QUOTE(westa @ 2008 01 29, 15:21)
labadienis
turiu vieną klausimą.. kaip daromos panoraminės foto.. kiek pamenu Mindoozas turi patirties .. ar čia funkcija fotoaparate ar tiesiog pats bandau iš dviejų kadrų?
nesu panoramų eGzpertas, tačiau galiu duoti patarimą, bent jau papasakosiu kaip aš darau:
dviejų kadrų tikrai neužtenka. Bent jau jei nori padaryti tikrai didelę panoramą. Nors, teko man lipdyti iš keturių ir iš septyniolikos kadrų panoramas. Nebent turi pilno kadro fotiką ir gali daryti plačius kadrus. Tuomet užteks ir kelių nuotraukų. Kaip pasakė vienas kolega,kuris fotografuoja su Mark'u, tai jam 17mm pilnai užtenka, vos ne panoraminis vaizdas gaunasi.
Naudoju štatyvą. Naudoju rankinius nustatymus, manual fokusas, viską, kas įmanoma, darau rankomis. Fotografuoju iš vienos taško sukdamas fotiką. Nors paskutinės darytos nuotraukos buvo taip,kad kilnojau fotiką, nes papraščiausiai iš vieno taško būtų buvę per siaura. Grietu metu įmesiu naują seriją, suprasi ką turėjau galvoje.
Ir nebijok fotiką pasukti daugiau. Nes montuojant prasides makalynė, fotografuojant suksi mažiau nei 25-30%, kartais dar net daugiau.
Kol kas tiek. Jei kažkas dar neaišku, sakyk, jei žinosiu ats, papasakosiu.
Papildyta:
QUOTE(Rūta.T @ 2008 01 29, 20:26)
Va va ... jei apie slapukus, tai čia apie mane. Senokai seku šią temą..... Skaitau , akis varvinu.... kankinu savo muilinę ..... rezultatų - didelis nulis
Jau pradėjau taupyt naujam fotikui, nežinau kokį pirksiu , bet pinigų nemažai juk reikės. dabar semiuosi proto iš jūsų temos
Gal kada nors ateity, ir man pavyks pagaut gerą kadrą
teoriją irgi pavartyk, tikrai neprošal paskaitinėti. Fotikas gražiai nefotografuoja, kaip ir bangi keptuvė nekepa skanių blynų.