Įkraunama...
Įkraunama...

Magnolijos medis

Dajulita, na ir ko dabar taip erzintis, a doh.gif biggrin.gif Nuostabaus grožio augalėliai, o jau žiedų nuostabumas. reik eit ieškot vietos dar ir magnolijoms biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 09 16, 08:37)
Dajulita, na ir ko dabar taip erzintis, a doh.gif  biggrin.gif Nuostabaus grožio augalėliai, o jau žiedų nuostabumas. reik eit ieškot vietos dar ir magnolijoms biggrin.gif

blush2.gif tai gi - prašei pati blush2.gif ax.gif
Aš sakau - LIGA tas SM:pamatai, užsimanai.... Ech, jau tas lietuviškas kuklumas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Nustojo lyt, tai gi - tisiogiai iš mano kiemo šią akimirką lotuliukas.gif

Baltoji:

user posted image

kitas medis

user posted image

Ir krūmas ax.gif

user posted image

Viskas blush2.gif
Atsakyti
Turime ir mes Magnolija Susan jau keturi metai. Tik kazko nei kiek nepaaugo ji pas mus tiek laiko ir nezydi verysad.gif
Gal ja reikia persodinti i kita vieta? Ko jai galetu trukti?
Atsakyti
QUOTE(Ketė @ 2011 09 18, 03:57)
Turime ir mes Magnolija Susan jau keturi metai. Tik kazko nei kiek nepaaugo ji pas mus tiek laiko ir nezydi verysad.gif
Gal ja reikia persodinti i kita vieta? Ko jai galetu trukti?

Kokioje žemėje pasodinta?
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 09 18, 11:08)
Kokioje žemėje pasodinta?

manoji taip pat nezydi jau antri metai nuo pasodinimo. pasodinta i rugscia dirva
gal reikia daugiau trest?
i vasaros pabaiga uzpuole miltlige, nupurskem, lyg dabar ok. kazi kaip bus pavasari? kazkur skaiciua kad po miltliges jau augalas nebeatsistato..
ar tiesa?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo makse*: 18 rugsėjo 2011 - 13:36
Mano jau nemažas krūmas, augantis rūgščioje dirvoje, tręšiamas tik anksti pavasarį ir jei šalnos nenušaldo žiedų, visada žydi.
Jei augalas mažas, gali pradėti žydėti tik trečiais-ketvirtais metais po pasodinimo rolleyes.gif
Atsakyti
Krūminės magnolijos žydi po 3-4 metų, o medeliai - 7-8m. amžiaus.
Netręšiu papildomai praktiškai magnolijų. Pasodintos geroj tinkamoj žemėj, tai pavasarį šiek tiek trąšų pabarstau ir viskas.
Žydėjo iki šiol thumbup.gif Tik medelio teko palaukti kol pražys. Jau antri metai žydėjo. Ir du kart per sezoną.
Baltąją pirkau žydinčią. Žydi ir pas mane.
Sako nemėgsta purenamos žemė. Bet aš purenu, nesiskundžia. Va kaip bus, kai dabar aplink jas arimas g.gif matysim pavasarį.
Persodint neskubėčiau, nebent tikrai nedidelis labai augaliukas. geriau jau papildomai "pavaišinti" durpėmis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irma111 @ 2011 09 16, 07:19)

O persodint tai reikia spalio mėnesį, kai lapai nukris. Pavasarį, jei pavėluosit, ir pradės sprogti lapeliai, gali persodinta ir nebeprigyt. Čia jau mane patirtis pamokė.

O aš pasitikiu ne tik savo patirtimi, bet ir moksline logika...kuri teigia, kad rudenį nesodintinas joks augalas... nes jis rengiasi žiemojimui ir palaipsniui apmiršta gyvybiniai procesai... todėl tikėtis, kad persodintas augalas šoks augti prieš savo natūralų ciklą... fool.gif ...
Prisegu persodintos kelių metų, gan didelės savo Stellatos nuotraukėles...kuri po persodinimo ir sužydėjo, ir be jokių trukdžių anksti sužaliavo...
Atsakyti
[quote=Fonda,2011 09 19, 21:29]
O aš pasitikiu ne tik savo patirtimi, bet ir moksline logika...kuri teigia, kad rudenį nesodintinas joks augalas... nes jis rengiasi žiemojimui ir palaipsniui apmiršta gyvybiniai procesai... todėl tikėtis, kad persodintas augalas šoks augti prieš savo natūralų ciklą... fool.gif ...

Na, vieni vienaip, kiti kitaip sako. Matyt kaip kam pasiseke. As asmeniskai kazkaip irgi uz rudeni blush2.gif bet cia is tinginystes smile.gif Anksti pavasari kazkaip man asmeniskai sunkiau tokie darbai atrodo, nei velu rudeni smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 09 19, 22:29)
O aš pasitikiu ne tik savo patirtimi, bet ir moksline logika...kuri teigia, kad rudenį nesodintinas joks augalas...

o čia nuo kada tokia mokslinė logika atsirado - pirmą kartą apie tokią girdžiu, nors būtent medeliais ir krumeliais domiuosi jau senokai ( tik gėlės yra mano visai nauja manija blush2.gif ). Pagal tą pačią logiką pavasarį gi augalas bunda, nors lapai nesprogsta, bet šaknys jau ruošiasi atgimimui, tai vėl lab blogai biggrin.gif Nekalbu apie magnolijas - apie jas absoliuč nenusimanau, tai gal jos yra kažkoks labai išskirtinis persodinimo prasme augalas.

Beje iš asmeninės patirties (o pasodinau manau netoli šimto įvairiausių spygliuočiu bei lapuočių per keletą metų) galiu pasakyt, kad nepastebėjau aboliuč jokio skirtumo kada sodint - rudenį ar pavasarį. Jei sodinamas sveikas sodinukas, į jam palankias sąlygas jam tinkamoje vietoje, tai jis ir gyvens, ir bujos. Teko sodint ir daug "lepūnėlų" ir sakyč ne kartą persodinėt - jei tinkamai rūpintis, tai visada augalas ir gyvens (nekalbu apie puolančias ligas).

Ir remiuosi ne tik savo patirtim - Rojaussoduose teko laaaabai daug skaityt ir žmogučių, turinčių nerealiai dideles krūmų bei medžių dendrologines kolekcijas, juos stebinčių bei auginančių dešimtmečiais, tai niekad neteko regėt tokio kategoriško patarimo sodint vienu ar kitu sezonu - vienintelis patarimas būdavo iš grunto augalus sodint spalį arba jau kovą-balandį mirksiukas.gif

Juk ir vaismedžiai visad sodinami rudenį arba pavasarį ir nėra kažkokių kategoriškų patarimų rinktis vienq ar kitą sezoną ax.gif
Atsakyti
Na, tikiuosi, kad magnolijai patiks spalis smile.gif
Atsakyti