Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2008 01 29, 14:01)
Svedai tai vadina centrine Svedija (nes viskas auksciau Stokholmo jau siaure smile.gif ). Regionas Västragötaland - 100 km nuo Gioteborgo i siaure.
Gaila, kad siemet tu pusniu iki bambos nera ir panasu jau nebus sad.gif

as gyvenau Ostergotland regione. Vatterna daznai aplankydavau, gaila, kad tada nemokejau fotografuoti, nes tik buvau nusipirkes veidrodini, tai snipstas gaudavosi smile.gif
O siaip nuo Malmo iki Sundsvallo teko pakeliauti, dar net siek tiek auksciau, 70km i siaure nuo Sundsvallo. Super atsiminimai.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 01 29, 14:01)

Oj, o dabar labai idomu smile.gif Kuo daugiau skirtingu nuomoniu, tuo idomiau. Juk taip? Ar ne? Jeigu visi visada plotu katuciu butu idomiau? Gali neatsakyt. Niekada neatsakai smile.gif

Kaa? Nu nepyk, bet dabar tai jau visai nusišnekėjai.. Plotų katučių? prie ko čia? Lyg aš kažką sakiau apie tai, jog man neįdomi kitų žmonių nuomonė ir kad visos nuomonės turėtų būti tik teigiamos? Tiesiog nesupratau to tavo pasakymo " kai pasižiūri į nuotrauka, ji turi būti aiški" tongue.gif - juk tai menas, o menas turėtų būti interpretuojamas- tas ir yra įdomiausia, o žmones jame tas ir traukia, nes mes visi fotografiją, paveikslą, ar kas tai bebūtų matom kitaip..Galėjai man tiesiog daugiau paaiškint apie tą savo pasakymą..tai tiek..
P.s. gali neatsakyti lotuliukas.gif
Atsakyti
man tai patinka skirtingos nuomonės. Kuo jų daugiau, tuo geriau. ir šiaip gerai, kai nuomonės išsiskiria 4u.gif
Nors aš tai irgi nelabai gilinuosi į taisykles, man svarbu visuma. O kitavertus, norisi, kad nuotraukai nereikėtų komentarų kaip kad apie princą ir likimą už borto. Norisi, kad nuotrauka pati už save šnekėtų, plyšautų visa gerkle savo istoriją... To link ir einame..
Atsakyti
QUOTE(avytess @ 2008 01 29, 14:27)
Kaa? Nu nepyk, bet dabar tai jau visai nusišnekėjai.. Plotų katučių? prie ko čia? Lyg aš kažką sakiau apie tai, jog man neįdomi kitų žmonių nuomonė ir kad visos nuomonės turėtų būti tik teigiamos? Tiesiog nesupratau to tavo pasakymo " kai pasižiūri į nuotrauka, ji turi būti aiški" tongue.gif  - juk tai menas, o menas turėtų būti interpretuojamas- tas ir yra įdomiausia, o žmones jame tas ir traukia, nes mes visi fotografiją, paveikslą, ar kas tai bebūtų matom kitaip..Galėjai man tiesiog daugiau paaiškint apie tą savo pasakymą..tai tiek..
P.s. gali neatsakyti  lotuliukas.gif

Ner cia ko pykt. As daznai nusisneku, taigi man tai iprasta biggrin.gif
Siaip jeigu butum paklausus, ka as turejau omeny, as mielai buciau papasakojes apie ta savo pasakyma, nes jis, visu pirma, skambejo kitaip. Jeigu paskaitytum is naujo, manau ir aiskinti nereiketu. Nebent menininkai ir tai kas parasyta interpretuoja savaip tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 01 29, 14:41)
man tai patinka skirtingos nuomonės. Kuo jų daugiau, tuo geriau. ir šiaip gerai, kai nuomonės išsiskiria  4u.gif
Nors aš tai irgi nelabai gilinuosi į taisykles, man svarbu visuma. O kitavertus, norisi, kad nuotraukai nereikėtų komentarų kaip kad apie princą ir likimą už borto. Norisi, kad nuotrauka pati už save šnekėtų, plyšautų visa gerkle savo istoriją... To link ir einame..

QUOTE(sillwio @ 2008 01 29, 14:41)
Ner cia ko pykt. As daznai nusisneku, taigi man tai iprasta biggrin.gif
Siaip jeigu butum paklausus, ka as turejau omeny, as mielai buciau papasakojes apie ta savo pasakyma, nes jis, visu pirma, skambejo kitaip. Jeigu paskaitytum is naujo, manau ir aiskinti nereiketu. Nebent menininkai ir tai kas parasyta interpretuoja savaip  tongue.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
labadienis 4u.gif

turiu vieną klausimą.. kaip daromos panoraminės foto.. kiek pamenu Mindoozas turi patirties .. ar čia funkcija fotoaparate ar tiesiog pats bandau iš dviejų kadrų?

fotografijų nekomentuosiu.. į duskusijas nesivelsiu.. kažkiokia š.. nuotaika
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 29, 15:21)
labadienis  4u.gif

turiu vieną klausimą.. kaip daromos panoraminės foto.. kiek pamenu Mindoozas turi patirties .. ar čia funkcija fotoaparate ar tiesiog pats bandau iš dviejų kadrų?

fotografijų nekomentuosiu.. į duskusijas nesivelsiu.. kažkiokia š.. nuotaika

Daromos specialiu programu arba tam skirtos funkcijos photoshop'e pagalba.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 01 29, 15:28)
Daromos specialiu programu arba tam skirtos funkcijos photoshop'e pagalba.

tai kiek supratau iš kelių foto.. o fotografuojama iš vieno taško ar judant?

ačiū
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 29, 15:32)
tai kiek supratau iš kelių foto.. o fotografuojama iš vieno taško ar judant?

ačiū

dedamos kelios nuotraukos (paprastai 6-7, jei neklystu). man rodos, nuotraukos viena kitą turi dengti 30 procentų. žodžiu, atsistoji vienoj vietoj ir su fotiku "sukies" kol padarai tiek, kiek nori. o po to su PS suklijuoji.
Atsakyti
Labadienis smile.gif
Niūri šiandien diena... taip norėjau pasivaikščiot po miestą su fotoaparatu, bet kai išėjau iš darbo, jau reikėjo skubėt pasiimt vaiko, o per tokią darganą ir vaikščiot nesinori, fe..

Desiree, man labai patiko, dėl griuvimo jau visi pasisakė, tai nebesikartosiu, o nuotrauka man lbai įdomi, ir kaip kažkas pasakė, kad bet to stulpo, būtų tiesiog elementari vestuvių nuotrauka, dabar gi ji jau kažką pasakoja, apie pasilikusius už borto lotuliukas.gif

California, na man pirmoji iš šlapios serijos labiau.. šiai kažko trūksta.. o iš tų dviejų man pirmoji patiko - graži, tvarkinga, gražios spalvos, fokusas į kitą kytę nelabai kliūna.. antroji mano skoniu irgi gan paprasta, ir tas kreivumas man šį kartą nelabai, na bet mielas šeimyninis kadras 4u.gif

Westa, dėl panoramų - fotografuoji tais pačiais nustatymais taip, kad tiesiog kadrai persiklotų nedidele dalimi, PS gan neblogai sudėlioja, net jei yra ir neidealiai atitaikyti aukščiai, taigi galima ir nebūtinai nuo štatyvo fotografuot. Fotografuoti reikia vertikalius kadrus, nes jei darysi horizontalius, bus ilga ir labai siaura juosta..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 29 sausio 2008 - 15:52
ačiū Bitute, Pupeliuk wub.gif ..
Atsakyti
westa, jei reiks panoraminę su PS daryt.
eini File>Automate> Photomerge.
ten nurodai visas nuotraukas, kurios bus panoramoj ir spaudi ok smile.gif
viskas pasidaro ir gana neblogai 4u.gif

Pupeliuk, aš nuo depresijos pabėgau į miestą su vaiku ir fotiku. oras iki pietų netrukdė. buvo sausa ir šaltoka. taip atsigavau iš antakalnio ribų išsirovus. blush2.gif
Atsakyti