Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio žaizdelės, operacijos

laba diena, norėjau paklausti jūsų nuomones ar tikrai gerai nieko nedaryti žaizdelei iki kol pagimdysiu, ar nepadidės ji dar labiau po gimdymo. Tepinėlis geras, jokių pakitimų nėra, žaizdelė kaip sako gydytoja nemaža. Prašau padėkite esu labai pasimetusi, nežinau ką daryti labai baugu kiekvienais metais laukti tepinėlių atsakymų. ax.gif Pastoti planuoju kuo greičiau.
Atsakyti
Dažniausiai pakitimai gimdos kaklelyje būna įgimti. Ilgainiui šie pakitimai gyja savaimę, ir tik retais atvejais tas procecas gali būti patologinis. Todėl ir siūloma kartoti onkocitologinius tepinėlius. Didžiąjai daliai moterų jokio gydymo apskritai nereikia.
Atsakyti
Po antro gimdymo lytinių santykių metu visuomet skaudėdavo (giliai viduje). Trečio nėštumo metu gydytoja pasakė, kad yra plyšęs gimdos kaklelis, tik neaišku per kurį gimdymą. Dabar, po trečio gimdymo skausmai liovėsi. Mane siuvo po visų gimdymų.
Ar galėjo tie skausmai būti nuo plyšusio gimdos kaklelio? Ar galėjo jį susiūti po trečio gimdymo, o gal kakleliui paprasto susiuvimo neužtenka? Ką išvis reiškia plyšęs gimdos kaklelis, kas tai yra? Vienoje temoje perskaičiau, kad gali komplikuotis į vėžį, ar tai tiesa?
Mano ginekologė nėra linkusi labai aiškinti, o jos nekonkrečios frazės manęs nenuramina. Net nežinau ar čia lėkti pas kitą gydytoją, ar jei nieko neskauda tai ir nesinervinti...
Atsakyti
Kai kurioms moterim gimdymo metu įplyšta gimdos kaklelis. Dažniausiai tie plyšimai būna labai nedideli ir sugyja savaime. Jei plyšimas gilesnis, po gimdymo jis susiuvamas. Gimdos kaklelio plyšimai jokių skausmų nesukelia, ir paprastai, sugyja labai gerai. Piktybiniai gimdos kaklelio procesai tiesioginio ryšio su plyšimu taip pat neturi.
Atsakyti
Laba diena,
man turi būti daroma gimdos kaklelio trumpinimo operacija, nes žaizdelė yra per gili ir neužteks prideginimo. bet ryškių pakitimų nėra. Bet visai nesenai persirgau plaučių uždegimu ir sinusitu, suvartojau kelis kursus antibiotikų ir apskritai jaučiuosi nusilpusi.
Jūsų nuomone, ar vertėtų operaciją atidėti, kol sustiprėsiu?
Atsakyti
Taip, kuriam laikui operaciją atidėkit.
Atsakyti
laba diena
Noreciau uzduoti klausima:

Ginekologe atrado zaizdeles gimdos kaklelyje. Be viso to jos piktosios, sako negydant isisvystis vezys...Padare lazeriu operacija, po 5 men vel tikrinausi, zaizdeles graziai uzgijo, bet lasteles liko tokios pacios:( Gyditoja sako tai gali buti ZPV. Bet prasau atsakyti, ka daryti, kad tos lasteles nepakistu iki veziniu. nes atliko antra operacija, bet jos visitek tokios pacios....
Atsakyti
Gerb. gydytoja
Norėjau jūsų paklausti, pagimdžiusi pirmąjį vaikelį, man atsirado žaizdelė gimdos kaklelyje, padarius onkocitologinį tyrimą, man pasakė kad yra LSIL,kas tai per "daiktas"?Po to dar ne kartą man buvo imtas onkocitologinis tepinėlis, ir atsakymas būdavo tas pats
Antro nėštumo metu taip pat pasidariau šį tyrimą, asakymas vėl g buvo tas pats, tai buvo nustatyta ir kolposkopijos metu, tai ppat norėjau sužinoti, kas ta iper tyrimas kolposkopija?Ką jis parodo?
Nuėjus pas ginekologę po gimdymo man pasakė,kad tie LSIL pakitimai sumažėjo,ar taip gali būti,kad tie pakitimai sumažėja?Rodo tik nedidelį uždegimą, ir liepė vartoti Vafisan žvakutes, ar gali taip būti,kad žaizdelė antro nėštumo metu sumažėjo?
Su pagarba
Atsakyti
Jūs pati nieko nepadarysit. Tiesiog reikia kas pusmetį atlikti onkocitologinį tyrimą, ir jei pakitimai progresuos, spręsti apie didesnės apimties operaciją.
Atsakyti
L-SIL reiškia,kad yra neryškūs(arba lengvo laipsnio intraepiteliniai pakitimai). Jei moteris neužsikrėtusi didelės onkogeninės rizikos žmogaus papiloma virusu, tokie pakitimai gali sugyti savaime.
Kolposkopija, tai tyrimas, kai kolposkopu,t.y. aparatu, kuris padidina vaizdą keliolika kartų , apžiūrimas gimdos kaklelis, ir vertinami ląstelių pakitimai.
Atsakyti
Pries 3 metus dare prideginima su lazeriu gimdos kaklelyje. Jau lyg ir senai viskas uzgije. Bet buvau pas ginekologe, ir ji sake,kad reikalinga dar viena kazkokia (nepamenu gerai) procedura su lazeriu...nes kaklelyje yra kraujosruvos ryskios ir del ju man pries menesines 2-3 dienas teplioja tamsiai.Ir tai yra negerai.
NOrejau paklaust kada reikia eiti tos proceduros atlikti?Iskart po menesiniu...?

Plius dar patare citologini tyrima pasidaryt. Kaip reikia pasiruost tokiam tyrimui? ar nera jokio skirtumo?
Atsakyti
Pirmiausiai atlikite onkocitologinį tyrimą ( jam jokio specialaus pasiruošimo nereikia) ir tuomet su savo gydytoja aptarsite galimą tolesnį gydymą.
Atsakyti