Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Desiree @ 2008 01 28, 15:23)
žiūrinėju susitikimo nuotraukas. Hmmm geram fotografui, kaip ir šokėjui niekas netrukdo.... Avytess foto tai parodė.. Ir aš skundžiaus dėl nekokio apšvietimo, o pasirodo reikėjo tik jį tinkamai išnaudoti. Liuks. Šaunuolė Avytess  4u.gif

kalbos nėra..smile.gif

avytess, o gal galėtum mano abrozdėlius originalus emailan atsiųsti? wink.gif kristina@petrosius.lt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 28 sausio 2008 - 15:32
Sayonara man be galo siltos kudiko nuotraukos, gal del to kad nespejau pamirsti kaip atrodo tokie kleckai wub.gif kaip jie kvepia, kaip saldziai miega (jeigu uzmiega biggrin.gif ) Labiausiai 1ir 3 4u.gif kaip ir rase 3 kiek truksta ryskumo, bet itariu del sumazinimo 4u.gif
Ir svajone wub.gif tikrai kaip svajone. Man patiko, labai labai 4u.gif Labiausiai 1 4u.gif ir 4 tik kaip rase truksta ryskumo:4u:. O 2 kazko tai nekabina, nors ir grazu, gal kadravima noretusi kitoki g.gif nezinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 01 28, 14:17)
kad jau kūdikius beveik visi praignoravote..smile.gif
dedu dar vieną serijėlę..

"kiekvienos mergaitės.. SVAJONĖ"

O man labiausiai patinka antra ir trečia,o ketvirta būtų pati puikiausia, jei apšvietimas būtų geresnis..Pakartok šį kadrą, jei turėsi galimybę, gerame apšvietime turėtų gautis nuostabus kadras biggrin.gif
Na va, o aš papildžiau paskutinio susitikimo albumąsmile.gif) Dėkui Sayonara ir Desiree už gražius žodžius..Maniau, kad gausis mažiau kadrų, nes apšvietimas buvo tikrai nelabai koks, bet stebuklų būna ax.gif tongue.gif 4u.gif

Na o iš daugybės to pačio susitikimo kadrų, man labai patiko šis:

Desiree fotografuoja mano sesutęsmile.gif)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avytess: 28 sausio 2008 - 15:39
Avytess, puikios nuotraukos thumbup.gif
Atsakyti
Avytess 4u.gif wub.gif nuostabūs kadrai 4u.gif aš irgi norėčiau su savo veideliu ir vaikeliu biggrin.gif normalaus dydžio nuotraukyčių į emilija.petrauskiene@gmail.com. norėsiu atsispausdint 4u.gif
Atsakyti
http://www.chrisjord...t_set2.php?id=7

Gal kam bus idomu:)) hmm 4u.gif 4u.gif 4u.gif

P.s. Dėkui Puriena ir Pupeliuk 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avytess: 28 sausio 2008 - 15:59
perziurejau ir as jus susitikimo nuotraukas,tai galiu pasakyt,kad likau labai suzaveta tiek nuotrauku kokybe,tiek modeliais wub.gif baltai pavydziu as jums tokiu susitikimu ax.gif
Atsakyti
REtai cia beparasau, bet labai noriu pagirti Avytess nuotraukas is susitikimo, tikrai labai saunios. Jaucasi, kad Tu matai kitaip. 4u.gif Zavu

sayonara, o kaip tu ten is vis atsidurei vaiku sokiuose? smile.gif Gal maziu sugalvojai ten leisti? bigsmile.gif beja patiko tavo abi serijos ... Apie jas jau daug kalbeta, tai as nesiplesiu. Saunuole 4u.gif

Dar pamirsau Avytess sesyte pagirti smile.gif Jau tokia pozuotoja bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DI: 28 sausio 2008 - 16:33
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 28, 15:42)
Ir aš nepataikau wink.gif regėjimas neturi nieko bendra su autofokusu, su manual dar galėtum teisintis, o auto pats sufokusuoja iki tinkamo dydžio, jauč čia gal daro aparato sudrebėjimas ir ne maksimalus fokuso atitaikymas, jei aš irgi žinočiau kame bėda, pas mane šios problemos nebūtų biggrin.gif

ieškant nesufokusavimo priežasčių svarbu suprasti, kaip dirba autofokusas. past buvau nustebęs, kai sužinojau, jog ne visi fokusavimo taškai (na tie kvadratėliai, matomi pro ieškiklį/displejuje, kuriuos galima pasirinkti fotografuojant ir ties kur turi susivesti ryškumas) veikia vienodai. autofokusas "kabinasi" už tokių, paviršių, kurie yra kontrastingi, kitaip sakant juose yra aiškesnė šviesos/tamsos riba, o dar aiškiau - linijos. linijos gali eiti visom kryptim, bet autofokusavimo sistemai aktualios vertikalios ir horizintalios. kitų jis "nemato"
taigi, priklausomai nuo modelio, tik dalis fokusavimo taškų turi abu - horizontalų ir vertikalų - jutiklius. pvz. canon 30 d tai tik centrinis taškas. kiti paeiliui turi tik vertikalų arba tik horizontalų jutiklį. kad būtų aiškiau atlikite eksperimentą:
1. pabandykit susifokusuoti į baltą lapą
2. ant lapo užbrėžkite ploną juodą brūkšnį
3. lapą padėkite taip, kad jis būtų vertikalus aparato atžvilgiu (ieškiklyje eitu nuo viršaus iki apačios).
4. nustatykite centrinį tašką ir susifokusuokite - pagavo?
5. keiskite taškus ir bandykite susifokusuoti - pastebėsite, kad ne visi taškai pagauna fokusą. jei toks taškas nepagavo - pakreipkite brūkšnį 90 laipsniu kampu. kaip dabar?

gamtoje nėra vien vertikaliu ir vien horizontaliu linijų, todėl dažnai objekto tekstūros pakanka autofokuso sistemai. tačiau jei netinkamu jutikliu bandome susifokusuoti į jam "svetima" objekto zoną - rezultatas akivaizdus - nefokusas....

p.s. atsiprašau, kad pamokslauju ir nekomentuoju nuotraukų, tačiau tam yra kelios priežastys: vos spėju sekti temą ir nespėčiau, jei komentuočiau (ir kiti tai daro geriau); be to kažkuris fotografo taisyklių sąvadas skelbia - aiškindamas kitiems mokaisi pats. vat tai ir bandau įgyvendinti.
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2008 01 28, 16:32)
sayonara, o kaip tu ten is vis atsidurei vaiku sokiuose? smile.gif Gal maziu sugalvojai ten leisti? beja patiko tavo abi serijos ... Apie jas jau daug kalbeta, tai as nesiplesiu. Saunuole 

ačiū.. atsidūriau.. mano kabineto kolegės dukra - pirmokė Čiurlionio baleto klasėje.. važiavome pažiūrėti jų gimnastikos pamokos.. jie dar nešoka, dar tik laužo juos, vargšiukus.. ateityje tikrai su ja važiuosiu į įvairius parodomuosius koncertėlius, nes sužavėjo mane tie kleckai.. vos iš po stalo matosi, o jau tokie lankstūs, grakštūs.. nemažai fotkių prisidariau, bet jos keliauja į kolegės šeimos albumą..smile.gif
jooooo, mano mažius su savo žandais ten galėtų kokį moliūgėlį šokti..smile.gif
Atsakyti
Matau kalbat apie autofokusa smile.gif Autofokusas priklauso ne tik nuo objekto i kuri fokusuoji, bet ir nuo objektyvo. Va as susiduriu su savo nebrangaus 1.4 50-uko problema, kad jis labai prastai fokusuoja g.gif Fotografavau tamsia drauge su sviesiu melynakiu sunumi - i drauges tamsia aki sufokusuoja gerai, o va vaikiuko zydros akytes nepagauna. Cia kur buvom pasiskoline 70-200 objektyva, jis jau L klases ir autofokusas ten veike thumbup.gif Taip ir supranti uz ka mokami tokie pinigai uz aukstos klases objektyva g.gif
Atsakyti
Ačių, Andriushka už išsamų pamokymą. Tą praktiškai jau buvau pastebėjusi, kad geriausiai fokusuoja centrinis taškas, tačiau vis nesuprasdavau kodėl.. g.gif ir tai ką Laputaitė pastebėjo, aš irgi jau esu pastebėjusi fotografuodama būrį vaikų - iš to būrio geriausios nuotraukos gaudavosi su mano vaikiu, nes jo akys didelės ir labai kontrastingos, o va šviesių vaikų akyčiu nepagauna fokusas, vis nuvažiuoja kur į kontrastingesnę detalę - drabužėlį ar pan.. esant geram apšvietimui šių problemų nepasitaiko..
Atsakyti