Man tai sriuba su kubeliais visai nepatinka
Jei su darzovem, tai verdu jautienos sultini (turiu magiska daika greitpuodi, tai sultinys jautienos viria apie 50min). Sultini verdu iskart su visais prieskoniais (lauro lapai, juodi pipirai zirneliais, salieru saknys, druska).
Buljonui isvirus, dedu perlines kruopas (smulkintas), viriu 10min, po to imetu supjaustytas kubeliais bulves, tarkuotas morkas, supjaustytus svogunus. Viska viriu, kol isverda bulves, tada dedu kubeliais supjaustytus agurkus (marinuotus), pomidoru pastos ir cukraus pagal skoni. Isjungiu ugni, uzdengiu dangti ir palieku sususti.
Man tokia agurkine pati paciausia
šiandien viriau agurkinę. Šiek tiek konsultavausi su mama, šiek tiek skaičiau čia, bet gavosi l. skanu. Perlines kruopas užmerkiau iš vakaro. į užvirusį vandenį sumečiau kruopas, bulves, pakepinau svoguniukus, morkytes, sudėjau į sriubyę. viriau su sultinio kubeliais. Agurkus ( marinuotus, bet naminius) supjausčiau kubeliais ir patroškinau atskirame puode, kol virė visa kita. Prieš pabaigą sumečiau agurkus į sriubytę ir viskas - dar visokių prieskoniukų - čia pagal kiekvieno skonį. Na visi valgė ir gyrė
O man skaniausia agurkine tik su ryziais .As i verdanti vandeni sudedu pjaustytas bulvytes,paverdu apie 5-10min,po to sudedu pakepintas svieste tarkuotas morkas ir pjaustyta svoguna.Prieskoniu.Imetu sauja ryziu.As raugintus agurkus supjaustau kubeliais ir paverdu atskirai,ir dedu sriubai baigiant virt tik agurkus,be skyscio.Jei reik astrumo tada ipilu ir to skyscio.
Pristatysiu ir aš savo agurkinę... Dabar kaip tik puode baiginėja virti
Sumetu į puodą pamirkytas perlines kruopas, paveru kol jos verda: PAkepinu svogūniuką, skiltelę česnako, morką didelę tarkuotą su burokine tarka. Kai šiek tiek apkepa - supilu kūbeliais supjaustytus agurkus (dažniausia būna tie, kurie pastovi atidaryti ir kažkaip greit nesuvalgom (ypač jei iš tėvų parvežtas trilitriakas marinuotų). dar užpilu šiek tiek to marinato, bet labai nadaug, ir patroškinu šiek tiek viską keptuvėje. Kol troškinas ant lėtos ugnies, sumetu į puodą kokias 3 vidutinio dydžio bulves supjaustytas nedideliais kubeliais. Supilu keptuvės turinį į puodą, įmetu kokios vegetos, arba sultinio (ko turiu po ranga), šiek tiek ciberžolės, kad spalvytė graži būtų, prieskonių kokie šauna į galvą ir šaukšta pomidorų pastos. DAr paverdu kokį gerą pusvalandį. Skaniausia ji man tokia kai bulvytės ir kruopos patižę... Ir aišku su grietine
(o mėsos nededu, nes vyriškis "tipo" vegetaras, o ir skaniau man be jos )
Įmetu nuotraukikę kaip ji atrodo
Sumetu į puodą pamirkytas perlines kruopas, paveru kol jos verda: PAkepinu svogūniuką, skiltelę česnako, morką didelę tarkuotą su burokine tarka. Kai šiek tiek apkepa - supilu kūbeliais supjaustytus agurkus (dažniausia būna tie, kurie pastovi atidaryti ir kažkaip greit nesuvalgom (ypač jei iš tėvų parvežtas trilitriakas marinuotų). dar užpilu šiek tiek to marinato, bet labai nadaug, ir patroškinu šiek tiek viską keptuvėje. Kol troškinas ant lėtos ugnies, sumetu į puodą kokias 3 vidutinio dydžio bulves supjaustytas nedideliais kubeliais. Supilu keptuvės turinį į puodą, įmetu kokios vegetos, arba sultinio (ko turiu po ranga), šiek tiek ciberžolės, kad spalvytė graži būtų, prieskonių kokie šauna į galvą ir šaukšta pomidorų pastos. DAr paverdu kokį gerą pusvalandį. Skaniausia ji man tokia kai bulvytės ir kruopos patižę... Ir aišku su grietine
(o mėsos nededu, nes vyriškis "tipo" vegetaras, o ir skaniau man be jos )
Įmetu nuotraukikę kaip ji atrodo
Mano receptas dar paprastesnis:
Nusiperki "Kėdainių fabriko" "Raugintų agurkų sriuba" sloikiuką, atskiedi 800 ml vandens, paverdi ir už 5 min valgai. Laaaabai skanu..
Nusiperki "Kėdainių fabriko" "Raugintų agurkų sriuba" sloikiuką, atskiedi 800 ml vandens, paverdi ir už 5 min valgai. Laaaabai skanu..
QUOTE(Frosted @ 2005 12 16, 12:09)
Man tai sriuba su kubeliais visai nepatinka
Jei su darzovem, tai verdu jautienos sultini (turiu magiska daika greitpuodi, tai sultinys jautienos viria apie 50min). Sultini verdu iskart su visais prieskoniais (lauro lapai, juodi pipirai zirneliais, salieru saknys, druska).
Buljonui isvirus, dedu perlines kruopas (smulkintas), viriu 10min, po to imetu supjaustytas kubeliais bulves, tarkuotas morkas, supjaustytus svogunus. Viska viriu, kol isverda bulves, tada dedu kubeliais supjaustytus agurkus (marinuotus), pomidoru pastos ir cukraus pagal skoni. Isjungiu ugni, uzdengiu dangti ir palieku sususti.
Man tokia agurkine pati paciausia
Jei su darzovem, tai verdu jautienos sultini (turiu magiska daika greitpuodi, tai sultinys jautienos viria apie 50min). Sultini verdu iskart su visais prieskoniais (lauro lapai, juodi pipirai zirneliais, salieru saknys, druska).
Buljonui isvirus, dedu perlines kruopas (smulkintas), viriu 10min, po to imetu supjaustytas kubeliais bulves, tarkuotas morkas, supjaustytus svogunus. Viska viriu, kol isverda bulves, tada dedu kubeliais supjaustytus agurkus (marinuotus), pomidoru pastos ir cukraus pagal skoni. Isjungiu ugni, uzdengiu dangti ir palieku sususti.
Man tokia agurkine pati paciausia
O kaip virti tik mėsą ar su kaulu (kokios vietos mėsa su kaulu turi būti , niekada neviriau pati sultinio dėl to ir iškyl tokie kvailoki klausimai ) ir po to nulupti mėsytę?
Nes kiek žinau sultinį verda su kaulu, ar čia nebūtina taip?
Ir jeigu ne greitpuodį, tai kiek maždaug tas sultinys virtų?
QUOTE(kriziukė @ 2006 02 26, 15:21)
Mano receptas dar paprastesnis:
Nusiperki "Kėdainių fabriko" "Raugintų agurkų sriuba" sloikiuką, atskiedi 800 ml vandens, paverdi ir už 5 min valgai. Laaaabai skanu..
Nusiperki "Kėdainių fabriko" "Raugintų agurkų sriuba" sloikiuką, atskiedi 800 ml vandens, paverdi ir už 5 min valgai. Laaaabai skanu..
mano receptas irgi toks pat ta sriubyte man pati skaniausia
O merginos
as galvojau galvojau, mazu galima ir su zaliais agurkais?
gal ir esu girdejusi
o jus gal darote/
as galvojau galvojau, mazu galima ir su zaliais agurkais?
gal ir esu girdejusi
o jus gal darote/
Meksikietiška sriuba
4-5 dideli svogūnai supjaustomi pusžiedžiais
4-5 rauginti agurkėliai(perpjaunam išilgai, o paskui irgi pusžiadžiais)
200 g virtos jautienos arba karštai rūkytos jautienos
kubelis buliono
Svogūną pakepinam aliejuje. Ant pakeptų svogūnų užpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti. Įpilti viską į verdantį vandenį, įdėti kubelį buliono, supjaustytus agurkus ir mėsą supjaustytą juostelėm. Virti iki kol agurkai suminkštės.
4-5 dideli svogūnai supjaustomi pusžiedžiais
4-5 rauginti agurkėliai(perpjaunam išilgai, o paskui irgi pusžiadžiais)
200 g virtos jautienos arba karštai rūkytos jautienos
kubelis buliono
Svogūną pakepinam aliejuje. Ant pakeptų svogūnų užpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti. Įpilti viską į verdantį vandenį, įdėti kubelį buliono, supjaustytus agurkus ir mėsą supjaustytą juostelėm. Virti iki kol agurkai suminkštės.
QUOTE(Lekker Kontje @ 2006 06 25, 21:27)
O merginos
as galvojau galvojau, mazu galima ir su zaliais agurkais?
gal ir esu girdejusi
o jus gal darote/
as galvojau galvojau, mazu galima ir su zaliais agurkais?
gal ir esu girdejusi
o jus gal darote/
Nu jau su žaliais agurkais tai manau šaltibarščiai gali būt , kažkaip agurkinės su žaliais agurkais nepraktikuoju.
P.S agurkinei sriubai geriausia tinka rauginti agurkai, be acto ten jokio. Ir troškinat agurkus, jų sūrymą skiesti su vandeniu, ne taip sūru būna.
kazkaip netycia sekancia diena po uzklausimo forume. maciau beatos kulinarine laida ir ana dare butent is zaliu agurku sriuba su vilija blinkeviciute
ot tai manau garduemlis butu
bet recepto nevisiskai atsimenu
neuzsirasiau iskart ir isgaravo puse
ot tai manau garduemlis butu
bet recepto nevisiskai atsimenu
neuzsirasiau iskart ir isgaravo puse
QUOTE(Lekker Kontje @ 2006 07 17, 23:37)
kazkaip netycia sekancia diena po uzklausimo forume. maciau beatos kulinarine laida ir ana dare butent is zaliu agurku sriuba su vilija blinkeviciute
ot tai manau garduemlis butu
bet recepto nevisiskai atsimenu
neuzsirasiau iskart ir isgaravo puse
ot tai manau garduemlis butu
bet recepto nevisiskai atsimenu
neuzsirasiau iskart ir isgaravo puse
įlįsk į LRT laidų archyvą - ten turėtų būti