Vilma, kai nužydės, reikia visą žiedkotį nupjauti.
QUOTE(vilma @ 2008 03 25, 19:22)
pridedu ir savo augintinę,kurią gavau dovanų
QUOTE(Mamize @ 2008 03 25, 19:38)
Čia maniškiai
tikras grozis
QUOTE(vilma @ 2008 03 25, 19:22)
pridedu ir savo augintinę,kurią gavau dovanų ,tik žinau,kad reiks ją persodinti kai peržydės,bet nežinau ar tik žiedus peržydėjusius reik nupjaut ar iki tam tikro ilgio kotą?gal patarsit
Aš tai nepersodinčiau dabar, o palikčiau tam pačiam vazone. Jau bus šaknys išaugę, gali pažeisti. Kitą pavasarį, kai budinsi, tai ir pasodinsi į naują žemę. Žiedo kotą tai aš visą nupjaunu
Pas mane amarilis neperseniausiai peržydėjo ir aš nupjoviau kotą.. Kadangi ir lapai nusviro, tai ir juos nupjoviau... Ir nežinau, ką man dabar daryt? Ar jį palikt ramybės periodui ir visai nelaistyt, pastatyt vėsiau, ar kaip tik dar laistyt, tręšt, laikyt šiltai ir laukt naujų žiedinkočių? Kaip jūs darot? Ir dar pastebėjau, kad šalia svogūno yra išlindęs mažas lapelis - kaip suprantu tai vaikutis Ar jį reik atskirt? Ir kaip tai padaryt? Tiesiog išimt visą svogūną iš vazono ir atskirt tą vaikiuką, ar kaip? Niekad nebuvau su tuo susidūrusi ir nežinau, kaip geriau pasielgus
Blogai padarei, kad lapus nukirpai Lapai maitina svogūną, kad jis sukauptų jėgų kitam žydėjimui. Kada vaikus atskirti, tai nežinau, dar niekada neturėjau. Bet, manau, dabar palik kaip yra. Po truputį laistyk svogūną, kad vėl pradėtų auginti lapus. Kai paaugs lapai - patręščiau. Rugpjūčio viduryje mažiau laistyti, kad pradėtų ilsėtis. Tai gal kitą pavasarį, kai persodinsi po miego ir atskirk tą mažylį
O mano nusipirktas sdidziulis svogunas is Zalios stoteles MONT BLANCK is leido ziedynstiebi/ dar neissiskleide /, po kurio laiko ir antras ziedynstiebis islindo bet jis visai nenori aukstyn kilti tai ir siltu vandeniu laisciau ir ant sildomu grindu laikiau.... na nezinau ,,,vos vos pastybo ir ruosiasi skleistis
Pasiskaicius ir prisiziurejus i jusu grazias gelytes, as ir nusipirkau amarili su dviem ziedynu koteliais (dar neprasiskleide) ir be lapu
Padejau ant palanges, tai man taip idomiai tas ilgesnis kotas su ziedynais i saules puse vis linksta... Sakau gal prazys, nors man taip nesekasi su gelem
Padejau ant palanges, tai man taip idomiai tas ilgesnis kotas su ziedynais i saules puse vis linksta... Sakau gal prazys, nors man taip nesekasi su gelem
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 26, 12:33)
Blogai padarei, kad lapus nukirpai Lapai maitina svogūną, kad jis sukauptų jėgų kitam žydėjimui.
Bet, kad tie lapai prie pat svogūno taip suminkštėjo, kad jie tiesiog nusviro ant stalo... Jie visai nebesilaikė išsitiesę į viršų... Tai aš galvojau, kad peržydėjus, jie tiesiog irgi pradėjo silpti ir jau svogūnui laikas ilsėtis Tai juos ir nupjoviau Nes jie taip negražiai ir gulėjo išsitiesę ant stalo Niu bet reiks tada paklausyt jūsų patarimo ir išnešt juos į šiltesnę vietą (nes buvau jau nunešusi į vėsią vietą) ir laistyti karts nuo karto Gal vėl lapus išleis
Papildyta:
QUOTE(braskel @ 2008 03 26, 12:44)
Aha, mano amarilio kotas, kai žydėjo, irgi pradėjo linkti į saulę, tai pririšau prie pagaliuko, kad nesvirtų Nes jau galvojau išsivers iš vazono, jei taip lenksis į saulytę
Sveikutes, as tai zydincius amarilius sukineju, kad nenulinktu kotas, arba parisu prie kokio pagaliuko, labai jau jie i sviesa svyra .Po zydejimo lapus irgi parisau prie pagaliuko, kad jei guls negultu ant palanges.
QUOTE(babyface @ 2008 03 26, 10:51)
Bet, kad tie lapai prie pat svogūno taip suminkštėjo, kad jie tiesiog nusviro ant stalo...
Mano vieno amarilio lapai,nors dar nedaug jų tėra,taip svyra,kai jiems drėgmės mažai.Palieju,tuoj pat į savo vietas atsisatato,gal ir pas tave tas pats
Žiedeliai
Man tai vis baisu supudyt svogunus, tai lieju saikingai.Gal ir truksta dregmes, bet kai palanges vis dar saltos, neramu dal puvesio.
Ačiū visom už patarimus