Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Desiree @ 2008 01 30, 00:00)
va kiek slapukų išjudinau  smile.gif
Junkis drąsiau    4u.gif  4u.gif  4u.gif  Juolab, kai pagalbininkų matosi tikrai nestinga. Kartu bus smagiau. Mokintis

Ačiū 4u.gif
Tai dėl tų pagalbininkų ir noriu išmokti smile.gif Na, bandysiu pasiknisti po savo bandymus ir parodysiu ką nors, kad išgirsčiau kas ir kaip ne taip ax.gif
Atsakyti
Slapukai sukruto blush2.gif lotuliukas.gif
Na as jau kaip ir buvau prisijungusi, tiesa trumpam blush2.gif Tik, kad neturiu ko parodyti, neklauso fotoaparatas manes ir gana doh.gif Va ir siandien turejau galimybe drauge pafotografuoti, o parodyt nera ka geriausiu atveju nuotraukos tik i asmenini albuma tinkamos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bamboooocha @ 2008 01 29, 23:43)
Slapukai sukruto  blush2.gif  lotuliukas.gif
Na as jau kaip ir buvau prisijungusi, tiesa trumpam  blush2.gif  Tik, kad neturiu ko parodyti, neklauso fotoaparatas manes ir gana  doh.gif  Va ir siandien turejau galimybe drauge pafotografuoti, o parodyt nera ka geriausiu atveju nuotraukos tik i asmenini albuma tinkamos  doh.gif

nai nai nai, išjudinaaaaaaaaaaau. mestelk akmenėlį, tie, kam reikia susirenka tongue.gif

junkis dar kartelį 4u.gif Parodyk ką iš draugės fotosesijos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 30 sausio 2008 - 00:57
Oho, Rida slapuke bigsmile.gif
Junkis junkis, labai idomu butu matyti cia tavo darbus. Va gaila kad taip ir nepavyko pakartoti fainuoliu buldogiuku fotosesijos - jie kolkas geriausi mano darbai doh.gif blush2.gif

Bamboooocha (kad taip o raidziu nepamazinus) drasiau su drauges nuotraukytem is fotosesijos 4u.gif Jei po fotosesijos nuotraukos nelabai patinka, o pati nesupranti kas tiksliai negerai cia tikrai atsiras kas pades suprasti smile.gif.
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

Geriausia ka pavyko isspausti barako salygomis ir atsizvelgiant i drauges norus blush2.gif
Atsakyti
Sveikuciai biggrin.gif

pasivijau... Tiesa nuotrauku nedaug buvo - plepaliuku daugiau biggrin.gif

Pirmiausia is istrigusiu Purienos sokis, Sayonaros mergaites, Desiree nuotrauka 4u.gif Saunuoles, merginos.
Purienos soki ant sienos kabinciau - ne visos nuotraukos vienodai stiprios, bet as apakus bigsmile.gif
Sayonara - o tu saunuole - prisiminus tavo geriausia praeitu metu darba ir tai, kad dar tik sausis i pabaiga laukiu nesulaukiu vasaros bigsmile.gif Ir Aciu ta didelis mirksiukas.gif 4u.gif Sveikit wub.gif
Desiree, pirmiausia sveika sugrizus 4u.gif Griztu vis prie tavosios. Patinka. Tiek diskusiju cia sukeles stulpelis netrukdo. Be jo, is arciau, gal net labiau centruota butu tiesiog nuotrauka, kuria pabandytu nufotografuoti daugelis. Si gi - Tavo 4u.gif

Sutinku, kad californiagirl reiktu po truputi judet toliau. Puikiai valdai savo fotoaparata, susitvarkai su spalvom, sviesa - norim daugiau wub.gif 4u.gif O del to, kad temos pradzioje idetom nuotraukom cia ne vieta as nesutinku - pamatau ir vis prisimenu, kad Gusciau albume noriu tik tokiu graziu nuotrauku, na, kad pasakymu ''tik seimos albumui'' nebandyciau pateisinti paplaukusiu, nesutvarkytu spalvu ir siaip bet kokiu nuotrauku 4u.gif (tikiuosi supratai, ka norejau pasakyti ax.gif )

Del ND - man su interpretacijom sunku - prie techniuku as, skurdoka fantazija, del to nedalyvauju. Nors gal ir tai netikes pasiteisinimas... unsure.gif

Savaitgali turejau antraja ''fotosesija''... Tiesa sakant neisnaudojau progos 100%... Kviesiuos mazuosius modeliukus vel i svecius smile.gif

Tylus stebetojai, junkites 4u.gif
Atsakyti
labai visiems ačiū už palaikymą kūdroj.. ir už patarimus, kritiką, pagyrimus, pasiūlymus ir pan. nuo pirmos dienos, kai čia atsiradau.wink.gif 4u.gif
galiu vaidinti, kad nerūpi tas įvertinimas.. bet juk rūpi.. blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 01 29, 23:22)
bite_maja, kad kates nedresuojamos tai nieko nostabaus  cool.gif tongue.gif

oi, tu laaabai klysti. kates dar ir kaip galima išmokyti smile.gif tik reikia parodyt, kas yra gaujos vadas šeimoj. tik deja aš nesugebu jų įtikinti, kad aš stoviu ant aukščiausio hierarchijos laiptelio lotuliukas.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 01 30, 08:02)
labai visiems ačiū už palaikymą kūdroj.. ir už patarimus, kritiką, pagyrimus, pasiūlymus ir pan. nuo pirmos dienos, kai čia atsiradau.wink.gif 4u.gif
galiu vaidinti, kad nerūpi tas įvertinimas.. bet juk rūpi..  blush2.gif  biggrin.gif

tai dabar taip ir toliau tau reiks varyt mirksiukas.gif kartelę aukštai užsikėlei tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 01 30, 08:11)
tai dabar taip ir toliau tau reiks varyt  mirksiukas.gif kartelę aukštai užsikėlei  tongue.gif

negąsdink.. blink.gif doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bamboooocha @ 2008 01 30, 02:19)
Geriausia ka pavyko isspausti barako salygomis ir atsizvelgiant i drauges norus  blush2.gif

kad bandai - labai gerai. kad turėjai drąsos parodyti - kaup drąsą išklausyti ir kritikos (nemanau, kad tikėjaisi, jog visi pradės aikčiot "kaip gražu"). nekonstrūktivią kritiką praleisk ir nereaguok, o protingą, su patarimais - įsidėmėk.

apie spalvas ir techninę kokybę nekalbėsiu. ką turim, tuom ir fotografuojam. apie tai, kad blykstė į kaktą tik laikraščiams tinka irgi tonos prirašyta.... nežinau, kodėl draugė norėjo būti fotografuojama tokiu rakursu - iš viršaus? mano supratimu, ovalaus veido ir tiesios nosies žmonėms ne pats geriausias rakursas, nes dėl perspektyvos (kurią dar padaugino ir platus kampas) veidas atrodo dar ilgesnis (kakta platesnė, smakras siauresnis). poza irgi ne pati geriausia moteriai. dėl tos pačios perspektyvos pečiai atrodo platūs, kojos trumpos (dar ir dėl to, kad pariestos po savimi). draugė juk liekna - kam sėdėti susirietūs taip, kad ir pas anoreksikę ant pilvo "gelbėjimo ratai" išaugtų?

darom taip - veiksmas: tas pats barakas, ta pati draugė. susirenkam visas įmanomas stalines lempas. 2/3 lempų statome 45 laipsniu kamu nuo linijos tarp dviejų taškų - tavęs su aparatu ir draugės (paprasčiau - iš kad į draugę šviestų ne tiesisi, o iš šono). 1/3 lempų statome arba šalia savęs, arba iš kito šono, bet kad šviestų į draugę. idealu būtų, kad šviesa būtų veido lygyje arba dar aukščiau.
variantus ir jų rezultatą gali pamatyti čia: http://www.ephotozin...advice---Part-3 (schemoje juodas brūkšnys reiškia reflektorių - šviesą atspindintį baltą audėklą. gali pakeisti kita drauge, laikančia paklodę, bet tai tiktų galingiems šviesos šaltiniams, todėl toje vietoje statom stalines ar kitokias lempas)

pasiimam kokį madų žurnalą, kur yra profesionalų modelių nuotraukų. draugė bando atkartoti pozas, o tu fotografuoji. aparatą laikydama vertikaliai , statmeną (tą prasme jis turi būti lygegretus draugei, nes jei pavirs į priekį ar atgal - bus iškraipymai). fotografuoji pritūpusi, t.y. kad objektyvas būtų draugės liemens aukštyje. jei nori, kad kojos atrodytų ilgesnės, gali dar labiau pritūpti ir aparatą "atlošti" nuo draugės.

rytoj rodai, kas išėjo.

ir dar. tokiom spalvom (joda/balta) tik paryškinti arba maskuoti ką tinka.... na jei nori "paploninti" ką ar "pastorinti". jei tai nebuvo skirta šiam atvejui, tai reikia ir drabužių spalvą pagalvoti. ji turi skirtis nuo fono spalvos (šiuo atveju matyt nuo užuolaidų). tiesa, draugę reikia atitraukti nuo fono tolėliau, nebant norima parodyti užuolaidų grožį.

būtinai žiūrim tarpinį rezultatą kompe ir galvojam, ką taisyti.
viską, ką čia parašiau, galima nufotografuoti su normalenia muiline, kurioje galima išjungti blykstę. su telefonu (kad ir 5 Mp) kažin ar išeis. jie gal ne visai tam skirti.

tikiuosi nesupykai, nes aptariau tik techninę pusę ir tai stengiausi daryti atsargiai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 30 sausio 2008 - 09:09
QUOTE(californiagirl @ 2008 01 29, 01:45)
"Rytinis portretas" ISO 800, F1.8, 1/160s cia man paciai kiek kliuna fokusas atrodo i tolimesne akyte, galetu buti atvirksciai

aha. tikrai į tolimesniąją akytę. o šiaip tai visai geras portretukas mirksiukas.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 01 29, 02:06)
...Bet planuoju atspausdinti šią, tik neaišku kada. Kai turėsiu - parodysiu normalų variantą. Tiesa, per stiklą fotografuota, nenorėjau trukdyti ceremonijos su savo fotoaparato garsais ...

aha, šiek tiek virsta šonan; kuoliukas su virvele man nemaišo, bet kaip gražiai papuošta bažnyčia thumbup.gif man gražu!!!

QUOTE(Getter @ 2008 01 29, 03:26)
Ir portretukas 
Kas jame negerai? Ko trūksta?

žinai, pabandžiau nukirpt berniuką iš portreto. kirpau ties ta balta siena per vidurį ir apačioj beveik ties pažasčia, tai visai gerai atrodo. pabandyk, pamatysi kaip tavo portretas pagražės mirksiukas.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 01 29, 10:13)
oo.. sveikinu.. gal reikia prisiminti merginų pasiūlymą kooperuotis..
per kitą susitikimą atsinešiu leni riefenstahl albumą, galėsit pasižiūrėti, kad fokusas visai ne pagrindinis dalykas

aš vis dar mielai prisijungčiau mirksiukas.gif o Riefenstahl'io album1 būtinai atsinešk mirksiukas.gif

QUOTE(gus @ 2008 01 29, 10:45)
clap.gif  clap.gif koks geras antradienis

smagumėlis thumbup.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 01 29, 17:09)
O gal pabandom kokią užduotėlę susimąstyti, šalia namų darbų... Tarkim poezijos ar dainos interpretacija nuotraukomis? Beždíoniauju tikriausiai iš kūdros, bet taip patiko šio ketvirtadienio teminė.  Jei būtų daugiau nei vienas norintis, galima būtų bandyti. Hmm, pirma norinti pasirašo  4u.gif Kas dar?

galim bandyt. tik aš irgi manau, kad tokiai užduočiai skirkim daugiau laiko.
o kad ir kiti būtų laimingi, gal tikrai šiek tiek supaprastinkim mūsų eilinius ND? galim daryti paraleliai techninius ND, kurie truktų 2 savaites ir šalia meniškesnius. aš asmeniškai nors ir nesudalyvauju, bet dažnai bandau padaryti ND. čia irgi technikos kaskart pasimokau ir vis šį tą naujo atrandu mirksiukas.gif

QUOTE(gus @ 2008 01 29, 19:07)
Londonas is "Londono akies"

labai gražios spalvos, o ir vaizdelis gražus thumbup.gif tik šiek tiek tas tiklas dėmesį blaško verysad.gif

QUOTE(zuvialia @ 2008 01 29, 20:08)
aciu Desireei uz yznybima uodegon.metu prie sventiniu akimirku savaja,kuri deja,bet sventiskiausia...na ir kas,kad nespalvota.man ji kazkuo patinka.Tiesa irgi fotografuota is lauko per langa...  labai aukstas ISO..

oj, kiokia faina nuotrauka! su malonumu ir aš taip prie židinio su taure vyno padrybsočiau wink.gif beje, man neatrodo, kad merginai liūdna. man labiau panašu į tai, jog ji čia ką tik buvo dviese ir tas antrasis trumpam pasišalino, bet tuoj sugrįš...

QUOTE(sayonara @ 2008 01 29, 22:50)
viskas normaliai, manau.. nebūtų paleidę gi..
brrr.... slėpkit nuo vaikų vaistus.. doh.gif

Sayonara, o kas jums nutiko? Tauras vaistų kiba privalgė, a? blink.gif
beje, pažiūrėjau ir aš kūdroje. šaunuolė!!! ir serijai nuotraukas gerai parinkai wink.gif

Bamboooocha, kadangi Andriuska labai gražiai viską supasakojo, tai aš nesikartosiu. lauksim dabar naujo bandymo mirksiukas.gif

Rida_R, Rūta.T, junkitės drąsiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2008 01 30, 10:03)
Sayonara, o kas jums nutiko? Tauras vaistų kiba privalgė, a?  blink.gif
beje, pažiūrėjau ir aš kūdroje. šaunuolė!!! ir serijai nuotraukas gerai parinkai wink.gif

aha, truputį privalgė.. bet jau viskas gerai.. 4u.gif
Atsakyti