Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

Vilma, kai nužydės, reikia visą žiedkotį nupjauti.
Atsakyti
QUOTE(vilma @ 2008 03 25, 19:22)
pridedu ir savo augintinę,kurią gavau dovanų 4u.gif

QUOTE(Mamize @ 2008 03 25, 19:38)
Čia maniškiai  wub.gif

tikras grozis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma @ 2008 03 25, 19:22)
pridedu ir savo augintinę,kurią gavau dovanų 4u.gif ,tik žinau,kad reiks ją persodinti kai peržydės,bet nežinau ar tik žiedus peržydėjusius reik nupjaut ar iki tam tikro ilgio kotą?gal patarsit ax.gif                                                     

Aš tai nepersodinčiau dabar, o palikčiau tam pačiam vazone. Jau bus šaknys išaugę, gali pažeisti. Kitą pavasarį, kai budinsi, tai ir pasodinsi į naują žemę. Žiedo kotą tai aš visą nupjaunu rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mane amarilis neperseniausiai peržydėjo ir aš nupjoviau kotą.. Kadangi ir lapai nusviro, tai ir juos nupjoviau... Ir nežinau, ką man dabar daryt? Ar jį palikt ramybės periodui ir visai nelaistyt, pastatyt vėsiau, ar kaip tik dar laistyt, tręšt, laikyt šiltai ir laukt naujų žiedinkočių? Kaip jūs darot? 4u.gif Ir dar pastebėjau, kad šalia svogūno yra išlindęs mažas lapelis - kaip suprantu tai vaikutis ax.gif Ar jį reik atskirt? Ir kaip tai padaryt? Tiesiog išimt visą svogūną iš vazono ir atskirt tą vaikiuką, ar kaip? ax.gif Niekad nebuvau su tuo susidūrusi ir nežinau, kaip geriau pasielgus ax.gif
Atsakyti
Blogai padarei, kad lapus nukirpai nono.gif Lapai maitina svogūną, kad jis sukauptų jėgų kitam žydėjimui. Kada vaikus atskirti, tai nežinau, dar niekada neturėjau. Bet, manau, dabar palik kaip yra. Po truputį laistyk svogūną, kad vėl pradėtų auginti lapus. Kai paaugs lapai - patręščiau. Rugpjūčio viduryje mažiau laistyti, kad pradėtų ilsėtis. Tai gal kitą pavasarį, kai persodinsi po miego ir atskirk tą mažylį g.gif
Atsakyti
O mano nusipirktas sdidziulis svogunas is Zalios stoteles MONT BLANCK is leido ziedynstiebi/ dar neissiskleide smile.gif/, po kurio laiko ir antras ziedynstiebis islindo bet jis visai nenori aukstyn kilti sad.gif tai ir siltu vandeniu laisciau ir ant sildomu grindu laikiau.... na nezinau ,,,vos vos pastybo ir ruosiasi skleistis doh.gif
Atsakyti
Pasiskaicius ir prisiziurejus i jusu grazias gelytes, as ir nusipirkau amarili g.gif su dviem ziedynu koteliais (dar neprasiskleide) ir be lapu unsure.gif
Padejau ant palanges, tai man taip idomiai tas ilgesnis kotas su ziedynais i saules puse vis linksta... smile.gif Sakau gal prazys, nors man taip nesekasi su gelem doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 26, 12:33)
Blogai padarei, kad lapus nukirpai  nono.gif Lapai maitina svogūną, kad jis sukauptų jėgų kitam žydėjimui.

Bet, kad tie lapai prie pat svogūno taip suminkštėjo, kad jie tiesiog nusviro ant stalo... Jie visai nebesilaikė išsitiesę į viršų... Tai aš galvojau, kad peržydėjus, jie tiesiog irgi pradėjo silpti ir jau svogūnui laikas ilsėtis unsure.gif Tai juos ir nupjoviau doh.gif Nes jie taip negražiai ir gulėjo išsitiesę ant stalo doh.gif Niu bet reiks tada paklausyt jūsų patarimo ir išnešt juos į šiltesnę vietą (nes buvau jau nunešusi į vėsią vietą) ir laistyti karts nuo karto smile.gif Gal vėl lapus išleis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(braskel @ 2008 03 26, 12:44)
Padejau ant palanges, tai man taip idomiai tas ilgesnis kotas su ziedynais i saules puse vis linksta...  smile.gif Sakau gal prazys, nors man taip nesekasi su gelem  doh.gif

Aha, mano amarilio kotas, kai žydėjo, irgi pradėjo linkti į saulę, tai pririšau prie pagaliuko, kad nesvirtų smile.gif Nes jau galvojau išsivers iš vazono, jei taip lenksis į saulytę lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes, as tai zydincius amarilius sukineju, kad nenulinktu kotas, arba parisu prie kokio pagaliuko, labai jau jie i sviesa svyra blink.gif .Po zydejimo lapus irgi parisau prie pagaliuko, kad jei guls negultu ant palanges.
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2008 03 26, 10:51)
Bet, kad tie lapai prie pat svogūno taip suminkštėjo, kad jie tiesiog nusviro ant stalo...

Mano vieno amarilio lapai,nors dar nedaug jų tėra,taip svyra,kai jiems drėgmės mažai.Palieju,tuoj pat į savo vietas atsisatato,gal ir pas tave tas pats smile.gif

Žiedeliai wub.gif
Atsakyti
4u.gif Man tai vis baisu supudyt svogunus, tai lieju saikingai.Gal ir truksta dregmes, bet kai palanges vis dar saltos, neramu dal puvesio.
Atsakyti
Ačiū visom už patarimus 4u.gif
Atsakyti