Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Prikomentavau, pricitavau ir dingo internetas doh.gif Tai dabar atsakysiu i mano nuotraukos komentarus, bet dar sugrisiu pakomentuot ir kitu.
QUOTE(Getter @ 2008 01 31, 18:49)
NU va Opa kitas reikalas  4u.gif   šitoj viskas man miela  wub.gif  tokia šilta, vaikiška nuotaikinga, emocinga nuotrauka  ax.gif

Na, gerulio nuotrauku yra sociai, o va velniukiskos israiskos nebuvau tokios pagavusi. Dekui.
QUOTE(peppi @ 2008 01 31, 18:53)
Latoya ir Opa, pritrenkete mimikomis savo mazuju biggrin.gif

biggrin.gif
QUOTE(latoya @ 2008 01 31, 19:36)
Opa sauni israiska, antroje jei tik butu atsisukes i langa jis wub.gif o akiu spalva sauniai matosi. man patinka smile.gif

Sunku apskritai ji fotografuot pasidare, nes visad 'reikaluose", ir dazniausiai gaunasi tik is nugaros doh.gif Dekui.
QUOTE(zuvialia @ 2008 01 31, 19:39)
nepaisant modeliuko dailumo,as visgi renkuosi pirma portreciuka,kuris labai dekingame apsvietime,priesingai nei antrasis,kuris nusisukes nuo sviesos saltinio.Pats veiksmas sutinku daugiau snekantis antroje,bet butent apsvietimas man ne antroje.Pirma labai liuksine savo israiska hihihi.gif grazus prisiminimas ir dantukai visi,kaip ant delno biggrin.gif

Na, pirmas man ir paciai smagesnis, ir kokybiskesnis.Aciu uz nuomone.
QUOTE(Desiree @ 2008 01 31, 19:40)
geras momentas pagautas. Aš tikriausiai daryčiau juodai baltą, nes spalvos gana stiprios. Norisi kiek sušvelninti  4u.gif  bet šiaip, puikiai atlikta.
nelabai man
man anas portretas stipresnis.

Desiree, nenoriu daryt juodai baltos. Cia mano pirmasis juostelinis bandymas, sutinku, kad spalvos kiek stiprokos, taciau man visai ziurisi. Beje, taves kaip juotelininkes ( gerai nuskambejo biggrin.gif ) noriu paklausti, ar spalvas duoda tik juosta, ar turi reiksmes ir ryskinimas?
Ir dar, koks skirtumas tarp skaidres ir negatyvines juosteles?

Silwio, nepraignoruok 4u.gif Noreciau ir tavo nuomones, as nesusijautrinu del to kad cia mano vaikis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opa: 31 sausio 2008 - 19:26
Jau ir temą beveik baigėm priplepaut biggrin.gif
Šitai užsidarius prašom į NAUJĄ 4u.gif
Atsakyti
Pritariu zuvialia technika dar ne viskas, nors ir ne paskutinėj vietoj.
Kai aš pradėjau stebėt šį skyrelį, o pradėjau jau labai senai smile.gif, kiek pamenu pas daugumą muiliukai tik tebuvo, o su veidrodukais mažuma buvo (pataisykite mane jei klystu). Bet progresas pas kai kuriuos nerealus įvykęs (evoliucija).
Aš irgi pradėjau nuo skaitmenines muilines, bet buvau labai nekantrus, nervindavo mane triukšmai, pasigesdavau rankinių nustatymų, didesnio išlaikymo, bet vis vien kankinau jį kol iki galo viską išspaudžiau ir pajutau, kad jau viskas geriau iš jo nebeišgausiu. Tada perėjau ant veidroduko, kurie esu labai patenkintas (nors ir jis turi kelis minusus).
Svarbiausia manau yra pažinti įrankį kuriuo dirbi, žinoti ką jis gali, ir tik tada galima iš jo kažko tikėtis.
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 01 31, 17:31)
Sveiki,
ateinu su vienu kadru. Idomi butu jusu nuomone  ax.gif

QUOTE(Opa @ 2008 01 31, 17:46)
Ir dar viena - apart to, kad padegusi galvyte  ax.gif

QUOTE(Opa @ 2008 01 31, 19:24)
Silwio, nepraignoruok  4u.gif Noreciau ir tavo nuomones, as nesusijautrinu del to kad cia mano vaikis  4u.gif

Čia abi iš juostos? Nežinau kas kaltas, bet ryškumo nėra, o vėliau panašu šarpinai. Jaučiu čia pos skanavimo taip?
Pirmoji man kiek per daug įcentruota. Centras jai tiktų, jei nebūtų tiek daug erdvės iš kairės ir dešinės. Prikirpk truputį. Antrojoj pasirinkai ne pačią geriausią vietą fotografavimui. Nugara į langą - šešėliai ant veido. Matosi, kad laboratorija ištraukė veidą, bet išdegino viską aplink. Atrodo, kad vaikiukas pakibęs erdvėje. Turi didelius langus - geresnio šviesos šaltinio nesugalvosi, o ir vaiko ant palangės sodint nereikia. Pabandyk dar pažaist.
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 01 31, 12:04)
Tai jei teisingai suprantu technineje ND komentuodami taip pat daugiau demesio skirsim techniniams dalykams g.gif Cia tik pasitikslinu smile.gif

Siryt ateinu su keliom nuotraukom is sekmadienio.

kiti jau spėjo viską pasakyt biggrin.gif super thumbup.gif švaru, gražu, miela, kokybiška etc.

QUOTE(Desiree @ 2008 01 31, 12:04)
Tema GATVĖ plati.
Kadangi albumas neužrakintas tikiuosi, kad bus daug moksliukų, atliekančių namų darbus. Juk ir laiko stokos neturėtų būti. Galima fotografuoti einant į darbą, tiesiog pasivaikščioti, arba specialiai fotografuoti išėjus.

kai perskaičiau temos pavadinimą, man iš karto iškilo prieš akis tavo nuotrauka, daryta prieš Kalėdas. ten jos kelios buvo. bet ta kur su skubančiai žmonėmis man labai įstrigo.

QUOTE(sayonara @ 2008 01 31, 15:40)
čia iš tos serijos, kur nekokybiškos. bet atlaidūs nebūkit. apie nefokusą žinau.
doh.gif po wyshnios gėda rodyt, bet grūdinu valią biggrin.gif

trūkumus pati pasakei, bet man patinka. žavinga mergaitė smile.gif

QUOTE(Liova @ 2008 01 31, 16:22)

Noreciau jums parodyti sia nuotraukele, daryta vasara... Siek tiek apkarpyta, kadangi matesi data ax.gif  Ka jauciat i ja ziuredami? Ar nesinori kartu pauostyt tos rugegeles? smile.gif

man fokusas ne vietoje. norėčiau matyt vaiką fokuse, o ne aplinką.

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 31, 17:23)
tai turiu leidimą kelti ir su mamyte, tai dar pora:

Ši man asmeniškai pati gražiausia:

neryšku  frusty.gif

oooo... pupeliuk, tikrai gražiausios abi thumbup.gif dėl ryškumo pati pasakei.

QUOTE(Opa @ 2008 01 31, 17:31)
Sveiki,
ateinu su vienu kadru. Idomi butu jusu nuomone  ax.gif
Ir begu skaityt temos  doh.gif

aš gal kvadrato norėčiau g.gif

QUOTE(Opa @ 2008 01 31, 17:46)
Ir dar viena - apart to, kad padegusi galvyte  ax.gif

žiūrint iš techninės pusės - man jis kažkoks keistas g.gif atrodo,kaip iškirptas ir įdėtas į kadrą... nieko nesuprantu.

QUOTE(latoya @ 2008 01 31, 18:36)
siek tiek kitaip

man super. kažką labai primena, tik neprisimenu ką doh.gif bet labai patinka.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 01 31, 11:10)
ech kad jau giriate (o vyrai tai laaabai mėgsta) tai dar kiek žinių,

Andriuska, dar ir as pagirsiu, kad daugiau tokiu "pamokeliu" butu 4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 01 31, 11:18)
o tada - TYLA. brač, galvoji, tikriausiai nekas.. o tuo tarpu žmonės gramdo plyteles virtuvėj.. doh.gif supratai, ką noriu pasakyt?
uf, kiek moralų papyliau biggrin.gif

lotuliukas.gif supratau lotuliukas.gif

QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 01 31, 11:24)
nuotrauka isejo.  blush2.gif

Uzuolaida, neisejo nuotrauka, as ja matau ir ji man labai patinka. Ypac strazdaneles - jos taip graziai issiryskina 4u.gif

QUOTE(wyshnia @ 2008 01 31, 13:04)
Siryt ateinu su keliom nuotraukom is sekmadienio.

Wyshnia bigsmile.gif blink.gif Butum tu arciau...
Kiek suprantu cia ne tas pats vaikutis? Is pirmo kelimo antroji labiausiai suzavejo-mamos rankos suteikia svelnumo, vaikucio zvilgsnis graziai nukreiptas i virsu. Labai nuostabu. Antrojo dejimo visos labai patinka. Ir jos tokios svarios. Gal gali parasyti nustatymus?
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 01 31, 18:24)
Desiree, nenoriu daryt juodai baltos. Cia mano pirmasis juostelinis bandymas, sutinku, kad spalvos kiek stiprokos, taciau man visai ziurisi. Beje, taves kaip juotelininkes ( gerai nuskambejo  biggrin.gif ) noriu paklausti, ar spalvas duoda tik juosta, ar turi reiksmes ir ryskinimas?
Ir dar, koks skirtumas tarp skaidres ir negatyvines juosteles?

spalvos šiaip geros. gal ir nereik į jb, nors pati tai tikrai versčiau į jb.
turi reikšmės aplamai viskas spalvoms, tiek juostelė, tiek apšvietimas, tiek teisingas eksponavimas, tiek ryškinimas, tiek skanavimas po to, juolab ir tai, kas daroma galutiniame rezultate dar ir su PS.

Skaidres šiaip patarčiau jau įgudus kiek su juostele rinktis. Sunkokai eksponavimo klaidas atleidžia. O ir šiaip, yra gerų juostelių, gal nelabai ir verta vargti su skaidrėm. Tik nemuškit už tokią nuomonę, bet manau iki skaidrių reikia tikrai daaugti ir tikrai pajusti bei žinoti, ko norima daugiau ir ką gali jos duoti. Nebent, norima cross proceso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 01 31, 18:40)
Turi didelius langus - geresnio šviesos šaltinio nesugalvosi, o ir vaiko ant palangės sodint nereikia. Pabandyk dar pažaist.

prajuokinai silwio,o kodel nereikia sodint ant palanges? hihihi.gif nieko nematau blogo,jei ir bus pasodintas,tik veiduka pasukciau y sviesos saltini wink.gif maniskis toj fotografijoj,kur fotografuota su muiline pala tuoj mestelsiu savaji ant palanges..Tiesa,fotografija daryta su Fuji muilinuke ax.gif
http://fotokudra.lt/files/I57549.jpg

tiesiog isnaudok sviesos saltini tinkamai,turbut norejai parasyt?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 01 31, 20:40)
Čia abi iš juostos? Nežinau kas kaltas, bet ryškumo nėra, o vėliau panašu šarpinai. Jaučiu čia pos skanavimo taip?
Pirmoji man kiek per daug įcentruota. Centras jai tiktų, jei nebūtų tiek daug erdvės iš kairės ir dešinės. Prikirpk truputį. Antrojoj pasirinkai ne pačią geriausią vietą fotografavimui. Nugara į langą - šešėliai ant veido. Matosi, kad laboratorija ištraukė veidą, bet išdegino viską aplink. Atrodo, kad vaikiukas pakibęs erdvėje. Turi didelius langus - geresnio šviesos šaltinio nesugalvosi, o ir vaiko ant palangės sodint nereikia. Pabandyk dar pažaist.

Silwio, dekui 4u.gif Taip, abi juostines, pirmas blynas (net ir fotika ta pirma karta laikiau rankose), todel ir ieskau komentaru, klaidu... Ryskino ir skanavo laboratorijoj, pries dedant siek tiek sarpinau. VA, ikeliu ta pati kadra neliesta, tik pakirpau krastus.
user posted image
O antrojoje jis tikrai pakibes tik ant siknos. Cia ir rankomis ir kojomis nesilaiko, o pats sedi tik ant krastelio. Nepatinka ir man tas nusisukimas nuo lango, bet dabar ten jo megstamiausia poza, ir jei tik nuvarau kitur - atgal parbega doh.gif Todel kankinsiu toliau. Dar ir juostu prisipirkau siandien.

QUOTE(bite maja @ 2008 01 31, 20:56)
aš gal kvadrato norėčiau  g.gif
žiūrint iš techninės pusės -  man jis kažkoks keistas  g.gif atrodo,kaip iškirptas ir įdėtas į kadrą... nieko nesuprantu.

BiteMaja, cia vis tik gal isryskinta taip - kaip Silwio sake, gal laboratorija bande istraukt veiduka ir del to taip gavosi g.gif
Atsakyti
o aš skanuoju savo cross nuotraukas. Gal išdrįsiu ir ką nors parodyti smile.gif Jei paskui nemušit, kad išimsiu po dienos
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti