Man tikrai nekyla abejoniu del gero elektroninio pianino, kaip ir daugeliui garsiu Lietuvos muziku. TUolab, galiu pati palyginti- turejau tevu namuose gera mechanini, dabar gera Clavinova. Ir ne uz ka nemainyciau jos i ta griozda, nes jis netinka musu seimai, nors tu ka. Del visu anksciau minetu bla bla bla...
Mano vyras mokesi elektrine gitara privaciai. Turejo bernai grupe "Penktadieniais nekursuoja"

. Vyras dar ir vokalistu buvo.

Vakarais rinkdavosi kazkokiam rusyje, kurie, svajojo, durniavo, krete eibes.

Grojo blogiausiu grupiu festivalyje, bet ir ten nieko nelaimejo.

Bet visada, kai susitinkam su tais jo draugais, kurie patape verslininkais, zurnalistais, dizaineriais, advokatais, labai smagiai visi prisimena tuos laikus. Labai silti ir linksmi prisiminimai, del tokiu gyventi verta. Ir jokios Zvirbliukes, kurioms po sio posto taip ir magetu pulti aiskinti, kokie menki muzikantai buvo tie bernai, tos patirties smagumo, to gyvenimo etapo polekio nesumazins. Nes, po galais, tai ir yra gyvenimo skonis- daryti butent tai, kas yra tavo. O ne tai, kam liaupses lieja tulas snobas.
Sesuo mano baige mokykla du kartus. PIrma baige su pagyrimu pianina. Veliau dar baige kankles. Irgi su pagyrimu. Siuo metu ji yra gydytoja. Dirba daug, turi seima. Uzsiemus moteris. Tur namuose pianina. Priseda kartais prie jo vaikams ka sugroti, bet tai nutinka ypac retai. Nauju natu neperka, improvizuoti pati nemoka. Nes to jos nemoke muzikos mokykloje. Apie meistriska grojima kalbos nera. Natas skaito, bet aukstaja klase rodo gydydama zmones. Ir tai nieko gi baisaus, nemaiso tas muzikinis issilavinimas. Tik liudna, kad ji neturi tokiu atsiminimu, kuriuos turi vyras is savo privaciu gitaros pamoku... Ir tokiu draugu ten nesutiko. Ne tas. Ir man sake- ziurek, stebek dukra. Nelauzyk.
Apskritai, kai tik vakar-siandien emiau klausineti visu zmoniu, kuriems rupi mano dukra, apie muzikos mokykla, buvau sokiruota atsakymu. Visi kaip vienas sako- atsargiai. Net mama, kuri pati baigus fortepiona, sese skatino irgi mokytis, siandien pasake- galvokit, gal nereikia tos senoviskos atgyvenos, gal kas siuolaikiskesnio sostinej yra. Ir mokytoja pasake- ar tas vaikas jusu kuo nusikalto, kad siunciat ja i ta katorga- ji su nerimu ziuri i laikrodi, kad nepaveluotu i muzika, nes ten auklejimo tvarka keista, gasdina vaika ten. Sako- manau, ji nieko nepavoge, niekuo nenusikalto, kad tokia maza saunia originalia mergyte taip botagu vaikyti.
Vienzo, kur mano akys buvo. Visus metus. Galiu tik padekot Zvirbliukei uz jos atvira snobizma. Man tikrai kazkaip nesitikejo, kad ten vaikui per pirstus musa, kai ne ten pataiko, kad rekauja, gasdina. Akurat- visa tai- musu tradicine muzikos mokykla, kuri laikosi isikibusi senuju priesistoriniu pedagoginiu metodu ir kratosi modernumo, kaip ugdyme, taip ir pianinuose.
Taigis, kaip galima i ta Yamaha nueit ar pas Novika- noreciau apsilankyti pati, paziureti, kas do situacija.
Taip kampuotai baigiu, bo reikia begti.