Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

P.S.dėl liejimo,kol pumpurą augina...juk po žiemos mes nesodinam svogūno į žemę,kol pumpuras kelis cm nepaaugęs,sausai juk būna...o kaip parduotuvėse-menesiais jie ten voliojas sausai,be žemių,žiedai beveik prasiskleidę...už tai per vasarą juos reikia lepint,kad savo svogūne prikauptų reikalingų meisto medžiagų,kad pumpurai po to sveiki augtų bet kokiomis sąlygomis mirksiukas.gif Aš nelieju tol kol "strielka" kokių 10 cm nepasiekia 4u.gif
[/quote]
drinks_cheers.gif
Apie ta raudonlige tai kuo daugiau as apie ja skaitau tuo mane labiau ima panika kad jau mano visi serga doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laivite: 10 balandžio 2008 - 16:07
Mna viena forumiete pernai 4 vazoniukus padovanojo tai va du pražydo šiemet gražuoliai:
user posted image
user posted image

o kada jau juos iškasti reikia?
Atsakyti
Oi kokie grazuoliai wub.gif
Jei turit darza tai kai atsils tada galit isimti is vazonelio ir ten pasodinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2008 04 10, 17:17)
Oi kokie grazuoliai  wub.gif
Jei turit darza tai kai atsils tada galit isimti is vazonelio ir ten pasodinti  4u.gif

o kada tada iškasti?
Atsakyti
QUOTE(saldainia @ 2008 04 10, 16:43)
o kada tada iškasti?

Į daržą sodinam pavasarį,kai jau tikras pavasaris lauke,o iškasam rudenį,prieš šalnas smile.gif
Atsakyti
Aš tai irgi šiandien baisiai liūdna dėl tų gražių amarilių.
Jau keletą metų auginau parastus tradicinius raudonus, kaip ką tik saldainia rodė, ir baltą su dryžiukais. Niekada jokių bėdų nebuvo.

Rudenį parsivežiau iš Amsterdamo gėlių turgelio 4 gražuolius. Pati išsirinkau svogūnus, buvo gražūs, nepažeisti. Pražydo visi, čia rodžiausi sausio mėn. Vienas tai jau įtartinas buvo žydėdamas, svogūnas pajuodo, suminkštėjo, nors kai peržydėjo, vėl sukietėjo.
O dabar ir kiti pradėjo juoduoti. Vakar persodinau. Tai tikriausiai visi turėjo tą raudonligę, kaip suprantu. Nors lapai gražūs, vešlūs, bet svogūnai raudoni, net šaknys raudonos, o to kur pajuodo žydėdamas, tai beveik visos šaknys atitrūkę. Niekas nesupuvę, neapglitę, svogūnas kietas, tik paviršius raudonas ir juodi lukšais, net giliau vienas sluoksnis pajuodęs, vietomis su raudonomis dėmėmis. Pjausčiau, mirkiau kalio permanganate, tepiau zelionka. Pasodinau, kad svogūno didžioji dalis viršuje liktų.
Kadangi lapai vešlūs, tai negiliai pasodinus, labai virsta iš vazono, visaip priraišiojau.

Nežinau, kas čia bus toliau. Du turėjo vaikus, tai ir tie vaikai paraudę. Vaikus atskyriau.

Kažkoks pikta neviltis paėmė. Pagalvojau, kad jei neišgyvens, daugiau vietos ant palangių atsiras verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 04 10, 10:07)
as vakar isodinau svoguna, tai nelaisciau, eksperimenta darysiu biggrin.gif

tai as ir daugiau ju nebelaistysiu, kol neprades ko nors leisti rolleyes.gif
QUOTE(Laivite @ 2008 04 10, 17:17)
Oi kokie grazuoliai  wub.gif
Jei turit darza tai kai atsils tada galit isimti is vazonelio ir ten pasodinti  4u.gif

ir lauke galima juos sodinti? blink.gif ar zydi lauke? g.gif kokios spalvos turi buti sveiki svogunai g.gif maniskiu lukstai juosi, tai jie irgi raudonlige serga? blink.gif
Atsakyti
Tai labiausiai tinkamas budas jiems pailseti lauke kur pavesiukan ar siltnamiuke mirksiukas.gif
Atsakyti
biggrin.gif Bandysiu ir aš pasigirti savo gražuoliu.

[attachmentid=138823]
Atsakyti
mano grazuoliai irgi pardejo raudonlige sirgti sad.gif tai apskabiau viena, liko tik toks plonytis svogunelis....nu gal isgelbesiu...taip gaila ju....sakiau kisiu juos i zeme...bet dbr turbut dar per salta, gal geguzes reikia sulaukt....
Atsakyti
Gal dar pavyks isgelbeti nes jie labai gajus mirksiukas.gif
Dar truputuka per anksti i zeme palukek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vailija @ 2008 04 12, 12:02)
biggrin.gif Bandysiu ir aš pasigirti savo gražuoliu.

Va, grazuoliukas kaip ir mano tongue.gif 4u.gif wub.gif
Atsakyti