QUOTE(Alchemie @ 2015 05 02, 21:11)
Mes visi gimstame su klausa, ji yra lavinama arba ne.
Rašiau konkrečiai apie smuikelį - tai tikrai sunkus vaikui instrumentas (kaip ir violončelė), pradžia labai sunki, todėl nekankinčiau vaiko, neturinčio tikrai LABAI geros klausos, rinkčiausi kitą instrumentą. Pati gi esu muzikė profesionalė, bet savo dukrą (jos klausa itin gera, intonavimas tobulas, ir t.t. ) leidau ne į smuiką, beje, kaip ir visi mano pažįstami muzikai, net patys būdami smuikininkai. Na, bet čia dar kiti niuansai, muzikos mokyklėlėms negaliojantys.
Sutinku, gabumai, duomenys - dar ne viskas... O va kad medikai groja kaip profai -na, nebent tie medikai, kurie groti mokėsi nuo vaikystės ir turi laiko kasdien po keletą valandų skirti vien grojimui.
HappyAngel, tai gal verta tikėti mokytoja - gal tuomet tiesiog elementarus tingėjimas, pamačius, kad reikia įdėti darbo? Aš bandyčiau kažkaip švelniai susitarti su vaiku, esu prieš tiesioginį spaudimą (iš serijos, grosi, nes aš taip pasakiau ) - esu prisižiūrėjusi tokių vaikų ir toks varinatas neduoda nieko gero.. Jeigu mergaitei patinka koncertuoti, galima sugundyti būsimais koncertais, kad pakvies draugus, senelius pasiklausyti, kaip bus smagu...O gal yra muzikos kūrinių, kuriuos svajoja pagroti ir galima paprašyti mokytojos, kad duotų mokytis? Na, čia jau Jūs labiau savo vaiką pažįstate...