Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(MyWay @ 2008 01 30, 22:50)
Mindoozas, patiko tas kambarys suskilinejes kaip po zemes drebejimo g.gif

čia ir buvo šių nuotraukų tikslas, įtvirtinti PS pamoką.
Atsakyti
QUOTE(Liova @ 2008 01 30, 17:18)
Idedu keleta nuotraukeliu jusu kritikai 4u.gif

net spigina akis žiūrint į jas. Antrą gal iš visų rinkčiausi. Ir momentas neblogas, kompoziciškai pusė velnio.. Likusios nelabai. Na man tai tik šeimos akimirkos. Sutinku, reikia ir šeimos albume kokybiškų nuotraukų, bet nematau, kas šiomis nuotraukomis buvo stengtasi išmokti, ar buvo išmokta. Lauksim kitų darbų

QUOTE(peppi @ 2008 01 30, 17:45)
su nekoreguotom dar ryskesni dryziai gavosi
ai istryniau... smile.gif
ladna ikelsiu as ta pirmaji bandyma, koks jis bebutu, visgi pirmas smile.gif

nenusimanau nieko panoraminėse, o ir šiaip, nežavi jo manęs labai. Tai nelabai galiu pakomentuoti

QUOTE(kooala @ 2008 01 30, 17:51)
Dar pora foto is kaimo blush2.gif

tikrai nuoširdžiai nesuprantu, kodėl įkėlei jas ir ką jose pamatei TOKIO. Stenkis ne tik mokytis pati fotografuodama, bet ir stebėk kitų darbus. Nešneku vien tik apie šią temą. Temos bloge yra nuorodų, pasižvalgyk ir po jas, tiesiog lavink akį, kad galėtum atrinkti ir savus kadrus kur įdomesnis kur ne.

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 30, 18:24)
na va, šiandien fotografavau! Man tai tikrai stebuklas:D

Leidimą publikuoti turiu, dedu kelias nuotraukytes iš šios dienos pafotografavimo smile.gif komentarai? kritika? labai laukiu

ryškumo truputuką stinga. Spalvos labai patinka, mergaitė nuostabaus grožio.
Pirmoji žaisminga, tarsi kviečia žaisti su ja kartu...
Antroji gal labiausiai patinka. Kažkiek nuostabaus, kažkiek drovumo, kažkiek smalsumo, o taip pat vaikiško elegantiškumo... Aplinka matosi tikrai dėkinga.

QUOTE(kooala @ 2008 01 30, 18:47)
Dar viena foto 

Buvo viena tema, nepamenu kuri, su orchidėjų bumu. Pabandyk paieškoti, tikrai neblogų pavyzdžių rasi. Taigi tokios fotogeniškos gėlės, elegantiškos, trapios, tiesiog nuostabios.... Turi tokį modeliuką, praktikuokis, kol dar žydi

QUOTE(Rida_R @ 2008 01 30, 18:51)
Na, kadangi jau vakar prisipažinau, todėl rodau, kaip man sekasi.
Iš anksto perspėju, kad pas mane 90 proc. nuotraukų tik šunys  blush2.gif Sakykit tiesiai šviesiai kas negerai - jei jau atėjau, vadinasi žinau, kad bus kritika kritika kritika 

Taigi turiu ir klausimą. Gana stipriai skiriasi tos pačios nuotraukos spalvos žiūrint per nuotraukų peržiūros programą ACDSee (tamsesnės) ir per Photoshop'ą ar Lightroom'ą (šviesesnės). Nelabai įsivaizduoju kaip mokintis koreguoti  g.gif Ir ką matys kiti unsure.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 30, 19:12)
dar pora:

antroji gražutė. Tarsi lėlė pasodinta. O ir pirmoji savotiškai graži. Ryškumo vėlgi truputį stinga.
Smagi sesija buvo

QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 30, 20:25)
mano paveluotas namudarbis. pati matau, kad rankai pereksponuota ir ryskumo mazoka, bet visumoj man visai patinka"Kai svajones tampa darbu"

o man kažkodėl nelabai. Erdvės viršuje daugoka, o visur aplink man asm. mažoka.
Nors kitavertus su pavadinimu gerai susigroja. Fokusas i veidą, susikaupimą, o ne į instrumentą. Tai kaip ir parodo, kad instrumentas, t.y. malonumas juo griežti, nuplaukė į antrą planą. Griežiama nes taip reikia, o ne todėl, kd norima...
Fotografuodama smuikininką, visgi rinkčiausi fokusą į instrumentą, o jei į muzikantą, tuomet daugiau erdvės, kitokio apšvietimo.
Dabar net vos vos matosi, kad ten instrumentas, net formų nebelikę

QUOTE(Stikline @ 2008 01 30, 20:49)
Grįžtant prie mano šunės įkelto pasturgalio  unsure.gif  sakiau paieškosiu tokios, kur jo nesimatytų, tai radau tik tokį variantą, nes apšvietimas buvo prastokas...todėl daug susiliejusių gavosi  doh.gif  bent man jis toks kažkoks nelabai
O kadangi parodžiau užpakalinę dalį, tai reikia ir priekinę biggrin.gif  (čia mano pagrindinis fotografafimo objektas pastaruoju metu)

Nžn, gal šitos foto atspindės mano realią padėtį fotografijos pasaulyje  ax.gif

pirmoji mno akims išsigelbeja. Na aš tuomet pasisakau, kad nesu gyvūnų foto mėgėja, todėl nesupyk, jei praignoruosiu dažnai.

Ilgas komentaras ir be šypsenėlių gavosi. Buvo tų šypsenėlių įvairių, bet kai paspaudžiau skelbti žinutę, tai atsirado užrašas, kad jų perdaug nei leistina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 30 sausio 2008 - 22:58
blink.gif blink.gif blink.gif

as tai apakus... Na ir tempai doh.gif

nepykit, paziurejau tik kelis paskutinius puslapius 4u.gif

Pupeliuk, labai grazu - spalvos, rubai, interjeras, kadravimas. Na del kokybes - viskas gerai, isskyrus fokusa 4u.gif Bet ji prisijaukinsi. Vienas pastebejimas - ISO aukstas nieko labai baisaus, jei ekspozicija teisinga ir nereikia nuotraukos sviesint 4u.gif
westa - kas del fokuso it jb, man viskas tinka thumbup.gif
Gazulkos smuikininkas kabina - tiesa atlikimo noretusi geresnio - svaresnes nuotraukos (na bent jau man) smile.gif
As, kaip ir visas kolektyvas, uz 3 Mindoozo nuotrauka biggrin.gif , nors truputi patiesint noreciau biggrin.gif
Atsakyti
Na va mes jau namie smile.gif

kol kas su portretu
user posted image

ir sveikinu avytess su 1 vieta!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

dar nespejau paskaityt visko, tik uzmeciau aki, matau daug naujoku, sveiki prisijunge 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 01 30, 21:07)
Liova man tavo nuotraukos grazios 4u.gif ...bet jos tinka tik seimos albumui 4u.gif as kaip svetimas zmogus nieko nepajutau ziurint i jas 4u.gif

Aciukas 4u.gif Na taip, as megejele, tad ir nelabai turiu ka parodyt siuo metu, apart tokiu seimynisku nuotrauku smile.gif
Atsakyti
ačiū Wyshniuk . .šaunu, kad pasisakei 4u.gif

latoya oi kokios suspaustos lūpytės smile.gif .. ir žvilgsnis gilus.. kaip daugelio tavo fotografuojamų modelių smile.gif ..
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 30, 22:47)
aš vis laukiu, kada susirašys ND autoriai savo vardus prie foto  smile.gif

pasirasiau mirksiukas.gif
nezinau, galbut tingesiu bandyti kazka daugiau islauzti is idejos, juolab, kad komentarai po ja vertingesni nei tas galutinis variantas smile.gif
svarbu pasigyriau apie busima kelione biggrin.gif

QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 30, 22:52)
tiesiog yra įėjimas į kambarį. fotografavau neįėjęs į kambarį, po to įėjęs.

oi kaip butu idomu pamatyti tuos 4 kadrus dar nesujungtus ax.gif jei netingesi mirksiukas.gif
kas del serijos tai manau, kad nuotraukas serijoje turetu jungti bendra ideja...na o kokia tai ideja - spalvine, sviesos, temos ar galu gale technikos - kiekvieno reikalas...as dievinu serijas nes dazniausiai man jos papasakoja visa istorija...vienas kadras gali uzfiksuoti momenta, nuotaika...todel tas vienas turi buti itin stiprus, gal net sakyciau reklaminis, kad "veiktu" ax.gif tai ir nezinau - ar cia as visai skysta fotografe, kad nesugebu i viena kadra sutalpinti istorijos ir ieskau sau pasiteisinimo biggrin.gif ar tiesiog megstu reportazus...
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 01 30, 21:57)
net spigina akis žiūrint į jas. Antrą gal iš visų rinkčiausi. Ir momentas neblogas, kompoziciškai pusė velnio.. Likusios nelabai. Na man tai tik šeimos akimirkos. Sutinku, reikia ir šeimos albume kokybiškų nuotraukų, bet nematau, kas šiomis nuotraukomis buvo stengtasi išmokti, ar buvo išmokta.  Lauksim kitų darbų.

Aciu Desiree uz komentara mirksiukas.gif Turi omeny, nuotraukos per ryskios? Kai tuo metu fotografavau, nebuvau dar jusu skyrelio atradus, cia sesytes deka, kuri turi tikra 'zveri' ir taip pat mokosi mirksiukas.gif
Atsakyti
paskendes klausimas dėl autofokuso reakcijos į tamsą....

sklaidau abejones - tamsoje (kaip ir blogose apšvietimo sąlygose) autofokusas neveikia. netikite? statykite M (rankinį diafragmos ir išlaikymo režimą) kad blykstė neiššoktų ir pabandykite tamsiame kambaryje susifokusuoti į ką nors. aparatsa nematuoja atstumo iki objekto. aparatas fokusuojasi į kontrasto zonas. tam jam reikia šviesos. todėl iššoka blykstė ir pradeda stroboskopinti (mirksėti greitai), todėl yra visokie AF asist'tai, kurie paišo raudonos šviesos gardeles ant objektų, kad sensoriai lengviau susifokusuotų.

kuo tamsiasnis objektyvas (t.y. didesnė minimali f reikšmė) tuo šviesesnės aplinkos reikalauja. todėl pvz. pigus zoomai, kur 300 mm palaiko tik f5,6 ir nesifokusuoja per baliukus prieblandoje. todėl 2x konverterį uždėjus ant tokio objektyvo net vasarą fokusuosiesi rankomis, nes koverteris "pavogia" šviesą dvigubai.

Atsakyti
oi Gaziulka nepastebėjau tavo labai išsamaus komentaro doh.gif doh.gif doh.gif .. sorry.. žinai, esi teisi .. galėjo kiek ryškumo zona būt toliau g.gif ..
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 01 30, 23:07)
jei netingesi mirksiukas.gif

tikrink @
Atsakyti
Noriu padekoti dar andriuskai uz teorines pamokas - nors daug kas zinoma, bet va taip paprastai, pasistemintai tik tu vienas parasai 4u.gif

Latoya - grazus vaikis, graziai akytes blizga, bet as noreciau kitokio karpymo ir gal JB, nes ta pagalve mane blasko unsure.gif
Atsakyti