Įkraunama...
Įkraunama...

Magnolijos medis

QUOTE(Ambro @ 2012 04 26, 21:14)
Nusipirkau Magnolijos krūmelį iš Senukų už ~ 21 Lt  ax.gif To krūmo netiek ir yra, šakelė su pumpurėliais. Įpakuota, kaip Maximoj krūmai - dėžutėj, šaknys supakuotos į tamsų celofaną. Tikiuos prigis  rolleyes.gif

Kokią pirkai?
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2012 04 26, 21:15)
Kokią pirkai?

Kad aš žinočiau... doh.gif apieškojau visą dėžutę, radau tik užrašą "violetinė Magnolija" ir tiek... unsure.gif Magnolija paveikslėlyje labai panaši į šią rolleyes.gif Kažin, galima pirma būtų į vazonėlį pasodint, o gale vasaros jau į žemę? g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 04 26, 22:37)

Kad aš žinočiau... doh.gif  apieškojau visą dėžutę, radau tik užrašą "violetinė Magnolija" ir tiek... unsure.gif Magnolija paveikslėlyje labai panaši į šią  rolleyes.gif Kažin, galima pirma būtų į vazonėlį pasodint, o gale vasaros jau į žemę?  g.gif

Tai jau taip - pateikta labi išsami informacija augintojui hihihi.gif O kai pražys, gali būti ir ne tokia. Aš amarilį prekybcentryje nusipirkau hihihi.gif raudoną. Žydi... beveik baltai biggrin.gif

O kodėl dar į vazonėlį? Manau, kad jau galima tiesiai į žemę sodint. Tik nepagailėkit rūgštesnės durpės nupirkt. Mėgsta magnolijos. Ir duobę didesnę iškast. Nesvarbu, kad dabar mažutė.
Iš patirties jau žinau, kad auga kai auga gerai paruoštoj durpinėje žemėje, visai kitas rezultatas. Todėl savo mažutei nupirkau net du maišus po 50l durpės.
Kadangi po apačia pas mus vos ne žvyras, kasiau tokią duobę, kad sunkiai dugną pasiekiau pasilenkus su ranka. Pakeičiau žemę per ją visą ir dabar tikiuosi gražios magnolijos ax.gif

Va mano naujokė "Nigra"

user posted image

user posted image

Tik teks patrumpinti tą ilgąją šaką, kad gražiai formuotųsi krūmelis.
Atsakyti
merginos patarkite jeigu pirkti magnolija, ar galima ja sodinti pavesyje, uzuoviejoje, na nera taip, kad visai pavesiukas, ciut saulytes gautu, butu kampininis namo kampas, aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2012 04 27, 08:06)
Tai jau taip - pateikta labi išsami informacija augintojui hihihi.gif  O kai pražys, gali būti ir ne tokia. Aš amarilį prekybcentryje nusipirkau hihihi.gif raudoną. Žydi... beveik baltai  biggrin.gif

O kodėl dar į vazonėlį? Manau, kad jau galima tiesiai į žemę sodint.  Tik nepagailėkit rūgštesnės durpės nupirkt. Mėgsta magnolijos. Ir duobę didesnę iškast. Nesvarbu, kad dabar mažutė.
Iš patirties jau žinau, kad auga kai auga gerai paruoštoj durpinėje žemėje, visai kitas rezultatas. Todėl savo mažutei  nupirkau net du maišus po 50l durpės.
Kadangi po apačia pas mus vos ne žvyras, kasiau tokią duobę, kad sunkiai dugną pasiekiau pasilenkus su ranka. Pakeičiau žemę per ją visą ir dabar tikiuosi gražios magnolijos  ax.gif

Va mano naujokė "Nigra"

http://s017.radikal....1743b420335.jpg

http://s09.radikal.r...5e39c14db89.jpg

Tik teks patrumpinti tą ilgąją šaką, kad gražiai formuotųsi krūmelis.

Tai kad jau taip... Įlindau į augintojų svetainę, tai tos info tik tiek, kad suvardinta, kuo prekiauja doh.gif
Pagalvojau apie vazonėlį, nes gaila kažkaip į žemę kišt, norisi padabot kaip mažą vaiką ax.gif lotuliukas.gif Į sodybą važiuosim ne anksčiau kaip po savaitės, nervinsiuos paskui, kaip jai ten... doh.gif

Aš irgi durpių pirkau 50 l maišą, teko vakar iš Senių MB tempt blush2.gif na bet gi ko nepadarysi dėl savo meilės... wub.gif O čiandien jau klausia, ar tikrai tiks tos durpės, nereikia kokių žemių? biggrin.gif Irgi jam rūpi. Tik jam nepatinka, kad užrašyta "gėlė", sakau medis čia, Medis! biggrin.gif

Ale gražuolė jūsų Nigra thumbup.gif bigsmile.gif Kada sodinta ji?
Ieškojau ir aš Nigros medelynuose per internetą, tai man paminėjo, kad nelabai šalčius perneša....

P.s. einu susirašyt į savo sodininko knygelę, kaip ten Magnolijai žemę ruošt, ką mėgsta ir ko ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 04 27, 10:31)

Ale gražuolė jūsų Nigra  thumbup.gif  bigsmile.gif Kada sodinta ji?
Ieškojau ir aš Nigros medelynuose per internetą, tai man paminėjo, kad nelabai šalčius perneša....

Šį pavasarį. Pasodinau paeitą šeštadienį.
MAGNOLIJA LELIJAŽIEDĖ 'Nigra' (Magnolia liliiflora)
AUGALO AUKŠTIS: 2 – 3 m
LAJOS FORMA: krūmas siauresnis nei kitų panašių veislių
LAPAI: žali
ŽIEDAI: purpuriniai, vapelio formos
ŽYDĖJIMO LAIKAS: gegužės – birželio mėn
DIRVOŽEMIS: derlingas ir purus, drėgnas
ATSPARUMAS: 6B zona. Šviesamėgė. Atspari žiemai, bet pirmieji žiedai gali nušąlti
AUGALO YPATYBĖS: auga lėčiau nei kitos veislės

Magnolija 'Nigra'
Lot. Magnolia 'Nigra'

10 metų magnolijos aukštis apie 2,5 m, plotis taip pat apie 2,5 m. Ši magnolija turi žalius, blizgius, iki 20 cm ilgio lapus bei didelius ir kvapnius žiedus. Žiedai tamsiai rožinės spalvos, iki 12 cm ilgio. Pradeda žydėti gegužė mėnesį. Žydėjimo laikotarpis trunka apie 2 savaites. Magnolija gerai auga saulėtoje ir derlingoje, normalaus drėgnumo dirvoje. Mėgsta saulėtas vietas ir pusiau pavėsį. Tinkama apsodinti nedidelius sodus, kiemus. Veislė atspari šalčiams, tačiau jaunus medžius patariama apsaugoti nuo šalto vėjo ir pavasarinių šalnų.

taip, kad šalčiui atspari. O jaunus augalus visus pataria šiek tiek labiau pasaugoti.
Ji panaši viskui į Suzan. O šita pas mane kaip karalienė - auga ir nieko nebijo. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2012 04 27, 19:47)
10 metų magnolijos aukštis apie 2,5 m, plotis taip pat apie 2,5 m. Ši magnolija turi žalius, blizgius, iki 20 cm ilgio lapus bei didelius ir kvapnius žiedus. Žiedai tamsiai rožinės spalvos, iki 12 cm ilgio. Pradeda žydėti gegužė mėnesį. Žydėjimo laikotarpis trunka apie 2 savaites. Magnolija gerai auga saulėtoje ir derlingoje, normalaus drėgnumo dirvoje. Mėgsta saulėtas vietas ir pusiau pavėsį. Tinkama apsodinti nedidelius sodus, kiemus. Veislė atspari šalčiams, tačiau jaunus medžius patariama apsaugoti nuo šalto vėjo ir pavasarinių šalnų.

Ir ką aš daryčiau be jūsų? bigsmile.gif Ačiū! drinks_cheers.gif

Maniškė vis dar supakuota tamsiame maišiukyje (vakar papurškiau, tai jau ir pumpurus pradėjo skleist), ryt lėksim į sodą - persodinsim jau į nuolatinę vietą bigsmile.gif Va tik mėtaus su sodinimo vieta... Pakalnėj nesinori, vanduo pastoviai šaknis plaus, pievoj turėtų užtekt erdvės, bet aplink miškas, aukšti medžiai. Ne tik saulę mažai užstos, bet ir keturkojai paskabyt sugalvot gali doh.gif Jau dabar galvoju, kad vėl reikės nusipirkti tinklelį, uždėt aplink, kaip ir serbentus, medelius rolleyes.gif

Lauksiu, gal kitaism etais ir maniškė pražys bigsmile.gif Pagal žiedus gal lengviau bus ir rūšį nustatyt biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes ar galiu dabar patresti savaja magnolija.suzinojau kad ji balta su ruzavu viduriuku tai kokia cia galetu jos veile buti?dabat tik vienas ziedelis lenda sakau jei patresiu gal kiti issiskleistu g.gif .pernai ji turejo daug pumpuru bet tik 3 zydejo. net nezinau senoji jos seimininke ar trese ar i rugscia zeme sodino.
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2012 04 30, 21:20)
Sveikutes ar galiu dabar patresti savaja magnolija

Tręškite.
Aš tręšiu kompleksinėmis trąšomis. nesiskundė lotuliukas.gif

Apie priežiūrą

Magnolijas reikia rūpestingai prižiūrėti. Joms parenkama kiek galima šiltesnė, nuo žvarbių vėjų apsaugota vieta. Dirva turi būti puri, laidi, derlinga. Šie augalai nemėgsta sunkaus priemolio ar molio, o dar labiau – sauso priesmėlio dirvožemio. Lebnerio ir žvaigždinė magnolijos gali augti neutralios reakcijos (pH 6,5–7), o kitos rūšys ir kultivarai geriau jaučiasi rūgštokame (pH 5–6) dirvožemyje ir visiškai nepakenčia kalkingo. Augalai blogai prigyja, jei pažeidžiamos šaknys, tad sodinami labai atsargiai, su dideliais žemės grumstais ir gausiai laistomi, kol gerai įsišaknija. Žiemos pabaigoje ir ankstyvą pavasarį reikėtų saugoti nuo saulės. Pavasarį ir birželio pradžioje naudinga patręšti kompleksinėmis trąšomis arba raugintomis srutomis. Vėliau tręšti nepatartina. Magnolijos negenimos. Jei reikia pašalinti sausas ar nušalusias šakas, tai daroma kovo mėnesį arba pradėjus sprogti pumpurams, kai gerai matomos negyvos šakelės. Ligoms ir kenkėjams, užterštam orui magnolijos atsparios.

Atsakyti
aciukas katik patresiau rugsciom trasom.turetu patikti. ji nemaza pasodinta uzuovejoj saules gauna nedaug ,gaila saule jai patiktu gal ir zydeti nelabai noras yra uztai.
Atsakyti
sveikos. ar jau zydi jusu magnolijos? maniske dar tik sprogsta...
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2012 05 01, 17:28)
sveikos. ar jau zydi jusu magnolijos? maniske dar tik sprogsta...

Mano Nigra siandien prazydo. wub.gif
Atsakyti