maisiuka ir pastaciau siltai, dabar lauksiu pasirodanciu daigeliu b gal dar rasiu poto kur priglausti ant palanges jas
as zemiu neberiau ant virsaus,nes ir ant pakelio buvo taip parasyta .o dabar jau didziules,kai gerai pauges pikiuosiu tiesiai i dirvozemi
Mamos, o kokio gylio vazono ar lovelio reikia zemuogem? Ar dideles ju saknys
Nors kreiptasi ir ne į mane, bet parašau, šakniastiebis trumpas, žemuogių pagrindinėms šaknims reikia 10-15cm gylio perkastos dirvos, tai manau, 20cm gylio vazono ar lovelio turėtų pakakt, jei auginti, o jei sudaiginti, tai pakanka ir seklesnio indo.