Aš agurkinę verdu būtinai iš kiaulienos šonkaulių, kuo daugiau - tuo skaniau, ir būtinai su perlinėm kruopom. Aišku dar reikia ir bulvių, morkų (pjaustau griežinėliais, taip skaniau), smulkiai pjaustyto ir apkepinto svogūniuko, lauro lapų ir druskytės su juodais pipiriukais. Man visuomet gaunasi tokia tiršta Išvirus ir išpilsčius į lėkštes, agurkinę pagardinu kupinu šaukšteliu grietinės, o sau į lėkštę būtinai įmetu šviežios petražolės šakelę. GARDUMĖLIS
Sriubytę tinka valgyti su juoda duonyte, aptepta garstyčiomis.
Sriubytę tinka valgyti su juoda duonyte, aptepta garstyčiomis.
QUOTE(Rami_Ledi @ 2012 03 07, 17:22)
o aš agurkinę verdu tik su ryžiais - nemėgstu perlinių kruopų.
bet cia jau nebe ta tikroji agurkine
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 03 29, 01:03)
Aš agurkinę verdu būtinai iš kiaulienos šonkaulių, kuo daugiau - tuo skaniau, ir būtinai su perlinėm kruopom. Aišku dar reikia ir bulvių, morkų (pjaustau griežinėliais, taip skaniau), smulkiai pjaustyto ir apkepinto svogūniuko, lauro lapų ir druskytės su juodais pipiriukais. Man visuomet gaunasi tokia tiršta Išvirus ir išpilsčius į lėkštes, agurkinę pagardinu kupinu šaukšteliu grietinės, o sau į lėkštę būtinai įmetu šviežios petražolės šakelę. GARDUMĖLIS
Sriubytę tinka valgyti su juoda duonyte, aptepta garstyčiomis.
Sriubytę tinka valgyti su juoda duonyte, aptepta garstyčiomis.
Patvirtinu su kiaulienos sonkauliukais sriuba isties labai skani gaunasi
QUOTE(*Selma* @ 2009 11 11, 23:31)
O aš vietoj perlinių kruopų dedu miežinės, man kažkaip skaniau.. O sultinį nuverdu iš kokių kauliukų ar vištienos.
Kai pabandžiau su miežinėm, kitaip jau ir nebeverdu, tikras atradimas. Sriuba nr. 1 pas mus
Vyras užsiprašė šiandienai ... na ką, gaminsim
tam reikalui turiu vištienos kulšelių sultiniui, poro ( svogūno nevalgom), o perlinės kruopos ti kdabar pamerktos kaži kiek laiko jas virti nemirkytas? turbūt kokį pusvalandį vienas + 30 min. su kitomis daržovėmis ?
tam reikalui turiu vištienos kulšelių sultiniui, poro ( svogūno nevalgom), o perlinės kruopos ti kdabar pamerktos kaži kiek laiko jas virti nemirkytas? turbūt kokį pusvalandį vienas + 30 min. su kitomis daržovėmis ?
As agurkine verdu irgi iprastai, su perlinem kruopom, bulvem, pakepintom Morkom, svogunais ir salieru. Tik agurkus pamaisau, dedu ir marinuotu ir raugintu. Bet vinis sioj sriuboj pas mus vistienos rukyti skrandukai. Del vaiku juos smulkinu, anksciau dedavau "cielus". Nu nerealus skonis su jais. Isvirus butinai dedu grietines ir smulkintu petrazoliu. Pati megiamiausia pas mus si sriuba!
QUOTE(Šiurpė @ 2012 09 18, 08:46)
Kai pabandžiau su miežinėm, kitaip jau ir nebeverdu, tikras atradimas. Sriuba nr. 1 pas mus
man ir su miezinem skaniausia
QUOTE(Song @ 2005 04 17, 00:01)
Papasakosiu savo recepta, kurio ismoke vireja vienos ligonines virtuvej per dietologijos rezidentura
Skirtinguose puoduose verdamos perlines kruopos ir smulkiai pjaustyti rauginti agurkai (kaip kazkas minejo, geriausia naminiai, turginiai, is bedos-maximiniai). I agurkus ipilti vandens, kad vos semtu ir virti ant mazos ugneles kokias 20-30 min.
Keptuveje pakepti burokine tarka tarkuotas morkas ir smulkinta svoguna, as dar idedu vegetos.
Dideliame puode uzvirinti vandeni su smulkintomis bulvemis, pagal skoni ideti jautienos sultinio kubelius, ir supilti: isvirtas perlines kruopas, raugintus agurkus su visu skysciu, kepintas morkas ir svogunus. Virti kokias 20 min., as verdu ragaudama, is akies
Skanaus.
Skirtinguose puoduose verdamos perlines kruopos ir smulkiai pjaustyti rauginti agurkai (kaip kazkas minejo, geriausia naminiai, turginiai, is bedos-maximiniai). I agurkus ipilti vandens, kad vos semtu ir virti ant mazos ugneles kokias 20-30 min.
Keptuveje pakepti burokine tarka tarkuotas morkas ir smulkinta svoguna, as dar idedu vegetos.
Dideliame puode uzvirinti vandeni su smulkintomis bulvemis, pagal skoni ideti jautienos sultinio kubelius, ir supilti: isvirtas perlines kruopas, raugintus agurkus su visu skysciu, kepintas morkas ir svogunus. Virti kokias 20 min., as verdu ragaudama, is akies
Skanaus.
TIKRAI TAIP. Šis virimo būdas yra teisingas. Ir sriuba vadinasi "agurkų sriuba su kruopomis", nes agurkų sriubų asortimentą sudaro, ne tik ši, bet ir "agurkų sriuba", "naminė agurkų sriuba" (tai skirtingos sriubos). Taigi, agurkų sriuba su kruopomis gali būti verdama su perlinėmis kruopomis arba ryžiais (tas, kas sakė, kad sriuba su ryžiais yra netikra, tas melavo ) Man labiau patinka su ryžiais, o verdama ji taip: į verdantį sultinį dedamos kubeliais pjaustytos bulvės, po to dedami nuplauti ryžiai. Užvirus dedamos pakepintos prieskoninės daržovės, t.y. svogūnai ir morkos. Po to dedami ŠUTINTI rauginti agurkai. Galima įpilti VIRINTO agurkų rasalo. Jei sriuba verdama su perlinėmis kruopomis, jos išverdamos atskirai ir į sriubą įdedamos paskiausiai -baigiant virti. Tas agurkų virimas "mažame" vandenyje vadinamas šutinimu. Nuo troškinimo šutinimas skiriasi tuo, kad prieš troškinimą produktai yra apkepinami. Prie agurkinių sriubų tinka patiekti inkstus (kažkas temos pradžioje buvo minėjęs, kad verda sriubą su inkstais). Nereikėtų sriubos virti inkstų virale. Ir aplamai, subproduktų kuo mažiau vartoti.