Įkraunama...
Įkraunama...

Magnolijos medis

Gal kas zinot, kur arciau Kauno galima nusipirkti magnolijos medzio sodinuku ir kaip ji priziureti. Sako, kad tai pasakiskas medis, tik reikia islaukti jo ziedu
Atsakyti
Šiom dienom Akademijoj vyksta paroda-mugė,tikrai yra magnolijų,ir labai gražių.
Atsakyti
QUOTE(medasta @ 2005 04 01, 13:34)
Gal kas zinot, kur arciau Kauno galima nusipirkti magnolijos medzio sodinuku ir kaip ji priziureti. Sako, kad tai pasakiskas medis, tik reikia islaukti jo ziedu

Paskaityk čia
http://www.rojaussod...snis.php?id=162
yra truputi apie priežiūrą ir rūšis

Ir dar kažkuriame sename ar tai Sodo spalvų, ar tai Sodo kraitės numeryje yra straipsnis apie magnolijų priežiūrą, jei labai įdomu, prie progos galiu nuskanuoti ir atsiųsti, ar bent jau pažiūrėti, kuriame numeryje, tai galėtum susirasti bibliotekoje, jei neturi

Kur prie Kauno nusipirkti nežinau, bet, manau, gali perskambinti medelynus ar dekoratyvinių augalų ūkius - tikrai kas nors turės.

Aš pernai rudenį sodyboje pasodinau vieną japonišką magnoliją garbingoje vietoje, tai labai lauksiu žiedų, galvoju, jei sodinukas kokių 4-5 metų, tai palaukti reikės dar minimum 6 metelius. Ech.
Ką tikrai žinau, kad magnolijas reikia saugoti nuo zuikių, jeigu tokie aplink laksto žiemomis biggrin.gif , ir saugoti, kol nepradės žydėti, vėliau nebereikės; o pavasarį apdengti iš pietinės pusės nuo saulės, kad nenudegintų.
Ai, dar, sodinukas kainavo 40,0 Lt.
Atsakyti
QUOTE(gida @ 2005 04 02, 09:38)
Šiom dienom Akademijoj vyksta paroda-mugė,tikrai yra magnolijų,ir labai gražių.

Šita paroda buvo praėjusį savaitgalį. mirksiukas.gif
Atsakyti
tiesiog nesveikai grazus ziedai... net verkt noris cry.gif cry.gif
jau kai busiu LT tikrai tokios noresiu prie namo.
cia, belgijoj, labai daug magnoliju. va ir salia musu auga didelis didelis medis, nieks jo nepriziuri, o zydi pasakiskai. kaip tik siuo metu pats jos zydejimas, negaliu atsigeret smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Susiena @ 2005 04 04, 12:08)
Šita paroda buvo praėjusį savaitgalį.  mirksiukas.gif

Paroda "Ka pasesi" buvo kovo 31-2d. mirksiukas.gif
Atsakyti
nu va, Kaune, ir dar "buvo"...ech... verysad.gif
Atsakyti
Va, galiu pasigirt, kad mano gimtinėj Šilutėj yra net visa japoniškų magnolijų gatvė, ji taip ir pavadinta..Medžiai jau seniai užaugę, kai pražydi, grožis neišpasakytas, o kvepia visas miestas..Magnolijos iš tiesų skleidžia gan stiprų malonų kvapą..Tai va, jei turit tam miestely reikalų, tai užsukit, pasigrožėsit gegužės mėn. smile.gif Aš ir pati tada namo važiuosiu..
Atsakyti
Kaip ideti nuotrauka, turiu kompe magnolijos medzio foto, bet nemoku ideti...Toks grazus beproto...Cia, Belgijoj, ju pilna pilna...

Atsakyti
Burbulyt, o tu kartais nesumaišei magnolijos su migdolu ar persiku, ar tiesiog dekoratyvine vyšnia..... blink.gif unsure.gif
Nu kad tokie magnoliju žiedai butų tai pirmasyk matau, nors pati jas auginu.. mirksiukas.gif
Atsakyti
biggrin.gif Nu tikrai paveikslėlyje ne magnolija smile.gif)))))) Jau tikrai kokis migdolas ar sakura (nors sakuros irgi kitaip atrodo). Kiek man teko matyti tai pagal šakų forma magnolija panaši į kaštoną..
Ir kažkaip neteko matyti Lietuvoj dar magnolijų sad.gif Per šalta joms pas mus.. Nors Lenkijoje jau jos auga (va ką reiškia tik truputį šiltesnės žiemos). Aišku, gal kur užuovėjoj, šiltesnėj vietoj kas nors ir augina ir dar ko gero botanikos sodai..
Na gal čia ką nors įžiūrėsite, kaip atrodo lapai, medis ir žiedai:
http://www.hiltonpon...Week030601.html
http://home.att.net/.../evolution.html
http://www.walden.or.....olia Tree.htm
Atsakyti
Tikrai netiesa, kad Lietuvoj per šalta magnolijoms, tikrai jos pas mus auga. Jau kažkas rašė, kad labai daug magnolijų auga Šilutėje, tas miestas ir vadinamas Lietuvos magnolijų sostine. Jei norit įsitikinti, važiuokit pavasarį į Šilutę. Man tai irgi pats gražiausias medis. Aš jas įsimylėjau Šveicarijoje, ten jų irgi labai daug, pradžioj net nežinojau kas tai per medis, bet ištisai jas fotografuodavau wub.gif Beje, pažįstamas mokėsi Suomijoje, taip pat matė daug magnolijų, taigi, pas mus irgi jos augtų.
Atsakyti