Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

as saviski amarili pries 2 sav. buvau nupjovusi, nes lapai labai negaziai buvo nusvire ir dabar jau isaugo 2 nauji lapai thumbup.gif
Atsakyti
Į lauką pasodint neturiu galimybės, iki šiol aš jų net nenupjaudavau ir žydi kiekvienais metais.
Atsakyti
Mano augintiniai... user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Vilma , labai gražūs kaktusai, tik gal ne toje temoje? g.gif
Atsakyti
Mano du naujai pirkti amariliailabai graziai zydi.Pries pora dienu netycia truktelejau viena ir ishsitrauke is vazono-pasirodo, visas svogunas buvo apipuves ir visos saknys nupuvo.Aplaupiau, nuploviau, kiek padziovinau ir ikisau i nauja zeme, bet svoguna palikau virsuje visa,paskui apziurejau ir kita-ten tas pats. schmoll.gif , pakartojau procedura.Keisciausia, kad jie sau zydi, jei ne atsitiktinumas, gal ne nezinojus buciau, kad svogunai apipuve.Idomu, ar tokius papuvusius nusipirkau, ar pati perlaisciau.Ziuresim, kas bus toliau.
Atsakyti
Aš vakar irgi nusipirkau amarilį smile.gif Jau taip patiko, kad nesusilaikiau ax.gif Bus raudoni žiedai, tai laukiu, kol jie išsiskleis ax.gif
Dar norėjau paklausti, o amarilį reik laistyt į lėkštutę ar į vazonėlį? Ir kiek supratau, tai amariliai nemėgsta daug drėgmės, taip? smile.gif
Aš amarilį pastačiau ant stalo vidury kambario, ar užteks jam šviesos? ax.gif Ar geriau prie lango statyt? Kažkaip bijau statyt prie lango, nes po apačia radiatorius stovi ir kaitina labai, tai bijau, kad nebūtų per sausas oras ant palangės... Kaip jūs manote ir kaip jūs laikote savo gėlytes? ax.gif Ar reik jai daug saulytės ar nebūtinai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sakalauskiene @ 2008 03 02, 03:04)
As tai perku paprasta sodinuku substata,kad butu lengvas ir purus...Noriu dabar jusu paklaust ar jus saviskius tresiat??Nes ar as kazkur girdejus ar sapnavau biggrin.gif ,kad tu geliu kurios is svoguno nelabai rekomenduojama tresti...Kaip jus darot?Gal galima tresti pvz.kokiom zydinciu geliu trasom???? g.gif

Na pabusiu geruole tongue.gif ir neslepdama meginsiu pasidalint gautomis ziniomis is moters kuri daug metu augina amarilius mirksiukas.gif ir is kurios gavau dovanu 13 veisliu amariliu vaikiuku doh.gif doh.gif net sapne nesapnavau, kad taip galejo nutikti! bigsmile.gif
Taigi visoms linkiu sekmes amariliu auginime ir prazydinime drinks_cheers.gif ir dalinuosi gautais patarimais mirksiukas.gif

Visus svogūnus sodinu tik pavirsiuje. Augant saknys pacios itraukia i zeme. Taip svogūnai buna sveikesni ir nepuva. Vaikus tik truputi ikiskit i zeme.
Per daugeli metu isitikinau, kad sveikiausia amarilius lieti tik i padekla. Ir tai esant dregnai zemei- geriau nelieti. Nepripazystu svogunu sodinimo i zeme lauke, nes taip man sliuzai sugrauze ne viena svoguna ir labai gaila, kad ipatingu veisliu. Be to lietus padaro savo: supudo svogunus ir dar jie uzsikrecia raudonlige. As laikau vasara balkone, kur tiesiogiai lietus ant ju nelyja. Zeme gerausia maisyti kur skirta durpe auginti pomidorams su kambariniu geliu zemiu misiniu, tresti taip pat geriausia su pomidoru trasomis.Sekmes
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2008 03 07, 14:20)
jie uzsikrecia raudonlige

Labai dėkui už patarimus 4u.gif man tai vat įdomu,kaip raudonligę pagydyt g.gif

Esu pirkus kelis amarilius vazonėliuose,durpėse,tai visi su puviniu, doh.gif pjausčiau,vadavau nabagėlius,sodinau,kad svogūnai su žemėm beveik nesiliestų,lyg ir bus viskas ok,vienas jau leidžia žiedelį wub.gif ,nes prieš tai buvęs,tiksliau pirktas amarilis su žiedu,buvo nupjautas,kad svogūną gelbėt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2008 03 07, 16:20)
Visus svogūnus sodinu tik pavirsiuje. Augant saknys pacios itraukia  i zeme. Taip svogūnai buna sveikesni ir nepuva. Vaikus tik truputi ikiskit i zeme.
Per daugeli metu isitikinau, kad sveikiausia amarilius lieti tik i padekla. Ir tai esant dregnai zemei- geriau nelieti. Nepripazystu svogunu sodinimo i zeme lauke, nes taip man sliuzai sugrauze  ne viena svoguna ir labai gaila, kad ipatingu veisliu. Be to lietus padaro savo: supudo svogunus ir dar jie uzsikrecia raudonlige. As laikau vasara balkone, kur tiesiogiai lietus ant ju nelyja. Zeme gerausia maisyti kur skirta durpe auginti pomidorams su kambariniu geliu zemiu misiniu, tresti taip pat geriausia su pomidoru trasomis.Sekmes

Labai ačiū už tokią vertingą informaciją 4u.gif Dar norėjau paklausti vieno klausimuko... ax.gif Nusipirkau amarilį vakar ir jis jau su žiedkočiu ir greit turėtų prasiskleist žiedai... Čia forume prisiskaičiau, kad kitoms forumietiems tie pirkti svogūnai buvo su puviniu, tai dabar nežinau, ar man irgi tą svogūną išimt iš to vazono ir apžiūrėt, ar laukt kol gėlytė nužydės ir tik tada persodint ir viską gerai apžiūrėt? smile.gif Būčiaulabai dėkinga už informaciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2008 03 07, 16:45)
Labai dėkui už patarimus  4u.gif  man tai vat įdomu,kaip raudonligę pagydyt  g.gif

Esu pirkus kelis amarilius vazonėliuose,durpėse,tai visi su puviniu, doh.gif pjausčiau,vadavau nabagėlius,sodinau,kad svogūnai su žemėm beveik nesiliestų,lyg ir bus viskas ok,vienas jau leidžia žiedelį  wub.gif ,nes prieš tai buvęs,tiksliau pirktas amarilis su žiedu,buvo nupjautas,kad svogūną gelbėt  cool.gif

Nuo puvinio geriausia apsauga yra PREVIKURAS
Jo yra pirkti seklu parduotuvese. Pasidarai tirpala ir pamirkai. As taip atgriebiau nuo puvinio viena savo svoguna mirksiukas.gif

Kazi gal jis ir nuo raudonliges padeda g.gif Tikrai nezinau...

QUOTE(babyface @ 2008 03 07, 17:42)
Labai ačiū už tokią vertingą informaciją  4u.gif

Prasom prasom blush2.gif

QUOTE(babyface @ 2008 03 07, 17:42)
Dar norėjau paklausti vieno klausimuko...  ax.gif Nusipirkau amarilį vakar ir jis jau su žiedkočiu ir greit turėtų prasiskleist žiedai... Čia forume prisiskaičiau, kad kitoms forumietiems tie pirkti svogūnai buvo su puviniu, tai dabar nežinau, ar man irgi tą svogūną išimt iš to vazono ir apžiūrėt, ar laukt kol gėlytė nužydės ir tik tada persodint ir viską gerai apžiūrėt?  smile.gif  Būčiaulabai dėkinga už informaciją  4u.gif

Amariliai nebijo kilnojimo tai galima meginti mirksiukas.gif Be to jei ziedai jau tuoj skleisis tai gali kota nupjaut ir jie baigs skleistis vazoje pamerkti mirksiukas.gif tada ramiau sirdziai bus kad svoguna apziurineji mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2008 03 07, 15:42)
Dar norėjau paklausti vieno klausimuko...  ax.gif

Aš kai pirkau žiedynas buvo dar nedidelis,tai traukiau svogūną lauk iš durpių,kad įsodint į normalias žemes,tada ir pamačiau visą bjaurastį.... Šiaip manau reiktų gelbėt svogūną,kad ateityje jis galėtų gyventi ir džiuginti žiedais 4u.gif

Pentarda dėkui,pasidairysiu previkuro,ateičiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2008 03 07, 15:42)
Čia forume prisiskaičiau, kad kitoms forumietiems tie pirkti svogūnai buvo su puviniu, tai dabar nežinau, ar man irgi tą svogūną išimt iš to vazono ir apžiūrėt, ar laukt kol gėlytė nužydės ir tik tada persodint ir viską gerai apžiūrėt?  smile.gif  Būčiaulabai dėkinga už informaciją  4u.gif

Jei svogūnas tvirtai laikosi, vadinasi sveikas ir jo rauti visai nereikia.
Papildyta:
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 03 07, 11:33)
Keisciausia, kad jie sau zydi, jei ne atsitiktinumas, gal ne nezinojus buciau, kad svogunai apipuve.Idomu, ar tokius papuvusius nusipirkau, ar pati perlaisciau.Ziuresim, kas bus toliau.

Žiedus reikėtų nupjauti ir pamerkti, nes jie labai suvargins svogūnus. Kadangi jie be šaknų, tai žydėdami augalai naudoja tik svogūnuose sukauptas maisto medžiagas.
Atsakyti