Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Ziuriu i koalos nuotraukas ir i kritika kitu ir prisimenu kai as cia atejau pirma karta ir pradejau deti nuotraukas lotuliukas.gif bet as is savo 10000 nuotrauku isrinkau pora geriausiu,nu kurios man atrode geros lotuliukas.gif
Bet dabar, as skaitau viska,pamatau nuotraukas kurias kiti ideta, pamastau kas yra blogai kas gerai ir ziuriu ka kiti pasakys ir palyginu ar teisingai masciau, va taip as dabar mokinuosi...

Koala,o tu skaitei senas temas? as daug temu ju perskaiciau,ir kai pamatysi kokios yra keliamos cia nuotraukos ir komentarai gal suprasi kad ne tokias nuotraukas reikia kelti....
Gal geriau tu pasiimk savo ta suniuka,ir padaryk kokius 100-200 kadru,isrink geriausia sau ir idek cia ir paprasyk komentaru....
Bet sakau,geriausia paskaityk temas cia ir paziurek pati ka nuotraukose matai,kas yra blogai,ir paskaityk poto komentarus,ar tu mazdaug matai taip kaip reikia smile.gif
Pvz kazkas cia dejo katina, jo sesili su gitara... siaip irgi paprastas gyvunas,bet paziurek ka galima is to isgauti smile.gif

Tavo foto... na va ziurek,idesiu viena nuotrauka ir paziurek... man ji grazi nes ten mano buvo sunekas,bet kai isigilini tai nieko ten gero...
Jei pamatysi kad mano foto yra niekuo ypatinga,tai suprasi kad tavo panasios ir geriau padirbek ir paskaitinek,nes po "piktu" komentaru,gali greit is cia pabegti,jei nemokesi priimti to biggrin.gif
Foto,cia tik KOalai , kaip pavyzdys :

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 01 30, 14:37)
bet labai norėčiau trumpų komentarų (kad negaišint jūsų brangaus laiko) ar kaip visiškai žaliai tai labai blogi darbai ar dar pakenčiami?  doh.gif Įtariu bėgsiu tuoj skaityt apie išlaikymus, diafragmas ir t.t.  blush2.gif 

user posted image

O čia gyvūnėlis kitu kampu  hihihi.gif

user posted image

Labai būsiu dėkinga už nuomones  4u.gif

apsimeti, kad visai žalia, jo? 4u.gif

man tai abu patiko darbai. antrame tik tas užpakalis šiek tiek į akis lenda biggrin.gif bet šiaip smagu, kad rakursas kitoks, kitą kartą patariu pasisukti šiek tiek, kad užpakalio nesimatytų biggrin.gif (bet prajuokino ŽIAURIAI biggrin.gif biggrin.gif) be to, galima būtų pradanginti nereikalignas detales iš kadro.

pirmas darbelis visai šiltas.. takeliukas, akys keliauja ten, kur jis veda ir užkliūna už kertančio kito takeliuko.. gal vos kirpčiau apačią. spalvos neblogos. dangaus lopinėlis išdegęs..

bet šiaip tai viskas šauniai.

koala, man nelabai tas ciuckis po uzbonais biggrin.gif tik tiek, kad juokingas kudlius.smile.gif

de Nada, man visai patinka. pirma - kad minioje žmonių matau būtent vienuolę, kurie eina su šviesa, tarsi jos stumiama. antroje - kad matau porelę, nutviekstą šviesos. matau idėją wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 01 30, 14:37)
Sansara, Dejavu, norėjau info truputį iš vieno angliško foto žurnalo atsiųsti. Gal galit pasakyti adresiuką  ax.gif ?

kristina48@gmail.com

Na va "žalia" fotografė (sorry kooala ar išgi tokia pat) mane įkvėpė įdėt savo foto...

Sveika Stikline, matau esi iš to paties miesto. Aš turiu atsispausdinus šiek tiek informacijos "žaliems" fotografams (apie diafragmas, kompoziciją ir pan.). Galiu padovanoti.
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 01 30, 13:37)
Na va "žalia" fotografė (sorry kooala ar išgi tokia pat) mane įkvėpė įdėt savo foto...tiesą sakant labai buvo sunku išsirinkt ką parodyt, o ir velniškai bijau  blush2.gif  ir dar dauguma foto turiu savo asmeniniam pc namie ir kompaktuose..turbūt yra ir daug įdomesnių...na kadangi nesu išnagrinėjus savo fotiko galimybių ir teisiog kol kas fotkinu bandymų būdu...tai žinau, kad čia nieko gero  ax.gif  bet labai norėčiau trumpų komentarų (kad negaišint jūsų brangaus laiko) ar kaip visiškai žaliai tai labai blogi darbai ar dar pakenčiami?  doh.gif Įtariu bėgsiu tuoj skaityt apie išlaikymus, diafragmas ir t.t.  blush2.gif 

Pirmoje man patinka pasirinkta ryškumo zona. Vilioja tas takelis žiūrovą į nuotrauką.

Antra pamačius tai krizenau. Letenėle faina, ir užpakaliukas koks lotuliukas.gif

QUOTE(de Nada @ 2008 01 30, 13:38)
Idedu dar pora savo eksperimentu su sviesa (bandau issiaiskinti apie ka mano naujas fotikas...)Visa kritika priimtina smile.gif

Abiejose labai gražiai spraudžiasi šviesa į vidų. Pirmojoje gaila, kad kojos nukirptos. Aš ją daryčiau jb. Spalvos aišku gerai, bet čia yra du pagrindiniai žmogeliukai, galima sakyti juos tarsi apgaubia šviesa, šiluma ir aplinkiniai žmonės čia maišo. Verčiant jb ir pažaidus kiek su tamsumu, šviesumu, pavyktų atriboti juos nuo likusios visumos.
Antroje graži tik sklindanti šviesa, per daug veiksmo joje, nėra už ko užsikabinti.
Atsakyti

prajuokino tas užpakalis biggrin.gif

QUOTE(de Nada @ 2008 01 30, 14:38)
Idedu dar pora savo eksperimentu su sviesa (bandau issiaiskinti apie ka mano naujas fotikas...)

pirmoj gal būčiau šiek tiek žemiau langą paėmusi. ir dar ta bobutė kampe maišo biggrin.gif
o antroj - mindoozas pasakė viską.

QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 30, 14:39)
su moterimis jau atpratau gincytis, nes.. reason for me smile.gif

ui, koks tu rimtas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 01 30, 14:49)
ui, koks tu rimtas  tongue.gif

gyvenimas ismoke.
Atsakyti
andriuska Na, kad yra ka taisyti matau puikiai, labai aciu uz patarimus, tikrai jais pasinaudosiu, kai tik pavyks pagauti drauge ir beabejo parodysiu rezultatus. Del kritikos tikrai nepykstu, nes man jos reikia, kad galeciau mokytis, aciu 4u.gif
Mindoozas pati daryčiau siek tiek kitaip, siuo atveju ieskojom kompromiso, o raudonumo nuimt nemoku blush2.gif

Desiree Issiunciau, smalsu pamatyti kas gali gautis 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Bamboooocha, atsiuntei tokio pat dydžio, kaip ir čia kėlei. Mažoka, kad galima būtų su ja dirbti. Galiu parašyti ką daryčiau: sukčiau nuotrauką dešimt laipsnių kampu prieš laikrodžio rodyklę, karpyčiau, palikdama stipriai, palikdama veidą ir ranką, tada daryčiau juodai baltą, kiek paryškinčiau ir truputuką curves patampyčiau. Taip gautųsi geresnė foto į jos asmeninį albumą. O šiaip geriausia aišku pagauti draugę ir pakankinti. Ir kaip kas minėjo, pasivartyti žurnalus
Atsakyti
QUOTE(Bamboooocha @ 2008 01 30, 14:59)
Mindoozas pati daryčiau siek tiek kitaip, siuo atveju ieskojom kompromiso, o raudonumo nuimt nemoku  blush2.gif

fotoshopas visagalis.
Atsakyti
a ja jai.
kol priskaičiau, tai išgaravo visos mintys. lotuliukas.gif

Da NAda - susižavėjau tavo žaidimu šviesa. tai didelis pliusas, kad nuo to pradedi. aš pati dar iki to tik dabar "priauginėju" 4u.gif abi foto stiprios, yra taisytinų dalykų, bet sumoj - mane pritrenkė. daug stipresnės už aną kai buvai įkėlusi

Stikline, pagarba naujokei pradedančiai nuo tokių foto. radai kitą kampą šuniukui, radai ir puikų takelį su perspektyva, mane pirmoji foto sužavėjo. antra - šuniukas kitu kampu, bet įdomu mirksiukas.gif

koala, net sunku ką patart iš tiesų. Agniukė labai savikritiškai įdėjo mylimo (turbūt) šunėko foto ir ten kokybė puiki, spalvos liuks. bet tik šunėko foto. nors ir beveik parodinėj stovėsenoj lotuliukas.gif visas fonas trukdo, turėklai auga iš galvos, kojos remiasi į kadro kraštą (visada net mokyklo mokė per dailę, nepieškit nuo lapo krašto lotuliukas.gif ).
jei matai, kad fotoapratas prietemoj gadina kokybę, fotografuok lauke, dieną... reikia pajusti savo fotoaprato minusus ir išmokt juos panaudot savo naudai. gaudyk įdomius momentus. kai šuo žiūri į kadrą ar tai įdomu? na pasinė foto (kaip ir kad žmogus tiesiai žiūri į kadrą). jei jau žiūri tiesiai turi kalbėt kažkas daugiau - įdomi šviesa, fonas, spalvos, žvilgsnis... na laižosi šuo į kadrą - kažkas įdomiau. bet pateikta nelabai estetiškai (čia ir už besiseiliojančius vaikus būna pastabų gaunam lotuliukas.gif ).
šuo po vazonais? kuo tai turi būt įdomu? kas šiuo atveju svarbiau? šuo? vazonai? pasirink kitą kompoziciją ir mes jau daugiau imsim suprast. dabar tik bijau, kad jo nepritrėkštų... aaaaa, grįžau ir pasižiūrėjus supratau, kad suklydau dėl padalijimo, pasitaisau. ten teisingai trečdaliai padalinti, bet vazonai ar puodai nukarpyti, kad ir jų gaila. be to ryški vazonų spalva užgožia šunį..
visi nuo to pradėjom, taip kad nosies nuleist nedera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 30 sausio 2008 - 15:20
QUOTE(sayonara @ 2008 01 30, 15:46)
apsimeti, kad visai žalia, jo?  4u.gif

man tai abu patiko darbai. antrame tik tas užpakalis šiek tiek į akis lenda biggrin.gif bet šiaip smagu, kad rakursas kitoks, kitą kartą patariu pasisukti šiek tiek, kad užpakalio nesimatytų biggrin.gif (bet prajuokino ŽIAURIAI biggrin.gif biggrin.gif) be to, galima būtų pradanginti nereikalignas detales iš kadro.

pirmas darbelis visai šiltas.. takeliukas, akys keliauja ten, kur jis veda ir užkliūna už kertančio kito takeliuko.. gal vos kirpčiau apačią. spalvos neblogos. dangaus lopinėlis išdegęs..

bet šiaip tai viskas šauniai.

Ačiū 4u.gif berods yra kadrų ir be užpakalio, reikės peržiūrėt nuotraukas namų kompe g.gif su kitų detalių pradanginimu gali būti sudėtingas reikalas ax.gif

Dėl to išdegusio dangaus... kaip padaryt, kad jis nebūtų išdegęs? g.gif

O dėl žalumo, tai tikrai žalia...turiu savo Canon S5 IS nuo vasaros, mažai laiko buvo nagrinėt jį ir daug fotkint...prieš tai rankose laikiau muilines, o ir fotografija ne taip jau ir senai susidomėjau ax.gif nežinau daug terminų, todėl ir nedrįstu lyst ten, kur žmonės rimtai tuo užsiiminėja. Taigi manau pirma prisiskaitysiu daug, o po to jau kibsiu į darbus biggrin.gif (na nebent pavyks kokį įdomesnį kadrą pagauti, tai užeisiu paklausti jūsų nuomonių jei bus galima blush2.gif ).

QUOTE(dejavu @ 2008 01 30, 15:47)
kristina48@gmail.com
Sveika Stikline, matau esi iš to paties miesto. Aš turiu atsispausdinus šiek tiek informacijos "žaliems" fotografams (apie diafragmas, kompoziciją ir pan.). Galiu padovanoti.

Oj, būtų tikrai super 4u.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 01 30, 15:47)
Pirmoje man patinka pasirinkta ryškumo zona. Vilioja tas takelis žiūrovą į nuotrauką.

Antra pamačius tai krizenau. Letenėle faina, ir užpakaliukas koks  lotuliukas.gif

Spėju, kad ta ryškumo zona pirmoj fotkėj netyčia gavosi blush2.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 01 30, 15:49)
prajuokino tas užpakalis  biggrin.gif

Nu bent gerai, kad prajuokint pasisekė lotuliukas.gif
Atsakyti
o gal zinot kokiu tinklapiu su fotografijos paradziamoksliu, pagrindiniu terminu zodynu? g.gif ax.gif
Atsakyti