Mamos padėkite,
Norim lankyti muzikos mokyklą, bet nežinome kokį instrumentą rinktis.
Mano pirmokėliui patinka būgnai, bet aš į namus nesiruošiu įsileisti jų....
Galvoju apie kokį pučiamąjį instrumentą...Kaip jūs rinkotės muzikos instrumentą ?
Gal rinktis pagal mokytoją? Gal galite rekomenduoti gerą mokytoją 1-oje musikos m-kloje Kaune.
Ačiū už pasidalinimą

Mano abu vaikai pasirinko instrumentus fleita ir smuikas, tiesa dukra pradzioje pasirinko smuika, nusiziurejus broli, bet grojo nuo 4 metu iki 6, paskui nuspremnde, kad nori fleitos ir sekmingai jau 3 metus groja fleita, nes instrumentas jos pasirinkitas ir jai patinka, man kai vakysteje liepe grot smuiku, as nekenciau to instrumento ir man buvo kancia, o ne malonumas.
Yra elektroniniai bugnai, kuriuos girdi tik per ausines vaikas, tikrai mokykloje grotu, pasikalbekit su vaiku, su mokytoju, ar yra tokios galimybes, o tada klauskit, kokio kito instrumento noretu, jei su bugnais neiseitu

Visaip matyt būna vat ir klausiu kaip čia be didelių stresų įvesti į tą muziką antrą muzikos meno gerbėją

Yra elektroniniai bugnai, kuriuos girdi tik per ausines vaikas, tikrai mokykloje grotu, pasikalbekit su vaiku, su mokytoju, ar yra tokios galimybes, o tada klauskit, kokio kito instrumento noretu, jei su bugnais neiseitu

Na, jei abu norite lankyti muzikos mokyklą, tai Jūs rinkitės sau patinkantį instrumentą, o vaikas tegu išsirenka saviškį

O jei rimtai, tai Jūs parodykit vaikui visų instrumentų, kurie siūlomi Jūsų nusižiūrėtoje muzikos mokykloje, atliekamą muziką youtube'je ;) Tegu pasiklauso skambesio, ypač kai groja pradedantieji, gal visai nepatiks kažkas, o gal priešingai

Na visiems... bendrai atsakau...
Jei turite daug metukų ir abejojate ar priims- eikite- kodėl?Nebandysi- nežinosi... Jei bus laisvų vietų jūsų dukrą- sūnų priims mokytis ir jis baigs per 1 metus 2-3 klases... teks pasistengti- tačiau tai yra įmanoma. Kai dukra stojo į smuiko specialybę ir jai buvo 7,5 abejojo ar priimti nes jau vyresnė... O dabar stebiu situaciją kai priimamos mergaitės ir 5- klasės ir kai per 1 metus tokie vaikai bent 2 klases pabaigia...
Viso bent jau Algirdo mokykloje (Vilnius) mokytis reikia 8m...
Toliau- jei jūsų vaikas nori pučiamųjų tai geriau kad vaikui jau būtų bent 8-9m kitaip jis kad ir fleitos skylučių piršteliais neuždengs...
Dėl pianino- noras mokytis- nu .,.. Jūsų reikalas- tačiau jei stos mergaitė-berniukas į chorinį dainavimą, į solinį dainavimą- tai pianino pamokos yra privalomos... Tai tik viena pamoka į savaitę- tačiau jei vaikas stengsis ir pasiekimai bus ženklūs manau mokytojai suskubs pervesti į specialybę...
Ir dar - nepatariu vaikui kišti per prievartą instrumento... pvz dukra norėjo smuiko- aš nenorėjau bet sukandusi dantis sutikau... jinai lanko.. Sūnus priešingai :TIK NE SMUIKAS" nors aš galvojau- va smuikas kaip gerai... jau suprantu kaip ką... sesė padės... Nieko panašaus- jis išsirinko violončelę... Ir vieną ir kitą instrumentą muzikos mokykla išnuomoja mokiniams ... tai augantis instrumentas... Pianiną deja teks pirktis patiems ...