Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

ačiū už nuomones mano kitokiai svajonei 4u.gif kad ir pusei kadro smile.gif bet pažadu kita pusę, su šia puse greitai sulipdyti ir parodyti.

Pasiilgstu kai kurių dalyvių darbų.... Nebevardinsiu, nes sąrašiukas ilgas būtų... O gal taip priimsit asmeniškai šį pasakymą ir įdėsit ką nors biggrin.gif

O gal pabandom kokią užduotėlę susimąstyti, šalia namų darbų... Tarkim poezijos ar dainos interpretacija nuotraukomis? Beždíoniauju tikriausiai iš kūdros, bet taip patiko šio ketvirtadienio teminė. Jei būtų daugiau nei vienas norintis, galima būtų bandyti. Hmm, pirma norinti pasirašo 4u.gif Kas dar?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 29 sausio 2008 - 16:10
QUOTE(Sansara @ 2008 01 29, 16:08)
westa, jei reiks panoraminę su PS daryt.
eini File>Automate> Photomerge.
ten nurodai visas nuotraukas, kurios bus panoramoj ir spaudi ok smile.gif
viskas pasidaro ir gana neblogai  4u.gif

Pupeliuk,  aš nuo depresijos pabėgau į miestą su vaiku ir fotiku. oras iki pietų netrukdė. buvo sausa ir šaltoka. taip atsigavau iš antakalnio ribų išsirovus.  blush2.gif

dar didesnis ačiū smile.gif .. planuoju savaitgalį palėkt ten kur galbūt prireiks ir tokių žinių ..

žiūriu ne aš vienai man čia tokios nekokios nuotaikos .. saulės noriu.. šilumos noriu.. masažo kokio ... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 01 29, 16:49)
dedamos kelios nuotraukos (paprastai 6-7, jei neklystu). man rodos, nuotraukos viena kitą turi dengti 30 procentų. žodžiu, atsistoji vienoj vietoj ir su fotiku "sukies" kol padarai tiek, kiek nori. o po to su PS suklijuoji.

manau, kad tai priklauso nuo fotografuojamo objekto ir atstumo iki jo. jei objektas nutolęs ir neturi aiškios ir visiems žinomos geometrinės figūros (pvz. ilgas stačiakampio formos namas) tai gali fotografuoti ir iš vieno taško. bet jei jis arti ir išsidėstęs per visą būsimos nuotraukos ilgį - bus žiaurūs perspektyviniai iškraipymai. įsivaizduok, kad nori padaryti Rygos kareivinių (apie 300 metrų ilgio pastatas) panoramą. jei atsistosi per vidurį ir fotografuosi iš nelabai didelio atstumo, tai kareivinės bus ne stačiakampio, bet rombo formos, nes atstumas nuo tavęs iki pastato centro bus trumpas, o nuo tavęs iki kraštų - ilgas. čia kaip su bėgiais, kurie tolumoje sueina į tašką. kartais tai galima panaudoti kaip meninės išraiškos priemonę arba norint pabrėžti objekto dydį per perspektyvą.

na ir dar. panoramos geriau nefotografuoti auto arba kurio nors prioriteto funkcijoje. tik visiško manual. kitaip bus sunku sulyginti nuotraukų šviesumą, nes garantuotai iš 5 kadrų bent vienas skirsis pagal ekspoziciją ir kas nors (dangus, žemė, pastatas) atrodys kitokio šviesumo...

canono pridedamoje programinėje įrangoje yra labai gera programa, draugiška vartotojui ir daranti superinius rezultatus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 29 sausio 2008 - 16:12
desiree, aš jungiuos ...

andriuska, ir tau dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 29, 15:11)
desiree, aš jungiuos ...

tai puiku 4u.gif 4u.gif 4u.gif o gal dar kas prisijungs. Kiek laiko skiriam? Gal visą mėnesį? Vienaip ar kitaip. pradėsiu labiausiai patinkančios, arba mano nuotaikas atitinkančios poezijos o gal dainos paieškas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 29 sausio 2008 - 16:15
QUOTE(Desiree @ 2008 01 29, 16:15)
tai puiku  4u.gif  4u.gif  4u.gif  o gal dar kas prisijungs. Kiek laiko skiriam? Gal visą mėnesį? Vienaip ar kitaip. pradėsiu poezijos o gal dainos paieškas  smile.gif

tik reikėtų apibrėžti užduotį.. ar darom konkrečiai foto.. ar darom ND ..daina ir ją įliustruojanti foto.. ar bet kokią vieną foto išsirenkam ir ją apdainuojam

manau tikrai atsiras daugiau beprisijungsiančių
Atsakyti
Desiree, trubūt man taikai, kad nėr nuotraukų tongue.gif nefotografuoju pastaruoju metu visai verysad.gif va tik gimtadienį vienam fotografavau (tais kadrais (į j/b juostą fotografavau) beje labai džiaugiuosi, nes gavosi ne visai baliaus nuotraukos, jei kam bus įdomu, galiu linką į až atsiųsti, viešai tikrai nedėsiu) ir viskas.. nei Victoro pamokoms nedarau, tiesiog grįžtu namo, kol apibėgu visus tai ir sutemsta.. ryt žadėjau padaryt draugei ir jos dukrytei fotosesiją, abi nuostabaus grožio wub.gif manau leidmą čia kelti turėsiu, tai gal parodysiu ką..

Turėjau ir idėją ND, tačiau fotoaparatas be baterijos sad.gif tik ryt pasiimsiu, o į juostą nepataikysiu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 29, 15:17)
Desiree, trubūt man taikai, kad nėr nuotraukų tongue.gif nefotografuoju pastaruoju metu visai  verysad.gif va tik gimtadienį vienam fotografavau (tais kadrais (į j/b juostą fotografavau) beje labai džiaugiuosi, nes gavosi ne visai baliaus nuotraukos, jei kam bus įdomu, galiu linką į až atsiųsti, viešai tikrai nedėsiu) ir viskas.. nei Victoro pamokoms nedarau, tiesiog grįžtu namo, kol apibėgu visus tai ir sutemsta.. ryt žadėjau padaryt draugei ir jos dukrytei fotosesiją, abi nuostabaus grožio wub.gif manau leidmą čia kelti turėsiu, tai gal parodysiu ką..

Turėjau ir idėją ND, tačiau fotoaparatas be baterijos sad.gif tik ryt pasiimsiu, o į juostą nepataikysiu sad.gif

lauksim lauksim į až adresiuko. tikrai norisi pasižiūrėti. o ir rytdienos fotosesijos rezultatų lauksim.
Šiaip niekam netaikiau perdaug, tiesiog, norėjosi išsikaulyti nuotraukų, kad būtų į ką akis paganyti 4u.gif

Gaila dėl ND, bet gal bent jau pavėluotai įgyvendink idėją ir parodyk čia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 29 sausio 2008 - 16:26
desiree, pasijusiu nagla, kad tu mano foto irgi pasigedai. bet neturiu nieko. nes miegu su vaiku pietų miego, o tuo metu ir fotografuodavau savo idėjas blush2.gif
vat idėsiu savo vaiko nuotykius mieste šiandien lotuliukas.gif
kokybė nukritusi, pati jaučiu doh.gif nes vėl kit'ą užsidėjau ir vėl teko jaukinti, o ir praktikos trūkumas savo duoda. vėliau gal pavyks iš "kito kampo ieškojimo" prie katedros ką parodyt g.gif

user posted image

čia katedroj radom dar beatliejų.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 29, 15:16)
tik reikėtų apibrėžti užduotį.. ar darom konkrečiai foto.. ar darom ND ..daina ir ją įliustruojanti foto.. ar bet kokią vieną foto išsirenkam ir ją apdainuojam

gal tiesiog kiekvienas randa savo dūšiai artimą dainą ar poeziją ir pristato ją fotografija, ar koliažu ar kaip tik patinka.
Būtų per daug paprasta padaryti nuotrauką ir jai ieškoti tinkamos dainos...
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 01 29, 16:25)
gal tiesiog kiekvienas randa savo dūšiai artimą dainą ar poeziją ir pristato ją fotografija, ar koliažu ar kaip tik patinka.
Būtų per daug paprasta padaryti nuotrauką ir jai ieškoti tinkamos dainos...

nuėjau paanalizavau kūdros teminę.. dabar viskas aišku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 29 sausio 2008 - 16:26
QUOTE(westa @ 2008 01 29, 15:25)
nuėjau paanalizavau kūdros teminę.. dabar viskas aišku

hmm, nereali teminė, nerealiai man patinka... 4u.gif
Atsakyti