QUOTE(*Saulyte @ 2005 04 18, 10:17)
aš tei taip verdu agurkinę : šaltam vandenyj iš vakaro užmerkiu perlines kruopas. Ryte gerai jas išplaunu. Tada verdu sultinį iš jautienos (galima naudot ir "Magi" sultinio kubelį, tada nereiks mėsos). Kad mėsa greičiau išvirtų aš ją supjaustau plonom lazdelėm ir apkepinu įkaitintoje keptuvėje, sudedu į verdantį vandenį mėsą ir suberiu kruopas (putas nugraibau). Kol verda mėsa ir kruopos aš nuskutu morką, nulupu svogūną, juos susmulkinu (kubeliais arba šiaudeliais, morką sutarkuoju) ir pakepinu su nedideliu kiekiu aliejaus (galima sviestu). Raugintą agurką nulupu, išimu sėklas, supjaustau smulkiais kubeliais arba juostelėm ir neilgai patroškinu juos jų pačių sūryme. Nulupu bulvių ir supjaustau stambesniais kubeliais ar lazdelėm. Kai kruopos ir mėsytė jau beveik suminkštėjo, sudedu pjaustytas bulves ir pakepintas daržoves, pasūdau, pipiriukų įberiu, baziliko šakelę, petražolės šaknies imetu. 15-10 min. iki virimo pabaigos sudedu patroškintus agurkus, paverdu, ragauju ir pridedu dar trūkstamų prieskonių skoniui išgauti. Kai baigia virti, išjungiu ugnį, barstau žalumynais (smulkinti krapai ir petražolės), uždengiu ir leidžiu sriubytei 5-10 min. pailsėti. Skanaus.....
P.S sriubytė gaunas jau ir su mėsyte, nereik paskui pjaustyt mėsos. O kas mėgsta pomidorų padažą ir aštresnę sriubytę, tai troškinant agurkus idedu pomidorų pastos ir kokių nors aštresnių pipiriukų ar prieskonių, ir gaunas aštresnė. Tai tiek.
P.S sriubytė gaunas jau ir su mėsyte, nereik paskui pjaustyt mėsos. O kas mėgsta pomidorų padažą ir aštresnę sriubytę, tai troškinant agurkus idedu pomidorų pastos ir kokių nors aštresnių pipiriukų ar prieskonių, ir gaunas aštresnė. Tai tiek.
As panašiai irgi verdu, tik man skaniau su rukytais šonkaluliukais ,bet galima ir mesyte smulkiai papjaustyta. Bet su rukytais šonkauliukais man yra skaniau.