QUOTE(Pupcis @ 2012 02 13, 17:10)
1) Dėl aštrių kampų (dedant balnus ir pan.) žinau. Nėra tokių. Yra tik statūs 90 laipsnių kampai trišakiuose. Kitaip nieko čia nepadarysi (per brangu kitaip). Montavimo bendri principai daugmaž žinomi (atšakos atstumas nuo vamzdžio susiaurėjimo ir pan.). Ne visur jų laikiausi...
2) Greičius/kubus/pasipriešinimą skaičiuoju gerai. Turiu exel'yje pasirašęs skaičiuoklę. Prie rekupo gavau/sumontavau 250 ortakius (prie 550m3/h, greitis 3,115m/s).
3) Koks dar būdas yra be triukšmo slopintuvo? Vietoj 90 laipsnių kampo statyti trišakį ir vieną galą prikimšti garso izoliuojančios medžiagos (akustinio porolono)?
Jeigu taip, tai taip nėra padaryta. Prisigalvojau šio būdo minusų.
4) O koks optimalus ilgis mano atveju būtų. Vieta ribota, bet gal 1200 kaip nors "ikiščiau".
Su balansavimu man skubu. Kol kas gipso nėra, kai jį sudės prieiti prie kai kurių balansinių sklendžių bus neįmanoma...
2) Greičius/kubus/pasipriešinimą skaičiuoju gerai. Turiu exel'yje pasirašęs skaičiuoklę. Prie rekupo gavau/sumontavau 250 ortakius (prie 550m3/h, greitis 3,115m/s).
3) Koks dar būdas yra be triukšmo slopintuvo? Vietoj 90 laipsnių kampo statyti trišakį ir vieną galą prikimšti garso izoliuojančios medžiagos (akustinio porolono)?
Jeigu taip, tai taip nėra padaryta. Prisigalvojau šio būdo minusų.
4) O koks optimalus ilgis mano atveju būtų. Vieta ribota, bet gal 1200 kaip nors "ikiščiau".
Su balansavimu man skubu. Kol kas gipso nėra, kai jį sudės prieiti prie kai kurių balansinių sklendžių bus neįmanoma...
Del staciu atsaku Pupcis teisus, mazuju diametru 100 ir 125mm nebuna 45 laipsniu, todel praktiskai ir naudoja 90laipsniu atsakakas ar trisakius.
Jei norima gerai nuslopinti triuksmus rekomenduoju daryti taip:
prie irengnio montuoti ant padavimo i patalpas ir istraukimo is patalpu pertvarinius STS triuksmo slopintuvus. Siu slopintuvu triuksmo slopinimo efektyvumas yra kelis kart didesnis lyginant su apvaliais slopintuvais. Sie slopintuvai parenkami individualiai kiekvienam irenginiui pagal kliento pageidavimus kiek norima tureti triuksmo uz slopintuvo. Dazniausiai su juo numusama iki 35dBa ar 30dBa. Tolimesne sistema, jei teisingai suprojektuota neturi generuoti triuksmo. Zinoma, pries koki miegamaji nepakenks suprojektuoti ir istatyti koki apvalu slopiaka.
Galutiniuose taskuose, kad neeitu triuksmas is patalpos i ortakius yra specialus elementai INNO (as jas vadinu kempines), kurios atlieka papildoma slopinima + veikia kaip reguliavimo sklende (ten issitraukia keleta kempineliu ir lieka tm tikros skylutes) Ir dar, kad neeitu triuksmas is patalpos i patalpa, reiktu stengtis neprojektuoti tiesiu ortakiu t.y. pasiziurejus per ortaki neturi matyti kito kambario (na nezinau ar aiskiai paaiskinau)