Siandien pietavau Chili ir valgiau agurkinę sriubą. Labai patiko. Norėčiau ir namie pasigaminti, bet nemoku. Nežinau, mama niekad negamindavo, tai ir neišmokau. Esu įsitikinusi, kad tai tikrai populiari sriuba ir daug kas žinote gerų receptų.
Būtų smagu, jei pasidalintumėte patritimi. Ačiū
Aš asmeniškai nemėgstu jos , bet paprašiau kad mama pasakytų receptą.
Nugi sako kad pirma reik išvirti atskirai inkstukus, juos supjaustyti.
Po to pavirti kruopytes nors kiti deda ryžiu, po to dėti bulves, baigiant virti bulvėm reikia sudėti supjaustytus arba sutarkuotus barštine tarka raugintus ar marinuotus agurkus, sudeti inkstukus ir pavirti dar kelias minutes, paskaninti grietine. nepamiršti prieskonių, druskos.
Mano mama linki skanaus.
Nugi sako kad pirma reik išvirti atskirai inkstukus, juos supjaustyti.
Po to pavirti kruopytes nors kiti deda ryžiu, po to dėti bulves, baigiant virti bulvėm reikia sudėti supjaustytus arba sutarkuotus barštine tarka raugintus ar marinuotus agurkus, sudeti inkstukus ir pavirti dar kelias minutes, paskaninti grietine. nepamiršti prieskonių, druskos.
Mano mama linki skanaus.
As tai labai paprastai gaminu (tik toki recepta man mama pasakius): i verdanti vandeni idedu kubeli buljono, tarkuota morka ir sutarkuota rauginta agurka, nemazai krapu, ipilu kruopyciu(kartais) ir po 10 min. sudedu smulkiai pjaustytas bulves. Dar 10 min. paverdu (kol bulves isverda) ir viskas. Nieko sudetingesnio negaminu, bet butu idomu suzinot ir kitokiu receptu...
Imi kubeli, dedi i vandeni. Tada dar dedi: perlines kruopas, truputi jas paverdi, tada krauni bulvytes, per burokine tarka sutarkuota morka, paverdi. Kai viskas jau beveik isvire, sudedi raugintus (skaniau nei marinuotus) akurkus, kuriuos tiesiog supjaustai kubeliais. Uzvirina, paragauji. jei mazai prieskoniu-idedi ko nors pagal skoni.
Ai, dar neblogai truputis krapu.
Skanaus!
Ai, dar neblogai truputis krapu.
Skanaus!
Na, ir as labai panasiai verdu agurkine sriuba: pirmiausiai i nedideli kieki verdancio vandens suberiu perlines kruopas, pries tai per nakti jas pamirkiusi. Paverdu, ipilu dar vandens. Kai jis uzverda, idedu sultinio kubelius, griezineliais pjaustyta morkas ir pupeles (jas taip pat is vakaro pamerkiu). Mazdaug koki gera pusvalandi paverdu ir suberiu bulves ir supjaustytus raugintus agurkus. Verdu tol, kol isverda bulves Ir viskas. Man tai labai skani agurkine sriuba
Pasakysiu jums vieną dalyką. Vienoj kavinėj, kur siaubingai skanią agurkinę verda, į ją pila apie 0.5-1 stiklinės tų pačiu marinuotų agurkų skysčio Net nepatikėjau, bet namie taip bandžiau išsivirt, tai išsiviriau pačią skaniausią sriubą, kokią tik kada pavyko išsivirt Aš darau taip: verdu perlines kruopas, metu 2 kubelius, bulves, pakepinu tarkuotas morkas, truputi svogūno, skiltelę išspausto česnako (del aromato). Viską metu į puodą, tada kubeliais pjaustytus agurkus (ne takuotus), marinatą iš stiklainio ir papildomų prieskonių. Būtinai šaukštelį cukraus, tai gaunasi tokia saldžiarūgštė ir raudonos paprikos miltelių negailiu Tai skonis... neišpasakytas, o ir aromatas viliojantis...
QUOTE(dark @ 2005 03 31, 18:01)
Imi kubeli, dedi i vandeni. Tada dar dedi: perlines kruopas, truputi jas paverdi, tada krauni bulvytes, per burokine tarka sutarkuota morka, paverdi. Kai viskas jau beveik isvire, sudedi raugintus (skaniau nei marinuotus) akurkus, kuriuos tiesiog supjaustai kubeliais. Uzvirina, paragauji. jei mazai prieskoniu-idedi ko nors pagal skoni.
Ai, dar neblogai truputis krapu.
Skanaus!
Ai, dar neblogai truputis krapu.
Skanaus!
as irgi taip pat darau, tik agurkai butinai turi buti rauginti - geriausia is kaimo arba turgaus
skaniausia ji antra diena arba po poros valandu nuo virimo. ie aisku su grietine
Papasakosiu savo recepta, kurio ismoke vireja vienos ligonines virtuvej per dietologijos rezidentura
Skirtinguose puoduose verdamos perlines kruopos ir smulkiai pjaustyti rauginti agurkai (kaip kazkas minejo, geriausia naminiai, turginiai, is bedos-maximiniai). I agurkus ipilti vandens, kad vos semtu ir virti ant mazos ugneles kokias 20-30 min.
Keptuveje pakepti burokine tarka tarkuotas morkas ir smulkinta svoguna, as dar idedu vegetos.
Dideliame puode uzvirinti vandeni su smulkintomis bulvemis, pagal skoni ideti jautienos sultinio kubelius, ir supilti: isvirtas perlines kruopas, raugintus agurkus su visu skysciu, kepintas morkas ir svogunus. Virti kokias 20 min., as verdu ragaudama, is akies
Skanaus.
Skirtinguose puoduose verdamos perlines kruopos ir smulkiai pjaustyti rauginti agurkai (kaip kazkas minejo, geriausia naminiai, turginiai, is bedos-maximiniai). I agurkus ipilti vandens, kad vos semtu ir virti ant mazos ugneles kokias 20-30 min.
Keptuveje pakepti burokine tarka tarkuotas morkas ir smulkinta svoguna, as dar idedu vegetos.
Dideliame puode uzvirinti vandeni su smulkintomis bulvemis, pagal skoni ideti jautienos sultinio kubelius, ir supilti: isvirtas perlines kruopas, raugintus agurkus su visu skysciu, kepintas morkas ir svogunus. Virti kokias 20 min., as verdu ragaudama, is akies
Skanaus.
Agurkine yra pati skaniausia sriuba esu megeja pasisukineti virtuvej, bet sio recepto ismoke mano drauge ir nuo to karto mano seima labai pamego sia sriuba. Pirmiausia uzvirinu vandeni, tuomet beriu perlines kruopas ir kartias dar siektiek ryziu , kol verda kruopikes pasikepinu burokine tarka sutarkuotas morkikes ir smulkiai pjaustyta svoguniuka. I puoda imetu kubeli bulijono, suverciu morkas ir galiausiai pjaustytus raugintus agurkus ir kokia bulve. Gaunasi tokia tirsta ir labai jau skani sriuba
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 15, 23:24)
Tai vienos sako, tinka rauginti marinuoti agurkai, kitos, kad netinka...Tai vis delto?
Tinka ir tokie, ir tokie, tik pati turi pabandyti issivirti, kad zinotum su kokiais tau sriuba skanesne As viriau su marinuotais, tik neapsiziurejus astriai marinuotus agurkus nusipirkau, tai ir pati sriuba buvo laabai astri - pavalgius reikejo "uzsigesinti"