na o as kadangi daugiausia valgau kalakutiena/vistiena tai isvirus mesytei i sultini dedu perlines kruopas, pupeliu bei raugintu/marinuotu agurku, siek tiek morku sutarkuotu per burokine tarka svieste pakepinuntu ir verdu... na man tai 1 is megstamiausiu sriubyciu
o man toks klausimiukas iskilo Ar butinai perlines kruopytes reikia uzsimerkti is vakaro? Taip uzsimaniau siandien issivirti agurkienes, bet kruopos tai nemerktos
QUOTE(vivuxs @ 2009 02 12, 15:24)
o man toks klausimiukas iskilo Ar butinai perlines kruopytes reikia uzsimerkti is vakaro? Taip uzsimaniau siandien issivirti agurkienes, bet kruopos tai nemerktos
as naudoju smulkintas perlines kruopas ir niekad nemerkiu, nes jos ir taip labai greit isverda
QUOTE(vivuxs @ 2009 02 12, 15:24)
o man toks klausimiukas iskilo Ar butinai perlines kruopytes reikia uzsimerkti is vakaro? Taip uzsimaniau siandien issivirti agurkienes, bet kruopos tai nemerktos
Aš taip pat niekada nemerkiu perlinių kruopų iš anksto, tik prieš virimą nupilu verdančiu vandeniu, taip nuplaunu o kai tingiu, iš vis šaltu vandeniu nulieju keletą kartų
Labai skanu kai verdi su jautiena, tai va tada dedam perliniu kruopu,2 kubelius,sutarkuota morka,kubeliais raugintus agurkus(nedekit marinuotu neskanu), bulves kubeliais. Tik aisku viska deti kai kruopos bus minkstokos,jei turit ipilkit agurku rasalo,arba biski citrinu rugsties ar citrinos, turi buti rugstoka ir tirstoka.
QUOTE(Čika @ 2005 04 06, 00:43)
Pasakysiu jums vieną dalyką. Vienoj kavinėj, kur siaubingai skanią agurkinę verda, į ją pila apie 0.5-1 stiklinės tų pačiu marinuotų agurkų skysčio Net nepatikėjau, bet namie taip bandžiau išsivirt, tai išsiviriau pačią skaniausią sriubą, kokią tik kada pavyko išsivirt Aš darau taip: verdu perlines kruopas, metu 2 kubelius, bulves, pakepinu tarkuotas morkas, truputi svogūno, skiltelę išspausto česnako (del aromato). Viską metu į puodą, tada kubeliais pjaustytus agurkus (ne takuotus), marinatą iš stiklainio ir papildomų prieskonių. Būtinai šaukštelį cukraus, tai gaunasi tokia saldžiarūgštė ir raudonos paprikos miltelių negailiu Tai skonis... neišpasakytas, o ir aromatas viliojantis...
Labai ačiū receptą , labai skani sriuba .
QUOTE(pupute @ 2009 04 07, 11:44)
ziauriai uzsimaniau agurkines sriubkes ka jus manot - lekiau iki pardes, nusipirkau agurku, bulviu ir daba ziuriu, kad perliniu mazai like labai jau antra karta tai nepedysiu kiek pamenu vaikystej tai agurkine su ryziais valgydavom, jus taip neverdat?
as ne, visad su perlinem
QUOTE(pupute @ 2009 04 08, 14:12)
niu ka pabandziau ir daugiau jau niekad nebandysiu viriau su ryziais, bet man tie agurkai nesuminkstejo, jauciu su jais kazkas ne taip.. teko apie valanda agurkus virt bet seip tai skanu vis tiek
as visad pakepinu agurkus ir tik po to dedu i sriubyte virti
As tai uzverdu ismirkytas perlines kruopas, bulviu, morku ir agurkeliu griezinelius (dedu marinuotus agurkelius, ne raugintus, tada jie tikrai minksti buna), tada pakepinu mazais gabaleliais pjaustyta mesyte su svogunais ir supilu i verdanti puoda, gausiai prieskoniu, ir butinai astraus astruteliausio pomidoru padazo nepagailiu. Ir viska gerai gerai isverdu. Ech, seile nutyso berasant...
[quote=Nerytė,2009 04 08, 15:22]
as visad pakepinu agurkus ir tik po to dedu i sriubyte virti
[/quote
Ryt bandysiu pakepint,niekada taip nesu dariusi
as visad pakepinu agurkus ir tik po to dedu i sriubyte virti
[/quote
Ryt bandysiu pakepint,niekada taip nesu dariusi