Regingel, o bandei groti Clavinova, kainuojancia bent tris su puse, keturis tukstantukus? Yra ir astuoni-dvylika-dvidesimt kainuojanciu, ir dar daugiau... As bent girdejai, kaip ja grojama. Tema panasi i tema apie McDonalds- nebandziau, bet nemegstu, bo tai velnio ismislas.
Bet grizau cia del kitos priezasties. Rimtai suklusau po Zvirbliukes atviravimu apie muzikos mokymo metodus... Iskilo klausimas, ar tikrai to reikia mano siuolaikiniam, vietoje nenustygtanciam vaikui. Galima sakyti, tai sios dienos musu seimos tema... Labai butu idomios ir kitu muzikuojanciu vaiku mamu mintys.
Reziumuoju, ka manau:
Tradicine muzikos mokykla (musu atveju- Dvariono)- moko DISCIPLINOS, pabaigti pradeta darba, kas dar.... Moko, kad reikia ideti daug darbi, norint gauti geresni rezultata.
Pries muzikos mokykla - ji gresia is vaiko padaryti klusnu VYKDYTOJA. Bet juk ne viskas gyvenime daroma pagal natas. O kai tu natu nera- kas tada? Pasimetimas, blaskymasis, apsibliovimas, nesugebejimas argumentuoti?- juk vykdytojai to nemoka. Palikim nuosaly Zvirbliuke (jei kam kyla mintis, jog tai taikau Zvirbliukei- nei as ja pazistu, nei labai rupi, po teisybei. Man savi vaikai rupi), o kaip kiti jusu pazistami zmones, baige tradicinius kietus muzikos mokslus? Bijau, kad surasciau porele butent tokiu....
Kokios imanomos alternatyvos? Skaiciau cia - Novikas. O Yamaha kokia? Kaip ten? Kur dar gali vaika lavinti jo nelauzant? Nedarant is jo triuselio-bailiuko? Negasdinant palikimu antriems metams, jei neatkals kazkokio vyresne klases skambalo? Nezeminant jo orumo? Nedresiruojant lyg meskos Maskvos cirke. Kur issaugo meile muzikai, kur moka ja pazinti, jausti, suprasti. Kurti ir improvizuoti?
Kurybingumas - tokia slidi savybe. Taip sunku islaikyti toki, kuris gautas gimstant, taip sunku ji islavinti ir taip lengva ji sunaikinti.
Hm... Is kitos puses... Vyras sako- tokia tradicine mokykla savo ideja labai artima sporto mokyklai. Disciplinuoti save irgi reikia moketi. Bet kazkas toje tradicineje mokykloje mane neramina. Gal tai, kad paaiskejo, jog tai truputi kitkas, nei as tikejausi. Butent po Zvirbliukes pasisakymu. Neturiu nieko pries jos muzikavima- gal net esu jos girdejus, nezinau, gal ir groja gerai, gal gerai tuos atsilenkimus dare

, gal jos grojimas teikia malonuma. Bet ar to reikia mano vaikui?
Klausimux- ar tradicine muzikos mokykla nera atgyvenus? KO daugiau ji duoda- naudos ar zalos?