Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Desiree @ 2008 01 29, 21:09)
slapukai, prisijungiantys paskaityti šią temą, galbūt taip pat pasvajoja, kada nors fotografuoti taip kaip mes, nes jiems atrodom profesionalūs fotografai, visi be išimties, tas pats dienoraštis, į kurį galbūt surašom savo slaptas svajones... ir t.t.t.t.t.t.t.t.t.t.t Daug svajonių. O namų darbuose jų mažai...

Na va kiek bus slapukų atsiliepusių lotuliukas.gif aš irgi itin susidomėjus smile.gif bet prisijungti nedrįsčiau, nes manau, kad man dar labai toli iki jūsų. Visų pirma manau reikėtų perskaityti savo fotiko instrukciją bent biggrin.gif dabar imu gailėtis, kad nepirkau veidrodinio unsure.gif ... na gal kadanors kai perskaitysiu daug daug literatūros jungiuos į jūsų būrį blush2.gif
Atsakyti
aš tai krizenu, kiek skaitančių per kelias valandas atsiliepė.. šaunu.. junkitės, mokykimės kartu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 29, 15:21)
labadienis  4u.gif

turiu vieną klausimą.. kaip daromos panoraminės foto.. kiek pamenu Mindoozas turi patirties .. ar čia funkcija fotoaparate ar tiesiog pats bandau iš dviejų kadrų?

nesu panoramų eGzpertas, tačiau galiu duoti patarimą, bent jau papasakosiu kaip aš darau:

dviejų kadrų tikrai neužtenka. Bent jau jei nori padaryti tikrai didelę panoramą. Nors, teko man lipdyti iš keturių ir iš septyniolikos kadrų panoramas. Nebent turi pilno kadro fotiką ir gali daryti plačius kadrus. Tuomet užteks ir kelių nuotraukų. Kaip pasakė vienas kolega,kuris fotografuoja su Mark'u, tai jam 17mm pilnai užtenka, vos ne panoraminis vaizdas gaunasi.
Naudoju štatyvą. Naudoju rankinius nustatymus, manual fokusas, viską, kas įmanoma, darau rankomis. Fotografuoju iš vienos taško sukdamas fotiką. Nors paskutinės darytos nuotraukos buvo taip,kad kilnojau fotiką, nes papraščiausiai iš vieno taško būtų buvę per siaura. Grietu metu įmesiu naują seriją, suprasi ką turėjau galvoje.
Ir nebijok fotiką pasukti daugiau. Nes montuojant prasides makalynė, fotografuojant suksi mažiau nei 25-30%, kartais dar net daugiau.
Kol kas tiek. Jei kažkas dar neaišku, sakyk, jei žinosiu ats, papasakosiu.
Papildyta:
QUOTE(Rūta.T @ 2008 01 29, 20:26)
Va va ... jei apie slapukus, tai čia apie mane. Senokai seku šią temą..... Skaitau , akis varvinu.... kankinu savo muilinę ..... rezultatų - didelis nulis  schmoll.gif
Jau pradėjau taupyt naujam fotikui, nežinau kokį pirksiu , bet pinigų nemažai juk reikės. dabar semiuosi proto iš jūsų temos  biggrin.gif  Gal kada nors ateity, ir man pavyks pagaut gerą kadrą  lotuliukas.gif

teoriją irgi pavartyk, tikrai neprošal paskaitinėti. Fotikas gražiai nefotografuoja, kaip ir bangi keptuvė nekepa skanių blynų.
Atsakyti
Laiskas visiems naujuokams 4u.gif bigsmile.gif
Drasiai junkytes, jei nedrasu, paziurekyt kaip fotografuoju as blush2.gif Fotoaparatas nesvarbu koks 4u.gif as pvz augu iki savo, nors turetu buti atvirksciai, ir tai vienas is pagrindiniu tikslu kodel as cia. Kuo daugiau fotografuosyte, kuo daugiau isgirsyte kritikos, tuo bus jums naudingiau. As ir dabar jauciuosiu nedrasiai kai dedu savo darbus, bet zinau kad be pagalbos nieko negalesiu ismokti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bamboooocha @ 2008 01 30, 01:19)
Geriausia ka pavyko isspausti barako salygomis ir atsizvelgiant i drauges norus  blush2.gif

o jei nefotografuotum modeliukui, darytum, kad būtų gražiau? Nuimk raudonumą, foną patamsink, šviesossrautą pareguliuok.
Atsakyti
Na jei jau apie tuos slapukus, tai ir aš čia biggrin.gif Turbūt kaip ir visi slapukai, skaitau, semiuosi patirties, apiūriu nuotraukas, bet pati nesireiškiu, nes absoliučiai esu didžiulis nulis šioje srityje. Tikiuosi, kad kol kas smile.gif
Gal ir ne ta tema, bet dabar renkuosi naują fotiką, ir niekaip neišsirenku... Veidrodinio kol kas nenoriu pirkti, pradžiai turbūt užtektų ir kompaktinio, bet mėtausi tarp panasonic'o, fujifilm (vienas fotografas gyrė jų kokybę), nikono, kaina iki 1200 lt. Gal turėtumėte ką patarti? Galima ir į až, kad neterštume šios temos 4u.gif
Dar prie to pačio - kaip manot, ar saugu siųstis fotikus iš JAV?
Sorry už off topic'ą ir dėkoju už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2008 01 30, 11:25)
Na jei jau apie tuos slapukus, tai ir aš čia  biggrin.gif Turbūt kaip ir visi slapukai, skaitau, semiuosi patirties, apiūriu nuotraukas, bet pati nesireiškiu, nes absoliučiai esu didžiulis nulis šioje srityje. Tikiuosi, kad kol kas  smile.gif
Gal ir ne ta tema, bet dabar renkuosi naują fotiką, ir niekaip neišsirenku... Veidrodinio kol kas nenoriu pirkti, pradžiai turbūt užtektų ir kompaktinio, bet mėtausi tarp panasonic'o, fujifilm (vienas fotografas gyrė jų kokybę), nikono, kaina iki 1200 lt. Gal turėtumėte ką patarti? Galima ir į až, kad neterštume šios temos  4u.gif
Dar prie to pačio - kaip manot, ar saugu siųstis fotikus iš JAV?
Sorry už off topic'ą ir dėkoju už patarimus  4u.gif

Šiaip, per tą laiką, kol domiuosiu fotografija,labai mažai žmogų pasakė,kad moka fotografuoti, aš irgi nemoku, jei kažkas gaunasi, tai netyčia, arba pasiseka smile.gif
Aš investuočiau tokiu atveju į naudotą veidrodinį.
Saugu. tik gali tekti sumokėti mokesčius.
Atsakyti
QUOTE(Bamboooocha @ 2008 01 30, 00:19)
user posted image

jei nori, atsiusk man emailu šitą, galima iš jos daugiau padaryti, ne šedevrą, bet geriau gausis
buuuchepaula@yahoo.com
Atsakyti
Mane Sayonaros darbas ikvepe blush2.gif todel pavogiau jos ideja, tikuosiu nesupiks. 4u.gif Noreciau tokia nuotrauka i albuma ax.gif ar labai neryski, ir kas dar negerai g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 30 sausio 2008 - 12:22
QUOTE(Anasko @ 2008 01 30, 11:44)
Mane Sayonaros darbas ikvepe blush2.gif  todel pavogiau jos ideja, tikuosiu nesupiks. 4u.gif  Noreciau tokia nuotrauka i albuma  ax.gif ar labai neryski, ir kas dar negerai g.gif

per nuotraukos viršus nereikalingas ir šiek tiek rakursą leisčiau į apačią
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 01 30, 10:44)
Mane Sayonaros darbas ikvepe blush2.gif  todel pavogiau jos ideja, tikuosiu nesupiks. 4u.gif  Noreciau tokia nuotrauka i albuma  ax.gif ar labai neryski, ir kas dar negerai g.gif

jei būtų ryškiau ir nepadeginta... ir wb dar nelabai koks nustatytas. Bet verta pakartoti bandymą.
Atsakyti
Sveiki visi bigsmile.gif Ka tik atradau šią puikią temą, bet nelabai čia susigaudau blink.gif Ka aš čia kaip naujokė galiu daryti? :4u
Atsakyti