Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Desiree @ 2008 01 31, 00:52)
ir aš retsykiais fotografuoju ciucius. Kaip gavosi?  smile.gif
p.s. v4lgi skanuota su tam nepritaikytu skaneriu. Krenta kokybė, nepykit.

user posted image
Na ne. Gal ir mielas zaisliukas, bet man jis , atleisk, nepaliecia nei akiu, nei jausmu.
Atsakyti
taipogi likau apsvaigus nuo Pupeliuko darbu.. juk turiu dukryte.. o nesugebu nei taip aprengti, nei taip iamzinti... o laikas tai bega.... ziurejau, ziurejau, ziurejau... ir silpna daresi is malonumo.... spalvos is vis be zodziu... o jei sau tokias daryciau tai jokie paplauke fokusai man nemaisytu....

Desiree, labai i tema tu cia siandien biggrin.gif man patinka , kad vaikiskas zaislas pavaizduotas visai nevaikiskai.. ir kontrastas, ir j/b, ir siaip buvimo vieta priduoda kazko, kas daro ji gyva... ir nevaikiskai susimasciusi...
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2008 01 30, 23:00)
Na ne. Gal ir mielas zaisliukas, bet man jis , atleisk, nepaliecia nei akiu, nei jausmu.

labai teisingai pasakei. Nors va mano nuotrauka juk ir gana kokybiška, ar ne? O jausmų jokių nekelia. Aš tiesiog žiūrinėju dar kart šios dienos pasisakymus ir pavargau. Nes gavosi teminis trečiadienis, šuniukai. Todėl ir mestelėjau akmenuką į daržą. Tokį akmenuką, kokį turėjau. Turi būti įvairios fotografijos, peizažų, saulėtekių, gėlyčių, gyvūnų, vaikučių, niu ir t.t. bet vis tiek, darbus galima atsirinkti. O jei dar nesugebama atsirinkti, tai gal pradėkim nuo vieno darbo, įkeliam, sulaukiam komentarų, perskaitom juos, tada arba keliam sekantį, arba einam fotografuoti ir tada keliam sekantį darbą.... na bent jau aš taip įsivaizduoju mokymosi procesą.

Nepyktybiškai aš, bet galbūt teisingai. bent jau mano varpinėje skamba teisingai smile.gif
Kartais reiktų man patylėti. Nors širyt sakiau rinksiu žodžius, galvosiu ką sakau... Tikiuosi nieko neįžeidžiu. Tiesiog gal ateičiai... pamąstymams...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 31 sausio 2008 - 00:08
QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 30, 22:25)
avytess, sveikinu 4u.gif

mano paveluotas namudarbis. pati matau, kad rankai pereksponuota ir ryskumo mazoka, bet visumoj man visai patinka

user posted image
"Kai svajones tampa darbu"
Mazokai erdves apacioje. Isprausta. Noriu daugiau veido. nepatinka, kad smicius ir smuikas iskapoti nuotraukos krastu
Atsakyti
o as dar karta pasikartosiu, kad man vis tiek patiko.. nes jis pavaizduotas siek tiek kitaip.. su mintim... gal ir nujauciau siek tiek tai ka tu pries tai zinuteje parasei.... biggrin.gif
bet matyt patinka tavo stilius, tad visada patinka ir foto....
Papildyta:
tiesa, sveikinu Avytess su ND laimejimu..
as si karta vel nebalsavau, nes nepateikiau nuotraukos.. taip save baudziu, nes balsuot noriu biggrin.gif
tema buvo tikrai igyvendinama, bet si karta apsileidau.. zadu pradet taisytis kai gris mano gera savijauta, optimizmas ir visi kiti geri dalykai.. nes kol kas jie iseje pasivaikscioti...

matau Gaziulkos smuikininka... man patinka si foto.. nes jauciu jausma... kazkaip man tai pasidare taip svarbu nuotraukose... matyt, kad pati to beveik niekad neisgaunu..
del technikos nezinau ka ir pasakyt.. gal per svelnus kadras tokiai nuotaikai... gal norisi grieztesnio... erdves norisi... na bet man matyt patinka toks stilius... ir pasikartosiu juntamas jausmas....
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 01 31, 01:05)
labai teisingai pasakei. Nors va mano nuotrauka juk ir gana kokybiška, ar ne? O jausmų jokių nekelia. Aš tiesiog žiūrinėju dar kart šios dienos pasisakymus ir pavargau. Nes gavosi teminis trečiadienis, šuniukai. Todėl ir mestelėjau akmenuką į daržą. Tokį akmenuką, kokį turėjau.
Nepyktybiškai aš, bet galbūt teisingai. bet jau mano varpinėje skamba teisingai  smile.gif

Matai, desiree. Tam, kad zmones galetu kazka perteikti nuotrauka, jam reikia , bent minimaliai kaika ismokt. Kompozicijos, technikos subtilybiu... Pirminis sio skyriaus tikslas ir buvo toks. Zmones eme eiti takuciais ir pastebejo, kad vien "ismokimo" ima neuztekt. Ir tai yra gerai.

Todel siulau mums viseims intuityviai pajausti, kam ko siame skyrelyje reikia. Vienam tiesiog pasakyt, kaip isgauti ryskuma, o kitm spirtelet uzpakaliukan, kad atnese pvz." neisbaigtai issakyta ideja"

Vietos cia visiems uzteks.

O ir apie ND turejau pasiulyma, bet , kazkaip niekas neuzsikabino. Juk ir ND galim visi sutilpt. Viena laisvai koncepcine(pvz. menesiui ), o kita konkrecia technine (kurioje, kiek pastebejau , visad laimi technika +ideja)
Papildyta:
QUOTE(Rida_R @ 2008 01 30, 20:51)

user posted image

Linksma tokia. Bet labai truksta tam sunekuin erdves. Neleidi bosui ikvept...
Papildyta:
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 30, 21:12)

user posted image

Sita man pati geriausia. Zaisminga, judri. Man labai patinka spalvos. Suteikia ramybes , silumos ir skaidrumo pojuti. malacius!!!
Papildyta:
QUOTE(kooala @ 2008 01 30, 20:47)
Dar viena foto  blush2.gif

user posted image

Sita geresne uz tavo kitas. Net kompoziciskai siek tiek i tema. IManau PS efektu griebkis , kai jau visai nebeturesi ko su aparatu veikti. O kol kas bent permesk akimis tau siuloma informacija(pirmame temos puslapyje)

wink.gif

Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2008 01 31, 00:22)
Sita man pati geriausia. Zaisminga, judri. Man labai patinka spalvos. Suteikia ramybes , silumos ir skaidrumo pojuti. malacius!!!

oi kaip tau pritariu.... man sita nepakartojama... butu mano vaikas jau kabetu ant sienos.. bet siuo atveju irgi verta pamastyt ar ne vieta ant bet kurio is musu sienos vaiko kambary... kaip paveiksliukas.... nerealu..
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 01 30, 23:41)
Californiagirl, nepergyvenk del Kudros. Saunuole esi.
Pati nejauciu poreikio Kudroje dalyvauti.

QUOTE(vvvvv @ 2008 01 30, 23:59)
Ca-girl, nesisielok del Kudros...

Oi brangieji, ne taip supratot...tikrai nesisieloju schmoll.gif biggrin.gif Tik siaip, eilini karta pastebiu, kad ten buti ne tik kad nemalonu, bet ir poreikio nebejauciu ax.gif

Sillwio, tikrai itariu kuri asa crosprocesininka turi omeny cool.gif biggrin.gif Nu jo....fotografija tikra tik tokia kokia jis uzsiimineja cool.gif

Dabar apie keleta darbu...
Visu pirma, putpeliuk biggrin.gif Labai patiko tavo mergytes fotosesija. O jau kaip aplinkos uzpavydejau iki negalejimo doh.gif Spalvos fotografavimui ten superines(dabar gailiuosi kad savo nama dazem taip kaip dazem...noriu dabar sviesiu saltu spalvu, baltu netgi doh.gif ). Kiek fokusas klaidzioja, bet nesvarbu...labai mieli kadrai ir tikrai deciau su malonumu tokius i savo albuma wub.gif

Uzuolaidos berniukas wub.gif Nuostabus portretas, fokusas tiesiai i akutes. Pakausio gal ir noreciau viso, arba dar labiau pakirpciau... g.gif Dabar kiek atrodo "netycia" netilpom mirksiukas.gif

Gaziulkos smuikininkas patinka irgi ax.gif

Desiree suniuko nuotrauka...jau norejau sakyt ka ir valanda pasake, bet paskui paaiskinai ka ji reiskia.........

Sveikinu avytess laimejus ND 4u.gif Laukiu nesulaukiu naujos temos....pazadu nustoti tingeti blush2.gif
As si kart nebalsavau, nei dalyvavau...Labiausiai mano skoniu ir supratimu aiskiausiai atsakyta i tema tai latoyos nuotrauka su mergina prie lango 4u.gif Avyytes grazu be galo...bet as kaip nedaugelis, ten svajones nepamaciau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 31 sausio 2008 - 00:34
QUOTE(Liova @ 2008 01 30, 19:18)
Idedu keleta nuotraukeliu jusu kritikai 4u.gif

Sioje, objektyvas buvo matyt nuciupinetas, todel ta deme desineje... blush2.gif
user posted image

labai simpatiski vaikinai. Sitoje berniukas visai tinka paciam centre, nuotraukos krastai visiskai neidomus, bet gausus. Apkarpyciau kvadratu.
Fotografuodama siek tiek pazaisciau su diafragma. atsirastu akcentai. pvz. akys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 01 30, 23:31)
Desiree suniuko nuotrauka...jau norejau sakyt ka ir valanda pasake, bet paskui paaiskinai ka ji reiskia.........

ačiū už nuomonę. Laukiu komentarų, nors nuotrauka buvo tik akmenukas, įkėlus šią nuotrauką ir į savo asmeninį daržą.
Nuotrauka vis tik mano nuomone nėra bloga. Ji gali būti ir savotiškas etiudas, bandymas fotografuoti gyvūnus, neturintiems gyvūnų.
Tokiom gaidelėm ir einu miegoti. Rytas už vakarą protingesnis.

Tikiuosi sulaukti įdomios temos, žinant laimėtoją, kitaip ir negali būti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 31 sausio 2008 - 00:42
QUOTE(de Nada @ 2008 01 30, 15:38)

user posted image
Visa kritika priimtina smile.gif
Ziuejau cia kitu nuotraukas apie svajones, tai pagalvojau kad i savo svajone noreciau sudeti CaGirl spalvas ir Desiree matyma.
Labai patiko Purienos serija (ir dar auto  wub.gif ) - tam tikra prasme man ji irgi svajone...

Na vieta tai nuostabiai "fotogeniska"
Puikiai susitvarkei su sviesos pluostais. Gaila, kad kai kur isdegintas langas.
Viena, kas kliuna- sviesa krenta nemaloniu akiai rakursu. T.y. , man atrodo, kad kompozicija cia labai netvarkinga.
Kirpciau nuotrauka taip, kad langas atsidurtu desiniame virsutiniame kampe panasiai sulig kolona. Tiesa, gaila, bet zmoniu koju jau nepripiesim ax.gif
tada dar patamsinciau ir pakontrastinciau.
Papildyta:
QUOTE(Desiree @ 2008 01 30, 15:13)

Maciau sita Tavao foto kudroje.
Man ji labai sunki blink.gif blink.gif . Ir tik kelinta karta ziuredama supratau kodel. Man nepatinka, kaip sviesa paliecia mergaites veiduka. Ji tarsi isdarko grazius jos bruozus. Mergytes poza kalba ne apie vaikiska uzdara pasauleli , bet apie ginyba. Sudejus savo pojucius i viena atrandu nejaukuma. kuris su saule nieko bendro neturi.
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2008 01 30, 13:54)
mano kiek kitoks kampas katedros aikštei  blush2.gif taip norėjosi bitę mają perspaujauti  lotuliukas.gif kai ji kito kampo ieškojo  tongue.gif ale kažko super neradau ir aš  blush2.gif
user posted image

Apacia pakirpciau iki kaireje "bordiuro" tamsumo pasibaigimo (jauciu, kad sneku neberisliai)
Idomus tavo ieskojimai:)
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2008 01 30, 10:03)
žinai, pabandžiau nukirpt berniuką iš portreto. kirpau ties ta balta siena per vidurį ir apačioj beveik ties pažasčia, tai visai gerai atrodo. pabandyk, pamatysi kaip tavo portretas pagražės mirksiukas.gif

Pabandžiau ir aš, bet man kažkaip vieniša ta mergytė pasirodė, tas berniukas jos broliukas nesinori man jų išskirti tongue.gif

QUOTE(Liova @ 2008 01 30, 16:48)
Na, laikas ir man islysti is po zemiu... blush2.gif 

Sveika išlindus 4u.gif Ir kitiems naujokams po baliuoną 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Liova @ 2008 01 30, 23:07)
Kai tuo metu fotografavau, nebuvau dar jusu skyrelio atradus, cia sesytes deka, kuri turi tikra 'zveri' ir taip pat mokosi mirksiukas.gif

topsecret.gif Tikiuosi pamokėlę šiokią tokią gavai tiek čia, tiek nuo manęs asmeniškai ir kelsi atrinktas nuotraukytes ir mažesniais kiekiais tongue.gif friends.gif

QUOTE(latoya @ 2008 01 30, 23:26)
na o taip?
user posted image

WOW blink.gif labai patiko j/b ir spindinčios akytės wub.gif galiu gal paklausti nustatymų ir dėl apšvietimo, blykstė čia ar visgi ne? Pati spėčiau, kad ne ax.gif
QUOTE(westa @ 2008 01 30, 23:30)
šiek tiek apie ND.. labai gaila, kad sudalyvavo mažai temos dalyvių.. gaila. kad nematau kol kas nei vieno naujoko, kurie lyg rodė norą dalyvaut.. galbūt dar kas pasirašys po darbu  smile.gif

Asmeniškai mano noras nedingo, bet jaučiuosi per mažai patyrusi tokioms temoms verysad.gif jau kažkada rašiau apie tai doh.gif

avytės sveikinimai first.gif
Papildyta:
Latoyta jau pamačiau lango atspindį įsižiūrėjus į akytes biggrin.gif bet nustatymų visgi norėčiau blush2.gif
Atsakyti