QUOTE(Vilienė @ 2012 02 21, 13:00)
Tarpas durų viršuje??? Tai tada padavimas ir ištraukimas turėtų būti prie grindų
Žymiai logiškiau oro maišimosi atžvilgiu tarpas prie grindų - būtent taip užsakiau vidines duris. Dar nepamirškime oro temperaturinio sluoksniavimosi, tegul RVS maišo orą visame patalpų aukštyje.
Žymiai logiškiau oro maišimosi atžvilgiu tarpas prie grindų - būtent taip užsakiau vidines duris. Dar nepamirškime oro temperaturinio sluoksniavimosi, tegul RVS maišo orą visame patalpų aukštyje.
Štai čia su Jumis griežtai nesutiksiu... Kur atsiduria Jūsų iškvėptas oras, kurį šiaip jau turbūt būtų teisinga pašalinti? Mano supratimu jis kyla į viršų (temperatūrų skirtumas ). Kur atsiduria paduodamas į patalpą šviežias (ir šiek tiek vėsesnis) oras? Mano manymu jis leidžiasi prie grindų (vėl tas pats temperatūrų skirtumas). Ką daro prie grindų atsidūręs šviežias oras su patalpoje esančiu šiltesniu oru? Turbūt spaudžia jį į viršų... Visa tai aišku tik teorija, nes be abejo visais mano paminėtais atvejais oras "maišosi" ir t.t. Bet esmė nuo to nesikeičia... jei oras iš patalpos ištraukiamas viršuje, tai oras joje "maišysis" tik geriau.