QUOTE(Vilienė @ 2012 01 06, 19:29)
Be abejo taip ir yra. Teigiate, kad pučiant iš lubų komfortas prasideda nuo +24C, kai tuo tarpu šiltos grindys komfortą atneša prie +21C? Nes aš kaip karšta saulė0803 prie +24C dvesiu
Tai teigiama
infraraudonųjų spindulių šildytuvų pardavėjų svetainėse. Ten teigiama, kad "Įrodyta, kad mes jaučiame šilumą, jei bendra oro ir sienų temperatūra yra lygi 39°C". Taigi užkėlus aplinkinių konstrukcijų temperatūrą ir sumažinus ant tiek pat oro, žmogus neturėtų pajusti temperatūrų skirtumo. Gaila kad nėra nuorodų į rimtus mokslinius tyrimus šia linkme. Pagyvenus kažkada irgi buvo įmetus straipsnį teigiantį tą patį. Aš tikrai tikiu kad tai veikia.
Dabar žiūriu daugelis išsaugotų mano nuorodų apie infraraudonąjį šildyma neveikia, tad negaliu pateikti kažkur matytos lentelės, kur parodyta kreivė, kaip kintant oro ir aplinkinių konstrukcijų temperatūrai, savijauta tokia, tarsi oro temperatūra nesikeičia. Tai toje kreivėje prisimenu, oro temperatūrai esant žemesniai ją dar sumažinus tik vienu laipsniu, konstrukcijų temperatūrą jau reikia kelti keliais laipsniais, tad tas oro ir konstrukcijų 39 laipsnių dydis ne visuomet leis jausti tą pačią temperatūrą. Kitas dalykas, kad esant didesniam temperatūrų skirtumui, oro ir konstrukcijų temperatūra daugiau mažiau supanašės.
Taigi, vadovaijantis aukščiau išdėstytais teiginiais, galima spėti, kad jei grindys bus 26C tai esant orui 21C laipsnio bus jaučiamasi ženkliai šilčiau, nei esant grindų ir sienų temperatūrai 16C ir oro 24C.