Sveikos,
ieskau kas mezga kriksto drabuzelius, man reiktu suneliui 8men., puosnaus kostiumelio , rasykite i az. aciu
QUOTE(lauma @ 2008 03 01, 17:14)
nori pasakyti 10lt už darbą
aš tokio darbo nesiimčiau
išvis megzti pagal užsakymus, mano nuomone, neapsimoka
QUOTE(zinulė @ 2008 03 01, 17:44)
Rask žmogų,kuris už tiek megztų Juokauji gal
nesupratot, kad atsipirktu siulai, su kuriais megzta buvo, plius kad bent jau 10lt sau i kisene iseitu, kad nuo visko tiek liktu pelno.
nes pvz uz koki 50lt as nepirkciau vaikisko megztuko, nebent kazka sudetingo... nes siulai tokiam tikrai 20lt nekainuoja. aisku, mano vaikas 5 menesiu... didesniam tai taip. siaip brangus yra rankdarbiai ir labai gerai reikia tai daryti, kad uzsidirbtum uz tai. sau palta mezgiausi pas viena moteri siauliuose pries 4 metus - 100lt kainavo, man tai buvo lb pigiai siaip...
QUOTE(eglytelyte @ 2008 03 01, 20:47)
Siaip taprasymas sito modeliuko yra angliskas ,bet kazkur internete buvau radusi ir vertima.
Uzmeciau 69 akis zaliais siulais (cia turetu gautis kazkur 3 men lialiui)
1-5 eiles. Mezgamos perliniu rastu (t.y. gera ,bloga, gera, bloga....kitoj eilej geros virs blogu, blogos virs geru).
6 eile. 1gera, 1 bloga,1 gera, toliau isvirkscios kol lieka 3 akys ant kairio virbalo, jas ismezgi 1 gera, 1 bloga, 1 gera.
7 eile (mazinimo). 1 gera, 1 bloga, 1 gera, 1 bloga, 1 gera, 2 akys sumegzti kartu, toliau geros kol ant virbalo lieka 7 akys ir jos mezgamos atvirkstine tvarka kaip pirmosios (2 sumegzti kartu, 1 gera, 1 bloga, 1 gera, 1 bloga, 1 gera)
8 eile. 1 gera, 1 bloga,1 gera, toliau isvirkscios kol lieka 3 akys ant kairio virbalo, jas ismezgi 1 gera, 1 bloga, 1 gera.
Taip mezgi toliau ( t.y. 4 akiu perlinis krastukas is abieju pusiu o vidurys gerom akim) iki 11 eiles kurioje mazini taip kaip 7 eileje. Vel mezgi nemazindama iki 15 eiles, kurioje pakeiciau siula is zalio i zydra. Toliau mezgi mazindama kaip 7 eileje 17,23,29,35,41 eilese. 41-oje eileje sumazinus lieka 55 akys.
Toliau mezgiau dar apie 20 eiliu. Cia baigiasi tas vadinamas sijonukas ir prasideda krutine.
Sekanti eile. 1 nukeliam, 4 akiu krastukas (gera, bloga,ger,bloga), 1 gera, *2 sumezgam kartu, 2 akys geros*(kartoti tai kas tarp zvaigzduciu 5 kartus), 2 sumezgam kartu, 1 gera, 2 sumezgam kartu, *2 geros, 2 sumezgam*(kartoti 5 kartus), 4 akiu krastukas, paskutine gera. Ismezgus sia eile turi likti 43 akys.
Toliau mezgiau mazindama kaip ir 7 eileje kas sesias eiles, kol ant virbalo lieka 35 akys. toliau nemazinant ismezgiau apie 20 eiliu ir tada prasideda kaklas.
Kaklas. Ismezgi 13 akiu ir suveri jas ant atskiro virbalo, sekancias 9 akis nuleisti, sekancias 13 ismegzti. apsukti mezgini ir mezgi blogaja puse. Apsuki, nuleidi 3 akis, mezgi paprastai, apsuki, mezgi blogaja puse. Apsuki, nuleidi 2 akis, mezgi paprastai, apsuki ir mezgi blogaja puse. Apsuki nuleidi 2 akis, mezgi toliau, apsuki ismezdi blogaja puse. Apsuki nuleidi 1 aki, mezgi toliau blogaja puse. Tada mezgi nemazindama apie 10 eiliu ir uzbaigi. Analogiskai tik atvirkstine tvarka daromas ir kitas petukas.
Tai tiek. Priekis ir nugara visiskai vienodos. Kisenes is akies mezgiau. Mano pakeitimas buvo tik tas kad as mezgaiu prieki ir nugara ne atskirai o kartu t.y. ratu ant tu vieliniu virbalu kad sonuose nebutu tos siules. Tai viskas taip pat tik vietoj 69 akiu iskart uzmeciau 138 akis.
nu tikiuosi ka nors suprasi, jei ka konkreciau reikes tai klausk
Uzmeciau 69 akis zaliais siulais (cia turetu gautis kazkur 3 men lialiui)
1-5 eiles. Mezgamos perliniu rastu (t.y. gera ,bloga, gera, bloga....kitoj eilej geros virs blogu, blogos virs geru).
6 eile. 1gera, 1 bloga,1 gera, toliau isvirkscios kol lieka 3 akys ant kairio virbalo, jas ismezgi 1 gera, 1 bloga, 1 gera.
7 eile (mazinimo). 1 gera, 1 bloga, 1 gera, 1 bloga, 1 gera, 2 akys sumegzti kartu, toliau geros kol ant virbalo lieka 7 akys ir jos mezgamos atvirkstine tvarka kaip pirmosios (2 sumegzti kartu, 1 gera, 1 bloga, 1 gera, 1 bloga, 1 gera)
8 eile. 1 gera, 1 bloga,1 gera, toliau isvirkscios kol lieka 3 akys ant kairio virbalo, jas ismezgi 1 gera, 1 bloga, 1 gera.
Taip mezgi toliau ( t.y. 4 akiu perlinis krastukas is abieju pusiu o vidurys gerom akim) iki 11 eiles kurioje mazini taip kaip 7 eileje. Vel mezgi nemazindama iki 15 eiles, kurioje pakeiciau siula is zalio i zydra. Toliau mezgi mazindama kaip 7 eileje 17,23,29,35,41 eilese. 41-oje eileje sumazinus lieka 55 akys.
Toliau mezgiau dar apie 20 eiliu. Cia baigiasi tas vadinamas sijonukas ir prasideda krutine.
Sekanti eile. 1 nukeliam, 4 akiu krastukas (gera, bloga,ger,bloga), 1 gera, *2 sumezgam kartu, 2 akys geros*(kartoti tai kas tarp zvaigzduciu 5 kartus), 2 sumezgam kartu, 1 gera, 2 sumezgam kartu, *2 geros, 2 sumezgam*(kartoti 5 kartus), 4 akiu krastukas, paskutine gera. Ismezgus sia eile turi likti 43 akys.
Toliau mezgiau mazindama kaip ir 7 eileje kas sesias eiles, kol ant virbalo lieka 35 akys. toliau nemazinant ismezgiau apie 20 eiliu ir tada prasideda kaklas.
Kaklas. Ismezgi 13 akiu ir suveri jas ant atskiro virbalo, sekancias 9 akis nuleisti, sekancias 13 ismegzti. apsukti mezgini ir mezgi blogaja puse. Apsuki, nuleidi 3 akis, mezgi paprastai, apsuki, mezgi blogaja puse. Apsuki, nuleidi 2 akis, mezgi paprastai, apsuki ir mezgi blogaja puse. Apsuki nuleidi 2 akis, mezgi toliau, apsuki ismezdi blogaja puse. Apsuki nuleidi 1 aki, mezgi toliau blogaja puse. Tada mezgi nemazindama apie 10 eiliu ir uzbaigi. Analogiskai tik atvirkstine tvarka daromas ir kitas petukas.
Tai tiek. Priekis ir nugara visiskai vienodos. Kisenes is akies mezgiau. Mano pakeitimas buvo tik tas kad as mezgaiu prieki ir nugara ne atskirai o kartu t.y. ratu ant tu vieliniu virbalu kad sonuose nebutu tos siules. Tai viskas taip pat tik vietoj 69 akiu iskart uzmeciau 138 akis.
nu tikiuosi ka nors suprasi, jei ka konkreciau reikes tai klausk
Oi aciu labai uz isamu paaiskinima. Darbo eigoj jai kas bus neaisku paklausiu.
QUOTE(lauma @ 2008 03 01, 13:14)
nori pasakyti 10lt už darbą
Bet labai mazai uz darba gaunas, reikia gan daug pasedeti kad megstuka numegstum, o tik desimt litu. Man irgi atrodo kad neapsimoka
Rodau dar viena modeliuka "Gėlių pieva"
P.s. Jai jau kažkas ivertina savo gaminį tik 10 lt.tai tas gaminys tik tiek ir vertas Nerasit jame nei meilės,nei šilumos,nei fantazijos,nei širdies. Juk mezgant yra išmezgama kiekviena "akis",išglostoma ir išmyluojama.Kiek valandų atiduota i gaminį,jau nekalbant apie mintis kurios isivaizduoja kaip atrodys baigtas daiktelis,kiek pergyvenimų ar patiks,ar bus mielas,ar graziai atrodys
Jai Kažkas nevertina rankų darbo,nesupranta kas tai yra,tai ir nereikia varginti mezgėjų ar priekaištauti,kad per brangu.Norint atrodyti originaliai,išskirtinai,reikia ir susimokėti.
P.s. Jai jau kažkas ivertina savo gaminį tik 10 lt.tai tas gaminys tik tiek ir vertas Nerasit jame nei meilės,nei šilumos,nei fantazijos,nei širdies. Juk mezgant yra išmezgama kiekviena "akis",išglostoma ir išmyluojama.Kiek valandų atiduota i gaminį,jau nekalbant apie mintis kurios isivaizduoja kaip atrodys baigtas daiktelis,kiek pergyvenimų ar patiks,ar bus mielas,ar graziai atrodys
Jai Kažkas nevertina rankų darbo,nesupranta kas tai yra,tai ir nereikia varginti mezgėjų ar priekaištauti,kad per brangu.Norint atrodyti originaliai,išskirtinai,reikia ir susimokėti.
QUOTE(koti @ 2008 03 02, 07:25)
Rodau dar viena modeliuka "Gėlių pieva"
. P.s. Jai jau kažkas ivertina savo gaminį tik 10 lt.tai tas gaminys tik tiek ir vertas Nerasit jame nei meilės,nei šilumos,nei fantazijos,nei širdies. Juk mezgant yra išmezgama kiekviena "akis",išglostoma ir išmyluojama.Kiek valandų atiduota i gaminį,jau nekalbant apie mintis kurios isivaizduoja kaip atrodys baigtas daiktelis,kiek pergyvenimų ar patiks,ar bus mielas,ar graziai atrodys
Tiesta pasakei, ir labai grazus tavo darbelis. Atrodo labai minksta svelni suknyte
QUOTE(Oresta3 @ 2008 03 02, 10:00)
Bet labai mazai uz darba gaunas, reikia gan daug pasedeti kad megstuka numegstum, o tik desimt litu. Man irgi atrodo kad neapsimoka
Kad ir kiek prašytum už savo rankų darbą, perkančiam atrodys per brangu, o parduodančiam - per pigu. Čia bent jau mano patirtis byloja...
Aš realiai - trigubai norėčiau už savo darbus kiek dabar imu
as juk siaip kaip pasiulyma daviau, nebutina priekaistauti taip koks vyriskas, ar moteriskas megztinis tai aisku kainuotu daug brangiau, ne 10lt uzdarbis butu, maziausiai koks 100lt kaina tokio megztinio. bet siaip snekant apie kudikiskus rubelius, neapsimoka visai. nes as lb grazu nupirkau megzta kombinezona pavasariui uz 36lt. uz tiek pati mezgusi, ne viena neparduos
QUOTE(temptress @ 2008 03 01, 00:30)
O ko norejau paklaust ir neparasiau
Kaip padaryti kelnytems kaip ir rumba, kad ten po to ivert guma? pirma karta kelnes mezgu ir nezinau kaip dayt, mezgimo knygoj, kuria turiu, neraso apie tai isvis
Kaip padaryti kelnytems kaip ir rumba, kad ten po to ivert guma? pirma karta kelnes mezgu ir nezinau kaip dayt, mezgimo knygoj, kuria turiu, neraso apie tai isvis
Kad nereiktų atlenkti ir prisiūti, gali megzt is karto:
pirmą rumbo eilę megzt viena gera kita bloga
antrą ir visas likusias kiek reikia- gerają išmegzt gerąja, o blogąją nukelt neismezgus, siulą paliekant prieš mezginį.Gaunasi dvigubas mezginys per vidurį galima įverti gumą.Kad jis dvigubas gerai matosi ištraukus virbalą-išsiskiria į dvi dalis.Paskutinę eilę mezgi visas akis ir mezginys jau nebesidalina.
Ar paaiškinau suprantamai
QUOTE(Lady_Hatora @ 2008 03 02, 09:21)
Kad ir kiek prašytum už savo rankų darbą, perkančiam atrodys per brangu, o parduodančiam - per pigu. Čia bent jau mano patirtis byloja...
O as neparduodu ka mezgu , man kazkaip gaila. Vistiek tos kainos kiek yra nesumokes, o megst ir pusiau uz dyka nelabai norisi, juk tiek darbelio reik idet
Papildyta:
QUOTE(juros banga @ 2008 03 02, 10:20)
Kad nereiktų atlenkti ir prisiūti, gali megzt is karto:
antrą ir visas likusias kiek reikia- gerają išmegzt gerąja, o blogąją nukelt neismezgus, siulą paliekant prieš mezginį.Gaunasi dvigubas mezginys per vidurį galima įverti gumą.Kad jis dvigubas gerai matosi ištraukus virbalą-išsiskiria į dvi dalis.Paskutinę eilę mezgi visas akis ir mezginys jau nebesidalina.
o ir nezinojau sito budo, kaip idomu, bet abejoju ar tinkamai supratau
Ranku darbas labai vertinamas, jis - brangus. Pries pora metu vaikiska megztuka siule pirkti uz 50 litu, o LZUU vykstancioje paradoje pernai mociute megzta skraiste siule uz 70 - 80 litu, o viduje (pastatuose) vykstanciose parodelese moteriskas megztukas kainavo vidutiniskai apie 100 litu. Vyro sesuo sake kad norejo skraistes , tai pasiule numegzti uz 70 litu, cia be siulu. Taigi spreskit, kokia dovana turi musu rankos.
Zinau kad sioje temukeje buvo kalbeta apie kelnyciu mezgima, bet gal kuri turit kokia schemute ar brezinuka mergaitiskoms kelnytems?