Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

QUOTE(babyface @ 2008 03 26, 10:51)
Bet, kad tie lapai prie pat svogūno taip suminkštėjo, kad jie tiesiog nusviro ant stalo... Jie visai nebesilaikė išsitiesę į viršų... Tai aš galvojau, kad peržydėjus, jie tiesiog irgi pradėjo silpti ir jau svogūnui laikas ilsėtis  unsure.gif Tai juos ir nupjoviau  doh.gif Nes jie taip negražiai ir gulėjo išsitiesę ant stalo  doh.gif Niu bet reiks tada paklausyt jūsų patarimo ir išnešt juos į šiltesnę vietą (nes buvau jau nunešusi į vėsią vietą) ir laistyti karts nuo karto  smile.gif Gal vėl lapus išleis smile.gif

na sakyciau jam dabar kaip tik atsigavimo, zydejimo metas, o poilsis juk rudeniop rolleyes.gif
Atsakyti
Mano vieno amarilio lapai irgi taip buvo išvirtę, net įlūžę kai kuriose vietose. Irgi tuoj žiedui nužydėjus. Galvojau jau pūna, ruošiausi rauti ir žiūrėti, bet kol prisiruošiau jis ėmė it atsigavo. Net nesusekiau, ar ten jam drėgmės maža buvo, ar dar kas...

Klausykit, o kaip atrodo raudonligė? Gal galit papasakot požymius ir kuo ji pavojinga? girdėjau kažkur, kad sunkiai išgydoma.
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2008 03 26, 15:10)
Klausykit, o kaip atrodo raudonligė? Gal galit papasakot požymius ir kuo ji pavojinga? girdėjau kažkur, kad sunkiai išgydoma.

jau man ir paciai idomu pasidare g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 03 26, 11:29)
Sveikutes, as tai zydincius amarilius sukineju, kad nenulinktu kotas, arba parisu prie kokio pagaliuko, labai jau jie i sviesa svyra blink.gif

Mes irgi sukinėjom kasdien ar net po kelis kartus per dieną kai žydėjo ax.gif Juk tai natūralu, kad linksta link saulės rolleyes.gif Visos gėlės taip elgiasi, tik ne taip akivaizdžiai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 03 26, 16:28)
na sakyciau jam dabar kaip tik atsigavimo, zydejimo metas, o poilsis juk rudeniop rolleyes.gif

Kaip tik siandien is ryto galvojau paimsiu savo amarili is tos vesios vietos ir padesiu ant palanges, kad saules gautu, tai pamaciau, kad per tas kelias dienas tas vaikucio lapas isstypes i virsu thumbup.gif Tai nezinau dabar, ar ji persodinti, ar taip ir leisti jam dabar augti salia didziojo svoguno? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 03 26, 15:32)
jau man ir paciai idomu pasidare g.gif

Kiek skaiciau tai ta raudonlige pasireiskia tuo kad ant pacio svoguno ir lapu net ant ziedu persimeta raudoni taskai 4u.gif
Pas kui ji negydoma pradeda traukti lapus ir ziedus doh.gif
Vat is skaitymu supratau kad ir cia apie ta pati raso
"...serga deguliais ,kai nužydės mėginsiu į medžio anglį įsodinti,tai vienintelis vaistas nuo tos ligos.
Žiedkočiai sutraukti su raudona siaura juosta ir suskilinėję,nuaugę į vieną pusę.Ant lapų taip pat gali būti pailgų raudonų siaurų dėmių..."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laivite: 27 kovo 2008 - 22:08
QUOTE(Laivite @ 2008 03 27, 23:07)
Kiek skaiciau tai ta raudonlige pasireiskia tuo kad ant pacio svoguno ir lapu net ant ziedu persimeta raudoni taskai  4u.gif
Pas kui ji negydoma pradeda traukti lapus  ir ziedus  doh.gif
"...serga deguliais ,kai nužydės mėginsiu į medžio anglį įsodinti,tai vienintelis vaistas nuo tos ligos.
Žiedkočiai sutraukti su raudona siaura juosta ir suskilinėję,nuaugę į vieną pusę.Ant lapų taip pat gali būti pailgų raudonų siaurų dėmių..."

cry.gif cry.gif cry.gif
Paskaiciau ir taip liudna pasidare... tai reiskia mano gelyte serganti? Ar beprazys? Nu liudna siaubingai, jei ims ir nuvys verysad.gif verysad.gif
Nereikejo man Laivites posto skaityti, o tai dabar taip liudna doh.gif verysad.gif verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2008 03 27, 08:16)
Kaip tik siandien is ryto galvojau paimsiu savo amarili is tos vesios vietos ir padesiu ant palanges, kad saules gautu, tai pamaciau, kad per tas kelias dienas tas vaikucio lapas isstypes i virsu  thumbup.gif Tai nezinau dabar, ar ji persodinti, ar taip ir leisti jam dabar augti salia didziojo svoguno?  unsure.gif

as vietoj taves ji jau su ziedu ar kaip g.gif jei ji ruosias zydet, tai atskirima palikciau kitam pavasariui g.gif

QUOTE(Laivite @ 2008 03 27, 22:07)
Kiek skaiciau tai ta raudonlige pasireiskia tuo kad ant pacio svoguno ir lapu net ant ziedu persimeta raudoni taskai  4u.gif
Pas kui ji negydoma pradeda traukti lapus  ir ziedus  doh.gif

dabar reiks savasias apziuret g.gif

QUOTE(braskel @ 2008 03 27, 22:16)
cry.gif  cry.gif  cry.gif
Paskaiciau ir taip liudna pasidare... tai reiskia mano gelyte serganti? Ar beprazys? Nu liudna siaubingai, jei ims ir nuvys verysad.gif  verysad.gif
Nereikejo man Laivites posto skaityti, o tai dabar taip liudna  doh.gif  verysad.gif  verysad.gif

tai gal zydes, tik dabar gydyt reiktu g.gif
Atsakyti
Mano vienas buvo su panasiu raudonu bruksniu, paskui pasirode, kad svogunas viduje papuves.Aplaupiau svoguna, liko gal puse, nuemiau puvesi patupdziau i gana sausa zeme.Po truputuka leidzia lapus ir nauja zieda, bet labai labai letai, jau abejoju, ar augs toliau.Gal geriau nereikejo jo liestigal tas puvinys butu isdziuves ramiai ir viskas,bet kas jau padaryta, tas.
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 03 28, 11:51)
Mano vienas buvo su panasiu raudonu bruksniu, paskui pasirode, kad svogunas viduje papuves.Aplaupiau svoguna, liko gal puse, nuemiau puvesi patupdziau i gana sausa zeme.Po truputuka leidzia lapus ir nauja zieda, bet labai labai letai, jau abejoju, ar augs toliau.Gal geriau nereikejo jo liestigal tas puvinys butu isdziuves ramiai ir viskas,bet kas jau padaryta, tas.

g.gif as net bijociau svoguna laupyt doh.gif
Atsakyti
Tas mano svogunas atsitiktinai uzkliuves isvirto is vazono, pamaciau, kad visos saknys nupuve, paciupineju, visas toks gliciai minkstas, tai ir pralupau.. blink.gif
Atsakyti
Na va jungiuos ir aš į amarilių augintojų gretas, parsivežiau nuo mamos vazoną su dviem jau išleistais žiedkočias, dabar laukiu, kada pražys smile.gif Vos tie amariliai betelpa tame vazone, bet reikia laukti kada jie nužydės, tada persodinsiu.
Atsakyti