Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio žaizdelės, operacijos

Prieš metus man atliko onkocitologinį gimdos kaklelio tyrimą,kadangi buvo rasta gimdos kaklelio gleivinės pakitimų.Po tyrimo pasakė,kad ląstelės pakitusios,bet nesupiktybėjusios ir liepė atlikti tyrimą po metų.Apie gydymą nieko neužsiminė.Norėjau paklaust ar neįmanoma kokiu nors būdu panaikinti tų pakitimų,ar tik belieka laukt,kada tos ląstelės supiktybės?Beje mano vyras neseniai gydėsi nuo kandilomų.Buvau pasitikrint ir aš,bet man jų nerado.Kiek žinau,tai gali būti tiesiogiai susiję su gimdos kaklelio vėžiu ir bijau,kad gal ir aš užsikrėtus tuo virusu,o gydytojai paprasciausiai to nepastebi.


Atsakyti
Gimdos kaklelio gleivinės pakitimai gali būti įvairaus laipsnio. Jei pakitimai nežymūs( manau, kad taip buvo ir jums), organizmas pats po truputį juos gydo ir jokio specifinio gydymo nėra.Tiesiog kas 1-2 metus turi būti kartojamas onkocitologinis tyrimas, kad sekti dinamiką.
Gimdos kaklelio vėžio išsivystymui reikšmės turi didelio onkogeniškumo Žmogaus papiloma viruso tipas. Jei Jums jo nenustatė, tai tikrai nėra ko nerimauti.
Atsakyti
ar tiesa, kad uzgydzius gimdos kaklelio zaizdelę nebegalima gimdyti? Noreciau tureti daugiau nei vieną, o gal ir tris vaikelius, bet nesinori visų iskart- vieno vieno po kito. Mano žaizdelė igimta. priešonkologinis tyrimas parodė, kad viskas gerai.Ar negydoma žaizdelė ilgą laiką gali sukelti kokiu negerumu? Ar negalima palikti taip kaip yra ?
Ačiū už atsakymą
Atsakyti
Jei onkocitologinis tyrimas rimtų pakitimų nenustatė, joki gydymo nereikia. Tiesiog po keltos metų reikėtų šį tyrimą kartoti.
Atsakyti
Laba diena,
prieš 4 metus dėl gimdos kaklelio žaizdelės man buvo atlikta konizacija. Dabar atsirado kažkokia pūslelė, dėl kurios prieš mėnesines 4-5 dienas patepliodavo. Šalia dar ir žaizdelė "išlindo". Kaip aiškino gydytoja, tą pūslelę man pradūrė, išvalė ir pridegino. Kad geriau gytų jau 2 savaites teplioja su kalio permanganatu. Atsitiktinai savo istoriją papasakojau šiek tiek pažįstamai kitai ginekologei. Ji mane apžiūrėjo ir pasakė, kad tas tepliojimas su kalio permanganatu niekam tikęs. Liepė nusipirkti "Solkogyno" (jei teisingai perskaičiau) ir sakė pateps su juo 2-3 kartus ir jokios žaizdelės nebeliks. Esu pasimetusi ir nebežinau kurios gydytojos klausyti. Ką Jūs apie tai manote? Būčiau labai dėkinga už Jūsų nuomonę 4u.gif
Atsakyti
Esant bet kokiems pakitimams gimdos kaklelyje, pirmiausiai reikia atlikti onkocitologinį tyrimą. Jei patologinių pakitimų nerandama, jokio gydymo nereikia.
Atsakyti
Laba diena. Norėjau Jūsų paklausti, ar prideginus gimdos kaklelio žaizdelę galima ir toliau sportuoti, ar reikėtų kelias savaites palaukti?
Atsakyti
Galite sportuoti.
Atsakyti
Laba diena, atlikus gimdos kaklelio biopsiją, rasti nežymūs pakitimai CIN 1. Labai noriu vaikelio, bet gydytoja siūlo darytis gimdos kaklelio konizaciją. Noriu paklausti ar ją būtina darytis ir po kiek laiko tuomet būtų galima pastoti? Ačiū.
Atsakyti
Man buvo atlikta gimdos kaklelio operacija, paimtas audinio gabalelis papilomos viruso nustatymai taciau atsakymas buvo neigiamas.Noriu paklausti ar yra galimybe susirgti gimdos kaklelio veziui ir ar tai turi kokios itakos gimdymui?
Atsakyti
Gimdymui ši procedūra įtakos greičiausiai neturės.
ŽPV nėra vienitelis veiksnys gimdos kaklelio vėžio atsiradimui.
Atsakyti
Siūlyčiau pradžioje išsitirti dėl didelės onkogeninės rizikos žmogaus papiloma viruso, ir tuomet spręsti apie tolesnę taktiką.
Atsakyti